ייעוץ מתיחות בימי מנוחה לשיפור הגמישות

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
האם יש תועלת בביצוע מתיחות בימי מנוחה על-מנת לשפר את הגמישות שכרגע מגבילה אותי בחלק מההרמות? האם הדבר עלול להפריע להתאוששות? עדיף להצמד למתיחות בסיום האימון? ועד כמה לא רצוי לבצע מתיחות בתחילת האימון? מצאתי שכשאני מותח טוב את ההמסטרינגס אני מצליח להחזיק גב טוב יותר בסקוואט.

אני מדבר על זריזות בכניסה, שזה מה שמגביל את רוב האנשים. מהירות במשיכה השנייה זה גם מאד חשוב וזה גם כוח וגם יכולת לפתח מהירות.
אתה היית רוצה מאד להכנס עם כול משקל שאתה יכול למשוך ואני מבטיח לך שאתה לא. לוקח הרבה מאד זמן לדעת להתנתק מהמוט ולהכנס מהר מתחת.

תעשה לי טובה, להכנס מתחת למוט זה פרט שולי. בטח לא משהו שדורש עבודה של שנים על גבי שנים. אתה שם כדי לפתח מהירות וכוח. לא שום דבר אחר.

יפה שאתה מתנח את הקלין שלי כשאתה לא נמצא לידי.

זה מה שקורה כשלא מרימי משקולות מנהלים דיונים על הרמת משקולות.

"בהחלט, מתיחות חזקות בעצם קורעות את השריר, וזה יכול להיות בעוכריך מבחינת התאוששות".
אין שום דבר רע בקרעים בשריר, גם אימון חזק יוצר קרעים בשריר, אם לא תיצור קרעים השריר לא יגדל.

לדעתי זו טעות וזה מיושן. צריך להקים ארגון שבודק טכניקה, זריזות וגמישות בלבד. ככה ישראל תוכל להוביל בהרמת משקולות.
באמת לא היה מזיק לישראל אם היה מרכז מסודר שהיה עובד עם ילדים על טכניקה ולא היו דוחפים לילד בן 14 כדורים וישר אחרי זה 80 קילו ואז מתפלאים שיש מעט מאוד ספורטאים שנישארים בספורט ועולים בתוצאות אחרי גיל 18.

אז אפשר להתאמן כל יום על אותו שריר, לקרוע לו את הצורה?

עזוב אל תענה, אמרת שטות (נכונה) לא קשורה למה שאני כתבתי.
אם הוא רוצה להתאושש מאימון לאימון אז לא כדאי לו לבצע מתיחות ביום מנוחה, בדיוק בגלל אותם קרעים בשריר. נקודה.

נערך לאחרונה:
תעשה לי טובה, להכנס מתחת למוט זה פרט שולי. בטח לא משהו שדורש עבודה של שנים על גבי שנים. אתה שם כדי לפתח מהירות וכוח. לא שום דבר אחר.

יפה שאתה מתנח את הקלין שלי כשאתה לא נמצא לידי.

אם כול הניסיון המזערי שלי בWL הוא יותר גדול משלך ואני ראיתי ואני קצת מבין יותר ממך כמה מהירות כניסה חשובה.
תתפלא שכניסה מתחת למוט זה אחד הקטעים הכי חשובים, אני מבטיח לך שיהיה הפרש עצום בין כמה שאתה יכול למשוך לבין כמה שאתה יכול להכנס. ובלי לראות את הקלין שלך זה ברור שאתה מזיין בשכל אם אתה חושב שאתה יכול להכנס אם כול משקל שאתה יכול למשוך, אם אתה יכול אתה כנראה המשקולן הכי טוב בעולם כי גם אלופי העולם יכולים למשוך יותר ממה שהם נכנסים איתו.

שוב פעם אני אומר שזה נורא נחמד לדון עם אנשים שאף פעם לא התאמנו ב WL על WL.
אף אחד לא יכול להכנס לקלין עם המשקל המקסימלי שהוא יכול למשוך אלא אם המשיכה שלו לא שווה כלום, תעשה קלינים תבין.
אם משקולן לא יהיה זריר וגמיש אין טעם בכלל לפתח כח כי הוא פשוט לא יגדל להיות משקולן וזה בדיוק הפרט השולי ששוכחים בארץ (זה נובע ממחסור בספורטאים כמובן) אבל במדינות שבהם הענף מפותח פשוט לא יקחו ילד לא גמיש ולא זריר להתאמן בהרמת משקולות (ראיתי כבר הרבה משקולנים באים והולכים ותאמין לי שאפשר לזהות כבר באימון הראשון עוד כשהילד מרים מקל של מטאטא אם לילד יש פוטנציאל, וזה הרבה לפני שיש לו כח). ועוד דבר זריזות לא תמיד קשורה לפיתוח של מהירות אלא לתיאום של של שרירים ולעבודה עצבית טובה, גם אם פיתחתה מהירות טובה מאוד במשיכה ואתה לא זריז מספיק בשביל "להפוך" את הידיים לכיוון החזה בקלין (דבר שלא מצריך כח כי למוט כבר יש מהירות) אז לא יעזור כלום ואתה פשוט לא תספיק להיכנס מתחת למוט.
לגבי המתיחות וההתאוששות, כן זה נכון שזה מעכב את ההתאוששות אבל כמו שאני מכיר את הספורטאים בארץ אני מניח שהבחור לא מתאמן פעמים ביום וכניראה אפילו לא כל יום בטח ובטח לא עובד כל יום על משקלים של 90% ולכן לא תהיה לו שום בעיה של התאוששות בין האימונים).

אף אחד לא יכול להכנס לקלין עם המשקל המקסימלי שהוא יכול למשוך אלא אם המשיכה שלו לא שווה כלום, תעשה קלינים תבין.
אם משקולן לא יהיה זריר וגמיש אין טעם בכלל לפתח כח כי הוא פשוט לא יגדל להיות משקולן וזה בדיוק הפרט השולי ששוכחים בארץ (זה נובע ממחסור בספורטאים כמובן) אבל במדינות שבהם הענף מפותח פשוט לא יקחו ילד לא גמיש ולא זריר להתאמן בהרמת משקולות (ראיתי כבר הרבה משקולנים באים והולכים ותאמין לי שאפשר לזהות כבר באימון הראשון עוד כשהילד מרים מקל של מטאטא אם לילד יש פוטנציאל, וזה הרבה לפני שיש לו כח). ועוד דבר זריזות לא תמיד קשורה לפיתוח של מהירות אלא לתיאום של של שרירים ולעבודה עצבית טובה, גם אם פיתחתה מהירות טובה מאוד במשיכה ואתה לא זריז מספיק בשביל "להפוך" את הידיים לכיוון החזה בקלין (דבר שלא מצריך כח כי למוט כבר יש מהירות) אז לא יעזור כלום ואתה פשוט לא תספיק להיכנס מתחת למוט.
לגבי המתיחות וההתאוששות, כן זה נכון שזה מעכב את ההתאוששות אבל כמו שאני מכיר את הספורטאים בארץ אני מניח שהבחור לא מתאמן פעמים ביום וכניראה אפילו לא כל יום בטח ובטח לא עובד כל יום על משקלים של 90% ולכן לא תהיה לו שום בעיה של התאוששות בין האימונים).

נכון מאוד מסכים עם כל מילה.

תגיד, התחרת באליפות הארץ בנוער? לא ראיתי בתחרות מישהו שקוראים לו ג'ניה...

תגיד, התחרת באליפות הארץ בנוער? לא ראיתי בתחרות מישהו שקוראים לו ג'ניה...

סתכל יבגני רוזנפלד, סיימתי ראשון ב 85 אבל עם תוצאות מעפנות (הנפה 97 דחיקה 116) בגלל פציעה מתחרות ליגה שהייתה לפני חודש וחצי (ניסיתי לקחת 152 קילו בדחיקה וזה לא כל כך הלך).

סתכל יבגני רוזנפלד, סיימתי ראשון ב 85 אבל עם תוצאות מעפנות (הנפה 97 דחיקה 116) בגלל פציעה מתחרות ליגה שהייתה לפני חודש וחצי (ניסיתי לקחת 152 קילו בדחיקה וזה לא כל כך הלך).

בגלל הפציעה עשית פאוור ג'רק? כי אפילו ככה נראה שהיית יכול הרבה יותר.

את זה אני יודע, השאלה אם יש בעיה עם מתיחות בימי המנוחה מבחינת התאוששות לקראת אימון למחורת, ואם הדבר בכלל יעיל מבחינת שיפור הגמישות לעתיד.

אין בעיה שתעבוד על זה בימי מנוחה, אתה תתקשה להגיע למצב שזה באמת יפגום לך בהתאוששות.

בגלל הפציעה עשית פאוור ג'רק? כי אפילו ככה נראה שהיית יכול הרבה יותר.

כן, גם השתדלתי לא להתיישב עמוק מדי בהנפה בגלל אותה פציעה. לא הייתה מטרה ללכת על משקל גדול יותר פשוט עשיתי את המינימום שנדרש בשביל לקחת מקום ראשון ולא לאמץ יותר מדי את הרגל.

• פותח/ת השרשור
כמה זמן מתיחות אתם מציעים לעשות? אני מותח נניח 4 פעמים אותה המתיחה לאיזה 10 שניות וכל פעם זה קצת משתפר, אבל זה נמאס די מהר. לעשות את זה פעם ביום? פעמיים ביום?

תעשה פעמיים ביום פעם אחת ממש מתיחות קלילות והפעם השניה תשתדל לשלב את המתיחות עם קפיצה בדילגית או ריצה קלה.
את המתיחה תעשה עד שאתה מרגיש שהגעתה לסוף הטווח תישאר שם 6-8 שניות תרפה טיפה ותנסה להיכנס קצת יותר ככה פעם פעמיים לכל שריר שאתה רוצה לעבוד עליו.

תעשה פעמיים ביום פעם אחת ממש מתיחות קלילות והפעם השניה תשתדל לשלב את המתיחות עם קפיצה בדילגית או ריצה קלה.
את המתיחה תעשה עד שאתה מרגיש שהגעתה לסוף הטווח תישאר שם 6-8 שניות תרפה טיפה ותנסה להיכנס קצת יותר ככה פעם פעמיים לכל שריר שאתה רוצה לעבוד עליו.
ויש לך איזה סרטון או אתר שמראה סוגי מתיחות? ואיך למתוח שרירים שונים?

אולי כדאי שאתה ותומר קצת תרדו בחזרה לכדור הארץ, ותדברו בגובה העיניים. עם כל הכבוד לניסיון שלכם, אתה היחיד בפורום שיש לו תוצאות מכובדות. אני עושה פאוור קלין עם מה שהמשקולנים פה עושים קלינים, ופרס עם מה שהם עושים ג'רקים. ואני אבחר כח על טכניקה בכל יום נתון. מצטער, אבל כוח נותן יותר תוצאות משאר הגורמים ביחד שאתה מפרט פה. תהנו...

אולי כדאי שאתה ותומר קצת תרדו בחזרה לכדור הארץ, ותדברו בגובה העיניים. עם כל הכבוד לניסיון שלכם, אתה היחיד בפורום שיש לו תוצאות מכובדות. אני עושה פאוור קלין עם מה שהמשקולנים פה עושים קלינים, ופרס עם מה שהם עושים ג'רקים. ואני אבחר כח על טכניקה בכל יום נתון. מצטער, אבל כוח נותן יותר תוצאות משאר הגורמים ביחד שאתה מפרט פה. תהנו...

אני ראיתי אנשים חזקים שעושים תוצאות שונות בדחיקה ובהנפה וזה רק בגלל השוני בטכניקה ובמהירות. כדי שתירד קצת מהיהירות שלך ותלמד להקשיב קצת לאנשים.

זה כי אתם מתווכחים על שטויות...
שניכם צודקים בעיקרון, כוח יותר חשוב מטכניקה, אבל כוח לא ינוצל עד הסוף בלי טכניקה טובה.
זריזות גם עוזרת בכוח מתפרץ שעוזר בהנפות אני מניח (אינלי שמץ אם לומר את האמת), אבל כוח מתפרץ זה עדיין כוח.
זה כמו לנסות לקבוע מה יותר קובע אימונים או תזונה, שבתאכלס זה שילוב של שניהם ולא "מי יותר" (למרות שתזונה יותר חשוב 😛)
בקיצור כולנו מסכימים שצריך גמישות מינימלית אז במקום להתווכח תענו לקורן על השאלות 😃

זה כי אתם מתווכחים על שטויות...
שניכם צודקים בעיקרון, כוח יותר חשוב מטכניקה, אבל כוח לא ינוצל עד הסוף בלי טכניקה טובה.
זריזות גם עוזרת בכוח מתפרץ שעוזר בהנפות אני מניח (אינלי שמץ אם לומר את האמת), אבל כוח מתפרץ זה עדיין כוח.
זה כמו לנסות לקבוע מה יותר קובע אימונים או תזונה, שבתאכלס זה שילוב של שניהם ולא "מי יותר" (למרות שתזונה יותר חשוב 😛)
בקיצור כולנו מסכימים שצריך גמישות מינימלית אז במקום להתווכח תענו לקורן על השאלות 😃

תחרות WL זה לא מי מושך יותר חזק, אלה מי שעומד עם יותר משקל מעל הראש. זה שאתה מושך זה יפה עכשיו נראה אותך תופס תמוט וקם איתו.

אוקיי, פעם הבאה אני יגיד שלום ( בן לביא, עשיתי 70/90 בתחרות בעד 77 מכבי רומנו הרצליה)
ומזל טוב על הזכייה

כן אתה מאוד חזק אנחנו יודעים את זה, אבל לפי דעתי(אם או בלי לראות סרטונים שלך) אם הייתה לך יותר טכניקה היית מקפיץ את המשקלים ב10-20 קילו לפחות, דבר שיותר היה עוזר לך מאשר להוסיף 20 קילו לדד ליפט או לסקוואט.

כוח נותן יותר תוצאות מטכניקה בטווח הקצר, אבל אתה תראה שבעוד זמן מסויים כשתגיע לנק' כלשהיא אתה תיתקע לא משנה כמה חזק תהיה כי הטכניקה לא טובה ואז לא תוכל לשנות את הטכניקה שלך לא משנה מה והתוצאה לא תגדל. קודם כל חשוב שתהיה טכניקה טובה ואז התוצאות יגדלו כשהכוח יגדל אבל אם אין טכניקה טובה אז אפילו כשהכוח גודל התוצאה תישאר אותו דבר.

ואם אתה רוצה אתה מוזמן לנסות לעשות הנפה כמו גיבור בכל הכוח 3 פעמים בשבוע ולהגיד לי אם אתה עולה ליניארית שמיניארית 5 קילו בכל אימון כמו שריפטו אמר ואני יעשה את זה גם!

נערך לאחרונה:
א) לא אמרתי שאני מאוד חזק. אני לא אוהב כשאנשים מדברים איתי מלמעלה.
ב) אני לא מסכים לגבי מה שאתה אומר. ככל שאתה יותר חזק, טכניקה חשובה פחות. תראה את Rezazadeh.
ג) זה הקטע. קלינים וסנאצ'ים לא עולים לינארית כי הם לא תרגילי כוח. בגלל זה צריך להתחזק בדרכים אחרות.

א) לא אמרתי שאני מאוד חזק. אני לא אוהב כשאנשים מדברים איתי מלמעלה.
ב) אני לא מסכים לגבי מה שאתה אומר. ככל שאתה יותר חזק, טכניקה חשובה פחות. תראה את Rezazadeh.
ג) זה הקטע. קלינים וסנאצ'ים לא עולים לינארית כי הם לא תרגילי כוח. בגלל זה צריך להתחזק בדרכים אחרות.

א) לא דיברתי איתך מלמעלה, אתה באמת חזק ואמרתי את זה כדי להדגיש שגם בן אדם חזק צריך טכניקה.

ב) זה בדיוק כמו להגיד אני ייתן 20 סטים לבייספ כי ככה קולמן עושה, בפעם אחרונה שבדקתי אף אחד פה לא שוקל 150 קילו + והטוסיק שלו נראה כמו מסננת, ושוב פעם עם לרזזדה היה יותר טכניקה התוצאה שלו הייתה הרבה יותר גדולה, באמת שבלי להעליב אני חושב שאתה אומר את זה מחוסר ניסיון, ברגע שעושים תרגילים כמו הנפה נמוכה במשך זמן מסויים ישר מבינים כמה הטכניקה חשובה וכמה אי אפשר להתקדם בלי טכניקה טובה.
ג)מתחזקים בדרכים אחרות כמו סקוואטים / דד ליפט וכו'.

😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית