הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחות בימי מנוחה לשיפור הגמישות

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
האם יש תועלת בביצוע מתיחות בימי מנוחה על-מנת לשפר את הגמישות שכרגע מגבילה אותי בחלק מההרמות? האם הדבר עלול להפריע להתאוששות? עדיף להצמד למתיחות בסיום האימון? ועד כמה לא רצוי לבצע מתיחות בתחילת האימון? מצאתי שכשאני מותח טוב את ההמסטרינגס אני מצליח להחזיק גב טוב יותר בסקוואט.

אלכס מרוב כל הסרבול פה קצת איבדתי את הטענה הכללית שלך בדיון ועל איזה מהדברים שנאמרו פה אתה מתנגד?..

ומי יכול בצורה חד משמעית להגיד אם יש לך את הנתונים? יכול להיות שיש לך מאמן חרא. יכול להיות שהתוכניות אימון שלך לא טובות. יש הרבה אפשרויות. לא מבין את הנקודה.

הזריזות מוגבלת, הכוח פחות.

אם חושבים שיש לך פוטנציאל אז אתה מתאמן ורואה מה התוצאות שלך. מי שאין לו פוטנציאל לא התקדם כמו מישהו שכן יש לו.

נכון הכוח לא מוגבל, אבל כמה שאתה מתחזק גם המתחרים שלך מתחזקים. וזריזות זה יתרון שיתן לך עוד משקל על המוט.

תראה למשל פה

היא מנסה לעשות קלין מלא, אבל שים לב איפה היא תופסת את המוט.
44285580.jpg

אם היא הייתה יותר מהירה היא הייתה יכולה לתפוס את המוט יותר נמוך ואז היא גם הייתה מרימה יותר משקל. וזה לא סותר התחזקות וכוח זה בא ביחד עם זה, ככול שהיא תיהיה יותר מהירה היא תנצל יותר טוב את המשיכה שלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אלכס מרוב כל הסרבול פה קצת איבדתי את הטענה הכללית שלך בדיון ועל איזה מהדברים שנאמרו פה אתה מתנגד?..

אני מתנגד לזה שצריך לסנן את האנשים שאין להם זריזות מראש. ואני מתנגד לזה שצריך לעבוד קודם על זריזות ואחר כך על כוח. זה סדר עדיפויות לא נכון לטעמי.

תומר, מה זה משנה איפה היא תפסה את המוט? המשקל עלה...

איך אתה יודע שמה שמונע ממנה להתקדם הוא התפיסה של המוט ולא נגיד כמה משקל היא יכול לדחוק?

אני מתנגד לזה שצריך לסנן את האנשים שאין להם זריזות מראש. ואני מתנגד לזה שצריך לעבוד קודם על זריזות ואחר כך על כוח. זה סדר עדיפויות לא נכון לטעמי.

בכול ספורט ככול שאתה מתקדם מסננים את אלה שלא מתאימים עד שמגיע לרמה העולמית ששם זה האנשים המתאימים ביותר. גם בכדורסל אתה יכול להיות 1.50 ולשחק בארץ אבל כשתרצה להגיע לרמה עולמית אתה לא תצליח כי אין לך את הנתונים המתאימים.
תראה זריזות בתור כישרון למשקולות, למישהו זריז יש יותר סיכוי להצליח מאשר מישהו שלא.

אני מתנגד לזה שצריך לסנן את האנשים שאין להם זריזות מראש.זה בהחלט תנאי הכרחי והבסיס למשקולן טוב זה משקולן זריז, כמובן שעוד פרמטרים כמו כוח קורדינציה אתלטיות וכו' הם דברים הכרחיים. ואני מתנגד לזה שצריך לעבוד קודם על זריזות ואחר כך על כוח. זה סדר עדיפויות לא נכון לטעמי.אתה מדבר פה מחוסר ניסיון.

~~~~~~

תומר, מה זה משנה איפה היא תפסה את המוט? המשקל עלה...

איך אתה יודע שמה שמונע ממנה להתקדם הוא התפיסה של המוט ולא נגיד כמה משקל היא יכול לדחוק?

זה משנה מאד איפה היא תפסה את המוט, כי אם היא יכולה למשוך 104 קילו עד גובה כזה. אז היא יכולה למשוך 114 קילו עד גובה המותן. ואם היא תוכל להכנס משם אז היא כבר השיגה עוד 10 קילו.

אני לא יודע מה מונע ממנה להתקדם וזה גם לא משנה, אני רק הראיתי לך דרך איך אפשר לשפר את הקלין שלה. ונגיד שהבעיה היא בדחיקה, אם היא תכנס מגובה מהמותן היא לא תבזבז כוח על למשוך את המוט לגובה החזה ואז אולי יהיה לה כוח לדחוק.

בכול ספורט ככול שאתה מתקדם מסננים את אלה שלא מתאימים עד שמגיע לרמה העולמית ששם זה האנשים המתאימים ביותר. גם בכדורסל אתה יכול להיות 1.50 ולשחק בארץ אבל כשתרצה להגיע לרמה עולמית אתה לא תצליח כי אין לך את הנתונים המתאימים.
תראה זריזות בתור כישרון למשקולות, למישהו זריז יש יותר סיכוי להצליח מאשר מישהו שלא.

ברור שככל שהרמה עולה מסננים יותר ויותר אנשים. אבל אי אפשר לסנן על פי הקריטריון הזה בהתחלה. זה לא מספיק. אתה יכול לקחת בן אדם איטי עם 500 קילו דדליפט ואין שום סיכוי שהוא לא יעשה קלין עם 250. כמובן דוגמא קיצונית, אבל הבנת את הנקודה.

זה משנה מאד איפה היא תפסה את המוט, כי אם היא יכולה למשוך 104 קילו עד גובה כזה. אז היא יכולה למשוך 114 קילו עד גובה המותן. ואם היא תוכל להכנס משם אז היא כבר השיגה עוד 10 קילו.

אני לא יודע מה מונע ממנה להתקדם וזה גם לא משנה, אני רק הראיתי לך דרך איך אפשר לשפר את הקלין שלה. ונגיד שהבעיה היא בדחיקה, אם היא תכנס מגובה מהמותן היא לא תבזבז כוח על למשוך את המוט לגובה החזה ואז אולי יהיה לה כוח לדחוק.

על אותו היגיון, היא יכולה להיות מספיק חזקה לעשות פאוור קלין עם זה ואז יהיה לה מספיק כוח לדחוק. היה לנו דיון על זה פעם.

איך אתה יודע שסקוואט חלש זה לא מה שמונע ממנה לקום?

על אותו היגיון, היא יכולה להיות מספיק חזקה לעשות פאוור קלין עם זה ואז יהיה לה מספיק כוח לדחוק. היה לנו דיון על זה פעם.

איך אתה יודע שסקוואט חלש זה לא מה שמונע ממנה לקום?

אם היא יכולה לדחוק רק את הפאוור קלין שלה אז יש לה בעיה בטכניקה בדחיקה ואני לא מדבר כרגע על דחיקה אלה על קלין.
אולי סקוואט חלש מונע ממנה לקום ואולי הרצפה העקומה, זה לא משנה כרגע. אני רק הראיתי לך איך אפשר לשפר את הקלין שלך רק בעזרת מהירות.

אני לא מבין מה הקטע. אני מראה לך איך אפשר לשפר את הקלין רק בעזרת כוח. תוסיף 20 קילו לדדליפט, הקלין יעלה.

זה מאוד משנה אם הסקוואט חלש. זה לא קלין כל עוד לא קמת עם זה.

אני לא מבין מה הקטע. אני מראה לך איך אפשר לשפר את הקלין רק בעזרת כוח. תוסיף 20 קילו לדדליפט, הקלין יעלה.

זה מאוד משנה אם הסקוואט חלש. זה לא קלין כל עוד לא קמת עם זה.

תשפר את הדד ליפט ב-20 קילו הקלין יעלה ב-2 קילו, תשפר את הטכניקה ואז תוסיף 20 קילו לדד ליפט והקלין יעלה ב-10 קילו.

נראה לי שהפוסט הזה דיי מיצה את עצמו וכבר מתחיל לחזור על עצמו...

תשפר את הדד ליפט ב-20 קילו הקלין יעלה ב-2 קילו, תשפר את הטכניקה ואז תוסיף 20 קילו לדד ליפט והקלין יעלה ב-10 קילו.

נראה לי שהפוסט הזה דיי מיצה את עצמו וכבר מתחיל לחזור על עצמו...

אני מסכים. שוב, לא אמרתי שטכניקה זה לא חשוב.

בקיצר כולכם זייני שכל , ספורט זה ספורט .
עם אתה יכול לעבוד רק על חלק אחד (כח או זריזות או טכניקה וכו... ) אז כנראה
זה לא הספורט בשבילך , אני לא זוכר אי פעם שמאמן שלי אמר עזוב כושר או עזוב אתלטיות או אל תתאמן על טכניקה .

אתה מדבר שטויות וכבר לא שם לזה לב אפילו, לא לסנן אנשים ע"פ זריזות בהרמת משקולות זה כמו לקחת גמד לכדורסל או כמו לקחת מישהו לא גמיש להתעמלות במצב הנתון היום בארץ לוקחים את כולם להתאמן כי אין אנשים בספורט אבל לא ככה זה צריך להיות (מבזבזים משאבים על אנשים שאין להם את הפוטנציאל) בכל זמן נתון אם תוסיף לשני אנשים כח זה שזריז יותר ינצח, כח כולם יכולים להוסיף זריזות זה מולד.
אתה מתנגד לזה שצריך לעבוד קודם על זריזות? מזל שאתה לא מאמן נבחרת ישראל בהרמת משקולות, אה סליחה אתה אפילו לא מרים משקולות, די לנסות להוכיח לכולם שאתה אקספרט בתחום שאתה אפילו לא מבין, חמישה מרימי משקולות אומרים לך משהו מנסיון ואתה מתעקש שאתה מבין יותר טוב מכולם, תקשיב קצת לפעמים זה יעזור לך בחיים.

אתה מדבר שטויות וכבר לא שם לזה לב אפילו, לא לסנן אנשים ע"פ זריזות בהרמת משקולות זה כמו לקחת גמד לכדורסל או כמו לקחת מישהו לא גמיש להתעמלות במצב הנתון היום בארץ לוקחים את כולם להתאמן כי אין אנשים בספורט אבל לא ככה זה צריך להיות (מבזבזים משאבים על אנשים שאין להם את הפוטנציאל) בכל זמן נתון אם תוסיף לשני אנשים כח זה שזריז יותר ינצח, כח כולם יכולים להוסיף זריזות זה מולד.

אולי כדאי שתלמד לקרוא לפני שאתה מדבר יא עתודאי רוסי. זה בדיוק מה שאני אומר, שאין טעם לעבוד הרבה על זריזות כי אי אפשר לשפר את זה הרבה. אז עדיף לפצות על זה בכוח.

אתה מתנגד לזה שצריך לעבוד קודם על זריזות? מזל שאתה לא מאמן נבחרת ישראל בהרמת משקולות, אה סליחה אתה אפילו לא מרים משקולות, די לנסות להוכיח לכולם שאתה אקספרט בתחום שאתה אפילו לא מבין, חמישה מרימי משקולות אומרים לך משהו מנסיון ואתה מתעקש שאתה מבין יותר טוב מכולם, תקשיב קצת לפעמים זה יעזור לך בחיים.
שלארבעה מתוכם יש תוצאות פחות טובות מחסר ניסיון מטומטם כמוני? 🤡

שמע בכדורסל ועוד הרבה ענפי ספורט אחרים אין מיון אמיתי(לא מבחינת נתונים ולא מבחינת רמה )
עד גיל מאוד מאוחר (גם בארץ וגם בחול ) , מה שקורה זה שזה חלק מתהליך טבעי שמי שמשקיע יותר נשאר ישתפר יותר וישאר בסופו של דבר בתחום .
רק כשמגיעים לגילאים יותר מבוגרים (נוער ובוגרים ) מתחיל המיון .

דרך אגב, ג'ניה, מי אתה שתקבע מה צריך לעשות בספורט ואת מי לסנן?

יש גם שחקני כדורסל נמוכים שמשחקים מצוין להזכירך

רוסי כבר מזמן אף אחד לא קרא לי בתור גינוי (נחש למה).
מטומטם אתה קראתה לעצמך ולי נשאר רק להסכים.
התוצאות שלך לא יכולות להיות יותר טובות כי אף פעם אף אחד לא שפט את הדחיקה או ההנפה שלך ולכן התוצאה שלך בשניהם היא 0.
לי נמאס לחזור על עצמי ולקרוא את השטויות שלך חבל לי רק שיהיו אנשים שגם יישמו את השטויות שלך אבל בכל זאת נשבר לי כבר אז אתה מוזמן להמשיך להוכיח לעצמך שאתה צודק.
על החתום העתודאי הרוסי מרים המשקולות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית