הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוניברסיטה פתוחה, איך היא?

מה בדיוק אתה מתכנן לעשות עם התואר הזה אחרי שתסיים?
תואר במנהל עסקים נותן לך יכולת לעסוק\לעבוד לנהל פרוייקטים סניפים וכדומה( עבודות ניהוליות) לא? עם צבירת ניסיון הוא יכול להתקבל לעבודה בכירה בחברה בכירה... לא?

אני מתלבט כרגע אם להיכנס לאוניברסיטה הפתוחה, התייעצתי עם אנשים שלומדים שם או שמכירים אחרים שלומדים שם, והבנתי שזה אחלה מקום.
חשבתי על בן גוריון (אני באר שבעי), אבל אין לי כרגע בגרות מלאה והממוצע הוא 70+-, פסיכומטרי לא עשיתי ובכללי הכל נראה יותר מדי לחוץ שם, אין חיים חוץ מהלימודים.

חוץ מהקטע ה"יוקרתי", באוניברסיטה הפתוחה, איך לדעתכם היא?
אני כרגע חושב על מנהל עסקים

היי, אני כרגע בשלבי סיום של התואר בכלכלה וניהול (באו"פ כמובן), אם יש לך שאלות אשמח לענות כאן או בפרטי

בהצלחה 😃

תואר במנהל עסקים נותן לך יכולת לעסוק\לעבוד לנהל פרוייקטים סניפים וכדומה( עבודות ניהוליות) לא? עם צבירת ניסיון הוא יכול להתקבל לעבודה בכירה בחברה בכירה... לא?

אף אחד לא יתן לך שום תפקיד ניהולי עם התואר הזה.
אתה מוזמן לשאול בפורומים של עובדי היי טק על כמה שהתואר הזה , כתואר ראשון , מיותר.
אם אתה רוצה לנהל פרוייקטים , התואר הכי מתאים לכך הוא הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטה טובה.

אף אחד לא יתן לך שום תפקיד ניהולי עם התואר הזה.
אתה מוזמן לשאול בפורומים של עובדי היי טק על כמה שהתואר הזה , כתואר ראשון , מיותר.
אם אתה רוצה לנהל פרוייקטים , התואר הכי מתאים לכך הוא הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטה טובה.
במידה ואני מאמין שיש לי כישורים מאוד טובים בניהול, שיווק, שכנוע, הבעה, דיבור, וכדומה ועוד, אילו צעדים אני צריך לקדם על מנת לקדם את עצמי לתפקיד ניהול, ואף להיות חלק בכיר, בחברה\ארגון בכיר? (כשאני מתכוון לקדם את עצמי, לאילו עבודות אני צריך לשאוף ואיך להתקבל לעבודות כאלה? רובם דורשים תואר\ים ו\או ניסיון, אילו תארים?) מחשיבה עמוקה יותר ויותר, זה מצטייר שתואר אקדאמי (מלבד הנדסה והיי קט) לא שווים הרבה, ובעוד מספר שנים, לא יהיה שווה בכלל.

במידה ואני מאמין שיש לי כישורים מאוד טובים בניהול, שיווק, שכנוע, הבעה, דיבור, וכדומה ועוד, אילו צעדים אני צריך לקדם על מנת לקדם את עצמי לתפקיד ניהול, ואף להיות חלק בכיר, בחברה\ארגון בכיר? (כשאני מתכוון לקדם את עצמי, לאילו עבודות אני צריך לשאוף ואיך להתקבל לעבודות כאלה? רובם דורשים תואר\ים ו\או ניסיון, אילו תארים?) מחשיבה עמוקה יותר ויותר, זה מצטייר שתואר אקדאמי (מלבד הנדסה והיי קט) לא שווים הרבה, ובעוד מספר שנים, לא יהיה שווה בכלל.

אם יש לך את התכונות שאתה מתאר הן לא רלוונטיות לתקופת הלימודים אלא דווקא לעבודה עצמה, בכל תפקיד ומקום שתעשה מה שכתבת יקדם אותך, לכן זה מעט חסר טעם איזה צעדים יש לנקוט..

כמו שכתבו מעליי הנדסת תעשייה וניהול משתלם הרבה יותר מתואר במנע"ס. השם שלו מטעה, לא לומדים לנהל שום דבר, זה תואר כללי ביותר.

תעשה תואר במקצוע כלשהו (משפטים\רואה חשבון\מהנדס או כמו שרשמו לך הנדסה תעשיה וניהול)או שתצטרך פשוט להכנס לעבודה רגילה (להתחיל מקטן) נגיד מוקדן בחברת ביטוח ומשם לעלות ולהתקדם בעזרת עבודה קשה טחינת שעון וכו...(וגם שם בסופו של דבר כדי להתקדם לתפקיד בכיר תצטרך לעשות תואר מה שאומר שתלמד לימודי ערב מתישהו בזמן העבודה)
אין אופציה אחרת בארץ הזאת למה שכתבת , לי אישית קצת קשה עם העובדה של להיות "שכיר" אני לא מתחבר לזה אבל זה בעיקרון בערך מה שצריך.
יש לציין שחברות גדולות אוהבות אנשים שבאים מבפנים ו"הוכיחו" את עצמם מאשר לקחת בן אדם מבחוץ בעל "קורות חיים" טוב ככל שיהיה

אני בא מעולם ה'דור האבוד' שכל כך מפורסם בזמן האחרון. במשך שנים אני הייתי, ואולי עדיין, בטוח לימודים הקדמאיים כמה שיותר מהר, כמה שיותר תארים, בסופו של דבר תביא למימוש שלי. יש לי יכולות למידה פנטסטיות, כך שזה משתלב יפה. אבל האם זאת באמת הדרך? אני מושפע כרגע עמוקות מסטיב גובס ואין בכל כך הרבה אומץ, השפעה ויכולות אישיות הוא בנה את עצמו ושינה את העולם. למה אני צריך ללמוד כל כך הרבה שנים, להוציא כל כך הרבה כסף, ולמצוא את עצמי עובד בעבודה מעפנה בגיל 30? כל העולם מוקפת באנשים האלה (אפילו אחי) וזה פשוט מחריד. הפתרון יהיה לא ללמוד בכלל? הרי אני כן רואה את עצמי רוכש השכלה מסויימת. אבל התחומים היחידים שאני באמת מושפע, אוהב, ובאמת 'טוב' בהם הם פילוסופיה ופסיכולוגיה. אין לי ערבות לתואר שני, לוקח המון המון זמן, ומי לוקח פילוסוף לנהל חברה? ;)

אני בא מעולם ה'דור האבוד' שכל כך מפורסם בזמן האחרון. במשך שנים אני הייתי, ואולי עדיין, בטוח לימודים הקדמאיים כמה שיותר מהר, כמה שיותר תארים, בסופו של דבר תביא למימוש שלי. יש לי יכולות למידה פנטסטיות, כך שזה משתלב יפה. אבל האם זאת באמת הדרך? אני מושפע כרגע עמוקות מסטיב גובס ואין בכל כך הרבה אומץ, השפעה ויכולות אישיות הוא בנה את עצמו ושינה את העולם. למה אני צריך ללמוד כל כך הרבה שנים, להוציא כל כך הרבה כסף, ולמצוא את עצמי עובד בעבודה מעפנה בגיל 30? כל העולם מוקפת באנשים האלה (אפילו אחי) וזה פשוט מחריד. הפתרון יהיה לא ללמוד בכלל? הרי אני כן רואה את עצמי רוכש השכלה מסויימת. אבל התחומים היחידים שאני באמת מושפע, אוהב, ובאמת 'טוב' בהם הם פילוסופיה ופסיכולוגיה. אין לי ערבות לתואר שני, לוקח המון המון זמן, ומי לוקח פילוסוף לנהל חברה? ;)

אני חושב שאדם מוצלח ומצליח ייצליח עם תואר או בלעדיו למי יש אמביציה ורצון להצליח יצליח , בכל תחום מי שאוהב לשבת ולבכות על מר גורלו ולהתלונן יעשה זאת גם אם הוא דוקטור ולא מרוויח מזה שקל. מצד שני אני לא חושב שתואר או השכלה בכללי היא התשובה ל"הצלחה" היא עוד ייתרון בשק הכלים והייתרונות שלך שיעזרו לך להתקדם. אבל בלי רצון ואמביציה מוסר עבודה ונחישות לא תגיע לשומקום , בכלום.

אני בא מעולם ה'דור האבוד' שכל כך מפורסם בזמן האחרון. במשך שנים אני הייתי, ואולי עדיין, בטוח לימודים אקדמאים כמה שיותר מהר, כמה שיותר תארים, בסופו של דבר תביא למימוש שלי. יש לי יכולות למידה פנטסטיות, כך שזה משתלב יפה. אבל האם זאת באמת הדרך? אני מושפע כרגע עמוקות מסטיב גובס ואין בכל כך הרבה אומץ, השפעה ויכולות אישיות הוא בנה את עצמו ושינה את העולם. למה אני צריך ללמוד כל כך הרבה שנים, להוציא כל כך הרבה כסף, ולמצוא את עצמי עובד בעבודה מעפנה בגיל 30? כל העולם מוקפת באנשים האלה (אפילו אחי) וזה פשוט מחריד. הפתרון יהיה לא ללמוד בכלל? הרי אני כן רואה את עצמי רוכש השכלה מסוימת. אבל התחומים היחידים שאני באמת מושפע, אוהב, ובאמת 'טוב' בהם הם פילוסופיה ופסיכולוגיה. אין לי ערבות לתואר שני, לוקח המון המון זמן, ומי לוקח פילוסוף לנהל חברה? ;)

העליתי כתבה מנענע על בחורה שעשתה תואר ראשון ושני ובתוך הכתבה עצמה הראו סרטון של קונאן אובראיין נואם בטקס סיום של אוניברסיטת דרמות'.

הוא אמר לבוגרים: "היום השגתם הישג מיוחד, הישג שרק 92 אחוז מהאמריקנים בגילכם משיגים- תעודת מכללה.

בדיוק, עם תעודת המכללה שלכם, יש לכם יתרון מוחץ על 8 אחוז מכוח העבודה.

אני מדבר על מפסידנים שנשרו מהלימודים כמו ביל גייטס, סטיב ג'ובס ומארק צוקרברג."

אני חושב שאדם מוצלח ומצליח ייצליח עם תואר או בלעדיו למי יש אמביציה ורצון להצליח יצליח , בכל תחום מי שאוהב לשבת ולבכות על מר גורלו ולהתלונן יעשה זאת גם אם הוא דוקטור ולא מרוויח מזה שקל. מצד שני אני לא חושב שתואר או השכלה בכללי היא התשובה ל"הצלחה" היא עוד ייתרון בשק הכלים והייתרונות שלך שיעזרו לך להתקדם. אבל בלי רצון ואמביציה מוסר עבודה ונחישות לא תגיע לשומקום , בכלום.
מה שמטריד אותי הם המשאבים שאתה צריך להשקיע על מנת לקבל את התואר הזה. יכול מאוד להיות שבזמן הגדול מאוד שאתה משקיע לתואר\ים, אתה מוותר על המון המו המון זמן של ניסיון, התפתחות עצמית ועוד. מה גם, שהשכלה בעידן של היום עובר כל כך הרבה שינויים. יתכן שתואר שאני אעשה היום, יהיה שווה כלום בעתיד (כמו מה שקורה למשפטים, ומה שיכול לקרות למנהל עסקים והנדסת חשמל)

מה שמטריד אותי הם המשאבים שאתה צריך להשקיע על מנת לקבל את התואר הזה. יכול מאוד להיות שבזמן הגדול מאוד שאתה משקיע לתואר\ים, אתה מוותר על המון המו המון זמן של ניסיון, התפתחות עצמית ועוד. מה גם, שהשכלה בעידן של היום עובר כל כך הרבה שינויים. יתכן שתואר שאני אעשה היום, יהיה שווה כלום בעתיד (כמו מה שקורה למשפטים, ומה שיכול לקרות למנהל עסקים והנדסת חשמל)
בגדול אפשר לחלק את הנושא לשלוש
מקצועות שההשכלה היא חובה עקב חוק דוגמת עורך דין, רופאים, תחומים שונים של הנדסה וכד'
מקצועות בהם תיאורטית אפשר לרכוש את הידע לבד אבל יהיה לך קשה למצוא עבודה בצורה כזו, תחום התוכנה הוא דוגמא כזו
מקצועות בהם אין צורך אמיתי בהשכלה גבוהה דוגמת מכירות
עדיין לאדם הממוצע לימודים אקדמיים הם הדרך הטובה יותר לקדם את עצמו מבחינת הקריירה.
אנשים כמו צוקרברג וג'ובס הם לא ממוצעים ומנגד ללמוד תואר במנהל עסקים במכללה דפוקה גם לא יעזור לקריירה שלך.

• פותח/ת השרשור
היי, אני כרגע בשלבי סיום של התואר בכלכלה וניהול (באו"פ כמובן), אם יש לך שאלות אשמח לענות כאן או בפרטי

בהצלחה 😃

תודה רבה על העזרה, כן יש לי כמה שאלות

1) אני התחלתי לקרוא קצת חומר שמתכוונים ללמד בתואר, התחלתי בינתיים לקרוא רק בהתנהגות ארגונית.
יש לך הכוונה בשבילי במה כדאי להיתמקד בנתיים בקורסים? (אני מתכנן ללמוד רק באוקטובר שנה הבאה)

2) ראיתי שכבר ענית על השאלה בחלקה אבל אשאל שוב- איך באמת התואר הזה? הוא באמת כמו שאומרים "מתאים רק לתואר ראשון"?
או שזה באמת תלוי לאן אני הולך איתו ועם מי אני נפגש

3) אני קיבלתי דעות לכאן ולכאן לגבי השאלה של היוקרה בתואר מהאו"פ, האם היא באמת יכולה להישתוות לתואר כמו בבן גוריון למשל? (אני בארשבעי)

שוב תודה

התואר של האו"פ מבחינת רמה ובמחינת יוקרה לא נופל מאף אוניברסיטה בארץ, אני יודע שחברי'ה שבאו מאפיק מעבר למסלול אצלנו בהנ' חשמל באונ' ת"א למדו את הקורסי ליבה בפתוחה ברמה כמו שלנו ולפעמים טיפה יותר גבוהה(ובכלל כל מי שהוציא ציונים גבוהים בפתוחה הוציא ציונים גבוהים גם אצלנו באת"א)

לא קל בפתוחה וצריך להיות מאוד רציני ועם משמעת כדי להצליח שם, אחרת אתה אחרי 3 שנים תמצא את עצמך עם 40 נקודות זכות בממוצע 65 אם אתה הולך על תואר עם קורסים קשים של מת'/פיזיקה

תודה רבה על העזרה, כן יש לי כמה שאלות

1) אני התחלתי לקרוא קצת חומר שמתכוונים ללמד בתואר, התחלתי בינתיים לקרוא רק בהתנהגות ארגונית.
יש לך הכוונה בשבילי במה כדאי להיתמקד בנתיים בקורסים? (אני מתכנן ללמוד רק באוקטובר שנה הבאה)

2) ראיתי שכבר ענית על השאלה בחלקה אבל אשאל שוב- איך באמת התואר הזה? הוא באמת כמו שאומרים "מתאים רק לתואר ראשון"?
או שזה באמת תלוי לאן אני הולך איתו ועם מי אני נפגש

3) אני קיבלתי דעות לכאן ולכאן לגבי השאלה של היוקרה בתואר מהאו"פ, האם היא באמת יכולה להישתוות לתואר כמו בבן גוריון למשל? (אני בארשבעי)

שוב תודה

1. אם אתה מתכוון ללמוד רק בשנה הבאה אין טעם להתחיל לקרוא את הספרי לימוד.. גם כי אני לא רואה מה זה ייתן לך כרגע (אלא אם זה מעניין אותך באופן כללי..), כדאי אולי לרענן קצת ידע במתמטיקה אם חסר לך\עבר הרבה זמן מאז שהתעסקת בזה לאחרונה ואתה קצת חלוד..

2. לא כל הבנתי את השאלה, מה הכוונה באיך התואר? או מתאים רק לתואר ראשון.. תוכל לחדד? 😃

3. כמו שאני רואה את זה התואר אולי נתפס לפעמים כנחות ביחס לאונירסיטאות אחרות, גישה שגויה! מבחינת הרמה הרמה זהה לאוניברסיטאות אחרות, ומעסיק שמכיר סטודנטים שסיימו באו"פ יודע שיש להם אולי יכולות מסויימות שפחות נרכשות במקומות אחרים, בעיקר העניין של משמעת עצמית-לשבת וללמוד ואיך שזה מתבטא.

אם יש עוד תרגיש חופשי 😃

1.
מבחינת הרמה הרמה זהה לאוניברסיטאות אחרות, ומעסיק שמכיר סטודנטים שסיימו באו"פ יודע שיש להם אולי יכולות מסויימות שפחות נרכשות במקומות אחרים, בעיקר העניין של משמעת עצמית-לשבת וללמוד ואיך שזה מתבטא.

אם יש עוד תרגיש חופשי 😃

למה הכוונה ב"רמה"?

יש לי חדשות בשבילך, תואר במשפטים אמנם לא שווה כלום אבל אם המשכת ועשית מבחני לשכה וקיבלת הסמכת עו"ד זה שווה הרבה, למרות שמזיינים את השכל שיש "יותר מידי" עו"ד בארץ, זה לא אומר שכולם עוסקים בעריכת דין וזה שווה גם מבחינת ההשכלה גם מהדרך בה אנשים מסתכלים עליך שאתה חותם "עו"ד" ועוד מליון ואחד דברים.

לתפקידי ניהול, יש תארים יותר הומנים שיכולים להועיל לי, בניגוד לתואר ריאלי כל כך כמו הנדסת תעשיה וניהול?

לתפקידי ניהול, יש תארים יותר הומנים שיכולים להועיל לי, בניגוד לתואר ריאלי כל כך כמו הנדסת תעשיה וניהול?
בניגוד למה שרשמו לך, תואר בהנדסת תעשיה וניהול אומנם מקנה כלים ניהוליים, אבל מסלול הקריירה במקצוע לא מובילה לתפקידי ניהול.
תפקידי ניהול 'קלאסיים' כמו מפקד בצבא כמעט ולא קיימים היום. כדי להשתלב בהנהלת חברה המסלולים הטובים הם שיווק, מכירות או כספים.
אבל בכל מקרה תצטרך להוכיח את עצמך כעובד בעל ידע.
אם אתה רוצה עוד פרטים על תעשיה וניהול שלח לי הודעה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית