הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה נמשכת בגב,תור למומחה,mri

• פותח/ת השרשור zuko
  • פורסם בתאריך

zuko

משתמש פעיל
646
8
נק' מוניטין:
42
646
8
שלום חברים,
טוב בעקבות פציעה בגב התחתון שהייתה לי בגלל סקוואט (משקל גבוה מדי וטכניקה בהתאם) שנגרמה לפני כשנה,הלכתי למס' אורטופדים ששלחו אותי לפיזיוטרפיה בלי שום צילומים,עשיתי סשן אחד של פיזיוטרפיה שלא עזר במיוחד,יחד עם זאת הכאבים במהלך החודשים התחילו להתעשתש מכאבים בלתי נסבלים ב3 חודשים הראשונים לפציעה אחרי חצי שנה כאבים נסבלים וכיום אני מרגיש רגישות בעקר וכאב קליל/חולשה בגב התחתון.כיום אני מבצע את כל התר' המורכבים

יש לי תור לרופא מומחה לעמוד שידרה (במסגרת הקופה),עכשיו המטרה שלי לקבל mri.
אין לי הקרנות לרגלים,אבל כן יש לי כאב מסויים שמימנו אני סובל כבר כשנה.
לפי דעתכם יש טעם "לשחק" לרופא ולאוסיף פרטים אקזוטיים (רגליים נרדמות וקושי בהליכה עד לבריחת שתן)לתופעות בכדי לקבל Mri ישיר בלי תרתורים?
מה יכולות להיות השלחות למעשים כאלה? (נניח מול חברות ביטוח)
נ.ב
חברה אני לא מנסה שתחליטו בשבילי ממש לא,אני רק רוצה דעה/ידע אובייקטיבי,התיסכול שלי נובע מזה שהייתי כבר אצל אורטופדים דרך הקופה ורטנגן לא קיבלתי,וגם לאור הקושי בלקבל mri דרך הקופה

תודה מראש

נערך לאחרונה:
מראש אני אומרת - השלחות על המעשים אני לא אדע לענות לך כי מה שאכתוב לך קרה לי בצבא.

גם אני סובלת מבעיות בגב ועשיתי CT ולקח לי זמן עד שהצלחתי לקבל MRI.
אני ציינתי את כל הבעיות שהיו לי (כאבי בגב בעמידה / ישיבה / שכיבה יותר מחצי שעה של אותה תנוחה, נמלולים ברגל ימין ואף הירדמות וחוסר תחושה וכו' וכו') ועדיין לקח זמן לקבל MRI אבל יכול להיות בגלל שזה צבא.
רק תקח בחשבון שאם אתה אומר שיש לך הירדמות ברגליים יכול להיות שישלחו אותך לבדיקת EMG שזו בדיקת חשמל לרגליים והיא כואבת ממש.
אתה יכול לנסות לומר את הדברים הללו אך ישנו סיכוי שישלחו אותך לבדיקות אחרות לפני הMRI כי זאת בדיקה יקרה.

אני מבינה את התסכול שלך, חוויתי את זה המון זמן. פשוט צריך לא לוותר להיות עם הראש בקיר עד שתצליח.

בהצלחה!

"כואב"....זה לא תירוץ לא לעשות EMG, זה לא "כואב ממש" (עשיתי פעמיים, אחד מחט).
לא נעים, אבל לא ביג דיל.

Zuko, המלצתי העקבית בפורום הזה, מנסיון מר, היא להגיע אך ורק לרופאים הטובים ביותר בארץ בתחום הגב.
זה אפילו לא יקר, וכל דרך אחרת נמרחת עד אין סוף.

MRI במצב שלך הוא חרב פיפיות.
מצד אחד הוא עוזר לכולם להבין טוב יותר את המצב והוא נותן לך ביטחון לבחור את העצימות איתה אתה ממשיך להתאמן מעתה ואילך.
ומצד שני יש לו סיכוי למצוא פגמים מסויימים בגב שלך, שאין להם משמעות קלינית רצינית (כלומר שהיו מופיעים גם אצל אנשים בגילך ללא כאב כלל)
שסתם יכניסו אותך לסרטים מיותרים, ללא תרומה משמעותית לתהליך השיקום, כלומר שהתמונה שתקבל מהMRI לא תשנה את מה שאתה הולך לעשות בנידון מחר בבוקר.

התפקוד שלך הוא האינדקיציה הטובה ביותר.
עם זאת אני ממליץ לך בשביל השקט הנפשי להגיע לאחד (או יותר) מהרופאים עליהם המלצתי פה כבר בעבר (אוחנה, קידר, רחמימוב- ועוד מובילים שבטח לא יצא לי להחשף אליהם).
הם לא יהיו בראש של להרים כבד, אז אל תצפה מהם להמליץ לך על כך, אבל תמונת מצב כנה, מפוכחת ושתתן לך קצת פרופורציות....בהחלט תקבל.

בהצלחה

שלום חברים,
טוב בעקבות פציעה בגב התחתון שהייתה לי בגלל סקוואט (משקל גבוה מדי וטכניקה בהתאם) שנגרמה לפני כשנה,הלכתי למס' אורטופדים ששלחו אותי לפיזיוטרפיה בלי שום צילומים,עשיתי סשן אחד של פיזיוטרפיה שלא עזר במיוחד,יחד עם זאת הכאבים במהלך החודשים התחילו להתעשתש מכאבים בלתי נסבלים ב3 חודשים הראשונים לפציעה אחרי חצי שנה כאבים נסבלים וכיום אני מרגיש רגישות בעקר וכאב קליל/חולשה בגב התחתון.כיום אני מבצע את כל התר' המורכבים

יש לי תור לרופא מומחה לעמוד שידרה (במסגרת הקופה),עכשיו המטרה שלי לקבל mri.
אין לי הקרנות לרגלים,אבל כן יש לי כאב מסויים שמימנו אני סובל כבר כשנה.
לפי דעתכם יש טעם "לשחק" לרופא ולאוסיף פרטים אקזוטיים (רגליים נרדמות וקושי בהליכה עד לבריחת שתן)לתופעות בכדי לקבל Mri ישיר בלי תרתורים?
מה יכולות להיות השלחות למעשים כאלה? (נניח מול חברות ביטוח)
נ.ב
חברה אני לא מנסה שתחליטו בשבילי ממש לא,אני רק רוצה דעה/ידע אובייקטיבי,התיסכול שלי נובע מזה שהייתי כבר אצל אורטופדים דרך הקופה ורטנגן לא קיבלתי,וגם לאור הקושי בלקבל mri דרך הקופה

תודה מראש

היי ,
לפי התיאור שלך , אין לך מה לעשות MRI למעט ענייני ביטוח ( וגם זה לא בטוח).
סה"כ רמת הכאב משתפרת ואין לך שום סימנים נוירולוגיים. מנגנון הפציעה ברור ואין אינדיקציה לפתולוגיות אחרות.
כמו ש KD2 כתב - ממצאים של MRI יכולים להיות ללא שום קשר למצבך הקליני , ומה שחשוב הוא איך מתנהג הכאב ולא מה אומר הצילום.

יוני

• פותח/ת השרשור
חברים תודה על התגובות,הייתי היום אצל "מומחה עמוד שידרה" הסברתי לו את המצב הוא שלח אותי לct
"כואב"....זה לא תירוץ לא לעשות EMG, זה לא "כואב ממש" (עשיתי פעמיים, אחד מחט).
לא נעים, אבל לא ביג דיל.

Zuko, המלצתי העקבית בפורום הזה, מנסיון מר, היא להגיע אך ורק לרופאים הטובים ביותר בארץ בתחום הגב.
זה אפילו לא יקר, וכל דרך אחרת נמרחת עד אין סוף.

MRI במצב שלך הוא חרב פיפיות.
מצד אחד הוא עוזר לכולם להבין טוב יותר את המצב והוא נותן לך ביטחון לבחור את העצימות איתה אתה ממשיך להתאמן מעתה ואילך.
ומצד שני יש לו סיכוי למצוא פגמים מסויימים בגב שלך, שאין להם משמעות קלינית רצינית (כלומר שהיו מופיעים גם אצל אנשים בגילך ללא כאב כלל)
שסתם יכניסו אותך לסרטים מיותרים, ללא תרומה משמעותית לתהליך השיקום, כלומר שהתמונה שתקבל מהMRI לא תשנה את מה שאתה הולך לעשות בנידון מחר בבוקר.

התפקוד שלך הוא האינדקיציה הטובה ביותר.
עם זאת אני ממליץ לך בשביל השקט הנפשי להגיע לאחד (או יותר) מהרופאים עליהם המלצתי פה כבר בעבר (אוחנה, קידר, רחמימוב- ועוד מובילים שבטח לא יצא לי להחשף אליהם).
הם לא יהיו בראש של להרים כבד, אז אל תצפה מהם להמליץ לך על כך, אבל תמונת מצב כנה, מפוכחת ושתתן לך קצת פרופורציות....בהחלט תקבל.

בהצלחה
כן אני בהחלט אחשוב על זה,איך בסוף נגמר אצלך? אני זוכר שהייתה לך בעיה דומה
היי ,
לפי התיאור שלך , אין לך מה לעשות MRI למעט ענייני ביטוח ( וגם זה לא בטוח).
סה"כ רמת הכאב משתפרת ואין לך שום סימנים נוירולוגיים. מנגנון הפציעה ברור ואין אינדיקציה לפתולוגיות אחרות.
כמו ש KD2 כתב - ממצאים של MRI יכולים להיות ללא שום קשר למצבך הקליני , ומה שחשוב הוא איך מתנהג הכאב ולא מה אומר הצילום.

יוני
אתה חושב שאם אני מרגיש כאבים קלים בלבד (בלי הקרנות לרגל) אין טעם לעשות ct (ולהיחשף לקרינה)?
אולי לשקול טיפול כירופרקטי?

חברים תודה על התגובות,הייתי היום אצל "מומחה עמוד שידרה" הסברתי לו את המצב הוא שלח אותי לct
אתה חושב שאם אני מרגיש כאבים קלים בלבד (בלי הקרנות לרגל) אין טעם לעשות ct (ולהיחשף לקרינה)?

CT לגב שלא עבר טראומה חיצונית? נשמע לי קצת מוזר. מי זה המומחה אם אפשר לשאול?

בכל אופן , אני (ועוד רבים וטובים) נגד הדמיות במקרים כמו שאתה מתאר. שוב , כל הממצאים מצביאים על שיפור הדרגתי , אין לך שום סימנים נוירולוגיים , מנגנון הפציעה ברור וידוע וכו' וכו'.
אלא אם יש כאן פרט חשוב שהשמטת - אני באמת לא רואה סיבה לצילום CT ( קרינה של כ 500 צילומי רנטגן רגילים).

אני לא ממליץ על טיפול כירופרקטי כיוון גם אם נתעלם מהיסודות הפסאו-מדעיים של המקצוע , אין עליהם שום פיקוח בישראל , ואין לנו מידע מה בדיוק הם עושים.

• פותח/ת השרשור
CT לגב שלא עבר טראומה חיצונית? נשמע לי קצת מוזר. מי זה המומחה אם אפשר לשאול?

בכל אופן , אני (ועוד רבים וטובים) נגד הדמיות במקרים כמו שאתה מתאר. שוב , כל הממצאים מצביאים על שיפור הדרגתי , אין לך שום סימנים נוירולוגיים , מנגנון הפציעה ברור וידוע וכו' וכו'.
אלא אם יש כאן פרט חשוב שהשמטת - אני באמת לא רואה סיבה לצילום CT ( קרינה של כ 500 צילומי רנטגן רגילים).

אני לא ממליץ על טיפול כירופרקטי כיוון גם אם נתעלם מהיסודות הפסאו-מדעיים של המקצוע , אין עליהם שום פיקוח בישראל , ואין לנו מידע מה בדיוק הם עושים.
מה הכוונה טראומה חיצונית?,העמסתי משקל על המוט ואחרי הסט הרגשתי כאב בגב שמלווה אותי כבר שנה שלמה!,בזמן האחרון הוא נחלש אבל הוא עדיין קיים,מה אתה מציע פשוט לחיות עם זה?

מה הכוונה טראומה חיצונית?,העמסתי משקל על המוט ואחרי הסט הרגשתי כאב בגב שמלווה אותי כבר שנה שלמה!,בזמן האחרון הוא נחלש אבל הוא עדיין קיים,מה אתה מציע פשוט לחיות עם זה?

התכוונתי לטראומה כמו מכה חיצונית/נפילה/התנגשות .
אני מציע להתמודד עם הכאב , להכיר מתי הוא מופיע ולהמשיך לעשות פעילות גופנית שלא מכאיבה לך.
לי הייתה פציעה דומה , והכאב נמשך כשלוש שנים לפני שהוא כמעט ונעלם לגמרי. לפעמים הוא חוזר , אבל באופן די מוצלח יש לי סוג של שליטה עליו (אולי נשמע קצת מעורפל) ואני יודע פחות או יותר מה לעשות בכדי שהוא יחלוף.

• פותח/ת השרשור
אני גם נגד הקרנות מיותרות,אם הוא היה רושם לי mri הייתי עושה, אני אשקול אם בכלל לעשות את הсt הזה,תודה על התמיכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית