הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חייב לעשות שינוי

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
שלום,

אני בן 21 שוקל 65~ על 170 עם 12.5-13% שומן. כאשר התחלתי אורך חיים נורמלי (יש שיקראו לזה בריא) שקלתי 87 עם 27% שומן (ובעבר המאוד רחוק - ביסודי - שקלתי 100 קילו).

לאחר תקופה של כשנה וחצי בה הקפדתי מאוד על תפריט מאוזן (דיאטנית ספורט קלינית) הגעתי ל 62 קילו עם 12.3 א"ש.

בתקופה האחרונה החלטתי שאני רוצה לעלות קצת, ואת השינוי עשיתי ע"י הוספת 2 ביציים לתפריט ליום (רק החלבון) + הגדלת כמות החלבון בארוחת הצהריים (מ150 גר' חזה עוף למשל ל200 גר') והעלה של כמות הפחמימות ע"י תוספות קטנות לכל ארוחה (עוד כף פחמימה בצהריים למשל ועוד כף ש"ש בערב).

כמו שאמרתי עליתי ל65-66, והשומן נע מעט והגיע ל13-14, בשבוע האחרון התחלתי לקצץ בפחמימות לאחר קריאה של כמה מאמרים והגעתי לתפריט שכולל 130 גר' פחמימה 140 גר' חלבון ו 35 גר' שומן.

השאלה העיקרית שלי היא האם עלי להמשיך בחיטוב, או לעבור למסה.

הבעיה שלי היא שיש לי פחד (פסיכולוגי) לעלות במשקל, ובעיקר פחד מטורף לעלות באחוזי השומן.
אני מבין כי עלייה במסה תבוא עם עלייה באחוז השומן אך אני לא רוצה להגיע למצב שבעוד 3-4 חודשים אני עומד על 16-18 אחוז שומן.

השאלה היא מה עלי לעשות..

עוד "בעיה" שיש לי היא כמות האימונים האירוביים, אני שחקן בקבוצת ספורט ויש לנו 3 אימונים שבועיים של אירובי (שחייה + ריצה) של שעתיים, בנוסף לכך אני מתאמן באומנות לחימה פעם בשבוע, ועוד 2 אימוני משקולות, סה"כ אני בגירעון קלורי רוב השבוע, ואינני יכול לוותר על האימונים.

הפחד שלך לעלות במשקל כנראה נובע מזה שהיית שמן בעברך ואתה לא רוצה לחזור לשם. אם המטרה הסופית שלך היא לעלות במסת
השריר בצורה היעילה ביותר אז אין לך מנוס מלהעלות אחוזי שומן. מנגד, אתה תמיד יכול לעשות "עלייה נקייה" אבל זה ארוך ומייגע. לדעתי, אתה
צריך להכניס לעצמך לראש שזה סך הכול זמני ולאחר מכן אתה תיכנס לתקופת חיטוב וזו סך הכול "ירידה למטרת עלייה".

• פותח/ת השרשור
אין לי שום בעיה לחכות, ואין פדנט ממני בהקפדה על התזונה (אוכל כל שלוש שעות בהקפדה וכל ארוחה מאוזנת)
השאלה איך לבצע עלייה כזאת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית