הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פתרון לאקנה?

• פותח/ת השרשור AlonT
  • פורסם בתאריך

AlonT

משתמש קבוע
1,990
71
נק' מוניטין:
1,964
1,990
71
בזמן האחרון התחילו לצאת לי הרבה פצעי בגרות הלכתי לרופאת עור והיא הביאה לי משחה בשם ret avit שמכילה וויטמין A אבל לא ראיתי ממנה שיפור ניכר, האם יש דרך אחרת מלבד ריקוטאן ? אם אקח ריקוטאן לא אוכל להמשיך להתאמן שזה כרגע העיסוק העיקרי שלי ויהיה לי מאוד קשה לוותר עליו

הרופאה רשמה לך רטינואידים וזה תאכלס התרופה הכי יעילה לאקנה (לפני שימוש סיסטמטי עם הרקוטאן), בד״כ למקסימום שיפור במצב הטיפול צריך 12 שבועת אז אולי כדאי שתחכה קצת ותראה אולי זה ישתפר. לפעמים משלבים גם טיפול אנטיביוטי אבל זה תלוי באקנה וזה בכל מקרה אף פעם לא כטיפול יחיד ותמיד משולב עם רטינואידים. הכי הרבה שאני יכול להמליץ לך מעבר זה מבחינת אורך חיים - לשמור על זמני שינה ואכילה קבועים ולהמנע מכל מני תכשירים קוסמטיים במיוחד אלו השמנוניים, לשטוף את הפנים ולשמור עליהן נקיות. אה, התרופה יכולה לגרום לרגישות באור אז תמנע מחשיפה ממושכת לשמש...

• פותח/ת השרשור
הרופאה רשמה לך רטינואידים וזה תאכלס התרופה הכי יעילה לאקנה (לפני שימוש סיסטמטי עם הרקוטאן), בד״כ למקסימום שיפור במצב הטיפול צריך 12 שבועת אז אולי כדאי שתחכה קצת ותראה אולי זה ישתפר. לפעמים משלבים גם טיפול אנטיביוטי אבל זה תלוי באקנה וזה בכל מקרה אף פעם לא כטיפול יחיד ותמיד משולב עם רטינואידים. הכי הרבה שאני יכול להמליץ לך מעבר זה מבחינת אורך חיים - לשמור על זמני שינה ואכילה קבועים ולהמנע מכל מני תכשירים קוסמטיים במיוחד אלו השמנוניים, לשטוף את הפנים ולשמור עליהן נקיות. אה, התרופה יכולה לגרום לרגישות באור אז תמנע מחשיפה ממושכת לשמש...
אני משתמש בתרופה משהו כמו חצי שנה קבוע .

אתה אוכל הרבה שומן רווי ? הייתה לי תקופה שאכלתי המון שומן רווי ותוך זמן מאוד מאוד קצת התפוצצתי אקנה . הורדתי כמויות והאקנה נעלם(אומנם לא ברגע)

בתור אחד שלוקח כבר שנים ראוקוטן בגלל מחלת עור ועברתי הרבה רופאי עור ומחקרים, הגעתי למסקנה יחד עם הרופא שלי שמינון נמוך של ראוקוטן עם מעקב חודשי של בדיקות דם זה הפיתרון הטוב ביותר לאקנה ואני לא רואה סיבה שלא תוכל להתאמן במידה והתוצאות בסדר.

אני מתאמן עם הראקוטן 10 מ"ג ליום כמה שנים כבר ולא הייתה לי שום בעיה בבדיקת דם או בהרגשה הפיזית, מה שכן, אם אתה לוקח תוספים של ויטמין A הייתי ממליץ להפסיק אותם במשך תקופת השימוש.

אם זה אקנה ממש הרבה פצעים שאתה כבר מרגיש לא בנוח אז תטפל
אבל אם זה סתם פצעונים שיוצאים לך מידי יום אני מציע שתעזוב את זה ... כולם עוברים את זה בגיל ההתבגרות

• פותח/ת השרשור
בהתחלה היו לי 5 פצעונים גג על הפנים (כשהרופאה הביאה לי את המשחה) אבל כרגע זה הרבה יותר גרוע כל אזור הלחיים יש לי פצעים אדומים, ומדי פעם יוצאים לי גם פצע או שתיים בחזה ובצוואר ולפעמים גם ביישבן שזה ממש נורא, אני משתדל כמה שיותר לשמור על הגיינה אך זה לא ממש עוזר, אמא שלי קבעה לי עוד תור לרופאה ונראה מה יהיה אם באמת אוכל להתאמן עם מינון נמוך של ראוקוטאן זה מה שאני יעשה, חבר שלי השתמש וזה הדבר היחידי שבאמת עובד

בנוסף לכשירים שהיא הביאה לך, תשתמש באקניל ווש (Acnil Wash) קבוע.
לי הייתה תקופה שהתחילו לצאת פצעונים קטנים וזה העביר הכל.
לשמור על הפנים נקיות ולא שומניים זה הדבר שהכי עזר לי

• פותח/ת השרשור
בנוסף לכשירים שהיא הביאה לך, תשתמש באקניל ווש (Acnil Wash) קבוע.
לי הייתה תקופה שהתחילו לצאת פצעונים קטנים וזה העביר הכל.
לשמור על הפנים נקיות ולא שומניים זה הדבר שהכי עזר לי
אוקיי, תודה לכולם על העזרה, מקווה שאצליח לקבל מרשם לראקוטן

אני גם חשבתי על ראוקוטן אבל ראיתי כל מיני דעות עליו- יש כאלה שאמרו שאסור להתאמן עם זה (ואם זה ככה אני מעדיף להזריק אסטרוגן מאשר להפסיק להתאמן), יש כאלה שאי אפשר להתאמן רציני (בלי התקדמות רצינית), יש כאלה שאמרו יש רופאים שאומרים כן ויש שלא, חלק אמרו בסדר...
מישהו יכול להסביר לי מה הקטע של ראוקוטן ואימוני PL?
אגב, ילדה מהכיתה שלי אמרה לי שהיא הייתה אצל קוסמטיקאית והיא עשתה לה עם איזה מכשיר אור כחול או רעש כחול (WTF) על הפנים, זה לא כואב וזה אמור להעלים את כל החצ'קונים לחצי שנה.
לא ממש מצאתי משהו בגוגל, רק איזה טיפול שזה כל שבוע למשך חודש ועושים אותו בחו"ל, וגם אז זה לא נראה 100%.
למישהו יש מושג מה זה?

• פותח/ת השרשור
אני גם חשבתי על ראוקוטן אבל ראיתי כל מיני דעות עליו- יש כאלה שאמרו שאסור להתאמן עם זה (ואם זה ככה אני מעדיף להזריק אסטרוגן מאשר להפסיק להתאמן), יש כאלה שאי אפשר להתאמן רציני (בלי התקדמות רצינית), יש כאלה שאמרו יש רופאים שאומרים כן ויש שלא, חלק אמרו בסדר...
אגב, ילדה מהכיתה שלי אמרה לי שהיא הייתה אצל קוסמטיקאית והיא עשתה לה עם איזה מכשיר אור כחול או רעש כחול (WTF) על הפנים, זה לא כואב וזה אמור להעלים את כל החצ'קונים לחצי שנה.
לא ממש מצאתי משהו בגוגל, רק איזה טיפול שזה כל שבוע למשך חודש ועושים אותו בחו"ל, וגם אז זה לא נראה 100%.
למישהו יש מושג מה זה?
חבר שלי היה אצל קוסמטיקאית שאמרה לו אותו דבר, יש לו כל כך הרבה חצ'קונים שאני לא יודע אם הטיפול הזה לא גרם רק לעוד לצאת

חבר שלי היה אצל קוסמטיקאית שאמרה לו אותו דבר, יש לו כל כך הרבה חצ'קונים שאני לא יודע אם הטיפול הזה לא גרם רק לעוד לצאת
דווקא אצלה אין חצ'קונים...
אני מפחד לקחת ראוקוטן בגלל האימונים, בקרוב אני נכנס לחיטוב של שלושה חודשים כנראה (יש לי 8-10 קילו להוריד), הבעיה שאני מבין שמשתמשים בזה שנה לפחות =/

• פותח/ת השרשור
דווקא אצלה אין חצ'קונים...
אני מפחד לקחת ראוקוטן בגלל האימונים, בקרוב אני נכנס לחיטוב של שלושה חודשים כנראה (יש לי 8-10 קילו להוריד), הבעיה שאני מבין שמשתמשים בזה שנה לפחות =/
ממש לא, כשחבר שלי התחיל לקחת אמרו לו שהוא יכול לקחת 4 חודשים או 6, לאחר 4 חודשיים נעלמו לו כל הפצעים והצלקות אך הוא המשיך עוד חודשיים כדי שלא יהיה מצב שיחזרו הפצעים

quote]

ראוקוטן מעלה לפעמים את cpk בגלל זה רופאים לא ממליצים להתאמן עם ראוקוטן, אבל מהניסיון שלי ומהרופאים המומחים בתחום שדיברתי איתם בשימוש במינון נמוך ומעקב חודשי של בדיקות דם לא צריכה להיות בעיה עם אימונים, אני למשל מתאמן שנים ולוקח גם 10 מ"ג וכל הבדיקות שלי עד עכשיו יצאו תקינות.

אני חושב שרוב ההפחדות נגד ראוקוטן זה מגיע מחברות קוסמטיקה שיש להן אינטרס שלא תקח את הכדור הזה וכך תגרר עם האקנה שנים והם ירוויחו מזה כסף.

מתי שהיה לי....
ניסיתי מליון ואחד דברים...
הדבר היחיד שעזר באמת זה משחה בשם Clirx 5%
יש גם 10% שזה אמור להיות יותר חזק....

תקנה גם דרמקס זה סבון יש בבית מרקחת...
כל בוקר וערב תשטוף עם זה את הפנים במים קרים! (אחרי המקלחת ולא במקלחת עצמה..)

זה המתכון שעזר לי להעיף את החצ'קונים...
וגם לסיים את המסה עזר למצב...
ברגע שעברתי לחיטוב הם עברו לגמרי...
ולא חזרו! גם לא במסה הזאת 🤩

• פותח/ת השרשור
מתי שהיה לי....
ניסיתי מליון ואחד דברים...
הדבר היחיד שעזר באמת זה משחה בשם Clirx 5%
יש גם 10% שזה אמור להיות יותר חזק....

תקנה גם דרמקס זה סבון יש בבית מרקחת...
כל בוקר וערב תשטוף עם זה את הפנים במים קרים! (אחרי המקלחת ולא במקלחת עצמה..)

זה המתכון שעזר לי להעיף את החצ'קונים...
וגם לסיים את המסה עזר למצב...
ברגע שעברתי לחיטוב הם עברו לגמרי...
ולא חזרו! גם לא במסה הזאת 🤩
המסה שלי עוד ארוכה ככה שאין לי מה להסתמך על זה.

המסה שלי עוד ארוכה ככה שאין לי מה להסתמך על זה.

לא התכוונתי שתסיים את המסה בגלל חצ'קונים ממש לא...
אבל יש סיכוי שזה גם הגורם או עוזר לזה 😃
לפחות תדע ממה זה מגיע... (ברור שזה גם מהגיל... אבל אין ספק שהתזונה במסה תורמת לזה...)
ולפחות תדע שזה יעבור בחיטוב 😉

אם אתה צורך כמויות גדולות של חלב שמעתי שזה משפיע מאוד....

• פותח/ת השרשור
לא התכוונתי שתסיים את המסה בגלל חצ'קונים ממש לא...
אבל יש סיכוי שזה גם הגורם או עוזר לזה 😃
לפחות תדע ממה זה מגיע... (ברור שזה גם מהגיל... אבל אין ספק שהתזונה במסה תורמת לזה...)
ולפחות תדע שזה יעבור בחיטוב 😉

אם אתה צורך כמויות גדולות של חלב שמעתי שזה משפיע מאוד....
כוס ליום 2 גג..

למישהו יש מושג מה זה?
הקטע עם ראקוטן, בלי שום קשר ל-PL, אלא לאימונים בכלל, הוא שזה מייבש את המפרקים
מה שבסופו של דבר יגרום לדלקות, פציעות וכו'. בנוסף יש כאלה שחווים כאבי שרירים.
הרבה מקבלים את התופעות האלו, אבל לחלק אין אותן בכלל.
אם הפסקת אימונים זו בעיה אז לא הייתי מסתמך על המזל כי אם אתה מתחיל את הטיפול אתה לא יכול להפסיק סתם.
המכשיר שעושה אור כחול נקרא Tanda Zap וניסיתי את זה, זה נחמד אבל לא נראה לי שעושה משהו באמת.
זה לא לחצי שנה אלא נקודתי עד שיצא אחד אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית