הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

באיזה משקלים התחלתם לחגור?

הם נותנות לך פלטפורמה לדחוף את הבטן שלך לעברה, בדיוק כמו שעם רצועות אתה יכול להשתמש ביותר ממה שיש לך (אחיזה), זה הרי לא מחזיק את המוט בשבילך, וזה גם אמצעי בטיחות חשוב למניעת פציעות בגיד הדיסטלי של הבייספס.
בהתחלה חשבתי שאתה מדבר על רצועות ברכיים האמת,
אבל זה לא משנה. החגורה לא עושה בשבילך עבודה, והרצועות כן. Face it. החגורה רק נותנת לך להשתמש ביותר, בעוד שהרצועות קשורות למוט ומחזיקות אותו יותר חזק לא כי אתה מספיק חזק בשביל להחזיק אותו, אלא כי הרצועות מספיק חזקות בשביל להחזיק אותו.

הקטע עם הסיכוי לפציעה בבייספס נכון, אבל השכיחות שלו נמוכה פי מיליון מפציעות \ כאבי גב.

אבל זה לא משנה. החגורה לא עושה בשבילך עבודה, והרצועות כן. Face it. החגורה רק נותנת לך להשתמש ביותר, בעוד שהרצועות קשורות למוט ומחזיקות אותו יותר חזק לא כי אתה מספיק חזק בשביל להחזיק אותו, אלא כי הרצועות מספיק חזקות בשביל להחזיק אותו.

הקטע עם הסיכוי לפציעה בבייספס נכון, אבל השכיחות שלו נמוכה פי מיליון מפציעות \ כאבי גב.

גם טסט עוזר לגוף שלך להשתמש ביותר, למה אתה לא מזריק?

גם טסט עוזר לגוף שלך להשתמש ביותר, למה אתה לא מזריק?
כי יש בזה סיכונים, כי אני שונא זריקות ולא יכול לראות דם, כי זה עולה הרבה יותר כסף מחגורה וכו'.
סיבות מספיק טובות?

אגב, סטרואידים עוזרים לך לבנות יותר כוח ומסת שריר, זה לא ממש נקרא "נותנים לך להשתמש ביותר ממה שיש לך כרגע"
סטרואידים זה ברמת התוכנית, חגורה זה ברמת האימון.

אוקי ונגיד אני לא מפחד מטסט+לא מתחרה
ואני עשיר טילים מההבדל בין להסקביט על טסט ולעזור לגוף לבין להסקביט עם חגורה? לדבריך אין הרבה הבדל
(אגב אין לי לא בעיה עם טסט ולא בעיה עם חגורה)

אוקי ונגיד אני לא מפחד מטסט+לא מתחרה
ואני עשיר טילים מההבדל בין להסקביט על טסט ולעזור לגוף לבין להסקביט עם חגורה? לדבריך אין הרבה הבדל
(אגב אין לי לא בעיה עם טסט ולא בעיה עם חגורה)
שזה כמו לקנות מנוע 5500 סמ"ק לפני שיש לך אוטו.
שכל אחד יעשה מה שבזין שלו, אבל טסט יעשה אותך יותר חזק, מה שיגרום לך להשתמש במשקלים יותר כבדים - ובלי חגורה הסיכוי לפציעה עדיין יהיה גדול יותר מאשר עם חגורה.
כמו להשתמש בסטרואידים בשביל להתקבל לנבחרת השכבה. כמו להלחם בעזה עם פצצת אטום. שמור את הקלפים הכבדים, היקרים והמסובכים למתי שאתה צריך אותם.

• פותח/ת השרשור

שומע אני אגיד לך תאמת יש לי בעייה בלשמור על הכיווץ בשמונים קילו סקוואט לשים חגורה?

אני מצטער, אבל אותם מליון פציעות גב לא היו נמנעות בעזרת חגורה, הן היו נמנעות מטכניקה נכונה ושמירה על גוף מכווץ.
אם אתה לא יכול להשאיר את הגוף מכווץ, כנראה שהמשקל לא בשבילך.

יותר מזה, אני בטח שכמה פציעות גב כאלה קרו בגלל שמתאמן ניסה להרים משקל שהוא הרים עם חגורה בלי, ושכח איך זה מרגיש כשאין לך קיר צמוד לבטן.

שומע אני אגיד לך תאמת יש לי בעייה בלשמור על הכיווץ בשמונים קילו סקוואט לשים חגורה?
לא
לא כי יש בעייה בלשים חגורה, אלא כי אם יש לך בעייה בכיווץ ב80 קילו אתה צריך לתקן את הבעייה בלי זה. האידיאל הוא קודם כל להשיג טכניקה טובה, לא לפתור את בעיות הטכניקה בעזרת חגורה - גם כי היא לא תעשה את זה, וגם כי הטכניקה שלך לא צריכה להיות תלויה בחגורה.

אני מצטער, אבל אותם מליון פציעות גב לא היו נמנעות בעזרת חגורה, הן היו נמנעות מטכניקה נכונה ושמירה על גוף מכווץ.
אם אתה לא יכול להשאיר את הגוף מכווץ, כנראה שהמשקל לא בשבילך.

יותר מזה, אני בטח שכמה פציעות גב כאלה קרו בגלל שמתאמן ניסה להרים משקל שהוא הרים עם חגורה בלי, ושכח איך זה מרגיש כשאין לך קיר צמוד לבטן.
לא אמרתי שאי אפשר להפצע עם חגורה. אבל הסיכוי קטן יותר, בהנחה שמשתמשים בה נכון. פציעות שנובעות ממישהו שמדדלפט עם גב עגול לחלוטין מלכתחילה הן פציעות שנובעות מטכניקה לקויה, לא מחוסר בחגורה. חגורה לא תתקן את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית