אחר ההבדלים בין Full/Power Snatch ובין Squat/Power Clean

ecohen

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
שלום רב,

רציתי לשאול את האנשים היודעי דבר על הוריאציות הבאות

1. מה ההבדל בקבוצות שרירים הפועלות ובעומס על חלקי הגוף בין Power Clean לבין Squat Clean?

2. אותה שאלה לגבי Full Snatch לבין Power Snatch?

לאיזה סוגי אתלטים כל אחת מוכוונת?

חיפשתי הרבה מידע באינטרנט ולא מצאתי הרבה תשובות חד משמעיות.

(Full Snatch = Power Snatch יש כאלה שאומרים ככה וכאלה שככה)

יש לי שאלה בקשר לפווארקלין, יכול להיות שהמבנה שלי לא מתאים לתרגיל הזה? אני מתכוון מבחינת הצוואר, כשאני מעלה תמוט אני תמיד מקבל מכה לאזור הגורגרת אני מפחד שבמשקלים גבוהים זה יהיה ממש מסוכן.. ואיזה דרך טובה יש להגמיש את הכתפיים כי אני לא מצליח להרים תמרפקים מספיק ולהמשיך לגעת במוט..

אז אין קשר לכיפוף אלא באיזה גובה אתה מקבל את המוט.
יש קשר, המידת כיפוף תלויה במצב שבו אתה תופס את המוט (או הפוף, אני חושב שהבנת את העיקרון..)
כשאתה במצב של התחתית בסקוואט אין זווית כלשהי, כשאתה במצב שהשוקיים שלך מקבילות לריצפה אז המידת כיפוף היא בערך 45...

יש לי שאלה בקשר לפווארקלין, יכול להיות שהמבנה שלי לא מתאים לתרגיל הזה? אני מתכוון מבחינת הצוואר, כשאני מעלה תמוט אני תמיד מקבל מכה לאזור הגורגרת אני מפחד שבמשקלים גבוהים זה יהיה ממש מסוכן.. ואיזה דרך טובה יש להגמיש את הכתפיים כי אני לא מצליח להרים תמרפקים מספיק ולהמשיך לגעת במוט..
זה בגלל שאתה לא תופס את המוט עם הכתפיים, זה לא קשור למבנה.
גמישות בכתף-אתה מכיר את המתיחה ההיא מעל הראש ליד אחורית? תעשה את זה, תבקש ממישהו שידחוף לך את היד אחורנית דרך המרפק בשביל שתוכל למתוח את האיזור ובנוסף תשפר את הגמישות הכללית של הכתף.

נערך לאחרונה:
המידת כיפוף לא קשורה בגובה שאני תופס את המוט, כי יכול להיות שתפסתי בפווארקלין ואז ירדתי לפרונט סקוואט וזה אומר שעשיתי פווארקלין+פרונט סקוואט ולא סקוואט קלין

המידת כיפוף לא קשורה בגובה שאני תופס את המוט, כי יכול להיות שתפסתי בפווארקלין ואז ירדתי לפרונט סקוואט וזה אומר שעשיתי פווארקלין+פרונט סקוואט ולא סקוואט קלין
אז טעות שלי, חשבתי שרוצים לדעת מה ההבדל בין מאסל לפאוור לסקוואט, זה לפחות מה שקראתי בבוקר מהתשובות...

אם אתה נאלץ לרדת לפרונט סקוואט בשביל שהמוט יהיה לך על החזה כשאתה עומד, זה סקוואט קלין
אם לא ירדת לפרונט סקוואט, זה פאוור קלין

אם אתה נאלץ לרדת לפרונט סקוואט בשביל שהמוט יהיה לך על החזה כשאתה עומד, זה סקוואט קלין
אם לא ירדת לפרונט סקוואט, זה פאוור קלין

מה שאני אומר זה הכל תלוי באיזה גובה קיבלת את המוט. אם אחרי שקיבלת אותו גבוה המשקל הוריד אותך זה עדיין פוואר

מה שאני אומר זה הכל תלוי באיזה גובה קיבלת את המוט. אם אחרי שקיבלת אותו גבוה המשקל הוריד אותך זה עדיין פוואר
לא מדוייק
אם נעלת את החזרה מבלי לרדת לפרונט סקוואט זה פאוור קלין. אם נעלת את החזרה, כלומר עמדת נעול עם המוט על החזה ואז ירדת לפרונט סקוואט זה פשוט פאוור קלין + פרונט סקוואט.
אבל אם בשביל לנעול את החזרה אתה צריך לרדת לפרונט סקוואט, כלומר עשית פרונט סקוואט מתישהו לפני שננעלת עם המוט על החזה בעמידה - זה סקוואט קלין.
אבל זה משהו שנדיר שקורה למי שמנוסה, זה לא כל כך אמור לקרות

אתה לא יכול לאמוד את הגובה בו קיבלת את המוט, אתה יכול רק לאמוד את עומק הסקוואט שירדת אליו מתישהו (מתחת למקביל = סקוואט, מעל מקביל =\ סקוואט)

• פותח/ת השרשור
ככל שהמשקל גבוה יותר, הstrength שלך בא יותר לידי ביטוי, ככל שהמשקל נמוך יותר הpower בדגש על המהירות בה אתה מגייס כוח (עם תלות מינימלית בכמה כוח יש לך) באים יותר לידי ביטוי. תחשוב על ההבדל בין vertical jump לבין vertical jump עם מוט כבד בידיים. בקפיצה בלי כלום יש משמעות יחסית קטנה לstrength שלך, בהנחה שאתה לא קשיש, כי ההתנגדות (משקל הגוף) היא מאוד נמוכה (בהנחה שאתה לא שוקל 200 קילו), ומה שבא בעיקר לידי ביטוי זו המהירות בה אתה מגייס כוח. ככל שהמשקל עולה והמהירות עדיין נדרשת, כמו בכל הרמה אולימפית, זה מתערבב ונע יותר לכיוון הstrength מאשר המהירות בה אתה מגייס כוח. הstrength שלך והמהירות בה אתה מגייס כוח הם למעשה מה שמרכיב את הכוח המתפרץ שלך - הpower. כוח מתפרץ נמדד בצורה מאוד פשוטה, עבודה:זמן. העבודה היא משקל*מרחק (אנכי בלבד). התרגיל בו אתה מפיק הכי הרבה כוח מתפרץ (power) הוא הפאוור קלין, ולכן אנחנו נעדיף אותו על מנת לשפר את היכולת הכללית שלנו --- הPower. ראה את הפרק על הפאוור קלין בספר Starting Strength: Basic Barbell Training (3rd edition), בדגש על Figure 6-5 + עמוד 45 בPractical Programming for Strength Training (2nd edition).

כאשר אנחנו רוצים לשפר את המשקל אותו אנחנו רוצים להעביר מהריצפה אל הכתפיים (למשל כי אנחנו מתחרים בWL), אנחנו נשתמש בסקוואט קלין - כי בו אפשר להרים יותר משקל מהסיבה הפשוטה שצריך "לזרוק" את המוט פחות גבוה, כי אנחנו יורדים מהר למטה לתפוס אותו.

מקווה שעזרתי.

עזרת מאוד, ענית בדיוק על מה שרציתי לדעת, תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית