הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע לצריכת חמצן ושריפת קלוריות

shaper

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
משהו שמטריד אותי בזמן האחרון, ולא הצלחתי למצוא תשובה..
ראיתי שככל שאתה עושה יותר פעילות גופנית, הצריכת חמצן מרבית(VO2max) שלך יכולה לעלות,
וכתוצאה מכך לשרוף יותר קלוריות באותה פעילות).
אבל זה לא לחלוטין נוגד את ההיגיון? הרי ככל שאנחנו עושים משהו, אנחנו אמורים לדעת לעשות אותו בפחות אנרגיה ולפתח הסתגלות..
זה לא נשמע ממש מוזר שככל שמתאמנים יותר שורפים יותר קלוריות לאותה פעילות? נכון שזה יותר נוח לכאלה שרוצים להרזות, אבל זה נשמע ממש לא הגיוני.

מישהו יכול להסביר לי את העיניין?

תראה,
אם מתאמן רץ ב-80% מהצח"מ שלו, כ-20 דק' ונניח עשה 5 ק"מ, והוא שיפר את הצח"מ שלו, יש שתי אפשרויות:
1. הוא ירוץ את אותו מרחק באותו זמן על אחוז נמוך יותר מהצח"מ (הוא עדיין ישרוף אותה כמות קלוריות, פשוט יהיה לו קל יותר)
2. הוא ירוץ באותו זמן על אותו אחוז מהצח"מ שלו אבל ירוץ יותר מ-5 ק"מ (זאת אומרת שהוא ישרוף יותר קלוריות)

מקווה שעשיתי לך סדר

• פותח/ת השרשור
כן, תודה.
איזה יופי שעם אימון אפשר לשרוף את אותה כמות בפחות מאמץ.
זה עושה לי הרבה סדר כי התחלתי לרוץ בשבועות האחרונים וחשבתי שאני כל הזמן צריך להתאמץ יותר כדי לשמור על הכמות הקלורית הרצויה.

כן, תודה.
איזה יופי שעם אימון אפשר לשרוף את אותה כמות בפחות מאמץ.
זה עושה לי הרבה סדר כי התחלתי לרוץ בשבועות האחרונים וחשבתי שאני כל הזמן צריך להתאמץ יותר כדי לשמור על הכמות הקלורית הרצויה.
מה שאמור לעניין אותך זה כמה ק"מ אתה רץ.. (גם משקל גוף אבל זה לא בשליטה שלך)

כאשר הצח'מ משתפר (דרך אגב השיפור הוא לא יותר מ 10%) אתה יכול לרוץ מהר יותר, המשמעויוצת של לרוץ מהר יותר הן:
1. תוכל לרוץ במהירות x ברמת מאמץ נמוכה יותר, לדוגמא אם קודם רצת במהירות 12 קמ'ש בדופק 90% ממקסימלי אחרי השיפור תוכל לרוץ בדופק של 85% ממקסימלי כלומר שיפרת יעילות.
2. תוכל לרוץ במהירות גבוהה יותר, כלומר בזמן נתון תוכל לרוץ יותר ק'מ ותשרוף יותר קלוריות. דוגמא אם קודם יכולת לרוץ קודם 10 ק'מ בשעה והיום 12 ק'מ בשעה, היום תשרוף יותר קלוריות בשעה.

כאשר הצח'מ משתפר (דרך אגב השיפור הוא לא יותר מ 10%) אתה יכול לרוץ מהר יותר, המשמעויוצת של לרוץ מהר יותר הן:
1. תוכל לרוץ במהירות x ברמת מאמץ נמוכה יותר, לדוגמא אם קודם רצת במהירות 12 קמ'ש בדופק 90% ממקסימלי אחרי השיפור תוכל לרוץ בדופק של 85% ממקסימלי כלומר שיפרת יעילות.
2. תוכל לרוץ במהירות גבוהה יותר, כלומר בזמן נתון תוכל לרוץ יותר ק'מ ותשרוף יותר קלוריות. דוגמא אם קודם יכולת לרוץ קודם 10 ק'מ בשעה והיום 12 ק'מ בשעה, היום תשרוף יותר קלוריות בשעה.
מתנצל שאני מתפרץ לאשכול אבל מעניין אותי,
מהי התקופה שבה הסיבולת לב ריאה מתחילה לרדת? אני אתן לך דוגמא שקורת לי המון: אני בכושר מעולה ורץ מעל ל40 דקות בקצב מהיר וללא מאמץ. יוצר לפעמים שאני לא מתעמל במשך חודש. הירידה מרגישה 'דרסטית' ואחרי התקופה הזו אני בקושי מצליח לרוץ 10-20 באותה מאמץ. האם זה פסיכולוגי או פסיולוגי?

מאוד פיסיולוגי, למעשה אפילו יומיים מנוחה פוגעים ביכולת האירובית. אפילו רצי מרתון חובבבים משתדלים מהסיבה הזאת לרוץ 5-6 פעמים בשבוע, רצי עילית עושים לרוב אימונים כפולים בוקר /ערב

מאוד פיסיולוגי, למעשה אפילו יומיים מנוחה פוגעים ביכולת האירובית. אפילו רצי מרתון חובבבים משתדלים מהסיבה הזאת לרוץ 5-6 פעמים בשבוע, רצי עילית עושים לרוב אימונים כפולים בוקר /ערב
נוראי. אני סובל כל הזמן מחדש משברי מאמץ ואם אני לא אעשה מנוחות בין האימונים אני לא אוכל לרוץ יותר אף פעם 😛

נוראי. אני סובל כל הזמן מחדש משברי מאמץ ואם אני לא אעשה מנוחות בין האימונים אני לא אוכל לרוץ יותר אף פעם
בשברי מאמץ צריך לטפל, קודם כל החלמה, לאחר מכן להבין ממה הם נגרמים, טכניקה לא טובה, עומס יתר, נעליים לא מתאימות. לא תמיד קל להפטר מזה, אבל שווה להשקיע את המאמץ.
דרך אגב, מי אמר שאלה שברי מאמץ?

בשברי מאמץ צריך לטפל, קודם כל החלמה, לאחר מכן להבין ממה הם נגרמים, טכניקה לא טובה, עומס יתר, נעליים לא מתאימות. לא תמיד קל להפטר מזה, אבל שווה להשקיע את המאמץ.
דרך אגב, מי אמר שאלה שברי מאמץ?
שין ספליט זאת מילה מדוייקת יותר זה משהוא שאני לא מפסיק לטפל בו, אבל לא משנה מה אני פשוט לא מצליח. אני עובד על השרירים באזור קבוע, עשיתי מנוחות של חודשים, שם קרח, מבצע מתיחות, קניתי אפילו נעליים מתאימות, מדרסים. כרגע אני אחרי חודש של מנוחה והתחלתי לרוץ פעמיים בשבוע בהדרגתיות כ~רבע שעה ריצה, עם מתיחות לפני\אחרי, משפשף קרח אחרי הריצה, ועובד 3 פעמים בשבוע על השרירים באזור.

זה הופך ליותר ויותר גרוע עם הגיל. שבוע אחד של הפסקת פעילות אירובית בגלל מחלה או משהו, והבן-אדם מרגיש כאילו לא התאמן חצי שנה.
נכון, אבל זה משתפר חזרה תוך כמה ימים. אבל לרוב זה נובע מכך שאנחנו רצים מהר מדי ולכן גם ירידה קלה בכושר מורגשת מאוד

היי, דבר בשם עצמך! 😃
מכיוון שהירידה בכושר מתבטאת בכך שבאותה מהירות הדופק גבוה יותר, ככל שרצים בעצימות גבוהה יותר השינוי יותר מורגש.
לדוגמא אם אני רץ בעצימות שיכולתי להחזיק בעבר 30 דקות אחרי הפסקה 20 דקות יהיו קשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית