הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בניית תפריט בחיטוב

• פותח/ת השרשור SH-1
  • פורסם בתאריך

SH-1

משתמש פעיל
445
14
נק' מוניטין:
64
445
14
שלום לכולם,
אשמח לייעוץ לגבי הרכבת תפריט בתהליך חיטוב עפ"י המאמר של "המדריך השלם להורדת שומן וחיטוב הגוף"
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

אז ניסיתי לעשות מה שרשום, יצא לי ככה: (אגב רשום שחישוב התפריט מומלץ לבעלות משקל עד 18%, אז אם אני 23% שומן זה תופס?)

BMR - 1647
RMR - 1976
910 קלוריות אני יכלה להוריד מהמשקל של הBMR ללא איבוד מסת שריר

(כל המספרים שרשומים פה הם למעשה הRMR + מה שאני שורפת בממוצע פחות או יותר במשקולות ואירובי):
יום משקולות+אירובי = 2515
יום אירובי בלבד: 2380
יום משקולות בלבד: 2115
יום ניטראלי: 1976

חישוב חלבון- 112 גרם (1 גרם חלבון=4 קלוריות) יוצא 448 קלוריות
חישוב שומן – 45 גרם ( 1 גרם שומן = 9 קלוריות) יוצא 403
חישוב פחמימה = 56 גרם (1 גרם פחמימה = 4 קלוריות) - יוצא 225 קלוריות
*זה יוצא למעשה חלבון+שומן שזה 851 קלוריות, והצבתי לעצמי מלכתחילה שהגירעון המקס' הוא 910 - כלומר
1976 (RMR) פחות 910 גירעון קלוריות מקס' = 1066.
1066 פחות חלבון ושומן זה 215 לקירוב וכך חישבתי את הפחמימה*

בחישוב יוצא - 1076 קלוריות שאני אוכלת כל יום.

השאלה היא כזו:
האם לאכול כל יום 1076 קלוריות? או שאוכלים את הקלוריות האלה רק ביום ניטראלי?
האם החישוב של הפחמימה הוא טוב? כי למעשה הוא הפרמטר היחידי שמחשבים לאחר חלבון ושומן בהתחשב בגירעון המקס' שהצבנו לעצמו.
למעשה רשום שם שהנוסחה לחישוב גירעון מקסימלי זה 69 כפול קג שמוגדרים כשומן (אני יודעת שאצלי זה בקירוב של 13.2)
קרי - 910 לערך קלוריות שאני יכולה להיות בגירעון.

ובקיצור...
האם החישובים סבירים? האם לאכול כל יום 1076 קלוריות?
ומה הזמן המומלץ להעמסת פחמימות? (23% שומן אם רלוונטי).

תודה רבהה 😃

רצוי הגרעון הקלורי בכל יום יהיה זהה.
גרעון של 900 קלוריות הוא גבוהה מדי להתחלת חיטוב.. עדיף שתתחילי בגרעון של 400 קל' ליום ומדי פעם (יכול להיות שבוע או שבועיים)
להחסיר עוד 100 קל' בהנחה שיש האטה או עצירה של ירידה במשקל.

את יכולה ליצור גרעון קלורי רק מתזונה, אך האירובי מאפשר לך "להקל" על המשטר ובעצם לאכול יותר.

• פותח/ת השרשור
השאלה מהי ההגדרה ל"התחלת חיטוב"?
לציין כי השלתי כבר 23 ק"ג, ואני עדיין בהתליך של גירעון קלורי. כמו כן מתאמנת באירובי ואנאירובי עם משקלים גבוהים כבר 3 שנים.
בחודש האחרון אני די במאזן נטראלי.
השאלה אם אני רגילה כבר להיות בגירעון קלורי (הגוף שלי מורגל לצריכה קלורית נמוכה + עשיתי דיאטה נטולת פחמימות כחודש) האם ניתן להתחיל בגירעון גדול יותר? לדוגמא בדיאטה ללא פחמימות הצריכה הקלורית ממש נמוכה, ירדתי עוד 4 ק"ג בחודש אבל עכשיו אני שבועיים במאזן ניטראלי עפ"י המלצות שקיבלתי פה בפורום.

מהנסיון האישי והכואב שלי...ממליצה לך לא לעשות את הטעות הזו ולא להתקרב אפילו לצריכה קלורית נמוכה מדיי.
לצורך העניין גם 1200-1300 קלוריות זה נמוך מאוד!!

גוף תקין מבחינה הורמונאלית (כמובן להוציא בעיות תירואידיות מסויימות) של אשה בגובה שלך שורף במנוחה לכל הפחות 1100-1200 קל' ביום. זה עוד ללא כל פעילוץ יומיומית- שכולנו עושים.
אין כל תועלת בדיאטות דלות מאוד בקלוריות...הן עושות רק נזק וקשה מאוד לצאת מהן אחר כך.

• פותח/ת השרשור
מהנסיון האישי והכואב שלי...ממליצה לך לא לעשות את הטעות הזו ולא להתקרב אפילו לצריכה קלורית נמוכה מדיי.
לצורך העניין גם 1200-1300 קלוריות זה נמוך מאוד!!

גוף תקין מבחינה הורמונאלית (כמובן להוציא בעיות תירואידיות מסויימות) של אשה בגובה שלך שורף במנוחה לכל הפחות 1100-1200 קל' ביום. זה עוד ללא כל פעילוץ יומיומית- שכולנו עושים.
אין כל תועלת בדיאטות דלות מאוד בקלוריות...הן עושות רק נזק וקשה מאוד לצאת מהן אחר כך.

אז מה ההמלצה? אם אני הRMR שלי הוא 1760 לערך.. כמה להפחית מבחינה קלורית? והאם להפחית אותה הכמות גם בימים שאני מתאמנת אירובי
ומשקולות?

אני לא חושבת שצריך להבדיל בין ימים שאת מתאמנת בהם שונה או לא מתאמנת.
מה שחשוב זה הגרעון הקלורי לאורך השבוע...אל תטרידי את עצמך עם פרטים לא חשובים....

הRMR הזה הוא פחות או יותר ניחוש של המחשבון שהשתמשת בו...הוא לא בהכרח נכון.
אני מציעה לך לאכול 1700 קל' לשבוע או שבועיים ולבדוק מה קורה עם המשקל.
אם את יורדת אפילו מעט מאוד סימן שאת בגרעון קלורי קטן.
אם את עולה את במאזן קלורי חיובי.
אם את נשארת אותו דבר...סימן שאת באמת קרובה לRMR האמיתי שלך ואז יכולה להפחית קצת כדי לצור ממאזן שלילי.

אני חושב שאי אפשר לספק לגוף את כל הערכים התזונתיים הנדרשים עם פחות מאכילה של 1200 קלוריות. זה קשה עד בלתי אפשרי!
כן, אפשר לעשות את זה עם המון תוספי תזונה, אבל מה זה כבר שווה?
לדעתי תעשי תפריט של 1200 קלוריות. דל פחמימה או לא, זה תלוי בהעדפות האישיות שלך...
הייתי הולכת על 50-60 גרם פחמימה, 130 גרם חלבון ומשהו כמו 50 גרם שומן

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאי אפשר לספק לגוף את כל הערכים התזונתיים הנדרשים עם פחות מאכילה של 1200 קלוריות. זה קשה עד בלתי אפשרי!
כן, אפשר לעשות את זה עם המון תוספי תזונה, אבל מה זה כבר שווה?
לדעתי תעשי תפריט של 1200 קלוריות. דל פחמימה או לא, זה תלוי בהעדפות האישיות שלך...
הייתי הולכת על 50-60 גרם פחמימה, 130 גרם חלבון ומשהו כמו 50 גרם שומן

לפי מה שרשמתי למעלה זה יוצא לי כך פחות או יותר..
יש למישו דוגמא פחות או יותר לתפריט שכזה עם 1200 קלוריות?
בחישוב אל מול הגרמים שרשמתי?

בפורטל יש תפריטים אבל הם לא דלי פחמימה.
בעיקרון אפשר לשחק עם מחשבון קלוריות ולהרכיב תפריט בעצמך שיהיה מורכב מחזה עוף, ביצים, טונה (או דגים אחרים), פסטרמה, בשר בקר וכו׳.
תעלי את כמות השומן בתפריט מ 45 ל 60 גרם וזה יראה סביר.

תעלי את כמות השומן בתפריט מ 45 ל 60 גרם וזה יראה סביר.[/quote]

ואז גם כמות הקלוריות overall תהיה סבירה יותר.
אל תרדי ל1200, זה לא מספיק בשום צורה

Back
למעלה תחתית