הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית שיפור תכנית או החלפתה

• פותח/ת השרשור idon
  • פורסם בתאריך

idon

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
51
28
1
שלום, אני מתאמן כבר כחצי שנה באימון AB, ארבע פעמים בשבוע ללא הפסקה.
בעבר רשמתי כמה הודעות לגבי התוכנית שלי (שהשתנתה קצת מאז), אך משום מה הרגשתי שאני צריך להמשיך איתה. עכשיו אין לי בעיה "לשדרג" אותה או להחליפה לגמריי.

אני חושב שהגעתי למצב שהמשקלים שלי תקועים ברוב התרגילים ומאוד קשה לי לעלות משקל.

אין לי כלכך "מטרה", בסופו של דבר אני רוצה גם להתחזק וגם לקבל נפח.

אני בן 24, הגובה שלי הוא 1.69 והמשקל 63 ק"ג (כשהתחלתי להתאמן שקלתי 60). אני מאוד מנסה לעלות במשקל אך ללא הצלחה כלכך.. אני לא בנאדם שאוכל יותר מדי, אבל בחודשיים האחרונים אני ממש דואג לאכול הרבה (ארוחת בוקר, ארוחת צהריים בשרית ועוד ארוחת ערב) ולאכול מספיק חלבונים (מנסה להכניס בימי אימון כ-100 גרם חלבון).

אז מה אתם אומרים? כדאי לי להמשיך ולהתמיד בתוכנית? לשפר אותה? או לזרוק אותה לפח ולהתחיל משהו חדש מההתחלה?

התוכנית היא AB די סטנדרטית:
יום A
חזה
:
לחיצת חזה כנגד מוט (3X8) משקל: 26.125 ק"ג לצד
לחיצות עם משקולת על כסא בזווית 37 (3X8) משקל: 25 ק"ג למשקולת
פרפר עם משקולות בשכיבה על ספסל (3X8) משקל: 17.5 ק"ג למשקולת
כתפיים:
דחיקת משקולות בישיבה עם כיסא (3X8) משקל: 20 ק"ג למשקולת
הרחקה לצדדים (3X8), משקל: 7.5 ק"ג למשקולת
יד אחורית:
פשיטת מרפקים עם חבל במכונה (בעמידה 3X8) - על מספר 65 אין לי מושג מה המשקל.
קיק בק (3X8) משקל: 5 ק"ג למשקולת.

יום B
גב
:
מתח (רוחב כתפיים רגיל) 3X17 ללא משקל
חתירה T-BAR 3X8 משקל: 25 ק"ג
משיכת פולי עליון באחיזה רחבה לחזה 3X8
רגליים:
סקוואט חופשי 3X8 משקל 15 ק"ג לצד (מוט 17.5 קילו). *הכנסתי את התרגיל לפני כ-3 שבועות.
לחיצות עם מכונה 3X8 משקל: 140 ק"ג
כפיפת ברכיים במכונה ייעודית בישיבה 3X8
יד קדמית:
מוט W על כסא עם מתקן 3X8 משקל: 12.5 ק"ג לצד
כפיפת מרפקים בישיבה על כיסא משקולות יד 3X8 משקל: 17.5 ק"ג למשקולת
כפיפת מרפק בישיבה משקולת יד 3X8 משקל: 12.5 ק"ג למשקולת

* בנוסף בכל סוף אימון אני עושה 3כ- 7 דקות בטן.

נערך לאחרונה:
התוכנית עמוסה מדיי, אבל הסיבה שאתה לא גודל היא לא התוכנית, אלא האוכל.
ברגע שתתחיל לאכול אתה תראה שינוי אמיתי.

• פותח/ת השרשור
התוכנית עמוסה מדיי, אבל הסיבה שאתה לא גודל היא לא התוכנית, אלא האוכל.
ברגע שתתחיל לאכול אתה תראה שינוי אמיתי.
אני דווקא ממש אוכל ! לרוב אני אוכל בכוח ומכניס ומכניס עוד ועוד אוכל. מה שלא הייתי עושה עד לפני כמה חודשים..
הארוחות הם בערך ככה:
א. בוקר: 2 ביצים עם חלמון אחד עם שיבולת שועל וגבינות או קערת קורנפלקס עם הרבה חלב והרבה שיבולת שועל.
א. צהריים: כשאני חוזר מהמכון אני שותה שייק חלבון ולאחר כשעה אוכל ארוחת צהריים בשרית (סטייק/עוף) ופחמימה.
א. ערב: לחם עם גבינות או טוסט או מה שבא ליד.
בין לבין יש הרבה שטויות שאני מכניס.

אני דווקא ממש אוכל ! לרוב אני אוכל בכוח ומכניס ומכניס עוד ועוד אוכל. מה שלא הייתי עושה עד לפני כמה חודשים..
הארוחות הם בערך ככה:
א. בוקר: 2 ביצים עם חלמון אחד עם שיבולת שועל וגבינות או קערת קורנפלקס עם הרבה חלב והרבה שיבולת שועל.
א. צהריים: כשאני חוזר מהמכון אני שותה שייק חלבון ולאחר כשעה אוכל ארוחת צהריים בשרית (סטייק/עוף) ופחמימה.
א. ערב: לחם עם גבינות או טוסט או מה שבא ליד.
בין לבין יש הרבה שטויות שאני מכניס.
למה אתה מוציא את החלמון?
תבנה לך תפריט מסודר, או לפחות תדע בדיוק מה אתה מכניס לפה, "השטויות" האלה שאתה מכניס לפה יכולות להסתכם ב-200-300 קלוריות וזה לא מה שיגרום לך לעלות במשקל, כי אתה לא אוכל יותר מדי ב-3 ארוחות האלה..

• פותח/ת השרשור
למה אני מוציא תחלמון? לא יודע, אומרים שהוא לא בריא בכמויות, ואם אני אוכל כל יום 2 ביצים אז אני מעדיף לאכול עם אחד.
מה לגבי התוכנית ?

למה אני מוציא תחלמון? לא יודע, אומרים שהוא לא בריא בכמויות, ואם אני אוכל כל יום 2 ביצים אז אני מעדיף לאכול עם אחד.
מה לגבי התוכנית ?
אין בעיה לאכול את החלמון, ורוב הויטמנים נמצאים בו אז תאכל אותו..הכולסטרול שיש בו זה לא בעיה
כרגע הבעיה שלך היא פחות התוכנית אלא יותר זה שאתה שוקל 63 ולא מצליח לעלות... תתרכז בלעלות משקל.. אוכל אוכל אוכל
לגבי התוכנית לא צריך יותר מתרגיל אחד ליד קדמית ויד אחורית, תחליף את הכפיפת ברכיים במכונה לדדליפט קלאסי / דדליפט רומני... את הפרפר תחליף במקבילים (אחיזה רחבה), מתח תתחיל לשים עליך משקל ולעבוד בטווח חזרות נמוך יותר, אין טעם במשיכה פולי עליון באחיזה רחבה אם אתה עושה גם מתח... ואם אתה מוסיף דדליפט זה בכלל מספיק לגב...
תשאף לעלות מאימון לאימון משקלי עבודה

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לאכול את החלמון, ורוב הויטמנים נמצאים בו אז תאכל אותו..הכולסטרול שיש בו זה לא בעיה
כרגע הבעיה שלך היא פחות התוכנית אלא יותר זה שאתה שוקל 63 ולא מצליח לעלות... תתרכז בלעלות משקל.. אוכל אוכל אוכל
לגבי התוכנית לא צריך יותר מתרגיל אחד ליד קדמית ויד אחורית, תחליף את הכפיפת ברכיים במכונה לדדליפט קלאסי / דדליפט רומני... את הפרפר תחליף במקבילים (אחיזה רחבה), מתח תתחיל לשים עליך משקל ולעבוד בטווח חזרות נמוך יותר, אין טעם במשיכה פולי עליון באחיזה רחבה אם אתה עושה גם מתח... ואם אתה מוסיף דדליפט זה בכלל מספיק לגב...
תשאף לעלות מאימון לאימון משקלי עבודה

תודה רבה ! אני שם לב שאתה עוזר פה מסביב לשעון לאנשים, אז כל הכבוד לך.

תרגיל אחד ליד קדמית ? איזה תרגיל עדיף? ומאיזה סיבה בכלל צריך לעשות תרגיל אחד ולא כמה? אני לא חושב שזה יעזור לי להעמיס יותר משקל, כי כל פעם שאני בא מחדש למכון אחרי מנוחה ומבצע את התרגיל הראשון של היד קדמית, אז אני עדיין לא יכול לעלות יותר משקל.. מקווה שהבנת למה אני מתכוון פה.

לגבי החלפת פרפר במקבילים, אני חושב שיש לי די בעיה בלעשות מקבילים, זה עושה לחץ ממש גדול בכתפיים ובבית החזה. בחודש האחרון אני מרגיש כאבים גם במרכז החזה מתחת לעצמות (לפעמים במאמץ, לפעמים בנשימה עמוקה, ולפעמים סתם בתנועה כלשהיא עם הגוף), לא יודע למה, אבל יש לי הרגשה שזה מהמקבילים...

אז בעיקרון התוכנית אמורה להיראות משהו כזה: (?)
יום A
חזה
:
לחיצת חזה כנגד מוט (3X8)
לחיצות עם משקולת על כסא בזווית 37 (3X8)
פרפר עם משקולות בשכיבה על ספסל (3X8)
כתפיים:
דחיקת משקולות בישיבה עם כיסא (3X8)
הרחקה לצדדים (3X8)
יד אחורית:
קיק בק (3X8)
יום B
גב
:
מתח (רוחב כתפיים רגיל) 3X8 עם משקל
חתירה T-BAR 3X8
דדליפט (כמה חזרות וסטים ?)
רגליים:
סקוואט חופשי 3X8 (כמה חזרות וסטים ?)
לחיצות עם מכונה 3X8
יד קדמית:
מוט W על כסא עם מתקן 3X8
כפיפת מרפקים בישיבה על כיסא משקולות יד 3X8
כפיפת מרפק בישיבה משקולת יד 3X8

תודה ושבוע טוב!

תודה רבה ! אני שם לב שאתה עוזר פה מסביב לשעון לאנשים, אז כל הכבוד לך.

תרגיל אחד ליד קדמית ? איזה תרגיל עדיף? ומאיזה סיבה בכלל צריך לעשות תרגיל אחד ולא כמה? אני לא חושב שזה יעזור לי להעמיס יותר משקל, כי כל פעם שאני בא מחדש למכון אחרי מנוחה ומבצע את התרגיל הראשון של היד קדמית, אז אני עדיין לא יכול לעלות יותר משקל.. מקווה שהבנת למה אני מתכוון פה.

לגבי החלפת פרפר במקבילים, אני חושב שיש לי די בעיה בלעשות מקבילים, זה עושה לחץ ממש גדול בכתפיים ובבית החזה. בחודש האחרון אני מרגיש כאבים גם במרכז החזה מתחת לעצמות (לפעמים במאמץ, לפעמים בנשימה עמוקה, ולפעמים סתם בתנועה כלשהיא עם הגוף), לא יודע למה, אבל יש לי הרגשה שזה מהמקבילים...

אז בעיקרון התוכנית אמורה להיראות משהו כזה: (?)
יום A
חזה
:
לחיצת חזה כנגד מוט (3X8)
לחיצות עם משקולת על כסא בזווית 37 (3X8)
פרפר עם משקולות בשכיבה על ספסל (3X8)
כתפיים:
דחיקת משקולות בישיבה עם כיסא (3X8)
הרחקה לצדדים (3X8)
יד אחורית:
קיק בק (3X8)
יום B
גב
:
מתח (רוחב כתפיים רגיל) 3X8 עם משקל
חתירה T-BAR 3X8
דדליפט (כמה חזרות וסטים ?)
רגליים:
סקוואט חופשי 3X8 (כמה חזרות וסטים ?)
לחיצות עם מכונה 3X8
יד קדמית:
מוט W על כסא עם מתקן 3X8
כפיפת מרפקים בישיבה על כיסא משקולות יד 3X8
כפיפת מרפק בישיבה משקולת יד 3X8

תודה ושבוע טוב!
תעשה איזה תרגיל שבא לך ליד קדמית זה לא ממש חשוב, ולא צריך כמה תרגילים מהסיבה הפשוטה שהיד הקדמית עובדת חזק ברוב תרגילי הגב (מתח למשל)...
אם אתה מתקשה עם מקבילים אתה יכול לעשות במקום פרפר בפולי עליון (קרוס)
כתפיים כדי שבמקום הלחיצות כתפיים בישיבה, תשים לחיצות כתפיים כעמידה עם מוט (military press)
דדליפט ההמלצה היא לעשות סט אחד בשבוע של 5 חזרות, וכל שבוע לעלות משקל (+10 קילו עד שמתחיל להיות קשה), ברגע שבמשקל יהיה גבוה תאכל להוסיף יותר נפח לתרגיל (חזרות,סטים). או להמשיך במתכונת של חמישייה כבדה.

• פותח/ת השרשור
תעשה איזה תרגיל שבא לך ליד קדמית זה לא ממש חשוב, ולא צריך כמה תרגילים מהסיבה הפשוטה שהיד הקדמית עובדת חזק ברוב תרגילי הגב (מתח למשל)...
אם אתה מתקשה עם מקבילים אתה יכול לעשות במקום פרפר בפולי עליון (קרוס)
כתפיים כדי שבמקום הלחיצות כתפיים בישיבה, תשים לחיצות כתפיים כעמידה עם מוט (military press)
דדליפט ההמלצה היא לעשות סט אחד בשבוע של 5 חזרות, וכל שבוע לעלות משקל (+10 קילו עד שמתחיל להיות קשה), ברגע שבמשקל יהיה גבוה תאכל להוסיף יותר נפח לתרגיל (חזרות,סטים). או להמשיך במתכונת של חמישייה כבדה.
תודה שוב,
למה רק פעם אחת דדליפט ? ולא בכל אימון גב ? חוץ מזה, איפה כדאי למקם אותו בסדר התרגילים?

ולמה להחליף את הפרפר במשקולות במשהו אחר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית