הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות ולבטים

• פותח/ת השרשור omrico
  • פורסם בתאריך

omrico

משתמש מתחיל
66
3
נק' מוניטין:
20
66
3
אני בן 24,עוד מעט 25, שוקל 61 קילו גובה 1.75 אני מתאמן כבר כשנה וחצי ובואו נגיד במילים יפות שאני לא מרוצה מההתקדמות שלי.
אומנם גדלתי טיפה אבל לא כמו שציפיתי בשנה וחצי.השתפרתי המון מבחינת משקלים,יחסית להתחלה אבל השיפור לא נראה בגוף בצורה ניכרת,אני עדיין נראה צר יחסית עם ידיים קטנות.חשבתי לקחת גיינר אבל אין לי בעיה של אוכל,אני אוכל הרבה,יש לי חילוף חומרים מהיר מאוד ואולי זאת גם הסיבה שאני לא גדל(עליתי 3 וחצי גילו בערך בשנה וחצי).חשבתי גם לקחת אבקת חלבון אבל שמעתי לא דברים הכי טובים על האבקות הלאה,מה גם שאין לי בעיה לצרוך חלבון מאוכל וזה גם מה שאני עושה ומקפיד ועדיין לא רואה שינוי.
כנראה שהבעיה באימונים עצמם אולי אני לא נותן מעצמי מספיק אני כבר לא יודע מה לחשוב. אני צריך לעבוד עם משקלים יותר קלים ולבצע יותר חזרות או ההפך?עדיף איי בי סי או איי בי?
ואולי זה עיניין של זמן והתמדה ובסוף כן אני יראה שינוי,או שיש משו בתהליך שאני עושה לא בסדר.
אשמח לתגובות.

אם בשנה וחצי אתה לא רואה יותר מדי שיפור ואין לך בעיה מבחינת האימונים אז הסיבה היא אוכל
אולי אתה אומר שאתה אוכל כמו שצריך וכמה שאתה צריך,אבל כנראה שלא,אתה צריך לאכול יותר.
תשתף אותנו בדברים ששמעת על אבקת חלבון אני בטוח שיש פה הרבה חברי פורום שישמחו לשלול את התענות האלו.

פרט את התרגילים בתכנית שלך ומשקלים.

ואני גם בטוח שאתה ממש לא אוכל הרבה אם עלית 3 קילו בשנה וחצי.

אני מניח שהובלת ע"י תרבות הספורט הקונבנציונלית, התוצאות לא מפתיעות. קרא בפורטל קילוגרם את המאמר על עלייה במסת שריר + על התוכנית Starting Strength, אתה יכול גם להיעזר בנושא הבא: http://www.lbs.co.il/threads/41541/

• פותח/ת השרשור
אני אוכל 4-3 ארוחות ביום משתדל לא לאכול יותר מידי לחם ולא לשתות מיצים,שוקולדים ומתוקים אני בקושי ונוגע.
הקטע זה שיש לי חילוף חומרים מאוד מהיר,ברוב הפעמים אני מסיים לאכול ואחרי 5 דקות מוצא את עצמי בשירותים. זה נראה כאילו כמה שאני לא אוכל אני לא אשמין,אני אשאר אותו משקל או יעלה ממש קצת.בגלל זה אני לא יודע אם לקנות גיינר אם זה יעזור לי לעלות במשקל.מצד שאני אני לא רוצה להתנפח בפחחממות המטרה שלי זה לעלות בשריר.
הייתי עושה איי בי סי,אבל בגלל החוסר שיפור עברתי לחרונה ל איי בי שלוש פעמים בשבוע.

A-חזה,יד קידמית,כתפיים
B-רגליים יד אחורית וגב

את האמת אין לי תוכנית מסודרת וכתובה אני משלב כל אימון תרגילים אחרים.אני אפרט את המשקלים והתרגילים למרות שאני לא בקיא במושגים המקצועיים.

חזה- 1.אני דוחק 17.5 כל צד במוט,לא מצליח לעלות מעל זה,2.דוחק משקולות יד בשיפוע חיובי 14 קילו.. 3. פרפר,4. שוכב על מיטה ישרה ופורש את הידיים כמו פרפר בשכיבה,עם משקולות של 10.
יד קדמית-אני מרים 12 קילו משקולת יד ..1.פטישים.2.רגיל.3.מושך חוט מלמטה מלמטה למעלה כל יד בנפרד.4.מרים משקל במכשיר עם 2 ידיים.
כתפיים-1.מרים משקולות מעל הראש 14 קילו,2.פורש ידיים ללפנים 8 קילו 3.פורש ידיים לצדדים עם חוט.

רגליים-1 סקוואט כזה במכשיר,2.תרגיל לתאומים במכשיר 3.תרגיל לשריר ירך קידמי במכונה/תרגיל לשריר ירך אחורי במכונה.
גב-1.מושך חוט עם התקן V קוראים לזה פולי עליון אם אני לא טועה,2.מושך אליי משקל במכונה3.מושך אליי חוט במכונה4.תרגיל לגב תחתון
יד אחורית-1.פשיטת מרפקים בשכיבה עם מוט W..........פשיטת מרפק בישיבה עם משקולת יד...3.פשיטת מרפקים עם פוליון עליו עם חוט.

אני לא סופר חזרות,אני עושה כמה שאני יכול בכל סט,משדתל לא לנוח יותר מ דקה -דקה וחצי בין סט לסט.
אני לא סגור על מה עדיף לי יותר משקל פחות חזרות או יותר חזרות פחות משקל
מה גם שאימון איי בי לוקח לי כ שעה וחצי עד שעה 45,לפי מה שהבנתי זה הרבה זמן.

לגביי האבקות חלבון יש לי חברים שלקחו ועשה להם כאבים בבטן בכליות חוץ מזה תמיד עדיף לצרוך ממזון רגיל ולא אבקות.

אגב,אשמח אם מישו יוכל לכתוב לי תוכנית שמתאימה לי,רוב התוכניות הן כלליות מאוד.ואני כבר מאוד מבולבל.

תודה

מה שרשמת זה לא תוכנית. אין לך שם התקדמות ויש הרבה יותר מדי תרגילים. אני ממליץ על התוכנית Starting Strength שגם המליצו עליה למעלה

אי אפשר להתאמן ברצינות ללא תרגילים מורכבים. תתחיל לקרוא את הפורטל, יש לך הרבה ללמוד על תזונה ואימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית