הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בבחירת תוכנית אימונים

Ubalaish

משתמש פעיל
461
32
נק' מוניטין:
79
461
32
שלום חברים,

אני בן 23 גובה 1.87 שוקל 76 ק"ג (משקל התחלתי 71.5) , מתאמן כחודשיים.
אין לי מושג עם איזה אחוז שומן התחלתי אבל היום לאחר העלייה הזו יש לי קצת בטן "מלאה" לא ברמות של "שמן" אבל צמיחה של כרס קטנה כזו ועגולה וגבר ג'ינסים עם גזרה צמודה פחות או יותר כבר לר נסגרים עלי.... עכשיו הבנתי שהצמיחה הזו של הבטן היא בין היתר גם בגלל נוזלים מה שסביר להניח שזה נכון משום שאני גם מרבה בשתייה.....

עכשיו אני מאוד מתלבט מה לעשות מבחינת תוכנית האימונים שלי, המטרה שלי היא להגיע לאיזור ה 82 קילו ואז לחטב, אבל בגלל שהקטע של הבטן הוא מאוד מפריע לי למרות שעכשיו היא די קטנה יחסית ,אני פוחד שהיא תנצח ואני לא אגיע ליעד של 82 קילו. ואצטרך לחטב מוקדם יותר עוד לפני שהחורף נגמר ומיציתי את המאסה והפוטנציאל שלה.

עד עכשיו רצתי עם תוכנית FBW פשוטה:
לג פרס 3X10
לחיצת חזה עם משקולות יד 3X10
פרפר במכונה 3X10
משיכת פולי עליון 3X10
לחיצת כפתיים עם משקולות יד 3X10
פשיטת מרפקים מאוחרי הראש(יד אחורית) 3X10
פשיטת מרפקים בשיפוע על ספה (יד קידמית) 3X10
בטן במכונה 3X20 .

הצלחתי לעלות במשקלי העבודה יחד עם משקל הגוף והתוכנית די עבדה לי אבל מקריאה,וצפייה בסרטונים הבנתי כדי לגדול,להתחזק ולשפר את הכוח עדיף לעבוד עם תר' מורכבים כדי להפעיל יותר יחידות מוטוריות ועצבים וכך בעצם מגדילים את השריר.
הרבה ממליצים על תוכנית ה SS של ריפטו מצד אחד יש את האלמנט של העלייה במשקלי העבודה וההתחזקות שזה חלק מהדברים שאני מעוניין להשיג אבל מצד שני התוכנית הזו דורשת ממך לאכול כמו בהמה בקצב מטורף כך שהעלייה "מלוכלכת" והבטן הופכת לאמבטייה.

המטרה שלי היא לעלות כמה שיותר נקי, להתחזק ולשמור על מבנה הגוך עם התפתחות הדרגתית.. בצורה שיש עליה במשקל,עליה במשקלי עבודה, התפתחות ויזואלית ושהבטן לא "בורחת יותר מידי"

אני באמת כבר לא יודע מה לעשות..? מה כדאי? איך לשלב בין הדברים?...
מחכה לעצות ותשובות שלכם מה כדאי לעשות?

כמה תמונות כדי להמחיש את המצב הנוכחי:

מצב רפוי:

flfsr9.jpg

כיווץ חזה:

jrwkl4.jpg

גב:

x3eucm.jpg

יד קידמית:

64o4mr.jpg

רגליים:

15x8rya.jpg

אשמח אם תוכלו להעריך כמה אחוזי שומן אני עכשיו?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חברים בבקשה להתעורר איפה אתם? קהילה כזו גדולה 50 צפיות ואין כלום...
מחכה לעצות שלכם מה לעשות מבחינת תוכנית אימונים שתתאים למטרות שלי, מה אחוז השומן שלי..?

תודה לעוזרים!

לגבי האחוז שומן יש לך פורום מתאים שנקרא "תמונות חברי הפורום" שם יענו לך יותר מדוייק. הייתי אומר אתה 16%בערך.
לגבי התוכנית והבטן, כן כנראה שבתוכנית מסה אתה עוד יותר תגדיל את הבטן אבל אין מה לעשות אתה לא שמן ולא יתאים לך תוכנית חיטוב כי אתה תיהיה שחיף, קודם כל תעלה במסה 10-12 קילו ואחר כך תעשה חיטוב ותוריד את הבטן.
לא חושב שבSS אתה צריך לאכול כמו מטורף מספיק לאכול 500-600 ממעל המאזן הניטרלי ולוודא שאתה עולה 2 קילו בחודש. יותר מזה תצבור שומן בנוסף לשריר. פחות מזה לא תפיק תועלת מיטבית מהתכנית.

• פותח/ת השרשור
לגבי האחוז שומן יש לך פורום מתאים שנקרא "תמונות חברי הפורום" שם יענו לך יותר מדוייק. הייתי אומר אתה 16%בערך.
לגבי התוכנית והבטן, כן כנראה שבתוכנית מסה אתה עוד יותר תגדיל את הבטן אבל אין מה לעשות אתה לא שמן ולא יתאים לך תוכנית חיטוב כי אתה תיהיה שחיף, קודם כל תעלה במסה 10-12 קילו ואחר כך תעשה חיטוב ותוריד את הבטן.
לא חושב שבSS אתה צריך לאכול כמו מטורף מספיק לאכול 500-600 ממעל המאזן הניטרלי ולוודא שאתה עולה 2 קילו בחודש. יותר מזה תצבור שומן בנוסף לשריר. פחות מזה לא תפיק תועלת מיטבית מהתכנית.

האמת שהשבוע ניסיתי ללכת על ה SS וואללה לא יודע אני לא סגור עליה בכלל... כל פעם שאני עושה סקוואט יש לי אחרי זה כאבים בברכיים למרות שהמאמן בחדרך כושר אומר שאני עושה טוב...

אני מחפש תוכנית אימונים שתתאים לי כדי לסגור תעוד 5-7 קילו כדי להגיע לאזור ה -82-80 ואז בהתאם למצב הבטן לחטב... הייתי רוצה לעלות יותר אבל הבטן תהרוג אותי....
מחפש תוכנית שתאפשר לי לצבור מאסה בצורה האידאלית

אז תירד בסקוואט נמוך בשביל שהעומס יפול על שרירי העכוז והחבליים ולא רק על הברכיים והארבע ראשי. ותשתמש במשקלים נמוכים. לא ממליץ למתחיל תוכנית אחרת מלבד ss.

• פותח/ת השרשור
אז תירד בסקוואט נמוך בשביל שהעומס יפול על שרירי העכוז והחבליים ולא רק על הברכיים והארבע ראשי. ותשתמש במשקלים נמוכים. לא ממליץ למתחיל תוכנית אחרת מלבד ss.

קודם כל כשאני מבצע סקוואט אני מבצע תחילה חימום רק עם המוט, ואז מוסיף 5 קילו כל צד כדי לתת לגוף התנגדות מסויימת ולחזק את המייצבים כי המשקל של המוט לא מהווה אפילו אתגר מזערי ועם 10 קילו( 5 כל צד) מרגישים עבודה... הבעיה שלי היא עם הסקוואט והפרס אני לא מרגיש "כאבים" כאילו אני לא עובד על השריר הנכון.. יש לי עבודה עם האגן, אני משתדל לשמור על הטכניקה כמו בסרטונים של ריפטו וכו' אבל הכאבים במקום ב 4 ראשי והאמסטרינג נופלים לי על הברכיים.... ממש על העצם אחרי אימון אני מרגיש כאבים עד שאני הולך לישון למחרת קם או שבלי כאבים או שעם כאבים קלים הבעיה שזה לא מריח לי טוב למרות שאני מבצע את תר' מול המאמן כושר הוא אומר שזה בסדר...

עד עכשיו עבדתי עם FBW והכל זרם הכל היה פשוט הרגשתי את העבודה על השרירים, את המאמץ וההתפתחות.. עם SS אני הולך למכון מסיים מוקדם מידי, המשקלים נמוכים יותר והטכניקה מהווה מכשול שאין מישהו מבין.. שאלתי תמאמן שלי אם הוא מכיר את התוכנית SS הוא אמר שלא...

את הדד ליפט די קלטתי,עם הבנצ' הולך די טוב מבחינת טכניקה פשוט הפרס והסקוואט מוציאים לי תחשק מהתוכנית- אני מאוד רוצה ללמוד אותם אבל הסיכווים לפציעה נראים לי קרובים אם אני אמשיך..

אתה יכול לעבוד על fbw אבל קח בחשבון שהעצירה בהתקדמות במשקלים וגדילה במסת שריר תיהיה יותר מוקדמת. אם אתה מרגיש סיכון לפציעה תוריד לעומס נמוך ותן למפרקים כמה שבועות להתרגל.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעבוד על fbw אבל קח בחשבון שהעצירה בהתקדמות במשקלים וגדילה במסת שריר תיהיה יותר מוקדמת. אם אתה מרגיש סיכון לפציעה תוריד לעומס נמוך ותן למפרקים כמה שבועות להתרגל.

בפרס אני לא מרגיש את הכתפיים בדיוק- אני עובד רק עם מוט ללא משקולות.. עם הסקוואט אני יכול לרדת אבל שוב אם אני מוריד את המשקל אני לא יודע גם ככה אם אני עושה את התר' טוב כי אני לא מרגיש ממש התנגדות ולא מרגיש מתח בארבע ראשי או משו...

בהתחלה אתה מרגיש את השרירים החלשים שלך אחרי כמה שבועות אתה תפסיק להרגיש אותם ושתגיע למשקלים גבוהים אתה תרגיש את השרירים עליהם התרגיל באמת עובד בעיקר. אתה חושב שאם תעשה פרס שנתיים אז אתה תראה עלייה בשרירי התאומים?
ושוב אתה תרגיש באמת את השרירים העיקריים שתגיע למשקלים כבדים.

Back
למעלה תחתית