התייעצות

• פותח/ת השרשור SH-1
  • פורסם בתאריך

SH-1

משתמש פעיל
445
14
נק' מוניטין:
64
445
14
שלום,

בת 23, גובה: 1.55, שוקלת:56
בשנה וחצי החולפת השלתי כ - 23 ק"ג.

לאחרונה עשיתי דיאטה של חודש ללא פחמימות (פעם בשבוע ארוחה שמותר הכל)
כר"מ:
2 ביצים בבוקר רק לבן עם סלט
צהרים 150 גרם חזה עוף וסלט או כוס פלסטיק אפונה
ערב 2 ביצים רק לבן וביצה אחת שלמה עם סלט

הורדתי 4 ק"ג.

אני רוצה לההמשיך בדיאטה שאוריד עוד מהמשקל אבל להוסיף טיפה פחמימות.
מה מומלץ.?

לציין כי אני מתאמנת כבר שלוש שנים, חזקה מאוד במשקולות (סקוואט, דדליפט - משקלים גבוהים) ועושה אירובי לפחות 3 פעמים בשבוע כ- 40 דק (בס"כ).

תודה רבה.

יפה! מה המשקלים בסקוואט ובדדליפט?

אפונה נחשבת פחמימה...

אם דיאטה דלה בפחמימות עבדה עלי עד עכשיו, אני לא רואה טעם לשנות...
אם בכל זאת את רוצה עוד פחמימה, הייתי מציעה להוסיף עוד אירובי או להוריד את השומן קצת בתפריט.

סחטיין על הירידה הגדולה במשקל!

• פותח/ת השרשור
כן אני יודעת שאפונה נחשבת לפחמימה מורכבת.
הבעיה שהתפריט מאוד דל וקשה לי להתמיד לאכול בצורה כזו מעבר לחודש - חודש וחצי.
המטרה שלי היא להוריד עוד 7-10 ק"ג..
השאלה מה כדאי לעשות?
להמשיך את התפריט הזה ללא פחמימה עוד חודש? ולהוריד 4 ק"ג פחות או יותר ואז לשנות את התפריט?
או שבגלל שאני כן מתאמנת עם אירובי ומשקולות להוסיף פחמימה מסויימת?
יפה! מה המשקלים בסקוואט ובדדליפט?

סקאווט - בימים טובים 90 ק"ג (גולל המוט)
עכשיו הורדתי קצת משקלים כי התפריט ללא פחמימה הוריד לי את האנרגיות - אני עושה 60 ק"ג כולל מוט.

דדלפיט - מוט + 20 ק"ג בד"כ... יש לי בעיה נוראית של גמישות וחזרתי למשקלים נמוכים

זה כל מה שאת אוכלת?!
כך לא תראי תוצאות. יתרה מזאת, את מסכנת את בריאותך.
אל תאכלי פחות מ24 קלוריות עבור כל ק"ג משקל גוף!

תכיני תפריט חדש.

זה כל מה שאת אוכלת?!
כך לא תראי תוצאות. יתרה מזאת, את מסכנת את בריאותך.
אל תאכלי פחות מ24 קלוריות עבור כל ק"ג משקל גוף!

תכיני תפריט חדש.
מאיפה המספר הדמיוני הזה?

מעט מדי קלוריות,תקראי את המאמר בפורטל על חיטוב.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
מעט מדי קלוריות,תקראי את המאמר בפורטל על חיטוב.
בהצלחה

אבל אני לא בתהליך חיטוב, אני עדיין בתהליך ירידה.
אני רוצה לרדת לפחות עוד 7-8 ק,ג ואז להתחיל חיטוב..

ידווקא לפי המאמר האחרון שקראתי שהעלתם על המחקר בלי פחמימות התפריט נשמע בסדר.
יש מישהו שחושב אחרת? או שיש לו המלצות מה כן להוסיף/לשנות?

אבל אני לא בתהליך חיטוב, אני עדיין בתהליך ירידה.
אני רוצה לרדת לפחות עוד 7-8 ק,ג ואז להתחיל חיטוב..

ידווקא לפי המאמר האחרון שקראתי שהעלתם על המחקר בלי פחמימות התפריט נשמע בסדר.
יש מישהו שחושב אחרת? או שיש לו המלצות מה כן להוסיף/לשנות?
חיטוב=ירידה במשקל רק שתביני
כנראה את מתכוונת לבנות גוף חטוב ומוצק מה שתצטרכי זה לעלות במסת שריר=שתצטרכי גם לעלות במשקל

נסיוני האישי והדמיוני.
מסקרנות, כמה קלוריות היית רוצה לראות בתפריט שלה?
תלוי כמה עמוק היא בחיטוב. אם זה עמוק מספיק, הייתי אומר 1200 קלוריות ואת כל שאר הגירעון ליצור מאימונים אירובים/אימונים עצימים אחרים.
אפשר גם ללכת על תפריטים יותר דלים בהנחה שיודעים מה עושים בדיוק (צריכת ויטמינים, מינרלים, העמסות וכדומה).
אפשר לרעוב ולקבל תוצאות, השאלה כמה אתה מוכן להקריב והאם אתה עושה את זה נכון.

• פותח/ת השרשור
תלוי כמה עמוק היא בחיטוב. אם זה עמוק מספיק, הייתי אומר 1200 קלוריות ואת כל שאר הגירעון ליצור מאימונים אירובים/אימונים עצימים אחרים.
אפשר גם ללכת על תפריטים יותר דלים בהנחה שיודעים מה עושים בדיוק (צריכת ויטמינים, מינרלים, העמסות וכדומה).
אפשר לרעוב ולקבל תוצאות, השאלה כמה אתה מוכן להקריב והאם אתה עושה את זה נכון.

לדעת מי שמאמין בדיאטה נטולת פחמימות (עם ארוחה פעם בשבוע שכן מותר לאכול פחמימות)
התפריט שהעלתי נשמע סביר? בהנחה שאני מתאמנת 3 פעמים בשבוע 40 דק אירובי + 3 אימונים בשבוע של משקולות. (אני עושה משקולות ואז אירובי)
והאם הסבירות תביא תוצאות גם כשאני בדיאטה הזו כבר חודש וחצי?
משה, לדעתך בתפריט שהעלתי יש מקום להוריד/להוסיף דבר כלשהו? כמו כן, האם לדעתך צריך להוסיף תוספי תזונה?
חיטוב=ירידה במשקל רק שתביני
כנראה את מתכוונת לבנות גוף חטוב ומוצק מה שתצטרכי זה לעלות במסת שריר=שתצטרכי גם לעלות במשקל

השאלה היא כזו - אני כן רוצה לחטב. אבל לפי מה שקראתי ויש לי דבר או שניים בהבנת העולם הזה - אני לא צריכה לרדת לפחות עוד 5 ק"ג מה שיתן גם ירידה באחוזי שומן ואז להתחיל תפריט חיטוב? הרי אני עדיין במשקל שהוא סביר (ואפילו סביר+) לגובה שלי..

התפריט שהעלתי נשמע סביר? בהנחה שאני מתאמנת 3 פעמים בשבוע 40 דק אירובי + 3 אימונים בשבוע של משקולות. (אני עושה משקולות ואז אירובי)
משה, לדעתך בתפריט שהעלתי יש מקום להוריד/להוסיף דבר כלשהו? כמו כן, האם לדעתך צריך להוסיף תוספי תזונה?

השאלה היא כזו - אני כן רוצה לחטב. אבל לפי מה שקראתי ויש לי דבר או שניים בהבנת העולם הזה - אני לא צריכה לרדת לפחות עוד 5 ק"ג מה שיתן גם ירידה באחוזי שומן ואז להתחיל תפריט חיטוב? הרי אני עדיין במשקל שהוא סביר (ואפילו סביר+) לגובה שלי..

http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

התפריט בעיקרון גרוע ולא מכיל יותר מ-500 קלוריות בחישוב מהיר.
את תתקעי/נתקעת כבר במשקל כי חילוף החומרים שלך התחיל להאט את עצמו דרסטית ובמקום לשרוף נניח 1500 קלוריות ביום (עצם קיומך בעולם), את שרופת עכשיו 1000 קלוריות ביום (אני סתם ממציא מספרים). אלו 500 קלוריות שיכלת לאכול.
הייתי מוסיף עוד חלבון ושומן (אגוזים/שקדים/אבוקדו/טחינה וכדומה). אפשר לאכול 2-3 ביצים שלמות ביום לאנשים בריאים, אין צורך לאכול רק את הלבן (זה גם מקור לשומן).
בגדול זה נראה רע ואם עשית את זה תקופה ארוכה, הייתי יוצא למאזן קלורי נטראלי כדי לאזן את חילוף החומרים/המאזן ההורמונלי ואז עושה דל פחמימה לפי הספר. הינה 3 דוגמאות לדל פחמימה:
http://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/

http://www.kilogram.co.il/2237/the-ultimate-diet-2-0-הדיאטה-האולטימטיבית/

http://www.kilogram.co.il/1872/דיאטת-כאסח-the-rapid-fat-loss-psmf/

• פותח/ת השרשור
התפריט בעיקרון גרוע ולא מכיל יותר מ-500 קלוריות בחישוב מהיר.
את תתקעי/נתקעת כבר במשקל כי חילוף החומרים שלך התחיל להאט את עצמו דרסטית ובמקום לשרוף נניח 1500 קלוריות ביום (עצם קיומך בעולם), את שרופת עכשיו 1000 קלוריות ביום (אני סתם ממציא מספרים). אלו 500 קלוריות שיכלת לאכול.
הייתי מוסיף עוד חלבון ושומן (אגוזים/שקדים/אבוקדו/טחינה וכדומה). אפשר לאכול 2-3 ביצים שלמות ביום לאנשים בריאים, אין צורך לאכול רק את הלבן (זה גם מקור לשומן).
בגדול זה נראה רע ואם עשית את זה תקופה ארוכה, הייתי יוצא למאזן קלורי נטראלי כדי לאזן את חילוף החומרים/המאזן ההורמונלי ואז עושה דל פחמימה לפי הספר. הינה 3 דוגמאות לדל פחמימה:
http://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/

http://www.kilogram.co.il/2237/the-ultimate-diet-2-0-הדיאטה-האולטימטיבית/

http://www.kilogram.co.il/1872/דיאטת-כאסח-the-rapid-fat-loss-psmf/

עשיתי את זה כחודש. ואז אחרי חודש אכלתי בערך שבוע וחצי נטראלי.
סתם שאלה שמענינת אותי .. עפ"י המאמר הזה http://www.kilogram.co.il/900/פחמימות-עדכמה-אנו-צריכים-אותן/
התאכלס זה שאין צורך בפחמימות (בגדול) והמצב שונה כשמתאמנים משקולות.
מתוך סקרנות - מה השורה התחתונה: אפשר דיטת נטולת פחמימות עם העמסה שבועית של ארוחה אחת?
עוד שאלה לגבי התפריטים המוצעים.

לדוגמא: ב"דיאטת כאסח" הבסיס הוא חלבון. ולפי הקטגוריה שלי (מס' 2) מה החישוב עם אני גם מתאמנת משקולות וגם אירובי?
ומה הכמויות בתאכלס לפי גרם? רשום שם בערך 2.4 גרם חלבון למשקל רזה - נניח - 37..
זה לא יוצא כמעט אותם כמויות כמו שאני אוכלת עכשיו?

מתוך סקרנות - מה השורה התחתונה: אפשר דיטת נטולת פחמימות עם העמסה שבועית של ארוחה אחת?
אפשר, אבל צריך לעשות את זה נכון.

ומה הכמויות בתאכלס לפי גרם? רשום שם בערך 2.4 גרם חלבון למשקל רזה - נניח - 37..
יש מינימום קלוריות שלא כדאי לרדת ממנו. אני חושב שלאישה זה היה 800 או 1000 קלוריות, ככה שתצטרכי להגביר את צריכת החלבון גם ל-3 גרם לק״ג משקל גוף כללי (לא רק מסה רזה). במקרה שלך זה 200 גרם חלבון ביום (מה שכנראה יהי קשה לביצוע).
בדיאטה שכזו חייבים לצרוך תוספי תזונה כי החוסרים שם הם עצומים.
מולטימטין (Opti-Women לדוגמה)
סידן (לפחות 1000 מ״ג ביום)
ויטמין D (בהנחה שלא נחשפים לשמש. איפשהו בין 1000-2000 יחידות ביום)
אשלגן
ויטמין C
אבץ
מגנזיום
אומגה 3

כמו שאת רואה, דיאטות מהסוג הזה הן לא פשוטות לביצוע, למרות שהן כביכול מביאות את התוצאות המהירות ביותר.

• פותח/ת השרשור
אפשר, אבל צריך לעשות את זה נכון.

יש מינימום קלוריות שלא כדאי לרדת ממנו. אני חושב שלאישה זה היה 800 או 1000 קלוריות, ככה שתצטרכי להגביר את צריכת החלבון גם ל-3 גרם לק״ג משקל גוף כללי (לא רק מסה רזה). במקרה שלך זה 200 גרם חלבון ביום (מה שכנראה יהי קשה לביצוע).
בדיאטה שכזו חייבים לצרוך תוספי תזונה כי החוסרים שם הם עצומים.
מולטימטין (Opti-Women לדוגמה)
סידן (לפחות 1000 מ״ג ביום)
ויטמין D (בהנחה שלא נחשפים לשמש. איפשהו בין 1000-2000 יחידות ביום)
אשלגן
ויטמין C
אבץ
מגנזיום
אומגה 3

כמו שאת רואה, דיאטות מהסוג הזה הן לא פשוטות לביצוע, למרות שהן כביכול מביאות את התוצאות המהירות ביותר.
אז בשורה התחתונה ניתן לבצע דיאטה נטולת פחמימות. בהנחה שאני לוקחת את הויטמנים שרשמת. מה כדאי להוסיף לתפריט? וכל כמה זמו לעשות העמסה ואיזה סוג של העמסה מומלץ?

תלוי איזו דיאטה נטולת פחמימות את עושה. כל אחד דוגלת בגישת העמסות שונה (לדוגמה ההבדל בין UD2 ל PSMF).
את צריכה להוסיף חלבון ואולי שומן.

• פותח/ת השרשור
תלוי איזו דיאטה נטולת פחמימות את עושה. כל אחד דוגלת בגישת העמסות שונה (לדוגמה ההבדל בין UD2 ל PSMF).
את צריכה להוסיף חלבון ואולי שומן.

אם אני עושה את דיאטת הכאסח הממלצה לקטגוריה שלי היא כר"מ:
"קטגוריה 2:
* מתאמני משקולות – 2.75 ג' חלבון לכל קילו ממשקל גוף הרזה.
* מתאמני אירובי בלבד- 2.4 ג' חלבון לכל קילו ממשקל גוף הרזה.
* אינם אקטיביים – 2 ג' לכל קילו ממשקל גוף הרזה."

אם אני עושה גם אירובי וגם משקולות ? אז כמה גרם לאכול?(למרות שבסוף המאמר רשום שלא חייב לעשות אירובי - מה ההמלצה בתור אחת שכן אוהבת לעשות גם אירובי וגם משקולות? להניח לאירובי? או לעשות גם וגם?)
כמו כן, האם מומלץ/כדאי לעשות את הדיאטה הזו לאחר שכבר עשיתי סוג של "דיאטת כאסח" (בהנחה שאני עכשיו במאזן נטראלי)
ושאלה אחרונה וחביבה - אם אני עושה את הדיאטה הזו, בהנחה שאני עושה בדיוק מה שרשום בכמה זמן (ממוצע) אני יכולה לרדת 6-7 ק"ג ?
ואם יש לי 26-27% שומן - בכמה אחוזי שומן ארד?

תודה לכולם 😃

Back
למעלה תחתית