הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שומן בארוחה של אחרי אימון

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
שלום.אני בדיאטה דלת פחמימה ובד"כ לאחר אימון (כוח/אירובי) אני ממתין שעה-שעה וחצי ואז אוכל את הארוחה שלי שבה יש כמויות גבוהות של שומן,לפעמים עד 80ג'.האם יש אם זה בעיה?בתקופת חיטוב כמובן.

אין בעיה עם זה, בתנאי שאתה בסוף יום עומד בערכים שאתה צריך להיות בהם
אבל 80 גרם שומן בארוחה אחת? על מה ולמה?

• פותח/ת השרשור
טחינה גולמית כ-100ג' ואגוזי מלך עוד איזה 20ג'.בשאלה התכוונתי האם זה בעיתי לאכול כזו כמות של שומן אחרי אימון.

טחינה גולמית כ-100ג' ואגוזי מלך עוד איזה 20ג'.בשאלה התכוונתי האם זה בעיתי לאכול כזו כמות של שומן אחרי אימון.
זה מאט את קצב ספיגת החלבון אבל זה לא באמת אמור לעניין אותך... תאכל איך שבא לך
אבל למה שלא תוכל ארוחה מאוזנת יותר ותפרוש את השומן בצורה יותר נוחה?

• פותח/ת השרשור
זה מאט את קצב ספיגת החלבון אבל זה לא באמת אמור לעניין אותך... תאכל איך שבא לך
אבל למה שלא תוכל ארוחה מאוזנת יותר ותפרוש את השומן בצורה יותר נוחה?

לא אוהב להתפרס על כמה ארוחות ביום,משאיר אותי רעב.אוהב ארוחות גדולות ומשביעות.גם ככה בשלב הזה של החיטוב אין יותר מדי קלוריות להכניס.

לא יודע איך הוא אוכל, אבל אם מכינים את הטחינה טוב (מים חמים, שום, לימון, כמון, מלח) אז אפשר לאכול בכיף 100 גרם ואפילו יותר

כשאתה מכין את זה טוב זה גם הופך לאיזה חצי קילו טחינה..

את האמת אני אוהב לאכול טחינה גולמית, בלי מים ובלי כלום, ככה מהקופסה עם כפית, כמו שאוכלים נוטלה.
יוצא לי לפעמים להכניס בסביבות ה-100 גרם (היום אכלתי 80) שזה 600 קק"ל בערך.
אני עושה את זה לרוב בגרסת ההארדקור, טחינה משומשום מלא, לאמיצים בלבד...

את האמת אני אוהב לאכול טחינה גולמית, בלי מים ובלי כלום, ככה מהקופסה עם כפית, כמו שאוכלים נוטלה.
:eek: איך אתה מסוגל?! היה תקופה שהייתי מנסה לאכל את זה פשוט לא הלך לי, אמא שלי הייתה מכינה טחינה גולמית עם טחינה גולמית משומשום מלא ואז זה היה עוד איכשהו אכיל

:eek: איך אתה מסוגל?! היה תקופה שהייתי מנסה לאכל את זה פשוט לא הלך לי, אמא שלי הייתה מכינה טחינה גולמית עם טחינה גולמית משומשום מלא ואז זה היה עוד איכשהו אכיל

אמ... טעים לי

לא יודע לגבי כמות השומן אבל ממה שהבנתי מהודעות בפורום לא כדאי לצרוך ותר מדי אומגה 6(שיש בטחינה)
מבחינת דלקתיות ,תחפש קצת בפורום אתה תמצא על זה מידע

• פותח/ת השרשור
הטחינה ממש משביעה,ברמות!!מוסיף לה רק מלח פילפל,מצרץ קצת חזה עוף וכרובית אפויה ו...וואלה.
בעניין הדלקתיות כדאי לבדוק,לא הייתי מודע לזה.
שאלה נוספת,האם מעל 100 גר' שומן בתפריט חיטוב נחשב יותר מידי(בהנחה שזה תפריט דל דל דל פחמימה והשומן עומד בערכים של התפריט ולא חורג)

לא מאמין לזה, טחינה גולמית כל כך סמיכה כשאתה בולע אותה היא בכלל לא יורדת. צא גברי וצלם לנו 😃

הטחינה ממש משביעה,ברמות!!מוסיף לה רק מלח פילפל,מצרץ קצת חזה עוף וכרובית אפויה ו...וואלה.
בעניין הדלקתיות כדאי לבדוק,לא הייתי מודע לזה.
שאלה נוספת,האם מעל 100 גר' שומן בתפריט חיטוב נחשב יותר מידי(בהנחה שזה תפריט דל דל דל פחמימה והשומן עומד בערכים של התפריט ולא חורג)

כל עוד אתה לא עובר את הקלוריות ושומר חלבון הכל טוב.

"עודף של אומגה 6 משמנים צמחיים מתועשים
התפתחות של דלקתיות מאומגה 6 מתבצעת באופן קשור אך שונה משאר הגורמים שציינו לפני כן.
שומנים נספגים מהמעי דרך תאי האנדותל, נארזים ומועברים דרך מערכת הלימפה אל זרם הדם מבלי לעבור בכבד. לאחר מכן השומנים מועברים לתאים שזקוקים להם עבור אנרגיה, נאגרים כשומן או מועברים למקום אחר שיש בהם צורך. במקרה של חומצות שומן מסוג אומגה 6, חלקן משולבות לתוך קרום התא. מבחינה ספציפית, תוצרי לוואי של אומגה 6 משמשים כסוכנים דלקתיים המפעילים את מערכת החיסון של הגוף.
מאחר שחלק מתוצרי האומגה 6 נכנסים לקרום התא, כשהקרום נקרע חלק מהם משוחררים (כ-פרוסטגלנידים) ומעוררים דלקת. כפי שניתן לראות, ה-AGEs ו-ROS עלולים לגרום לאלו להופיע על ידי גרימת נזק ממשי לקרום התא או דרך גרימת מוות של תאים. החלק החשוב הוא התגובה הדלקתית, כפי שנראה בהמשך. בנוסף, חומצות שומן מסוג אומגה 6 נאגרות ברקמות השומן ועשויות להשתחרר אחר כך למטרות אנרגיה. מה שכן, כפי שאפשר לראות, אם מתחילים לאגור אומגה 6 ביחס לא מאוזן לאומגה 3 יכול להיגרם אפקט חזק של דלקת בגוף. זו גם חלק מהסיבה לכך שאנשים עם משקל עודף או השמנת יתר נמצאים בסיכון למחלות הקשורות למחלות לב כמו סכרת, יתר לחץ דם, שבץ, תסמונת מטבולית וכו'. .. "

http://www.kilogram.co.il/2305/האמת-על-מחלות-לב-וכלי-דם/

לא מאמין לזה, טחינה גולמית כל כך סמיכה כשאתה בולע אותה היא בכלל לא יורדת. צא גברי וצלם לנו 😃

כל עוד אתה לא עובר את הקלוריות ושומר חלבון הכל טוב.

קיבלת ;)

*אגב בשתי הכפיות האלה היה סך הכל 40 גרם טחינה גולמית שהם 240 קק"ל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית