הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוט ישר / w

JustLift

משתמש מתחיל
196
0
נק' מוניטין:
139
196
0
שלום חברים
רציתי להתייעץ איתכם לגבי הכפיפת מרפקים כשאני עושה יד קדמית אני בדרך כלל עושה עם מוט w
ולאחרונה כמה המליצו לי לעבור למוט ישר..בגדול שני המוטות עובדים על הפיק אבל המוט הישר קצת מכאיב לי האחיזה לא נוחה

ועוד משהו
במוט w אני עושה את ה8 חזרות וברגע שאני עוזב את המוט יש לי כאב מטורף באמות למשל איזה חמש עשר שניות ממש כאב בעצם
ממה זה נגרם ?

התנועה היא אותה תנועה, תעשה מה שנוח לך ואל תתייחס לשטויות שאומרים לך. אם כואב לך באמות ואתה מרגיש שזה כאב לא של שריר, תנסה לעבור למשקולות חופשיות וזהו.

התנועה היא לא אותה תנועה.
הבייספס שלך עובד הכי הרבה כאשר מנח היד הוא סופינציה מלאה - אתה מוזמן לבדוק את זה ע"י זה ש"תעשה שריר" בבייספס. בטבעי היד שלך תהיה בסופינציה נכון? עכשיו באותו מצב תנסה לסובב את שורש כף היד לכיוון הפרונציה - כמו שתראה ככל שהיד מתרחקת מהסופינציה לכיוון הפרונציה הבייספס עובד פחות והאמה עובדת יותר.
עכשיו, אמה זה שריר מאד סיבולתי, כך שלהגיד "אני אעשה אז מוט W ואז אני עושה גם אמה וגם בייספס" זה לא נכון כי האמות לא יקבלו מספיק גירוי מטווח החזרות שאתה נותן לבייספס שלך.
לכן כשאתה מנסה לעבוד על הבייספס שלך - מוט ישר.

• פותח/ת השרשור
התנועה היא לא אותה תנועה.
הבייספס שלך עובד הכי הרבה כאשר מנח היד הוא סופינציה מלאה - אתה מוזמן לבדוק את זה ע"י זה ש"תעשה שריר" בבייספס. בטבעי היד שלך תהיה בסופינציה נכון? עכשיו באותו מצב תנסה לסובב את שורש כף היד לכיוון הפרונציה - כמו שתראה ככל שהיד מתרחקת מהסופינציה לכיוון הפרונציה הבייספס עובד פחות והאמה עובדת יותר.
עכשיו, אמה זה שריר מאד סיבולתי, כך שלהגיד "אני אעשה אז מוט W ואז אני עושה גם אמה וגם בייספס" זה לא נכון כי האמות לא יקבלו מספיק גירוי מטווח החזרות שאתה נותן לבייספס שלך.
לכן כשאתה מנסה לעבוד על הבייספס שלך - מוט ישר.
כן אני יודע הבנתי..אז אני חושב שאני יעבוד מוט ישר 2 סטים ועוד פטישים בודדות 2 סטים ויבודד אמות

במוט W אתה לא עובד על כל טווח התנועה של השריר, כי הבייספס אחראי גם לסופינציה והכיווץ המקסימלי שלו מתרחש רק בסופינציה מקסימלית. תשתמש במוט ישר.

במוט W אתה לא עובד על כל טווח התנועה של השריר, כי הבייספס אחראי גם לסופינציה והכיווץ המקסימלי שלו מתרחש רק בסופינציה מקסימלית. תשתמש במוט ישר.
כן, אבל המטרה בכפיפת מרפקים זה לעבוד על כל הכופפי מרפק ולא רק על הבייספס. וב-mid position יש מעורבות הכי גדולה של כלל השרירים אז אני לא רואה סיבה לעבוד בסופינציה מלאה. חוץ מזה שזה לרוב האנשים מנח שלא נוח לידיים (גם אצלי), ואם כבר סופינציה מלאה אז משקולות חופשיות יותר נוח.
כן אני יודע הבנתי..אז אני חושב שאני יעבוד מוט ישר 2 סטים ועוד פטישים בודדות 2 סטים ויבודד אמות
לא צריך לבודד את האמות.
אתה עושה דדליפט? מתח? זה מספיק

כן, אבל המטרה בכפיפת מרפקים זה לעבוד על כל הכופפי מרפק ולא רק על הבייספס. וב-mid position יש מעורבות הכי גדולה של כלל השרירים אז אני לא רואה סיבה לעבוד בסופינציה מלאה. חוץ מזה שזה לרוב האנשים מנח שלא נוח לידיים (גם אצלי), ואם כבר סופינציה מלאה אז משקולות חופשיות יותר נוח.
לא צריך לבודד את האמות.
אתה עושה דדליפט? מתח? זה מספיק
הוא אמר שהוא רוצה לעבוד על יד קדמית, שזה בייספס בעברית...
לא נראה לי שהוא התכוון לעבוד על הברכיוראדיאליס. והברכיאליס בכל מקרה עובד. אני מניח שהוא פשוט רוצה יד יותר גדולה, ובשביל זה מוט ישר יותר רלוונטי ממוט W.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית