הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איכות הפחמימות ומאזן חיובי/שלילי

SpeniX

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
דבר מסויים לא ברור לי עדיין לגמרי.

נניח ויש אדם ששמו שימי, שלצורך המקרה גובהו 1.75 ומשקלו 70, ואז ה RMR (המאזן הניטרלי המאפשר תחזוקה בלבד) הוא בערך 2000 קלוריות.
אם נסכים שרצוי שאותו אדם, בהיותו מתאמן, יצרוך כ 2~2.2 גרם חלבון לכל ק"ג של משקל גוף (בלי קשר לסוג האימונים שהוא מבצע),
אז כמות החלבון האידאלית היא בערך 150 גר' חלבון ליום.

בהתחלה שימי החליט שהוא רוצה לחטב, והוא צורך את התפריט הבא:
150 גרם חלבון
(X) גרם פחמימות
(Y) גרם שומנים
סה"כ קלוריות: 1600

אחרי כמה זמן, שימי שינה את דעתו והחליט שהוא רוצה לגדול ולכן הוא צורך את התפריט הבא:
150 גר חלבון
(X+200) גרם פחמימות
(Y) גרם שומנים
סה"כ קלוריות: 2400

השאלה שלי היא כזו- בהנחה שכמות הפחמימות היא ההבדל היחידי בין שני התפריטים, על פניו נראה שהיא הגורם היחידי שמשפיע על אופי התפריט- תפריט ל"מסה" או ל"חיטוב" (בעקבות ההפרש הקלורי הנוצר).
האם יש חשיבות למקור הפחמימה? כלומר, נניח שאותם 200 גרם פחמימה מקורם בעוגות ובממתקים בלבד,
האם אותם עוגות וממתקים הם אלו שיביאו לגדילה בשריר כשמדובר בתפריט עם מאזן הקלוריות החיובי? כלומר, בלעדיהם לא נראה שום עליה בשריר?

האם יש חשיבות למקור הפחמימה?
אם אתה מסתכל על זה רק מההיבט של מסת השריר התשובה היא לא. אם אתה חושב על אספקטים נוספים, כמו, למשל, הבריאות הכללית שלך, כדאי לך להמנע ממזונות עם ערך גליקמי גבוה.

האם אותן עוגות וממתקים הן אלו שיביאו לגדילה בשריר?
בעקיפין, כן. בזכותן הגוף ישתמש בחלבונים לבניית שריר ולא ליצירת אנרגיה. במאזן נייטרלי לא ייבנו שרירים בכמות שיש טעם לדבר עליה (בנתונים של שימי. אם הוא היה שוקל 100 ק"ג באותו גובה הסיפור היה שונה במקצת).

עוגיות וממתקים יגרמו לשימי האח להקפצת אינסולין=> בדרך מסובכת כלשהי גם אגירת שומן.

בלי קשר שימי יכול לצרוך 1.5-1.8 גרם חלבון בחיטוב וזה יספיק.

עוגיות וממתקים יגרמו לשימי האח להקפצת אינסולין=> בדרך מסובכת כלשהיהוא גם אגירת שומן.
האם יהושע אתה מחזק את דבריו? כי אני לא שמעתי על הדבר הזה אפשר כתבה בעניין?
האם זה בכלל משמעותי מאוד הקפיצה באחוז השומן בין אכילת עוגות וממתקים לבין בלי?
חוץ מזה כמה כבר אפשר לאכול את זה ?חצי קופסת שוקולד ו2 פרוסות עוגה 3-4 פעמים בשבוע לא אמורות להזיק יותר מדי גם מבחינה בריאותית.

נערך לאחרונה:
האם יהושע אתה מחזק את דבריו?
אני מהאסכולה לפיה קלוריה היא קלוריה, אבל אולי זה מפני שאני קצת שמרן.

חצי קופסת שוקולד ו2 פרוסות עוגה 3-4 פעמים בשבוע לא אמורות להזיק יותר מדי גם מבחינה בריאותית.
זה לא כל כך מעט, אבל אני נוטה להסכים, כל עוד אתה פעיל גופנית וולא איתרע מזלך לקבל גנים גרועים. מותר גם להנות קצת מהאוכל.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מסתכל על זה רק מההיבט של מסת השריר התשובה היא לא. אם אתה חושב על אספקטים נוספים, כמו, למשל, הבריאות הכללית שלך, כדאי לך להמנע ממזונות עם ערך גליקמי גבוה.

בעקיפין, כן. בזכותן הגוף ישתמש בחלבונים לבניית שריר ולא ליצירת אנרגיה. במאזן נייטרלי לא ייבנו שרירים בכמות שיש טעם לדבר עליה (בנתונים של שימי. אם הוא היה שוקל 100 ק"ג באותו גובה הסיפור היה שונה במקצת).

נשמע הגיוני, תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית