הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח דדליפט

RoniNinja636

משתמש מתחיל
265
78
נק' מוניטין:
115
265
78
חזרתי להתאמן אחרי הרבה זמן ובחיים לא ביצעתע דדליפט. ביקשתי מהמאמן במכון להדריך אותי ולהראות לי את הטכניקה. קלי קלות: ידיים ישרות לגמרי, כפות רגליים ישרות וקרובות, כתפיים משוכות לאחור ולהצמיד את השכמות.

תורי. אני יורד הכי נמוך שאני יכול(יותר מאשר בסקוואט), ידיים ישרות. אבל משום אני לא יכול למשוך את הכתפיים לאחור ולהצמיד את השכמות. עמדתי שם אולי 7 דקות רק כדי להגיע למצב הנכון ואחרי שכבר לא יכולתי לסבול את הכאב בשריר הירך האחורי פשוט ויתרתי.

ניסיתי לעשות כמה חזרות "איך שאני יודע ונראה מה יהיה" והמדריך אמר לי שזה סביר ומדי פעם "טוב". הוא המליץ לי לחזק את הרגליים או לעשות במקום דדליפט רגיל דדליפט בלי לכופף ברכיים סוג של גוד מורנינג דדליפט. ופה הבעיה היתה שזה יצר לי לחץ שוב בירך האחורי ולא הייתי יכול לשמור על גב ישר.

המשקל היה בסך הכל 27 קילו מסכנים וחזרתי הביתה מהמכון בבאסה ענקית. לא כך חשבתי שיתחיל הקאמבק שלי באימונים.

למה זה קורה? הרי כל אחד יכול לבצע את התרגילים המורכבים והם מצויינים למתחילים.
אני עושה ss. את החתירה החלפתי במתח. במה אני יכול להחליף את הדדליפט?

נ.ב אני אוהב את התרגיל וחלמתי כל כך הרבה זמן לרגע שבו אני אבצע אותו. פשוט מבאס.. וכן כואב לי הגב...

כתפיים ממש לא צריכות להיות משוכות לאחור, כתפיים צריכות להיות מעבר למוט, ככה שהשכמות בקו ישר עם מוט.
אתה גם לא אמור לרדת נמוך עם התחת, בכל מקרה שהמשקל יהיה גבוה התחת שלך יעלה.

• פותח/ת השרשור
אני פוחד להמשיך בתרגיל עם טכניקה כזאת פרט לחזרות בודדות עם המשקל המינימלי עד שאני אעשה את זה נכון.

אני לא כל כך סומך על המדריך הזה (למשוך כתפיים לאחור? הוא בכלל עושה דדליפט?), תעלה סרטוני טכניקה.

כמה נגיד שהמדרכים בחדרי הכושר בארץ ישראל ברובם המוחלט גלמים שיודעים רק לצעוק לא לזרוק משקולות , להחזיר משקולות למקום , ולעשות "אימון פרטי" לבחורות על הזמן שהם עובדים ואתה משלם את זה....🤬

מי שרוצה להתאמן בתכנית כמו SS צריך אחד משניים:
1. להתאמן במכון שיש בו מדריך נורמלי שיודע על מה הוא מדבר(לא כזה שכיח)
2. רצון ויכולת ללמוד לבד את התרגילים עם ספרים, סרטונים(לצלם את עצמך ולראות אחרים) וכו'

יש לך כמה אופציות:
1. ללכת למאמן אישי כמה שיעורים או לעבור למכון שאנשים יודעים לבצע ויותר חשוב ללמד את התרגיל(יש הבדל מהותי בין לדעת לבצע וללמד)
2. לקרוא ספרים כאלה ואחרים כגון SS, להעלות סרטונים, ללמוד מה צריך לשפר ואיך ולהתייעץ בפורומים פה

Back
למעלה תחתית