הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטת דל פחמימה.

OverLoaD

משתמש מתחיל
89
16
נק' מוניטין:
54
89
16
אהלן.
אני כרגע חוקר ומתלבט בחן דיאטות לחיטוב הבא שלי(ינואר),
וראיתי שדיאטת הדל פחמימה מעולה(60 גרם פחמימה ביום).
דיברתי עם סבתא שלי שבעברה הייתה תזונאית מהגדולות בארץ, והיא אמרה שזה יכול ליצור חופי קטו שמחמצנים ויוצרים סיכוי גבוה לסרטן.
מצטער על הניסוח אני לא כלכך זוכר מה היא אצרה.
אני אשמח למאמר טוב על הדיאטה,הסבר על הקטו.
תודה

קטוזיס מוזכר כאן:
http://www.kilogram.co.il/900/

וכאן:
http://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/

אין קשר בין קטוזיס לסרטן. זה מסוכן רק לחולי סכרת (וגם זה מסוג מאוד מסויים).

משה איך אתה ממליץ להיככנס לדל פחמימה בחיטוב?
קודם להוריד קלוריות ולהישאר על פחמימה 250בערך ואז להוריד אחרי שבוע את הפחמימה ל150ככה?

משה איך אתה ממליץ להיככנס לדל פחמימה בחיטוב?
קודם להוריד קלוריות ולהישאר על פחמימה 250בערך ואז להוריד אחרי שבוע את הפחמימה ל150ככה?
פחמימה 150 זה לא דל פחמימה,
תוריד בהדרגה, כל יום 10-15גר עד שתגיע למספר הרצוי.

פחמימה 150 זה לא דל פחמימה,
תוריד בהדרגה, כל יום 10-15גר עד שתגיע למספר הרצוי.

אני יודע,אבל אין לי ברירה בגלל הבית ספר שאני בו משמונה בבוקר עד 4בצהריים כול יום.
בכול מקרה,אז איך זה הולך? קודם אני מגיע למאזן קלורי שלילי ואז מתחיל להוריד בפחמימות?(או שכבר מעכשיו מוריד מהפחמימה כי אם קודם מאזן קלורי ואז פחמימה זה יוריד לי עוד יותר את הקלוריות)

אני יודע,אבל אין לי ברירה בגלל הבית ספר שאני בו משמונה בבוקר עד 4בצהריים כול יום.
בכול מקרה,אז איך זה הולך? קודם אני מגיע למאזן קלורי שלילי ואז מתחיל להוריד בפחמימות?(או שכבר מעכשיו מוריד מהפחמימה כי אם קודם מאזן קלורי ואז פחמימה זה יוריד לי עוד יותר את הקלוריות)

קודם קלוריות, דוגמה למה שעשיתי עכשיו:

RMR 2500 הורדתי ל2000 קלוריות עם 150~ פחמימה
כל יום מוריד 10-15 גרם פחמימה עד שאני מגיע ל30.

במקביל להורדת פחמימות אתה צריך להעלות חלבון ( 2 גר' לקג' משקל גוף) ולהוסיף שומן כדי לאזן את התפריט.
אם כל מה שתעשה בדיאטה שלך זה להוריד 200 גר' פחמימה סביר להניח שתגיע לגרעון גדול מידי (במיוחד אם אתה גם עושה פעילות גופנית)

קודם קלוריות, דוגמה למה שעשיתי עכשיו:

RMR 2500 הורדתי ל2000 קלוריות עם 150~ פחמימה
כל יום מוריד 10-15 גרם פחמימה עד שאני מגיע ל30.

אם אני שוקל 91קילו וגובה 1.90.
אז אני מחשב את המאזן הניטרלי שלי ככה(?): (10x91)+ (6.25x 190)-(5x17)+5

שזה יוצא לי 2017 ואז אני מכפיל את זה ב1.2 שזה יוצא: 2421.
אז כמה אני צריך לאכול בחיטוב נורמלי?(בהתחשב לפעילות אנאירובית בחד"כ)

במקביל להורדת פחמימות אתה צריך להעלות חלבון ( 2 גר' לקג' משקל גוף) ולהוסיף שומן כדי לאזן את התפריט.
אם כל מה שתעשה בדיאטה שלך זה להוריד 200 גר' פחמימה סביר להניח שתגיע לגרעון גדול מידי (במיוחד אם אתה גם עושה פעילות גופנית)

כן ברור,ואתה יכול לשאול על השאלה ששאלתי את avivcohen?

ההמלצה כאן היא לא להתחיל בגרעונות גדולים מידי.
אימון כוח שורף בערך 100-200 קלוריות (נניח 3 פעמים בשבוע), לדעתי תתחיל מגרעון אוכל של 400 קלוריות כלומר תפריט של 2000 קלוריות
מה שייתן לך יחד עם האימונים גרעון של בערך 500 קלוריות ביום.
אתה צריך 180 גר חלבון שזה 720 קלוריות
לפחות 0.8 גרם שומן לקג - שזה יוצא 650 קלוריות
יש לך עכשיו 1370 קלוריות בתפריט, כלומר עוד ~ 600 קלוריות "לשחק" איתן בין השומן לפחמימה.
עכשיו זה תלוי בך.

אם אני שוקל 91קילו וגובה 1.90.
אז אני מחשב את המאזן הניטרלי שלי ככה(?): (10x91)+ (6.25x 190)-(5x17)+5

שזה יוצא לי 2017 ואז אני מכפיל את זה ב1.2 שזה יוצא: 2421.
אז כמה אני צריך לאכול בחיטוב נורמלי?(בהתחשב לפעילות אנאירובית בחד"כ)

כן ברור,ואתה יכול לשאול על השאלה ששאלתי את avivcohen?

תתחיל מגירעון של -300 -400 קלוריות(במקרה שלך 2121 -2021), כשאתה דואג להשלים את הקלוריות שהוצאת באירובי ובאימוני משקולות,
ותבצע מעקב קבוע על משקל זהה באותו יום, אותה שעה(אני כל שישי בבוקר>פיפי>עולה עם תחתונים למשקל בבית)

וככה תראה את קצב הירידה, כשתראה שירדת פחות מ0.5 ק"ג בשבוע, תקצץ 100-150 קלוריות מהתפריט.

מובן?

ההמלצה כאן היא לא להתחיל בגרעונות גדולים מידי.
אימון כוח שורף בערך 100-200 קלוריות (נניח 3 פעמים בשבוע), לדעתי תתחיל מגרעון אוכל של 400 קלוריות כלומר תפריט של 2000 קלוריות
מה שייתן לך יחד עם האימונים גרעון של בערך 500 קלוריות ביום.
אתה צריך 180 גר חלבון שזה 720 קלוריות
לפחות 0.8 גרם שומן לקג - שזה יוצא 650 קלוריות
יש לך עכשיו 1370 קלוריות בתפריט, כלומר עוד ~ 600 קלוריות "לשחק" איתן בין השומן לפחמימה.
עכשיו זה תלוי בך.

תתחיל מגירעון של -300 -400 קלוריות(במקרה שלך 2121 -2021), כשאתה דואג להשלים את הקלוריות שהוצאת באירובי ובאימוני משקולות,
ותבצע מעקב קבוע על משקל זהה באותו יום, אותה שעה(אני כל שישי בבוקר>פיפי>עולה עם תחתונים למשקל בבית)

וככה תראה את קצב הירידה, כשתראה שירדת פחות מ0.5 ק"ג בשבוע, תקצץ 100-150 קלוריות מהתפריט.

מובן?

כמה קלוריות בערך שורפים ב20דקות אירובי בסקי?(בערך)

אז אתם אומרים בעצם שאם הניטרלי שלי הוא 2421 אז אני צריך להיות בגרעון יומי של 400קלוריות.(2000קלוריות)
שזאת אומרת שאם אני עושה אימון משקולות(fbw) ואימון אירובי 20דקות לאחר המשקולות אני צריך להישאר על התפריט הניטרלי לבנתיים?
ואם אני לא יראה ירידה אני יוריד עוד 100-150קלוריות כול שבוע שאני לא רואה בו שינוי?

ובנוגע לדל פחמימה,אם אני מתחיל מעכשיו (תחילת חיטוב) להוריד פחמימה ל100 זה בסדר? או שזה יפגע בגוף שלי?(הייתי במסה מרובת פחמימות עד ליפני כמה ימים)

כמה קלוריות בערך שורפים ב20דקות אירובי בסקי?(בערך)

אז אתם אומרים בעצם שאם הניטרלי שלי הוא 2421 אז אני צריך להיות בגרעון יומי של 400קלוריות.(2000קלוריות)
שזאת אומרת שאם אני עושה אימון משקולות(fbw) ואימון אירובי 20דקות לאחר המשקולות אני צריך להישאר על התפריט הניטרלי לבנתיים?
ואם אני לא יראה ירידה אני יוריד עוד 100-150קלוריות כול שבוע שאני לא רואה בו שינוי?

ובנוגע לדל פחמימה,אם אני מתחיל מעכשיו (תחילת חיטוב) להוריד פחמימה ל100 זה בסדר? או שזה יפגע בגוף שלי?(הייתי במסה מרובת פחמימות עד ליפני כמה ימים)

תעשה את הירידה בהדרגה, למרות ש100 גרם זה עדיין די הרבה
ובקשר לכמה שורפים: http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=23

תעשה את הירידה בהדרגה, למרות ש100 גרם זה עדיין די הרבה
ובקשר לכמה שורפים: http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=23

אין לי אפשרות לרדת לפחות ממאה 😲
וגם אם אני ירד החיטוב הזה יעלה לי ביוקר

אלא אם כן חסר לי ידע במזון שאני יכול לאכול בחיטוב דל פחמימה שלא יעלה לי ביוקר,אז אני ישמח שתמליץ .

אין לי אפשרות לרדת לפחות ממאה 😲
וגם אם אני ירד החיטוב הזה יעלה לי ביוקר

אלא אם כן חסר לי ידע במזון שאני יכול לאכול בחיטוב דל פחמימה שלא יעלה לי ביוקר,אז אני ישמח שתמליץ .

שומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית