הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימון לגיבוש ולצבא

Dolittle

משתמש מתחיל
36
11
נק' מוניטין:
14
36
11
שלום אני חדש פה בפורום 👏
אני מתגייס במרץ משמע יש לי ארבע חודשיים להתאמן לצבא (חשוב לציין שאני יחסית פעיל 2000 מתחת ל-8 דק' כוח בסיסי 15+ מתח וקצת יותר מקבילים)
וואני רוצה לצאת לגיבוש יחטיות ולהגיע עליו בכושר גבוהה.

טוב אז קראתי את המאמר מבוא לריצה והכנה לצבא והרכבתי לעצמי תוכנית לפי העקרונות שנכתבו אני עומד עכשיו על קילומטרז של 11 כלומר בתחילת פברואר יהיה לי קליומטרז של 25 קמ' (אני עובד בשיטה של 20-30-50).
הבנתי שמשם צריך להתחיל אימוני איכות - חודש וחצי לפני הגיבוש .
האם זה מספיק זמן ?

ועוד שאלה למבינים איך אתם ממליצים להתאמן מבחינת כוח ?
תוכניות כוח(5*5 למינהם )בחדר כושר או תרגילי משקל גוף בסיסים ולעבוד על הבר אור החדש (21 מתח 30 מקבילים)
חשוב לי שעליה במשקל גוף תיהיה מינימלית תוך מקסימום עליה בכוח.

beast and cheat אם תוכל לעזור אשמח מאוד
ובכללי כל מי שיכול לעזור מבורך 😃

בטעות פתחתי את זה בפורום הזה ,התבלבלתי אפשר לעביר למתחילים בתזונה ואימונים

נערך לאחרונה:
יש לי סירטון של האקדמיה בוינגייט מתאמנים והאימון שלהם כולל פרונט סקוואט, בנץ׳ פרס, פאוורקלין, דדליפט, סנאצ׳ים פרס וג׳רקים. אתה רוצה לינק? זה משנה מעט את דעתך על וינגייט?
לא, כי אני יודע מה זה.
הם מחליטים שפרונט סקוואט זה יותר sport specific כי הם טמבלים, כשהם עושים באק סקוואט זה חצאי חזרות, והדבר הכי חשוב בזה - שהם רק עושים את התרגילים
הם לא מתקדמים בהם, וזו הסיבה שאף אחד מהם לא מרים מהריצפה 180 קילו. וגם לא 160. וגם פה אני עדיין נדיב, כי הכי הרבה שראיתי מישהו שם עושה זה 120, וכולם מקרקרים סביבו ומעריצים אותו על כמה שהוא חזק.

לא, כי אני יודע מה זה.
הם מחליטים שפרונט סקוואט זה יותר sport specific כי הם טמבלים, כשהם עושים באק סקוואט זה חצאי חזרות, והדבר הכי חשוב בזה - שהם רק עושים את התרגילים
הם לא מתקדמים בהם, וזו הסיבה שאף אחד מהם לא מרים מהריצפה 180 קילו. וגם לא 160. וגם פה אני עדיין נדיב, כי הכי הרבה שראיתי מישהו שם עושה זה 120, וכולם מקרקרים סביבו ומעריצים אותו על כמה שהוא חזק.

רואים בסרטון את ראיין דניאל משתעשע עם שלוש פלטות בדדליפט ובכלל המשקלים שם לא רעים בכלל. אתה בטוח שאתה יודע על מה אני מדבר?
עריכה- הפלטות שם לא מוכרות לי, אולי אני טועה.

נערך לאחרונה:
רואים בסרטון את ראיין דניאל משתעשע עם שלוש פלטות בדדליפט ובכלל המשקלים שם לא רעים בכלל. אתה בטוח שאתה יודע על מה אני מדבר?
עריכה- הפלטות שם לא מוכרות לי, אולי אני טועה.
תראה..

1:40 אני חושב

זה 120, רוב הדברים שם פתטיים לחלוטין, כמו בערך כל דבר שקשור לאימונים הקונבנציונלים - נוצץ, מגוון ומוכר
היה שם איזה האנג קלין של 80 קילו שזה הדבר הכי מרשים בסירטון, אבל זו עדיין רמה נמוכה למי שאמור להיות מוכשר עם גנטיקה טובה מאוד לכל נושא הכוח המתפרץ (מתוך הנחה שאם לא הייתה לו הוא לא היה קופץ טוב ואז כנראה שגם לא היה באקדמיה לכדורסל בוינגייט)
והאמת שזו רמה נמוכה גם בערך לכל מי שמתאמן מעל שנה-שנתיים, גם עם גנטיקה לא טובה

בוא נגיד שהסירטון גרם לי להבין שהכדורסלנים שם הכי חזקים מכל השאר (אין לי בכלל היכרות עם תחום הכדורסל שם), כנראה שגם יותר מהג'ודוקאות, אבל הם עדיין צריכים להיות הרבה יותר חזקים ממה שהם, וזה משהו שהם לא ישיגו בעזרת צורת האימון שנראית בסירטון. אולי עם סטרואידים. אבל לא נראה לי.

זה 120, רוב הדברים שם פתטיים לחלוטין, כמו בערך כל דבר שקשור לאימונים הקונבנציונלים - נוצץ, מגוון ומוכר
היה שם איזה האנג קלין של 80 קילו שזה הדבר הכי מרשים בסירטון, אבל זו עדיין רמה נמוכה למי שאמור להיות מוכשר עם גנטיקה טובה מאוד לכל נושא הכוח המתפרץ (מתוך הנחה שאם לא הייתה לו הוא לא היה קופץ טוב ואז כנראה שגם לא היה באקדמיה לכדורסל בוינגייט)
והאמת שזו רמה נמוכה גם בערך לכל מי שמתאמן מעל שנה-שנתיים, גם עם גנטיקה לא טובה

בוא נגיד שהסירטון גרם לי להבין שהכדורסלנים שם הכי חזקים מכל השאר (אין לי בכלל היכרות עם תחום הכדורסל שם), כנראה שגם יותר מהג'ודוקאות, אבל הם עדיין צריכים להיות הרבה יותר חזקים ממה שהם, וזה משהו שהם לא ישיגו בעזרת צורת האימון שנראית בסירטון. אולי עם סטרואידים. אבל לא נראה לי.

אז בוא תבנה לי תוכנית עבודה. אני סומך עליך. אני אפילו מוכן לשלם לך. מה היית נותן לכדורסלן לעשות?

אז בוא תבנה לי תוכנית עבודה. אני סומך עליך. אני אפילו מוכן לשלם לך. מה היית נותן לכדורסלן לעשות?
שלח לי את האימייל שלך או שלח לי הודעה לאימייל (נמחקה לי התיבה ואין לי את הכתובות שהיו לי)

אתייחס עניינית לנקודות.

"לא, אני לא טוען למומחיות על בסיס הספרות המקצועית הקונבנציונלית. אני טוען למומחיות על בסיס היכרות עם הספרות המקצועית שבאמת לוקחת אנשים קטנים וחלשים והופכת אותם לגדולים וחזקים, עם כושר גופני ברמה גבוהה מאוד. בניגוד מוחלט למערכות הקונבנציונליות. "
שוב אתה חוזר לנקדות המבט של "כח מעל הכל". מה גם ששוב אתה פוסל בצורה אפריורית את כלל הידע הקונבנציונאלי. לצאת בהכרזה שכלל המערכת טועה ואתה צודק, היא בגדר גניבת דעת. אם יש לך טענות נקודתיות, תעלה ביקורת ותביא הוכחות כנגד.
להביא עוד דוגמאות מעולם פיתוח הגוף זה טיעון מעגלי קלוקל.

"דבר שני, אני מעורה מאוד, הרבה יותר מרוב האנשים שאתה מכיר - באימונים הצבאיים."
כבחור צעיר מאד, לא ברור לי כיצד אתה "מעורה" במערכות הצבאיות השונות. אתה רוצה לפרט כיצד בגיל המופלג של 21 אתה מהווה בכיר במערך הכושר בצבא, מכיר את מדריכי הכושר ביחידות השונות (ביחידה שלי הם לרוב חבר'ה בני 30-40, מומחים אזרחים לעתים יוצאי היחידה) ושולט בצורות האימון ביחידות המטכ"ליות והסיירות?

"זה לא אתר פיתוח גוף נוסף, זה פורטל המאמרים של הפורום בו אתה קורא וכותב. אני מפנה לשם לא כהוכחה, you dummy, אני מפנה לשם בשביל שתקרא בפירוט מה דעתי על המונח "כושר קרבי" ועל עוד דברים בנושא הצבא, כי אתה לא באמת יודע מה אני טוען."
קראתי כבר קודם את המאמר שלך, ואין בו חידוש. מה שטענת הוא שנטען שם. אגב, התיאורים של הגיבוש מוטעים ונכונים רק ליום מיון סיירות. חד יומי, ממש לא לגיבושים של היחידות המטכ"ליות, טיס או יחט"יות.

"אתה שוב חוזר לנקודה שהם לא מתאמנים כמו שאני טוען שצריך. מסכים איתך, הם לא. זו הסיבה ש99% מהפאקינג לוחמי קומנדו של הצבא שלך לא יכולים להרים מהריצפה מוט של 150 קילו, שזה משהו שכל ילד בן 16 (ללא בעיות מיוחדות) משיג תוך 2-5 חודשים. אגב, רובם המוחץ גם לא יכולים להרים 120, וגם פה אני עדיין נדיב."
זהו בדיוק בסיס המחלוקת בינינו, והנקודה שמעלה בליבי ספק כבד בכך שהתנסית בשירות צבאי רלוונטי לעניינינו כפי שאתה טוען. אם אתה חושב שהמשקל על המוט שחייל מסוגל להרים הוא המדד החשוב לכשירותו, אתה פשוט מפגין בורות. הצוותים של המטכ"ליות והסיירות אינם מורכבים מ"גורילות" אנושיות, בדיוק מכיוון שאין זו הדרישה המרכזית מבחינה פיסית ולא מכיוון שהצבא כולו מורכב ממטומטמים.

"אז בגלל שהצבא האמריקאי אמר, אז זה נכון?
מצטער, אבל פיזיולוגית אין דבר כזה. לך למאמר שהפניתי אותך אליו ותקרא מה הדעות שלי בנושא ולמה הדבר הזה הוא פיקציה + מה הפיקציה הזו משרתת. לך, קרא, תחשוב, ותחזור. עד שאתה לא קורא מה הטענות שלי התגובות שלך לא מעניינות אותי."
"אתה לא תאמין, אבל לא רק לראייתי: http://startingstrength.com/articles/combat_worst_case_whittemore.pdf

http://startingstrength.com/articles/army_weak_long.pdf
אם אתה רוצה אתה מוזמן לגלול טיפה למטה לחלק של הצבא ולקרוא שם עוד:
http://startingstrength.com/index.php/site/articles"

שוב אתה מפנה לאתר של פיתוח גוף/כח. הבנתי כבר ש-starting strength זה סוג של תנ"ך בשבילך. אתה תקוע בעולם ה"כח". מה גם שהמאמרים הנ"ל מציגים טענות שאינן קשורות לאיזה סוג כושר דרוש לחייל, או למועמד לגיבוש.
אתה שוב מפגין בורות בהבנה של משמעות ההגדרה "כושר קרבי" וכיצד צבאות גוזרים מהגדרה זו את צורות האימון של היחידות השונות. הייתי מפנה אותך לאתרים של היחידות המיוחדות האמריקאיות הספציפיות, והמלצות שלהן לאימונים לקראת מיון אליהן, אך לראייתך המומחים ה"קונבנציונאליים" טועים כולם. גם בצה"ל, גם בצבא האמריקאי. עשרות שנים של מחקרים פנימיים וחיצוניים, אזרחיים וצבאיים, ניתוחי יכולת ותחקירים שבדיעבד, נזרקים מהחלון ע"י "מומחה לא קונבנציונאלי" בן 21 שנשען על ידע של "איך להפוך אנשים לגדולים וחזקים" שהחליט שכושר קרבי זה פיקציה.
בסופו של דבר כדי להיות מסוגל לרוץ בדיונות עם משקל, צריך להתאמן בריצה בדיונות עם משקל.

"לפני שאני מגיב, אני רק רוצה לשאול כדי לדעת מראש: אם אני מוכיח שהייתי כל מה שאמרתי (לגביי הצבא לא ממש אפשרי, לא בפורום), שבשחייה הייתי מעל הטריאתלט הישראלי הממוצע (ואפילו הטוב), שבריצה הייתי ברמה של טריאתלט טוב, ושרצתי את מירוץ השליחים "הר לעמק" (200 ק"מ) פעמיים, פעם אחת ברביעייה ופעם אחת בשישייה, פלוס בונוס שאני המאמן הנוכחי של נבחרת השחייה (בוגרים) של הפועל עמק יזרעאל שמכילה הרבה שחיינים מנבחרת ישראל - אתה יורד מטענותיך וטוען באופן חד משמעי שטעית ושאני צודק"?
ממש לא. מכיוון שהנקודות שאתה מעלה מבוססות על חוסר הבנה של הנדרש מומעמד בגיבוש של מספר ימים, חוסר הבנה של הדרישות מחיילים ביחידות הנ"ל וחוסר הבנה של הזמן שלוקח לפתח יכולת סיבולת. כתבת שניתן לפתח יכולת בסיסית כזו ב- 3-4 שבועות.
לא ברור לי כיצד אדם שטוען שהוא מאמן נבחרת שחייה, יכול לטעון שחודש הוא טווח זמן מספיק ליצירת כושר גופני ברמה סבירה למועמד לגיבוש/גיוס. טווח הזמן הזה מתאים בקושי להרגלת הגוף למאמץ. זה טווח זמן שמתאים רק לפיתוח הבסיס לתחילת עבודה על הכושר הגופני. בטח ובטח לא מספיק ליצירת כושר גופני מתאים לגיבושים או לגיוס ליחידה קרבית.

נערך לאחרונה:
ראשית אני מתנצל שהדיון ירד לפסים אישיים. אני חוזר בי מההקנטות בנושא "קורות החיים שלך" לא מכיוון ששוכנעתי מהקבלות, אלא מכיוון שאכן אין הן קשרות לדיון העקרוני.
נראה לי שפשוט הבנת שאתה הולך להפסיד.

שוב אתה חוזר לנקדות המבט של "כח מעל הכל". מה גם ששוב אתה פוסל בצורה אפריורית את כלל הידע הקונבנציונאלי. לצאת בהכרזה שכלל המערכת טועה ואתה צודק, היא בגדר גניבת דעת. אם יש לך טענות נקודתיות, תעלה ביקורת ותביא הוכחות כנגד.
להביא עוד דוגמאות מעולם פיתוח הגוף זה טיעון מעגלי קלוקל.
דיברנו על נושא האימונים לצבא. יש לי טענות נקודתיות. העליתי אותן כאן בדיון הזה וגם במאמר שכתבתי. אתה מסרב להתייחס אליהן נקודתית מעבר ללהגיד שכל העולם אומר אחרת, שזו טענה שלא תופסת בשום דיון. גם מיליארד סינים חיים בקומוניזם ואני לא רואה אותך מבקש שלטון כזה. וגם מיליארד זבובים אוכלים חרא.

כבחור צעיר מאד, לא ברור לי כיצד אתה "מעורה" במערכות הצבאיות השונות. אתה רוצה לפרט כיצד בגיל המופלג של 21 אתה מהווה בכיר במערך הכושר בצבא ושולט בצורות האימון ביחידות המטכ"ליות והסיירות?
אני שמח שאתה ממשיך לעשות עלי עבודות חקר, אבל זה באופן חד משמעי לא עניינך או משהו שאתה צריך לדעת.
אבל זה לא שאנחנו לא מסכימים על איך הצבא מתאמן, שנינו מסכימים על הצורה שבה הצבא מאמן חיילים ככה שאין משמעות לנושא הזה. אני מבקר את צורת האימון שאתה מסכים איתי שמתקיימת.

קראתי כבר קודם את המאמר שלך, ואין בו חידוש. מה שטענת הוא שנטען שם. אגב, התיאורים של הגיבוש מוטעות ומתאימות רק ליום מיון סיירות. חד יומי, ממש לא לגיבושים של היחידות המטכ"ליות, טיס או יחט"יות.
איזה יופי של טענות. מפורט, עם הסברים משכנעים. זה לא שסתם זרקת "מה שאתה אומר לא תופס". ממש לא.
🤦‍♂️

זהו בדיוק בסיס המחלוקת בינינו, והנקודה שמעלה בליבי ספק כבד בכך שהתנסית בשירות צבאי רלוונטי לעניינינו כפי שאתה טוען. אם אתה חושב שהמשקל על המוט שחייל מסוגל להרים הוא המדד החשוב לכשירותו, אתה פשוט מפגין בורות. הצוותים של המטכ"ליות והסיירות אינם מורכבים מ"גורילות" אנושיות, בדיוק מכיוון שאין זו הדרישה המרכזית מבחינה פיסית ולא מכיוון שהצבא כולו מורכב ממטומטמים.
אתה עדיין מתעלם ממה שאני אומר על הנושא הזה ולא מגיב עליו, אלא מגיב ב"אם אתה חושב ככה אתה טועה".
שים לב מה כבר כתבתי בדיון הזה על מה שאתה אומר כאן:
מי בצוות שלך היה זה שמציל את המצב, וזה שאתה הכי רוצה אותו לידך בעת צרה - האתיופי שרץ 2000 ב6 דק' או הבחור הכי חזק שהוא גם קצת שמנמן אבל שברגע שצריך הוא מרים דברים כבדים כאן ועכשיו?
זו אגב, שאלה שהולכת להראות לנו אם באמת היית ביחידה מובחרת (או קרבי בכללי), ע"פ התשובה שלך.
אה, וכן, לסחוב פצוע זה דיי ביג דיל בצבא. אתה יודע, מלחמות וזה. נפצעים, ורוצים להשאר בחיים.

שוב אתה מפנה לאתר של פיתוח גוף/כח. הבנתי כבר ש-starting strength זה סוג של תנ"ך בשבילך. אתה תקוע בעולם ה"כח". מה גם שהמאמרים הנ"ל מציגים טענות שאינן קשורות לאיזה סוג כושר דרוש לחייל, או למועמד לגיבוש.
רק לדוגמה, Col. Whittemore אומר שכח היה חשוב לו כחייל כי.
א. בפיצוץ מטען מסת הגוף של עזרה לו לספוג את ההלם.
ב. יכל לסחוב פצוע
ממש בבל"ת שאינו קשור לעניין. כדי להיות מסוגל לרוץ בדיונות עם משקל, צריך להתאמן בריצה בדיונות עם משקל. אתה שוב מפגין בורות בהבנה של משמעות ההגדרה "כושר קרבי" וכיצד צבאות גוזרים מהגדרה זו את צורות האימון של היחידות השונות. הייתי מפנה אותך לאתרים של היחידות המיוחדות האמריקאיות הספציפיות, והמלצות שלהן לאימונים לקראת מיון אליהן, אך לראייתך המומחים ה"קונבנציונאליים" טועים כולם. גם בצה"ל, גם בצבא האמריקאי. עשרות שנים של מחקרים פנימיים וחיצוניים, אזרחיים וצבאיים, ניתוחי יכולת ותחקירים שבדיעבד, נזרקים מהחלון ע"י "מומחה לא קונבנציונאלי" בן 21 שנשען על ידע של "איך להפוך אנשים לגדולים וחזקים".
כבר הגבתי על זה בערך מאה אלף פעמים בדיון הזה ועוד מיליון וחצי בדיונים אחרים.

ממש לא. מכיוון שהנקודות שאתה מעלה מבוססות על חוסר הבנה של הנדרש מומעמד בגיבוש של מספר ימים, חוסר הבנה של הדרישות מחיילים ביחידות הנ"ל וחוסר הבנה של הזמן שלוקח לפתח יכולת סיבולת. כתבת שניתן לפתח יכולת בסיסית כזו ב- 3-4 שבועות.
זו פשוט טעות. טווח הזמן זה מתאים בקושי להרגלת הגוף למאמץ. רזה זמן שמתאים רק לפיתוח הבסיס לתחילת עבודה על הכושר הגופני. בטח ובטח לא מספק ליצירת כושר גופני מתאים לגיבושים או לגיוס ליחידה קרבית. כך שלא ברור לי כיצד אדם שטוען שהוא מאמן נבחרת שחייה, יכול לטעון שחודש הוא טווח זמן מספק ליצירת כושר גופני ברמה סבירה.
אוקיי, לא יתכן.
אם אני מראה לך אנשים שהכנתי לדברים כאלה בדיוק, שאחרי שהיה להם בסיס של כוח (סקוואט 125*5 +-), למרות שהם היו טיפה שמנמנים - לקח להם 3-4 שבועות להיות בכושר בסיסי לא רע, רובם המוחץ עבר יום סיירות, וכמה חודשים אחר כך רובם עברו את הגיבוש שהיה להם, אחרי עוד קצת עלייה בכוח ואז חודשיים - שלושה אימוני סיבולת תוך שמירה על הכוח (ירידה של ~5% במשקלי העבודה). אז אתה לוקח חזרה באופן חד משמעי את כל הטענות שלך ואומר שאתה טועה ואני צודק?

נראה לי שפשוט הבנת שאתה הולך להפסיד.

דיברנו על נושא האימונים לצבא. יש לי טענות נקודתיות. העליתי אותן כאן בדיון הזה וגם במאמר שכתבתי. אתה מסרב להתייחס אליהן נקודתית מעבר ללהגיד שכל העולם אומר אחרת, שזו טענה שלא תופסת בשום דיון. גם מיליארד סינים חיים בקומוניזם ואני לא רואה אותך מבקש שלטון כזה. וגם מיליארד זבובים אוכלים חרא.

אני שמח שאתה ממשיך לעשות עלי עבודות חקר, אבל זה באופן חד משמעי לא עניינך או משהו שאתה צריך לדעת.
אבל זה לא שאנחנו לא מסכימים על איך הצבא מתאמן, שנינו מסכימים על הצורה שבה הצבא מאמן חיילים ככה שאין משמעות לנושא הזה. אני מבקר את צורת האימון שאתה מסכים איתי שמתקיימת.

איזה יופי של טענות. מפורט, עם הסברים משכנעים. זה לא שסתם זרקת "מה שאתה אומר לא תופס". ממש לא.
🤦‍♂️

אתה עדיין מתעלם ממה שאני אומר על הנושא הזה ולא מגיב עליו, אלא מגיב ב"אם אתה חושב ככה אתה טועה".
שים לב מה כבר כתבתי בדיון הזה על מה שאתה אומר כאן:

אה, וכן, לסחוב פצוע זה דיי ביג דיל בצבא. אתה יודע, מלחמות וזה. נפצעים, ורוצים להשאר בחיים.

כבר הגבתי על זה בערך מאה אלף פעמים בדיון הזה ועוד מיליון וחצי בדיונים אחרים.

אוקיי, לא יתכן.
אם אני מראה לך אנשים שהכנתי לדברים כאלה בדיוק, שאחרי שהיה להם בסיס של כוח (סקוואט 125*5 +-), למרות שהם היו טיפה שמנמנים - לקח להם 3-4 שבועות להיות בכושר בסיסי לא רע, רובם המוחץ עבר יום סיירות, וכמה חודשים אחר כך רובם עברו את הגיבוש שהיה להם, אחרי עוד קצת עלייה בכוח ואז חודשיים - שלושה אימוני סיבולת תוך שמירה על הכוח (ירידה של ~5% במשקלי העבודה). אז אתה לוקח חזרה באופן חד משמעי את כל הטענות שלך ואומר שאתה טועה ואני צודק?

אין עם מי לדבר.
עצתי היחידה היא שלא תעסוק בדברים שאתה לא מבין בהם, כי אחרת תצא רע (בלשון עדינה) בעיני אלה שכן מבינים בהם.

נערך לאחרונה:
אין עם מי לדבר.
עצתי היחידה היא שלא תעסוק בדברים שאתה לא מבין בהם, כי אחרת תצא רע (בלשון עדינה) בעיני אלה שכן מבינים בהם.
נראה לי ששוב הבנת שאתה הולך להפסיד. לא נורא, אתה תמיד יכול לפתוח את הראש וללמוד. למרות שזה לא נראה כמו משהו שאתה רוצה לעשות. אבל היי, אני לא בתפקיד אלוהים.

נראה לי ששוב הבנת שאתה הולך להפסיד. לא נורא, אתה תמיד יכול לפתוח את הראש וללמוד. למרות שזה לא נראה כמו משהו שאתה רוצה לעשות. אבל היי, אני לא בתפקיד אלוהים.
אין מה להוסיף אתם חולקים אחד על השני, צלבתם את הדיון הזה מכל הכיוונים די אתה רואה שהוא כורדי ראש בקיר

תרים ידיים, הוא עם ראש בקיר, אתה לא תשכנע אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית