הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורת גב

• פותח/ת השרשור vxr
  • פורסם בתאריך

vxr

מושעה
158
6
נק' מוניטין:
-15
158
6
האם מישהו יכול לתת לי תשובה האם צריך חגורת גב בסקווט ודדליפט

שאלתי רופא אורטופד הוא אומר שלא צריך
אנשים בחדר כושר אומרים שחייב

קראתי על זה קצת ויש דעות חלוקות

מישהו יכול בקצרה לשפוך או בנושא ??או לפחות להגיד לי אם הוא כן משתמש או לא ולמה

בהתחלה זה לא חובה ואפילו רצוי שלא. בהמשך כהמטרה לעלות במשקלים, אין ברירה..

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת מתי שאצטרך אדע ??

או פשוט אני צריך לדעת לפני ???האם יכול להיות מצב שארים משקל ואעשה נזק בלתי הפיך ??
או אם אני מרגיש שאני יכול להרים ואין לי כאב אז זה בסדר ?
קראתי את המאמר הזה אתמל לפני שהעלתי את הדיון הזה , התייאשתי באמצע הוא ארוך ואין שם תשובה ,מה שכן יש שם הרבה עובדות

זאת אומרת מתי שאצטרך אדע ??

או פשוט אני צריך לדעת לפני ???האם יכול להיות מצב שארים משקל ואעשה נזק בלתי הפיך ??
או אם אני מרגיש שאני יכול להרים ואין לי כאב אז זה בסדר ?
קראתי את המאמר הזה אתמל לפני שהעלתי את הדיון הזה , התייאשתי באמצע הוא ארוך ואין שם תשובה ,מה שכן יש שם הרבה עובדות
אתה מגיע מתוך מחשבה כי חגורת גב שומרת כביכול על הגב. האמת ששימוש בחגורת גב יכול להזיק אם אתה סומך על החגורה שתשמור על הגב. מתאמן צריך לבצע את התנועה בצורה חלקה ללא חגורה, כאשר הוא מגיע למשקל מכובד ורוצה להרים יותר כבד יש מקום לחגורה אבל זה לא בשביל לשמור על הגב אלא להפעיל לחץ תוך בטני גבוה יותר שיעזור לו להרים את המשקל הגבוה.
שורה תחתונה, אין לך מה להשתמש כרגע בחגורה; מה שבטוח שאין לך מה להשתמש בחגורה לשמירה על הגב מתנועה לא נכונה וכו׳. פשוט תבצע את התנועה נכון.

• פותח/ת השרשור
אוקי אבל איך שאדע שהמשקל הוא גבוהה
אני עושה סקווט מלא ,חופשי ...אולי בפעם השניה
הרמתי 75 קג בתוכנית SS ואני שוקל 80

היתי עושה סקווט חופשי לפני שנה בערך עם משקלים ממש נמוכים ופרשתי מזה וכמה למספר אימונים בודד

אוקי אבל איך שאדע שהמשקל הוא גבוהה
אני עושה סקווט מלא ,חופשי ...אולי בפעם השניה
הרמתי 75 קג בתוכנית SS ואני שוקל 80

היתי עושה סקווט חופשי לפני שנה בערך עם משקלים ממש נמוכים ופרשתי מזה וכמה למספר אימונים בודד
כשתראה שאתה כבר לא מסוגל להחזיק את הגוף שלך, והמשקלים הם כבדים (כבד זה אומר סקוואט של לפחות 120-130, ודדליפט של לפחות 140-150), אז תשתמש. אבל כדאי טוב למשוך את זה כמה שאפשר... אני התחלתי להשתמש בדדליפט רק ב- 180 כי פשוט לא הייתי צריך לפני... משתמשים בזה רק כשצריך ולא סתם

אני ראיתי חבר'ה אצלנו שהתחילו להשתמש בחגורה בשמקלים נמוכים מאוד- אני לא ממליץ אחי. תלמד את התנועה והגוף ב-100% ואז תתחיל לחשוב על חגורה. אתה עושה לפי מה שרשמת סקוואט פחות ממשקל גוף, האמת אל תחשוב על חגורה עדיין.
תן לגוף להתרגל לתרגיל, ושתעבור את המשקל גוף בכמה קילוגרמים טובים תתחיל לחשוב על חגורה (וגם אז זה לא באמת חובה אם התנועה טובה- אלא אם כן המשקלים ממש מטורפים)

יהרגו אותי האנשים פה על זה אבל לא נורא.
אני אישית חושב שיש הרבה "ייתרונות" לעבוד כבד בלי חגורה, כמובן צריך לעשות מבוקר ובהדרגה אבל וזאת עובדה, יש המון אנשים שברגע שתוריד מהם את החגורה אוטומטית צונחים ב20 ק"ג בסקוואט ולהפך, לפחות על עצמי אני יודע שאני יכול לעבוד הרבה יותר כבד עם חגורה. אני בשלב כרגע שאני נותן לגוף של להתמודד עם המשקל ללא חגורה (שאני מסקביט לחזרות כבדות) נכון שחגורה עוזרת לגוף שלך ל"הוציא" יותר מעצמו אבל אם יש אפקט של ירידה במשקל עקב הורדת החגורה כנראה שהחגורה אפשהו "מפצה" על שרירים אחרים או מערכת עצבית או משהו בגוף שלא מצליח להחזיק בלעדיה ולכן אני חושב שכשהגוף לומד להתמודד לבד עם משקלים כבדים הוא מתחזק במקומות אחרים שיחזקו אותך גם בהמשך בCARRYOVER להמון המון דברים אחרים.
כמובן שאם הייתי מסקביט בשביל להסקביט וכל מה שהיה מעניין אותי הוא המשקל הייתי משתמש בחגורה.

הכל נכתב כBRO SCIENCE, אין לי שום מחקר או משהו מבוסס חוץ מנסיון על הגוף שלי לגביי מה שכתבתי.

יהרגו אותי האנשים פה על זה אבל לא נורא.
אני אישית חושב שיש הרבה "ייתרונות" לעבוד כבד בלי חגורה, כמובן צריך לעשות מבוקר ובהדרגה אבל וזאת עובדה, יש המון אנשים שברגע שתוריד מהם את החגורה אוטומטית צונחים ב20 ק"ג בסקוואט ולהפך, לפחות על עצמי אני יודע שאני יכול לעבוד הרבה יותר כבד עם חגורה. אני בשלב כרגע שאני נותן לגוף של להתמודד עם המשקל ללא חגורה (שאני מסקביט לחזרות כבדות) נכון שחגורה עוזרת לגוף שלך ל"הוציא" יותר מעצמו אבל אם יש אפקט של ירידה במשקל עקב הורדת החגורה כנראה שהחגורה אפשהו "מפצה" על שרירים אחרים או מערכת עצבית או משהו בגוף שלא מצליח להחזיק בלעדיה ולכן אני חושב שכשהגוף לומד להתמודד לבד עם משקלים כבדים הוא מתחזק במקומות אחרים שיחזקו אותך גם בהמשך בCARRYOVER להמון המון דברים אחרים.
כמובן שאם הייתי מסקביט בשביל להסקביט וכל מה שהיה מעניין אותי הוא המשקל הייתי משתמש בחגורה.

הכל נכתב כBRO SCIENCE, אין לי שום מחקר או משהו מבוסס חוץ מנסיון על הגוף שלי לגביי מה שכתבתי.
לא הבנתי, אתה מנסה שמתישהו אתה תסקביט בלי חגורה את אותם משקלים שאתה מסקביט עם חגורה?
כי אני יכול לחסוך לך את שנות האימון והניסיון, אתה לא תצליח לעשות את זה אף פעם
אם חגורה לצורך הדוגמה מורידה 25%, אז אני מעדיף שהיא תיקח אותי ל200 ושבלי חגורה יהיה לי 150, מאשר שבלי חגורה יהיה לי 140
בנוסף, מבחינת בטיחות - זה חשוב (ככל שמרימים יותר כבד)

ההבדל בעבודה עם חגורה ובלי חגורה הוא קודם כל שהסה"כ עם חגורה הוא גדול יותר, כי היא נותנת אפשרות לשרירי הליבה לעבוד חזק יותר. זה אומר שבאחוזים, הרגליים כביכול עובדות פחות (שוב, באחוזים, אם יש עוד 50 קילו על המוט - הן לא).
אני לא רואה סיבה לרצות שבאחוזים הרגליים יעבדו יותר משרירי הליבה, בטח ובטח כששרירי הליבה הם אלה ששומרים על עמוד השדרה יציב.
זה לא שאני טוען שב100% מהמקרים תפצע, אבל הסיכוי פשוט יותר גדול.

אני חושב שאין סיכוי שתפצע אם אתה עובד רציף בלי חגורה ומעלה משקלים באופן מבוקר ולא כמו טמבל. אני עובד גם וגם ועולה בשניהם לסירוגין פשוט חשוב לי לעבוד גם בלי ולא כל הזמן עם. אני מצאתי שסקוואט בלי חגורה שיפר לי מאד כל מיני אספקטים אחרים של שרירי ליבה. יכול להיות שלא הסקוואט ספציפית אלא שילוב של כל מיני דברים. חוץ מזה מה שאתה אומר זאת לא נוסחה של מדע מדוייק אני מכיר אנשים שאתה מוריד מהם את החגורה הם צונחים גם ב50 קילו בסקוואט זה תחוי בכל מיני אספקטים בכל מקרה זאת דעתי הלא מבוססת על כלום.

אני חושב שאין סיכוי שתפצע אם אתה עובד רציף בלי חגורה ומעלה משקלים באופן מבוקר ולא כמו טמבל. אני עובד גם וגם ועולה בשניהם לסירוגין פשוט חשוב לי לעבוד גם בלי ולא כל הזמן עם. אני מצאתי שסקוואט בלי חגורה שיפר לי מאד כל מיני אספקטים אחרים של שרירי ליבה. יכול להיות שלא הסקוואט ספציפית אלא שילוב של כל מיני דברים. חוץ מזה מה שאתה אומר זאת לא נוסחה של מדע מדוייק אני מכיר אנשים שאתה מוריד מהם את החגורה הם צונחים גם ב50 קילו בסקוואט זה תחוי בכל מיני אספקטים בכל מקרה זאת דעתי הלא מבוססת על כלום.
קודם כל, מה הבעייה בזה שיש פער גדול בין מה שאתה עושה עם חגורה ובלי חגורה? ומה זה יתן אם תצמצם אותו?
דבר שני, אתה חושב שאתה יכול לצמצם אותו?
דבר שלישי, אילו אספקטים של שרירי הליבה הסקוואט בלי החגורה שיפר לך?

(ממש לא בשביל להטריל, אני מנסה לרדת לסוף דעתך)

אגב, הסיבה שחגורה כל כך חשובה בסקוואט: http://www.lbs.co.il/threads/46547/#post-586078
יש שני אלמנטים חשובים מבחינת בטיחות - אחד זה מנח עמוד השדרה והשני זה הכוח שבו שריר בשם transversus לוחץ עליו (השריר הינו מן "חגורת לחץ", זה השריר שאתה מפעיל כשאתה מתאמץ ועושה valsalva)
בגלל שבסקוואט האלמנט הראשון צפוי לא להיות 100%, לפחות שהאלמנט השני יהיה כמה שיותר חזק אצלך (והחגורה מחזקת בדיוק אותו)

בדדליפט למשל זה פחות משמעותי כי בדדליפט שמבוצע בצורה תקינה עמוד השדרה נשאר יציב במנח ניטרלי.

אתה לא חושב אבל שיש מצב שאם אני בא ומצליח לגרום לעמוד השדרה ובכלל למערכת השלד שלי לעמוד תחת עומסים מסויימים, שוב בעליה מבוקרת ולא טראומטית לגוף תגרום לכל מערכת השלד במיוחד לשרירי הליבה שהחגורה מפצה עליהם להתחזק? לא יודע סתם בקטע של הגיון אין לי מושג

בקשר למה הסקוואט ללא חגורה עזר לי, יותר קל לי ב l sit זהתרגיל שתמיד התקשתי איתו ורק לאחרוה תפס אצלי תאוצה / עמידות ידיים והליכה על הידיים תמיד עבדתי על זה ורק בחודשיים האחרונים פתאום אני מרגיש שאני בטוח יותר ומתליח להחזיק יותר זמן (יש שם המון עבודנ של שרירי הליבה) ברור שבין לבין עבדתי על הטן ועל התרגילים הללו ספציפית אז אולי אי אפשר להגיד שיש קשר ישיר בין הדברים אבל אם משהו עובד למה לשנות? אגב שהייתי בss בעבר על משקל גוף יותר גבוה ומשקלים קצת יותר נמוכים נתקעתי , עשיתי ריסט וכו'... מאז שאני בלי חגורה עוד לא נתקעתי וגם הסינגלים שלי השתפרו ואני על משקל גוף יותר נמוך, שוב לא בטוח קשר ישיר אבל עדיין עובד לי

אתה לא חושב אבל שיש מצב שאם אני בא ומצליח לגרום לעמוד השדרה ובכלל למערכת השלד שלי לעמוד תחת עומסים מסויימים, שוב בעליה מבוקרת ולא טראומטית לגוף תגרום לכל מערכת השלד במיוחד לשרירי הליבה שהחגורה מפצה עליהם להתחזק? לא יודע סתם בקטע של הגיון אין לי מושג
כבר עברנו על זה, חגורה לא מפצה על כלום, היא פשוט מאפשרת עבודה יותר חזקה...
אין ספק שלהתחזק בסקוואט מחזק את שרירי הליבה, זה חד משמעי - עם חגורה ובלי חגורה. זה חד משמעי שלבנאדם עם סקוואט של 250 קילו יש שרירי ליבה יותר חזקים מלבנאדם עם סקוואט של 100 קילו. להתחזק זה אכן מחזק, אבל זה לא קשור לעם או בלי חגורה...
שרירי הליבה יתחזקו יותר כשהם יעבדו כנגד התנגדות יותר גדולה - הם יוכלו להתכווץ יותר חזק, לכן עם חגורה מרימים יותר...

בקשר למה הסקוואט ללא חגורה עזר לי, יותר קל לי ב l sit זהתרגיל שתמיד התקשתי איתו ורק לאחרוה תפס אצלי תאוצה / עמידות ידיים והליכה על הידיים תמיד עבדתי על זה ורק בחודשיים האחרונים פתאום אני מרגיש שאני בטוח יותר ומתליח להחזיק יותר זמן (יש שם המון עבודנ של שרירי הליבה) ברור שבין לבין עבדתי על הטן ועל התרגילים הללו ספציפית אז אולי אי אפשר להגיד שיש קשר ישיר בין הדברים אבל אם משהו עובד למה לשנות? אגב שהייתי בss בעבר על משקל גוף יותר גבוה ומשקלים קצת יותר נמוכים נתקעתי , עשיתי ריסט וכו'... מאז שאני בלי חגורה עוד לא נתקעתי וגם הסינגלים שלי השתפרו ואני על משקל גוף יותר נמוך, שוב לא בטוח קשר ישיר אבל עדיין עובד לי
האמת, אני לא רואה שום דבר מעבר למקריות, אם היית עובד עם חגורה ועושה את מה שאתה עושה בשביל להשתפר בדברים האלה ומשתפר, אז היית אומר שחגורה היא הדבר הכי טוב בעולם, לא נראה לי קשור
במיוחד עמידת ידיים שזה מאוד אבל מאוד טכני, בגיל 10 יכולתי לרוץ על הידיים ולעמוד עליהן בערך לנצח, ונחש מה, היום יש לי סקוואט הרבה יותר כבד ואמנם אני יכול לעמוד על הידיים, אבל הרבה פחות טוב מפעם... זה פשוט עניין של תרגול זה עניין דיי פשוט. כמובן שכוח משחק תפקיד, אבל התרגול של זה משחק תפקיד גדול יותר

בעיקרון, לפחות לדעתי, התוצרים החיוביים שאתה רואה הם תוצרים חיוביים של שיפור בכוח. לא של שיפור בכוח בלי חגורה. להתחזק תמיד משפר אותך בהכל, אני טוען שעם חגורה אפשרי להתחזק יותר, ושזה יותר בטיחותי... אבל חד משמעי כן, אפשר להתחזק גם בלי חגורה. לדעתי פחות אידיאלי.

😍

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית