תואר במנהל עסקים נותן לך יכולת לעסוק\לעבוד לנהל פרוייקטים סניפים וכדומה( עבודות ניהוליות) לא? עם צבירת ניסיון הוא יכול להתקבל לעבודה בכירה בחברה בכירה... לא?מה בדיוק אתה מתכנן לעשות עם התואר הזה אחרי שתסיים?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תואר במנהל עסקים נותן לך יכולת לעסוק\לעבוד לנהל פרוייקטים סניפים וכדומה( עבודות ניהוליות) לא? עם צבירת ניסיון הוא יכול להתקבל לעבודה בכירה בחברה בכירה... לא?מה בדיוק אתה מתכנן לעשות עם התואר הזה אחרי שתסיים?
אני מתלבט כרגע אם להיכנס לאוניברסיטה הפתוחה, התייעצתי עם אנשים שלומדים שם או שמכירים אחרים שלומדים שם, והבנתי שזה אחלה מקום.
חשבתי על בן גוריון (אני באר שבעי), אבל אין לי כרגע בגרות מלאה והממוצע הוא 70+-, פסיכומטרי לא עשיתי ובכללי הכל נראה יותר מדי לחוץ שם, אין חיים חוץ מהלימודים.
חוץ מהקטע ה"יוקרתי", באוניברסיטה הפתוחה, איך לדעתכם היא?
אני כרגע חושב על מנהל עסקים
תואר במנהל עסקים נותן לך יכולת לעסוק\לעבוד לנהל פרוייקטים סניפים וכדומה( עבודות ניהוליות) לא? עם צבירת ניסיון הוא יכול להתקבל לעבודה בכירה בחברה בכירה... לא?
במידה ואני מאמין שיש לי כישורים מאוד טובים בניהול, שיווק, שכנוע, הבעה, דיבור, וכדומה ועוד, אילו צעדים אני צריך לקדם על מנת לקדם את עצמי לתפקיד ניהול, ואף להיות חלק בכיר, בחברה\ארגון בכיר? (כשאני מתכוון לקדם את עצמי, לאילו עבודות אני צריך לשאוף ואיך להתקבל לעבודות כאלה? רובם דורשים תואר\ים ו\או ניסיון, אילו תארים?) מחשיבה עמוקה יותר ויותר, זה מצטייר שתואר אקדאמי (מלבד הנדסה והיי קט) לא שווים הרבה, ובעוד מספר שנים, לא יהיה שווה בכלל.אף אחד לא יתן לך שום תפקיד ניהולי עם התואר הזה.
אתה מוזמן לשאול בפורומים של עובדי היי טק על כמה שהתואר הזה , כתואר ראשון , מיותר.
אם אתה רוצה לנהל פרוייקטים , התואר הכי מתאים לכך הוא הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטה טובה.
במידה ואני מאמין שיש לי כישורים מאוד טובים בניהול, שיווק, שכנוע, הבעה, דיבור, וכדומה ועוד, אילו צעדים אני צריך לקדם על מנת לקדם את עצמי לתפקיד ניהול, ואף להיות חלק בכיר, בחברה\ארגון בכיר? (כשאני מתכוון לקדם את עצמי, לאילו עבודות אני צריך לשאוף ואיך להתקבל לעבודות כאלה? רובם דורשים תואר\ים ו\או ניסיון, אילו תארים?) מחשיבה עמוקה יותר ויותר, זה מצטייר שתואר אקדאמי (מלבד הנדסה והיי קט) לא שווים הרבה, ובעוד מספר שנים, לא יהיה שווה בכלל.
במידה ואני מאמין שיש לי כישורים מאוד טובים בניהול, שיווק, שכנוע, הבעה, דיבור, וכדומה ועוד, אילו צעדים אני צריך לקדם על מנת לקדם את עצמי לתפקיד ניהול, ואף להיות חלק בכיר, בחברה\ארגון בכיר? (כשאני מתכוון לקדם את עצמי, לאילו עבודות אני צריך לשאוף ואיך להתקבל לעבודות כאלה? רובם דורשים תואר\ים ו\או ניסיון, אילו תארים?) מחשיבה עמוקה יותר ויותר, זה מצטייר שתואר אקדאמי (מלבד הנדסה והיי קט) לא שווים הרבה, ובעוד מספר שנים, לא יהיה שווה בכלל.
אני בא מעולם ה'דור האבוד' שכל כך מפורסם בזמן האחרון. במשך שנים אני הייתי, ואולי עדיין, בטוח לימודים הקדמאיים כמה שיותר מהר, כמה שיותר תארים, בסופו של דבר תביא למימוש שלי. יש לי יכולות למידה פנטסטיות, כך שזה משתלב יפה. אבל האם זאת באמת הדרך? אני מושפע כרגע עמוקות מסטיב גובס ואין בכל כך הרבה אומץ, השפעה ויכולות אישיות הוא בנה את עצמו ושינה את העולם. למה אני צריך ללמוד כל כך הרבה שנים, להוציא כל כך הרבה כסף, ולמצוא את עצמי עובד בעבודה מעפנה בגיל 30? כל העולם מוקפת באנשים האלה (אפילו אחי) וזה פשוט מחריד. הפתרון יהיה לא ללמוד בכלל? הרי אני כן רואה את עצמי רוכש השכלה מסויימת. אבל התחומים היחידים שאני באמת מושפע, אוהב, ובאמת 'טוב' בהם הם פילוסופיה ופסיכולוגיה. אין לי ערבות לתואר שני, לוקח המון המון זמן, ומי לוקח פילוסוף לנהל חברה? ;)
אני בא מעולם ה'דור האבוד' שכל כך מפורסם בזמן האחרון. במשך שנים אני הייתי, ואולי עדיין, בטוח לימודים אקדמאים כמה שיותר מהר, כמה שיותר תארים, בסופו של דבר תביא למימוש שלי. יש לי יכולות למידה פנטסטיות, כך שזה משתלב יפה. אבל האם זאת באמת הדרך? אני מושפע כרגע עמוקות מסטיב גובס ואין בכל כך הרבה אומץ, השפעה ויכולות אישיות הוא בנה את עצמו ושינה את העולם. למה אני צריך ללמוד כל כך הרבה שנים, להוציא כל כך הרבה כסף, ולמצוא את עצמי עובד בעבודה מעפנה בגיל 30? כל העולם מוקפת באנשים האלה (אפילו אחי) וזה פשוט מחריד. הפתרון יהיה לא ללמוד בכלל? הרי אני כן רואה את עצמי רוכש השכלה מסוימת. אבל התחומים היחידים שאני באמת מושפע, אוהב, ובאמת 'טוב' בהם הם פילוסופיה ופסיכולוגיה. אין לי ערבות לתואר שני, לוקח המון המון זמן, ומי לוקח פילוסוף לנהל חברה? ;)
מה שמטריד אותי הם המשאבים שאתה צריך להשקיע על מנת לקבל את התואר הזה. יכול מאוד להיות שבזמן הגדול מאוד שאתה משקיע לתואר\ים, אתה מוותר על המון המו המון זמן של ניסיון, התפתחות עצמית ועוד. מה גם, שהשכלה בעידן של היום עובר כל כך הרבה שינויים. יתכן שתואר שאני אעשה היום, יהיה שווה כלום בעתיד (כמו מה שקורה למשפטים, ומה שיכול לקרות למנהל עסקים והנדסת חשמל)אני חושב שאדם מוצלח ומצליח ייצליח עם תואר או בלעדיו למי יש אמביציה ורצון להצליח יצליח , בכל תחום מי שאוהב לשבת ולבכות על מר גורלו ולהתלונן יעשה זאת גם אם הוא דוקטור ולא מרוויח מזה שקל. מצד שני אני לא חושב שתואר או השכלה בכללי היא התשובה ל"הצלחה" היא עוד ייתרון בשק הכלים והייתרונות שלך שיעזרו לך להתקדם. אבל בלי רצון ואמביציה מוסר עבודה ונחישות לא תגיע לשומקום , בכלום.
בגדול אפשר לחלק את הנושא לשלושמה שמטריד אותי הם המשאבים שאתה צריך להשקיע על מנת לקבל את התואר הזה. יכול מאוד להיות שבזמן הגדול מאוד שאתה משקיע לתואר\ים, אתה מוותר על המון המו המון זמן של ניסיון, התפתחות עצמית ועוד. מה גם, שהשכלה בעידן של היום עובר כל כך הרבה שינויים. יתכן שתואר שאני אעשה היום, יהיה שווה כלום בעתיד (כמו מה שקורה למשפטים, ומה שיכול לקרות למנהל עסקים והנדסת חשמל)
היי, אני כרגע בשלבי סיום של התואר בכלכלה וניהול (באו"פ כמובן), אם יש לך שאלות אשמח לענות כאן או בפרטי
בהצלחה 😃
תודה רבה על העזרה, כן יש לי כמה שאלות
1) אני התחלתי לקרוא קצת חומר שמתכוונים ללמד בתואר, התחלתי בינתיים לקרוא רק בהתנהגות ארגונית.
יש לך הכוונה בשבילי במה כדאי להיתמקד בנתיים בקורסים? (אני מתכנן ללמוד רק באוקטובר שנה הבאה)
2) ראיתי שכבר ענית על השאלה בחלקה אבל אשאל שוב- איך באמת התואר הזה? הוא באמת כמו שאומרים "מתאים רק לתואר ראשון"?
או שזה באמת תלוי לאן אני הולך איתו ועם מי אני נפגש
3) אני קיבלתי דעות לכאן ולכאן לגבי השאלה של היוקרה בתואר מהאו"פ, האם היא באמת יכולה להישתוות לתואר כמו בבן גוריון למשל? (אני בארשבעי)
שוב תודה
1.
מבחינת הרמה הרמה זהה לאוניברסיטאות אחרות, ומעסיק שמכיר סטודנטים שסיימו באו"פ יודע שיש להם אולי יכולות מסויימות שפחות נרכשות במקומות אחרים, בעיקר העניין של משמעת עצמית-לשבת וללמוד ואיך שזה מתבטא.
אם יש עוד תרגיש חופשי 😃
למה הכוונה ב"רמה"?
מה שמטריד אותי הם המשאבים שאתה צריך להשקיע על מנת לקבל את התואר הזה. יכול מאוד להיות שבזמן הגדול מאוד שאתה משקיע לתואר\ים, אתה מוותר על המון המו המון זמן של ניסיון, התפתחות עצמית ועוד. מה גם, שהשכלה בעידן של היום עובר כל כך הרבה שינויים. יתכן שתואר שאני אעשה היום, יהיה שווה כלום בעתיד (כמו מה שקורה למשפטים, ומה שיכול לקרות למנהל עסקים והנדסת חשמל)
בניגוד למה שרשמו לך, תואר בהנדסת תעשיה וניהול אומנם מקנה כלים ניהוליים, אבל מסלול הקריירה במקצוע לא מובילה לתפקידי ניהול.לתפקידי ניהול, יש תארים יותר הומנים שיכולים להועיל לי, בניגוד לתואר ריאלי כל כך כמו הנדסת תעשיה וניהול?