הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי והתאמה תפריט קיים

Ubalaish

משתמש פעיל
461
32
נק' מוניטין:
79
461
32
שלום חברים,

בן 23 1.87 גובה שוקל 76 כרגע (עליה של כ -5 קילו בחודשיים) הגיע הזמן להתאים תתפריט ולאכול טיפה יותר...
בעיקרון אני עדיין עולה במשקל אבל לפי חישובים של BMR וכו'.. אני צריך להוסיף עוד כ 300 קלוריות לתפריט הקיים שלי....

עכשיו השאלה שלי היא כזו ככל הנראה עליתי הרבה בנוזלים וזה די מקובל כי אני בתקופת מאסה ואוכל הרבה פחמימות אז זה מקובל אבל עכשיו כשאני אמור להוסיף עוד 300 קלוריות רציתי לדעת אולי אפשר מעט לשחק עם היחס של חלבון /פחמימה /שומן כדי לצבור פחות נוזלים ולעלות כמה שיותר נקי במאסת שריר....

כרגע זו הצריכה הקלורית שלי (חישבתי לפי המחשבון של גולינגו- מקווה שהוא טוב ):

- קלוריות- 2942
- חלבון- 143.8 גרם/+30- 173.8
- שומן- 63/– 65
- פחמימה- - 408.6
- כולסטרול- 197.4 מ"ג
- סיבים- 10.7 גרם

אני לא אפרט בדיוק כמויות, מה ומתי אני אוכל אבל כדי לעזור לכם לעזור לי אציין את שמות המאכלים שאני אוכל לפי קבוצות במהלך כל היום:

פחמימה- שיבולת שועל, פיתה, אורז לבן פרסי/מקרוני/תפוחי אדמה, ברנפלקס, עגבניה, בננה
חלבון- חלב 1%, חזה עוף, יוגורט 1.5%, פסטרמה דלת שומן
שומן- חומוס,זיתים ירוקים, שמן זית כתית, אגוזי מלך, חמאת בוטנים (ממרח).

אז מאיפה כדאי להוסיף יותר? אולי בכלל כדאי להוסיף מזון שלא קיים בתפריט... ובכללי מה אתם מציעים לעשות?

• פותח/ת השרשור
תעלה בשומן ובחלבון על חשבון הפחמימות

תודה על ההתיחחסות, אבל הייתי מצפה לתגובה יותר עיניינית.. כמו באיזה מקורות שומן/חלבון לעלות - שמן זית/אגוזי מלך/חמאת בוטנים או שאפילו לערב מקור חדש?...

איפה לעלות יותר בשומן או בחלבון כמה לעלות? איזה יחס קלורי אידיאלי למקרה כזה מבחינת חלבון/פחמימה/שומן?

מעט חלבון
יותר מדי פחמימה
תעיף את החמאת בוטנים, מוצרי חלב, חומוס, ברנפלקס.
תעלה חלבון ל170 נקי ומלא (לפני חישוב פחמימה)
תוריד פחמימה לאיזור ה320
תעלה שומן ל75
שומן תקח בנוסף מאבוקדו וטחינה

אל תסתכל על משקל כמטרה, אלא תעלה בצורה נורא עקבית 1.5-2.5 קילו בחודש, ברגע שאתה מציב משקל כמטרה אז אתה תרוץ להגיע אליו כמה שיותר מהר גם אם זה אומר להשמין.

אירובי 2-4 פעמים בשבוע אחרי אימון כוח 25-30 דקות יכול לעזור לך לעלות נק

• פותח/ת השרשור
מעט חלבון
יותר מדי פחמימה
תעיף את החמאת בוטנים, מוצרי חלב, חומוס, ברנפלקס.
תעלה חלבון ל170 נקי ומלא (לפני חישוב פחמימה)
תוריד פחמימה לאיזור ה320
תעלה שומן ל75
שומן תקח בנוסף מאבוקדו וטחינה

אל תסתכל על משקל כמטרה, אלא תעלה בצורה נורא עקבית 1.5-2.5 קילו בחודש, ברגע שאתה מציב משקל כמטרה אז אתה תרוץ להגיע אליו כמה שיותר מהר גם אם זה אומר להשמין.

אירובי 2-4 פעמים בשבוע אחרי אימון כוח 25-30 דקות יכול לעזור לך לעלות נק

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות!

איך להשיג את הכמות חלבון הזו בצורה מלאה בלי חלב זה מטורף אחי?! יש לך רעיונות כי עם מה שהשארת אותי זה רק חזה עוף.... בקצב הזה אני קונה מניה ברמי לוי מחלקת בשר טרי... (אמרת להוריד חלב, ויוגורטים ?!)

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות!

איך להשיג את הכמות חלבון הזו בצורה מלאה בלי חלב זה מטורף אחי?! יש לך רעיונות כי עם מה שהשארת אותי זה רק חזה עוף.... בקצב הזה אני קונה מניה ברמי לוי מחלקת בשר טרי... (אמרת להוריד חלב, ויוגורטים ?!)
טונה וביצים בנוסף.. חזה עוף יכול למלאות לך יותר בקלות חלבון בנוסף הוא יותר זול ויותר טעים לדעתי

• פותח/ת השרשור
טונה וביצים בנוסף.. חזה עוף יכול למלאות לך יותר בקלות חלבון בנוסף הוא יותר זול ויותר טעים לדעתי

כן אבל הבנתי שצריכה מגברת של טונה עלולה להזיק בגלל כספית שנמצאת בה, חזה עוף אני אוכל בכמויות שכאלה שקילו אני מפרק ביום וחצי בערך ולהגביר תצריכה שלא רק יעשה לי רע - נכון שהוא טעים ומזין אבל אתה משתעמם מזה מהר מאוד כי אני אוכל משו כמו 150 גרם בארוחת צהריים ועוד 150 גרם כשעה אחרי אימון ולמרות שאני משנה את התיבלון והכל עדיין בעעייתי

וביצים גם הבנתי שהכולסטרול בהם מאוד בעייתי

כולסטרול בביצים לא בעייתי הכולסטרול שלך מיוצר ברובו בכבד
מי שמתאמן יכול לצרוך אפילו חמש צהובים ביום
ואין בעיה להשתמש רק בלבנים.

Back
למעלה תחתית