הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע במאסה עולים במשקל?

• פותח/ת השרשור
מה זה הגיוני שאני אוכל לפי תפריט שתזונאי הביא לי לעליית מסה ואני לפני שבוע וחצי התחלתי ועלתי קילו וחצי? ואני גם הולך למכון 4 פעמים ועושה את התוכנית ab

מה זה הגיוני שאני אוכל לפי תפריט שתזונאי הביא לי לעליית מסה ואני לפני שבוע וחצי התחלתי ועלתי קילו וחצי? ואני גם הולך למכון 4 פעמים ועושה את התוכנית ab
קודם כל,מסה=משקל,אתה תעלה גם במסת שריר וגם במסת שומן,העיקר להוריד אחריי זה כמה שיותר שומן ולפגוע במסת השריר כמה שפחות.בקשר לזה שאתה עולה בממוצע קילו בשבוע,זה הגיוני בהחלט,בעיקר כי שריר שוקל יותר משומן ואתה מתאמן הרבה.

כן מה הבעיה בדיוק?

בשיא הרצינות.....מה אתה רוצה?

אלכסי אין דבר כזה שהוא עלה קילו שריר בשבוע במקסימום זה 0.25 למתאמן מתחיל .
ומה הכוונה שלך "שוקל יותר משומן?" בנאדם ששוקל 60 קילו ועולה ב0.25 קילוגרם שומן שיעלה למשקל ישקול 60.25 ובנאדם ששוקל 60 ועלה 0.25 קילוגרם שריר ישקול 60.25. או שאני טועה פה?

אלכסי אין דבר כזה שהוא עלה קילו שריר בשבוע במקסימום זה 0.25 למתאמן מתחיל .
ומה הכוונה שלך "שוקל יותר משומן?" בנאדם ששוקל 60 קילו ועולה ב0.25 קילוגרם שומן שיעלה למשקל ישקול 60.25 ובנאדם ששוקל 60 ועלה 0.25 קילוגרם שריר ישקול 60.25. או שאני טועה פה?
איפה ראית שרשמתי שהוא יעלה קילו שריר בשבוע?! כשאתה רק מתחיל להתאמן אז אתה עולה מהר במסת שריר,אחריי זה אתה תעלה הרבה יותר בשומן מאשר שריר,יש לך קשיי הבנת הנקרא? ''שוקל יותר משומן'' זה שוקל יותר משומן,מה יש להבין? את זה שלא כל החומרים בטבע שוים במשקל שלהם וברזל שוקל יותר מספוג באותו הגודל אתה מצליח להבין?

נתחיל מזה שע"פ
המדריך השלם להעלאה במסת השריר
שומן שוקל יותר משריר. קח ציטוט
"עלייה של 1 ק"ג מסת שריר לא פשוטה להערכה כמו עלייה או ירידה של 1 ק"ג מסת שומן (השווה לכ- 7700 קלוריות). אם נלך על הערכה מאוד גסה, 1 ק"ג שריר שווה ערך ל 2500-5000 קלוריות, משתנה מאדם לאדם"

עכשיו השאלה שלי אחרת. האם בן אדם ששוקל 60 קילוגרם והעלה 1 קילוגרם שריר/1 קילוגרם שומן ישקול 61 קילוגרם
או ע"פ המידע שנתת הרגע זה אומר שאם הוא העלה 1 קילוגרם מסת שומן הוא ישקול 67.7 ואם הוא העלה 1 קילוגרם שריר הוא ישקל 65-62.5 ?

שומן שוקל יותר משריר.
אוי וי.

השאלה כמה קלוריות הגוף צריך כדי לבנות קילו שומן וכמה קלוריות הוא צריך כדי לבנות קילו שריר לא קשורה לשאלה איזה מהחומרים האלה הוא בעל משקל סגולי גבוה יותר (שזה המובן היחיד שאפשר לתת לביטוי "שריר שוקל יותר משומן" או "שומן שוקל יותר משריר"). זה לא שבניית הרקמות בגוף מתבצעת ע"י הפיכת אנרגיה לחומר, כי אם זה היה כך 7700 קלוריות לא היו מתבטאות בק"ג שומן אלא יותר קרוב למיליארדית הגרם (מן הסתם גם כאן אני מגזים בכמה וכמה סדרי גודל).

הלכתי לאיבוד. תן לי דוגמא בשביל להבין את זה.
האם אדם שעולה על המשקל ושוקל 60 קילוגרם שריר יהיה יותר כבד מאותו אדם ששוקל 60 קילוגרם שומן(אני יודע שמצב כזה בלתי אפשרי אבל זה רק לצורך הדוגמא)

הלכתי לאיבוד. תן לי דוגמא בשביל להבין את זה.
האם אדם שעולה על המשקל ושוקל 60 קילוגרם שריר יהיה יותר כבד מאותו אדם ששוקל 60 קילוגרם שומן(אני יודע שמצב כזה בלתי אפשרי אבל זה רק לצורך הדוגמא)
אתה מדבר על אותו המשקל...זה כמו שקילו ברזל שוקל כמו קילו ספוג אבל לדוגמא קובייה מברזל תשקול יותר מקוביה באותו הגודל אבל מספוג...עכשיו תחשוב שבמקום ברזל יש לך שריר ובמקום ספוג יש לך שומן.אם אפילו אחריי הסבר כזה אתה עדיין לא מבין וחושב שכל החומרים בעולם הם בעלי אותו המשקל,אני כבר לא יכול לעזור. תראה השוואה של שומן ושריר באותו המשקל...
http://www.onemorebite-weightloss.com/images/fat-v-muscle.jpg

אתה לא הבנת אותו. הוא התכוון שאם תחזיק בכל יד כדור שווה בגודלו, אחד של שומן והשני של שריר- הכדור של השריר ישקול יותר.

האמת שמסה לא שווה למשקל. מסה זה גודל פיזיקאלי קבוע הנמדד בקילוגרמים (בדרך כלל) בעוד משקל זה הכוח שכדור הארץ מושך אותך (ואתה אותו). וכוח כידוע נמדד ביחידה הנקראת ניוטון. למעשה המשקל שלך הוא כפולה של המסה שלך ב10 (שזה באומדן תאוצת כדור הארץ), לפי הנוסחא: כוח שווה למסה כפול תאוצה. כלומר אם מסתי 90 קילוגרם, משקלי 900 ניוטון.

כי טוב לדעת

נערך לאחרונה:
אז דני תקן אותי אם אני טועה, לפי מה שאני מבין אדם שיעלה 10 קילוגרם שומן יצטרך להיות הרבה יותר נפוח מאדם שהעלה 10 קילוגרם שריר, אך מאסה של 10 קילוגרם שומן שווה למסה של 10 קילוגרם שריר מבחינת משקל.
לסיכום אם שני אנשים שוקלים 60 קילוגרם. אחד העלה 1 קילוגרם שומן והשני העלה 1 קילוגרם שריר, המשקל שלהם יהיה 61 קילוגרם אך האדם שהעלה 1 קילוגרם שומן יראה יותר נפוח . סבבה?

נערך לאחרונה:
האמת שמסה לא שווה למשקל. מסה זה גודל פיזיקאלי קבוע הנמדד בקילוגרמים (בדרך כלל) בעוד משקל זה הכוח שכדור הארץ מושך אותך (ואתה אותו). וכוח כידוע נמדד ביחידה הנקראת ניוטון. למעשה המשקל שלך הוא כפולה של המסה שלך ב10 (שזה באומדן תאוצת כדור הארץ), לפי הנוסחא: כוח שווה למסה כפול תאוצה. כלומר אם מסתי 90 קילוגרם, משקלי 900 ניוטון.

כי טוב לדעת
משקלך 896+- ניוטון על כדוה״א
בלבד (הייתי חייב לתקוע לך תיקון קטן (; )

פותח האשכול וכל הדנים, דיון מטומטם תחרשו על הפורטל וסלאמת

משקלך 896+- ניוטון על כדוה״א
בלבד (הייתי חייב לתקוע לך תיקון קטן (; )

פותח האשכול וכל הדנים, דיון מטומטם תחרשו על הפורטל וסלאמת

כתבתי באומדן, תקעת בעיקר את עצמך והתשובה המדויקת היא 882.5985 ככה שגם ככה טעית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית