הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחיטוב, האם משנה מקור הפחמימה בתפריט?

Dganitpl

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום לכם,

לפעמים יוצא לי לאכול אורז לבן או לחם לבן ואני מעוניינת לדעת האם זה משנה אם אוכל לחם מקמח מלא או אורז חום בהקשר של ירידה במשקל?

תודה!

הדעות מרובות והעובדות חסרות. אני חושבת שכדאי לצרוך מוצרים מקמח מלא כי הם מכילים יותר סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים..

בהחלט שזה משנה הפחמימות המורכבות (חיטה מלאה וכל מה שמלא) הוא יותר עשיר בסיבים תזונתיים והוא לא מתעכל מהר כמו לחם לבן ופשוט פחמימה שהיא לא מלאה גורמת להלעאת אינסולין ופשוט האינסולין מונע חימצון של שומן והגוף מתקשה לשרוף שומן בגלל זה עדיף מלא ולא לבן 😃 בהצלחה

משה הוא פשוט תומך בגישה השנייה קלוריה היא לא קלורייה. ואני מתחיל לפקפק במה שאומרים לגבי קלוריה היא קלוריה ,אחרי מה שראיתי שפיברוצי רשם בתפוז.

האם אדם עם מאזן קלורי של 2000 שיאכל 2500 קלוריות משקולדים ומלא פחמימות בעלי אינדקס גליקמי גבוהה(אשר מפרישות מלא אינסולין) לא יעלה במשקל יותר מאותו אדם שאוכל 2500 קלוריות מפרגיות סטייקים והמון שומן כובש?
יותר הגיוני לי שהאדם א יעלה יותר במשקל.

משה הוא פשוט תומך בגישה השנייה קלוריה היא לא קלורייה. ואני מתחיל לפקפק במה שאומרים לגבי קלוריה היא קלוריה ,אחרי מה שראיתי שפיברוצי רשם בתפוז.

האם אדם עם מאזן קלורי של 2000 שיאכל 2500 קלוריות משקולדים ומלא פחמימות בעלי אינדקס גליקמי גבוהה(אשר מפרישות מלא אינסולין) לא יעלה במשקל יותר מאותו אדם שאוכל 2500 קלוריות מפרגיות סטייקים והמון שומן כובש?
קילו נוצות שווה לקילו ברזל?

מה זה כ'כ משנה לך?
צריך לזכור שחלק גדול מהמלצות התזונתיות מתייחסות בכלל לפן ההתנהגותי.ומכיוון שמרבית האנשים יש קושי לעצור את עצמם בכל הקשור לפחמימות ומתוקים יש הגיון לעצור אותם.

קלוריה זה קלוריה כמובן אבל אני חושב שהגוף כן מגיב אחרת בין פחמימה פשוטה למלאה

לדוגמא בקרת רעב ממתי פחמימה פשוטה משביע ?
האינסולין קופץ בהפרשה גבוהה עם הסוכר הפשוט

מבחינה בריאותית לדעתי מומלץ אורז ולא שוקולד מומלץ שיבולת שועל ולא פסק זמן ..

אפשר קצת הסבר קצרצר על האינסולין ושרפת שומן? המאמר בפורטל לא הכי מובן..

ממה שאני הבנתי וזוכר, שרמות האינסולין בדם גבוהות הגוף נכנס ל"סטרס" ומתחיל לאגור שומן בגלל שהגוף אוגר את ה"אנרגיה" כ"שומן" הוא שולח אותות של "רעב" לגוף כדי שתכניס כביכול עוד מקור אנרגיה.
משהו כזה, יכול להיות שזיינתי את השכל עכשיו.

תאכלס מבחינת "שובע" אין ספק שאתה יכול להשמין בעזרת השוקולדים האלה. היום למשל אכלתי 4 קוביות טובלרון.
שמתי לב שזה 450 קלוריות!!! ואחרי שאכלתי את זה הייתי עדיין רעב!!!
ככה גם קרה לי עם הפיצה ! דפקתי 4 משולשים שכל משולש זה 300 קלוריות כלומר אכלתי 1200 קלוריות ואחרי ארבע שעות הייתי שוב רעב!!!
אין ספק שמבחינת בקרת רעב קלוריה היא לא קלוריה,אבל מעניין אותי באמת האם קיים מתאמן שלא לוקח סטרואידים שמקפיד על אכילה של 1.8 גרם חלבון עם אכילה של פחמימות בעלי אינדקס גליקמי גבוהה(שוקולדים ,בורקסים וקורסונים) שיש לו גוף שריר בדיוק כמו אותו אדם שאוכל דברים בריאים כגון טחינה,זיתים אורז מלא, פסטה מלא וכו'?
את זה עדיין לא ראיתי.

Back
למעלה תחתית