הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל יד אחורית טוב

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
שלום.
איזה תרגיל אתם הכי ממליצים ליד אחורית? פשיטת מרפקים? לחיצת חזה באחיזה צרה?
והאם לחיצה צרפתית ופשיטת מרפקים זה אותו דבר?

יגידו לך תרגיל מורכב הרוב פה (מקבילים ,בנץ אחיזה צרה) ... אני בקטע הזה לא מסכים עם הרוב... דווקא לשרירים הקטנים האלה יד אחורית\קדמית צריך משהוא מבודד שיתן עומס מקסימלי על השריר הזה ולא יתפזר על שאר הגוף כמו מקבילים\בנץ אחיזה צרה.

מפה נובע שלא ממש משנה איזה תרגיל תבחר ... צרפתית \חבל בפולי עליון....טוב להחליף בנהם כול תוכנית אימון חדשה.

מסכים עם הבחור מעלי, למרות שאני אוהב בנץ' באחיזה צרה ולזה להוסיף תרגיל מבודד לפאמפ:sporty019-49:

פשיטת מרפק במוט ישר בפולדאון
אם עושים את התרגיל הזה נכון עם נעילה והוצאת המרפקים החוצה, זה אחד התרגילים הטובים ליד אחורית

אחד המדריכים הראה לי דרך נוחה לעשות וריאציה של SKULL CRUSHER (תסלחו לי אם אני לא מחדש בכלום).
אני משעין את הספה בזוית 45 מעלות ואת הכיסא מעלה לזווית של 45 מעלות גם כן.
אני מתיישב ומניח את הרגל (ממש את כף הרגל) על המושב, ודוחף מעט את עצמי למעלה כך שהראש שלי עובר את המשענת.
ככה קל לי יותר להוריד את המוט מאחורי העורף וליישר את היד למעלה.

זה תרגיל פשוט נוראי

מסכים איתך ל ג מ ר י , זה תרגיל שמרגישים נוח איתו במשקלים נמוכים או בטכניקה לקויה , העומס על הכתפיים הוא פשוט גדול ומכאיב , שלא נדבר על המכות היבשות שהמרפקים חוטפים מזה ובסופו של דבר אתה נפצע ברמה כזאת או אחרת.

אפשר לבצע את התרגיל לדעתי (מנסיון אישי) עם פולי תחתון ולשכב על גבי ספספל ישר , אתה גם יכול להעמיס משקל גם הלחץ קבוע על השריר וגם אתה מוציא הרבה יותר את הכתפיים מהמשוואה (יצוב ,מומנטים וכדומה) ומתרכז ביד אחורית.

שלילי חזק, התרגיל מתעלם מאיך הטרייספס עובד + מעמיס על המרפק משקל גדול מידי שניתן להרים עקב טווח תנועה חלקי ולעיתים גורר פציעה.
הטרייספס עובד מספיק בתריגלים המורכבים, אבל ככל שרמת המתאמן עולה נדרשים יותר תרגילי עזר.
תרגיל העזר האידיאלי ביותר לטרייספס הוא זה:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית