הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימוני אירובי

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
אהלן, ערב טוב.
אז ככה, אני עובד כרגע בתוכנית AB, ארבע פעמים בשבוע ולאחר כל אימון אני מבצע אירובי.
כעיקרון יוצא לי סידור כזה AXBXABX, ככה שרק יומיים בשבוע יש אירובי רצוף.

רציתי לשאול מה הכמות המומלצת לאירובי בשבוע שבה אני אקבל את התועלת של אירובי
אבל יחד עם זאת אמנע שברי מאמץ או אימון יתר ושאר בעיות.

בנוסף, אם אנאירובי לוקח לי גג 50 דקות, ואירובי עוד 25 דק' בערך, הגוף נכנס למצב קטבולי?
יש צורך בחלבון או תוסף כלשהו?

העומס על העצמות הוא אינדיוידואלי. כמות האירובי תלויה בך
לרוב, עדיף אם אתה עושה שניים או יותר אימוני אירובי, אז לפחות שתהיה מנוחה של יום בין כל אימון. אני לא יודע כמה עומס אתה יכול להציב על העצמות שלך וכמה האימונים שלך עצימים, אבל להתחיל ממעט אירובי ולהעלות בהדרגה שאת התחלה מאוד טובה.
אם אתה גם ממש חושש משברי מאמץ, יש פעולות שניתן לעשות בשביל למנוע אותם, מלבד לצמצם\לבקר את הפעילות.
לגבי האנירובי ואירובי מה? 😛 תאכל יותר בימים שאתה עושה פעילות, מן הסתם שאתה שורף יותר קלוריות וצריך לאכול בהתאם

• פותח/ת השרשור
העומס על העצמות הוא אינדיוידואלי. כמות האירובי תלויה בך
לרוב, עדיף אם אתה עושה שניים או יותר אימוני אירובי, אז לפחות שתהיה מנוחה של יום בין כל אימון. אני לא יודע כמה עומס אתה יכול להציב על העצמות שלך וכמה האימונים שלך עצימים, אבל להתחיל ממעט אירובי ולהעלות בהדרגה שאת התחלה מאוד טובה.
אם אתה גם ממש חושש משברי מאמץ, יש פעולות שניתן לעשות בשביל למנוע אותם, מלבד לצמצם\לבקר את הפעילות.
לגבי האנירובי ואירובי מה? 😛 תאכל יותר בימים שאתה עושה פעילות, מן הסתם שאתה שורף יותר קלוריות וצריך לאכול בהתאם
אין לי בעיה לעשות 3 פעמים אירובי בשבוע במקום 4, הבעיה היא החלוקה לזמנים, כי אם בשבוע
אני עושה 100 דקות סה"כ, זה 25 דקות כל אימון, אבל ככה זה יהפוך ל-35~ דקות וזה נראה
לי ארוך מדי. זה מאוד בעייתי אירובי יומיים רצוף? אני לא מדבר רק על שברי מאמץ, אלא גם over use של הברך
או משהו בסגנון.

כשדיברתי על אירובי ואנאירובי לא התכוונתי להשלמת קלוריות, את זה אני יודע.
התכוונתי שאם אני עושה אימון אנאירובי שלוקח לי באיזור ה-45\50 דקות, ואז עושה אירובי,
הגוף נכנס למצב קטבולי? יש צורך בחלבון מהיר לאחר האימון או שמספיק להגיע הבייתה ולאכול?

אין לי בעיה לעשות 3 פעמים אירובי בשבוע במקום 4, הבעיה היא החלוקה לזמנים, כי אם בשבוע
אני עושה 100 דקות סה"כ, זה 25 דקות כל אימון, אבל ככה זה יהפוך ל-35~ דקות וזה נראה
לי ארוך מדי. זה מאוד בעייתי אירובי יומיים רצוף? אני לא מדבר רק על שברי מאמץ, אלא גם over use של הברך
או משהו בסגנון.

כשדיברתי על אירובי ואנאירובי לא התכוונתי להשלמת קלוריות, את זה אני יודע.
התכוונתי שאם אני עושה אימון אנאירובי שלוקח לי באיזור ה-45\50 דקות, ואז עושה אירובי,
הגוף נכנס למצב קטבולי? יש צורך בחלבון מהיר לאחר האימון או שמספיק להגיע הבייתה ולאכול?
אני לא כל כך יכול להיות ערב לעומס שיהיה לך על הברך...זה גם תלוי בסוג האירובי ואיפה אתה רץ (מקום מפותל\שטח לעומת..חוף ים למשל) ובעצימות. זה לא כל כך נורא לעשות פעמיים ברצץ, פשוט צריך להיות עם היד על הדופק ולראות שהכל תקין. יותר מטריד העובדה שאימון אנארובי עצים (כמו SS) פשוט יגמור אותך, ויהיה עומס כללי על כל הגוף, מנטלי,פזיולוגי וכול. אני אישיתי משלב אימונים כבדים וריצות ארוכות (בין 20-שעה) וקשה לי לעשות יותר מפעמיים אירובי בשבוע, וגם שם אני משמיט יום סקוואט, כי זה פשוט יותר מדי נפח.
מה העיקרון של 100 דקות בשבוע?

לגבי דרגת הקטבולי, אני לא רוצה סתם לזיין את השכל, אני לא אגיב על זה. 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית