הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי יד אחורית

Loyal555

משתמש מתחיל
74
9
נק' מוניטין:
12
74
9
היי אני מתלבט אם כדאי להחליף את התרגיל ביד אחורית למשהו מבודד
למשל עם כבלים כשיד אחורית במתיחה מעל הראש

כרגע העבודה שלי על היד אחורית היא בנץ צר מצרף פה את התוכנית אשמח לחוות דעת
מצד אחד בבנץ צר לדעתי יש פוטנציאל התקדמות גבוה יותר כי קל לשחק עם המשקל לעומת הקפיצות המוגזמות בפולי (ועצם העובדה שזה תרגיל מבודד)
אבל אולי חסר הכיווץ המלא הזה שמרגישים רק עם כבלים

*מציין שהמטרה היא היפרטרופיה

A:
בנץ 4x6-8
חזה עליון דאמבלים 4x8-10
פרפר 3x10-12
פרס 4x6-8
הרחקות 3x8-10
פייספול 2x8-15
בנץ צר 4x10-12
בטן 3 סטים הרמות רגליים ו3 מכונה

B:
מתח 4x6-8
חתירה 4x6-8
פול אובר 3x10-12
סקוואט 4x6-8
כפיפת ברך 4x10-12
תאומים 3x10-15
יד קדמית 4x8-12
דדליפט 3x6-10
(כשהדדליפט יגיע למשקל מאתגר מתכנן להפסיק פול אובר)

ייתכן שפשיטת מרפקים כנגד פולי כשהידיים מעל הראש יוביל להיפרטרופיה גדולה יותר מפני שאחד הראשים של היד האחורית נמצא במצב של מתיחה. אבל בסופו של דבר השיקול הכי משמעותי לדעתי זו העדפה אישית, תבחר בתרגיל שאתה אוהב יותר לעשות.

מצד אחד בבנץ צר לדעתי יש פוטנציאל התקדמות גבוה יותר כי קל לשחק עם המשקל לעומת הקפיצות המוגזמות בפולי (ועצם העובדה שזה תרגיל מבודד)
לא יודע איזה פולי יש במכון שאתה מתאמן, אבל בפולי בדרך כלל אין בעיה של התקדמות במשקלי עבודה והקפיצות בין הפלטות מסתכמות בכמה ק"ג בודדים.

אין כיווץ מיוחד שמרגישים רק עם כבלים. אם תגיע ליישור מלא של המרפקים אתה תכווץ באופן מקסימלי את היד האחורית, בין אם אתה מתאמן כנגד כבלים, מוט, משקולות וכד'

• פותח/ת השרשור
ייתכן שפשיטת מרפקים כנגד פולי כשהידיים מעל הראש יוביל להיפרטרופיה גדולה יותר מפני שאחד הראשים של היד האחורית נמצא במצב של מתיחה. אבל בסופו של דבר השיקול הכי משמעותי לדעתי זו העדפה אישית, תבחר בתרגיל שאתה אוהב יותר לעשות.

לא יודע איזה פולי יש במכון שאתה מתאמן, אבל בפולי בדרך כלל אין בעיה של התקדמות במשקלי עבודה והקפיצות בין הפלטות מסתכמות בכמה ק"ג בודדים.

אין כיווץ מיוחד שמרגישים רק עם כבלים. אם תגיע ליישור מלא של המרפקים אתה תכווץ באופן מקסימלי את היד האחורית, בין אם אתה מתאמן כנגד כבלים, מוט, משקולות וכד'
איזה מלך על התשובה המפורטת, עד עכשיו לא ככ הסתכלתי על מה אוהב יותר אבל אעבור לכבלים אני לא אוהב את הבנץ צר אבל עשיתי כי הרגיש שיש לו יתרונות

תודה רבה

היי אני מתלבט אם כדאי להחליף את התרגיל ביד אחורית למשהו מבודד
למשל עם כבלים כשיד אחורית במתיחה מעל הראש
למשיכה מאחורי הראש כנראה תהיה עדיפות כי באמת הראש הארוך נמצא במתיחה.
כרגע העבודה שלי על היד אחורית היא בנץ צר מצרף פה את התוכנית אשמח לחוות דעת
אני פחות מעדיף תרגילים שמעמיסים על שרירים שהם לא שרירי המטרה,
נדרש פה הרבה מאמץ והתמורה ליד האחורית כנראה לא תהיה יותר גדולה (ואולי פחותה) מכל תרגיל פשיטה אחר.
זה לא נכון, בבנץ' ההעלאה מינימלית תהיה 2.5 ק"ג, בהתאם לפולי.
מה שכן בבנץ' אתה תערב עוד שרירים וה2.5 ק"ג האלו יתחלקו בין עוד שרירים.
בנוסף, התקדמות יכולה להיות בהרבה פרמטרים שהם לא משקל עבודה.
אין לי מושג על מה אתה מדבר.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

(כשהדדליפט יגיע למשקל מאתגר מתכנן להפסיק פול אובר)
איך זה קשור אחד לשני?

• פותח/ת השרשור
למשיכה מאחורי הראש כנראה תהיה עדיפות כי באמת הראש הארוך נמצא במתיחה.

אני פחות מעדיף תרגילים שמעמיסים על שרירים שהם לא שרירי המטרה,
נדרש פה הרבה מאמץ והתמורה ליד האחורית כנראה לא תהיה יותר גדולה (ואולי פחותה) מכל תרגיל פשיטה אחר.

זה לא נכון, בבנץ' ההעלאה מינימלית תהיה 2.5 ק"ג, בהתאם לפולי.
מה שכן בבנץ' אתה תערב עוד שרירים וה2.5 ק"ג האלו יתחלקו בין עוד שרירים.
בנוסף, התקדמות יכולה להיות בהרבה פרמטרים שהם לא משקל עבודה.

אין לי מושג על מה אתה מדבר.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

איך זה קשור אחד לשני?

לא יודע למה כתבתי כשכתבתי בכיווץ המלא, אבל בתכלס התכוונתי לפאמפ שיש אחרי כבלים לעומת בבנץ (הרגשה אישית שלי ויודע שפאמפ לא אומר כלום)

ולגבי הדדליפט כרגע הוא במשקל נמוך מעלה מאימון לאימון ועובד בו הרבה טכני, אז כדי לא לאבד נפח בגב הוספתי פול אובר לבינתיים אבל בתכלס אני לא מרגיש שהוא יהיה הכרחי כשהדדליפט יגיע למשקלי עבודה (וגם שונא את התרגיל הזה) מהי דעתך?

לא יודע למה כתבתי כשכתבתי בכיווץ המלא, אבל בתכלס התכוונתי לפאמפ שיש אחרי כבלים לעומת בבנץ (הרגשה אישית שלי ויודע שפאמפ לא אומר כלום)
הרגשה אישית זה אחלה, אם מרגיש לך יותר טוב אז למה לא...
ולגבי הדדליפט כרגע הוא במשקל נמוך מעלה מאימון לאימון ועובד בו הרבה טכני, אז כדי לא לאבד נפח בגב הוספתי פול אובר לבינתיים אבל בתכלס אני לא מרגיש שהוא יהיה הכרחי כשהדדליפט יגיע למשקלי עבודה (וגם שונא את התרגיל הזה) מהי דעתך?
דעתי שדדליפט הוא תרגיל לא משהו להיפרטרופיה וממש לא יתן תמורה מספקת כשהוא עומד בפני עצמו ללא אף תרגיל עזר,
בטח לא למתאמן עם קצת ניסיון באימונים.
ובכללי לעומת הדרישה שלו התמורה לא מספקת למטרות שלך.

• פותח/ת השרשור
הרגשה אישית זה אחלה, אם מרגיש לך יותר טוב אז למה לא...

דעתי שדדליפט הוא תרגיל לא משהו להיפרטרופיה וממש לא יתן תמורה מספקת כשהוא עומד בפני עצמו ללא אף תרגיל עזר,
בטח לא למתאמן עם קצת ניסיון באימונים.
ובכללי לעומת הדרישה שלו התמורה לא מספקת למטרות שלך.
אני חוזר מפציעה מפריצת דיסק ומרגיש שהדדליפט מאוד מחזק לי את האיזורים הרלוונטים לכאב והכאב היום כמעט ולא קיים. עד עכשיו חשבתי שזה win win, יעני גם תרגיל פיזותרפיה וגם עבודה על המון שרירים שיקח לי מלא זמן לכסות בלי הדדליפט.

אם באמת דדליפט פחות תורם להיפרטרופיה אז כדאי להשאיר את הפול אובר?
אין לי מכונה של פול אובר במכון ולא מרגיש יציב בפולי (אולי ישתפר בהמשך) וגם הרבה פעמים מרגיש את היד אחורית למרות שממש שומר על הטכניקה

או אם יש אלטרנטיבה אחרת אשמח לשמוע

אני חוזר מפציעה מפריצת דיסק ומרגיש שהדדליפט מאוד מחזק לי את האיזורים הרלוונטים לכאב והכאב היום כמעט ולא קיים. עד עכשיו חשבתי שזה win win, יעני גם תרגיל פיזותרפיה וגם עבודה על המון שרירים שיקח לי מלא זמן לכסות בלי הדדליפט.
מעולה, אז תעשה דדליפט למטרה הזו.
פשוט למטרות היפרטרופיה- זו לא היה התרגיל שהייתי בוחר.
אתה יכול לשלב בינהם, אם זה בתוך האימון ואם זה בין ימי האימון.
גם תרגיל פיזותרפיה וגם עבודה על המון שרירים שיקח לי מלא זמן לכסות בלי הדדליפט.
דדליפט הוא לא "תרגיל פיזיו" ולא נראה לי שקיימים תרגילים שמוגדרים ככאלה, כל תרגיל והמטרה שלו.
אם באמת דדליפט פחות תורם להיפרטרופיה אז כדאי להשאיר את הפול אובר?
לא חייב להיות פול אובר אבל כן הייתי משלב תרגיל שעובד על הגב בצורה טובה יותר.
אין לי מכונה של פול אובר במכון ולא מרגיש יציב בפולי (אולי ישתפר בהמשך) וגם הרבה פעמים מרגיש את היד אחורית למרות שממש שומר על הטכניקה
יש אופציה גם לבצע בספסל, נסה לשחק עם הזווית של המרפקים ולראות אם ההרגשה משתפרת.

קישור לצפייה: https://www.instagram.com/p/CxDdShcNHLt/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית