תמונה לאן ממשיכים מפה ?

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
שלום לכולם ונעים מאוד.

הגעתי לפורום בעקבות כתבה שקראתי באתר. אני מתרשם שיש פה הרבה חבר'ה עם ניסיון ויכולת תאורטית ומעשית והייתי שמח לשמוע את דעתכם.

מזה כ-4 שנים לקחתי את כל עניין הספורט בצורה יותר רצינית כשסיגלתי לעצמי יכולת לרוץ לזמנים ארוכים (סביב ה-40 דקות) והעמקתי את הידע שלי בתזונה. השינוי העיקרי היה הורדת משקל כשאם המשקל היציב שלי באותם ימים היה כ-94-96 קילו', התייצבתי על 86 קילוגרמים כיום. בין לבין ניסיתי להיכנס לעולם של פיתוח גוף. אף פעם לא שאפתי להיות מפתח גוף עצום מימדים (http://www.elitefitness.com/images/ben-pakulski/IFBB-pro-bodybuilder-ben-pakulski.jpg) אלא יותר כיוונתי למצב של גוף שרירי, חטוב ומסיבי באופן יחסי (https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1460275_668040406561206_1026317902_n.jpg). אגב, מתנצל מראש על הדוגמאות הקצת גאות. הביקורים שלי בחדר כושר, אף פעם לא באמת היו סדירים. חוץ מתקופה של בערך כמה חודשים לפני בערך שלוש שנים שלצערי לא הובילה אותי לתוצאות מרשימות במיוחד.

כיום אני מנסה לחזור לתלם כשאני אחרי עבודה של מספר חודשים עם הפסקות פה ושם. אני מצרף תמונות עדכניות ואשמח לשמוע את דעתכם. לאן אני צריך להמשיך מפה ? לעלות מאסת שריר ? להוריד אחוזי שומן ? האם יש דרך לשלב בין השניים ?

מספר נתונים -
גובה: 1.88.
משקל: 87.
אחוזי שומן: ?

אם אתם זקוקים לנתונים נוספים שאני יכול לספק, אני כמובן אשמח לעדכן.

אני מודה מראש על ההתעניינות ועל כל תגובה.

קבצים מצורפים

• IMG_20131122_161431.jpg
    IMG_20131122_161431.jpg
    KB 73.2 · צפיות: 339
  • IMG_20131122_161521.jpg
    IMG_20131122_161521.jpg
    KB 62.7 · צפיות: 319
  • IMG_20131122_161604.jpg
    IMG_20131122_161604.jpg
    KB 64.7 · צפיות: 290
אין עליך גרם של שריר, ידידי,.
אתה צריך להעלות מאסה ללא צל של ספק. השאלא היא האם אתה בכיוון של להשאר חטוב לנצח ולהעלות גרם שריר "נקי" בחצי שנה? במקרה שלא בא לך להתעסק בקקה כבר על ההתחלה ואתה מוכן לתת בראש עם תוכנית כוח רצינית שתעשה ממך בחור גדול יותר עם משקלים של גבר על המוט(בסיס לכל דבר), כאשר ממנה תוכל להתקדם לכל תחום שתרצה (בין אם זה ליפטינג או פיתוח גוף).

אגב, בשני המקרים שפרסמת, לחבר'ה יש מאסה מכובדת, גם ל"קטן יותר" יש מאסה מעולה שחלק יגידו "מנופח" מדי.

הבחור השני ללא ספק אינו 'קטן' וזו עבודה של שנים עם חומרים כמובן ואורח חיים מדוקדק מאוד.. זה לא להכנס לחדר כושר 4-5 פעמים בשבוע, לאכול טונה אחרי אימון ולהראות ככה בגמר 4-5 שנים.
מה שכן לך על מטרה יותר ריאלית, כאשר אתה רואה את עצמך בה, בתור המבנה גוף שלך - רק יותר גדול, יותר חטוב.. אל תסתכל על אחרים.
מכאן אני ממליץ לך להעלות במסה ולהכיר את המזונות ואת הערכים הנחוצים לגופך על מנת לצבור מסה, כמו כן ללמוד איך מתאמנים כמו שצריך ואיך עובדים בצורה נכונה בחדר כושר..
להתחיל לצבור ידע וידע נכון!

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על התגובות. עכשיו ...

אין עליך גרם של שריר, ידידי,.

יש דרך אמפירית להסביר לי איפה אני עומד? משהו כמו אחוזי שומן. נאמר, אחוזי שריר, או מדד אחר ?

השאלא היא האם אתה בכיוון של להשאר חטוב לנצח ולהעלות גרם שריר "נקי" בחצי שנה?

לא כל כך הבנתי את השאלה... למה הכוונה ב"להתעסק בקקה" ?

אגב, בשני המקרים שפרסמת, לחבר'ה יש מאסה מכובדת, גם ל"קטן יותר" יש מאסה מעולה שחלק יגידו "מנופח" מדי.

הבחור השני ללא ספק אינו 'קטן' וזו עבודה של שנים עם חומרים כמובן ואורח חיים מדוקדק מאוד..

אני קצת מצטער שהעליתי את התמונה של הבחור השני. המטרה שלי הייתה בעיקר להעביר את המסר שאני מעוניין בגוף יותר חטוב ופחות מנופח (גו, שמאפיין שחיינים, אולי הייתה דוגמא טובה יותר). שוב. אין ספק שמאסת שריר היא לגמרי חלק מהעניין, אני פשוט פחות רואה את עצמי מתחרה בתחרויות מר ישראל בעתיד.

זה לא להכנס לחדר כושר 4-5 פעמים בשבוע, לאכול טונה אחרי אימון ולהראות ככה בגמר 4-5 שנים.

אלא ?

מכאן אני ממליץ לך להעלות במסה ולהכיר את המזונות ואת הערכים הנחוצים לגופך על מנת לצבור מסה, כמו כן ללמוד איך מתאמנים כמו שצריך ואיך עובדים בצורה נכונה בחדר כושר..

נשמע טוב, מה לפי דעתכם צריכים להיות הצעדים הראשונים בעניין ?

שוב תודה על תשומת הלב 😃

להתעסק בקקה במקרה שלך זה לחשוב על חיטובים ועיצובים.
תתחיל לאכול ולעבוד עם תוכנית כוח טובה שתביא לך מאסה ובסיס טוב להמשך.

אלא? לעבוד עם תפריט מסודר ותוכנית מסודררת בעצימות גבוהה, לעבוד קשה במטבח בדיוק כמו במכון , להמתין בסבלנות לתוצאות ולקחת את זה כאורח חיים.

תודה על התגובות.

בהמשך לדברים הדבקתי פוסט חדש בנושא (http://www.lbs.co.il/threads/47377/) אשמח אם תשתתפו גם שם.

אגב, מה לפי דעתכם אחוזי השומן שלי היום ?
אחוזי השומן שלך לא רלוונטיים מאחר ואין לך אחוזי שריר מספקים בעדי שלאומדן אחוזי השומן יהיה משמעות.
קיבלת פה עצות טובות. תסתכל על זה כמו על מרתון. תזונה היא מעל הכל, תאכל נקי ןהרבה. תרגילים מורכבים ןמשקלים גבוהים (תבדוק על ss למשל).
אתה די מתחיל, זה קלף חזק, תעבוד נכון והשיפור יהיה מאוד ניכר.

• פותח/ת השרשור
אחוזי השומן שלך לא רלוונטיים

אני שואל מאחר ובמאמר הזה - http://www.kilogram.co.il/741/ מדברים הרבה על אחוזי שומן כתנאי להתקדמות, התחלה וסיום של התוכנית. ("מתאמנים צריכים לקבוע להם סף של אחוזי שומן תחתון ועליון. הסף משתנה מאדם לאדם ונקבע לפי המטרות וההעדפות של כל מתאמן (לגברים נהוג 10-15% שומן ולנשים 19-27% שומן). מתאמנים יעשו חיטוב לרף התחתון של האחוזים ויעצרו ברף העליון.")

במאמר נכתב שעדיף להתחיל את תוכנית העלייה במאסת שריר כאשר ה"מועמד" נמצא באחוזי שומן נמוכים יחסית - " ולכל מי שעדיין לא הבין, כן זה אומר שחלקכם יצטרכו לעשות "חיטוב" לפני שיחשבו בכלל על העלאה במסת השריר (ולהתחיל מהטווח של 10-12%),"

לדעתי אני אפילו לא קרוב ל-15 אחוזי שומן .... מלמעלה ... אני אמור להתחטב לפני שאני מנסה לעלות מאסת שריר ?

אני שואל מאחר ובמאמר הזה - http://www.kilogram.co.il/741/ מדברים הרבה על אחוזי שומן כתנאי להתקדמות, התחלה וסיום של התוכנית. ("מתאמנים צריכים לקבוע להם סף של אחוזי שומן תחתון ועליון. הסף משתנה מאדם לאדם ונקבע לפי המטרות וההעדפות של כל מתאמן (לגברים נהוג 10-15% שומן ולנשים 19-27% שומן). מתאמנים יעשו חיטוב לרף התחתון של האחוזים ויעצרו ברף העליון.")

במאמר נכתב שעדיף להתחיל את תוכנית העלייה במאסת שריר כאשר ה"מועמד" נמצא באחוזי שומן נמוכים יחסית - " ולכל מי שעדיין לא הבין, כן זה אומר שחלקכם יצטרכו לעשות "חיטוב" לפני שיחשבו בכלל על העלאה במסת השריר (ולהתחיל מהטווח של 10-12%),"

לדעתי אני אפילו לא קרוב ל-15 אחוזי שומן .... מלמעלה ... אני אמור להתחטב לפני שאני מנסה לעלות מאסת שריר ?
זה תלוי בך.
אם אתה רואה את עצמך בתור אדם שמן תחטב אם אתה רואה את עצמך בתור רזה תעשה מסה.
אני הייתי ממליץ לך מסה.

זה כמעט נראה כאילו אתה לא מתאמץ להבין. כאשר מסת השריר נמוכה ללכת לכיוון של חיטוב (לפי הספר), כלומר שהייה במאזן קלורי שלילי עם אימונים תואמים יביא אותך לנקודה מאוד שלילית מבחינת מסת השריר אותה תפרק במהלך החיטוב.
כדאי לך להוסיף מסת שריר ולהשתדל לעשות זאת בצורה נקייה. לאחר תוספת משמעותית מבחינת מסת השריר תוכל לפנות לכיוון של חיטוב, אתה תבחין שיהיה יותר קל לחטב מאחר וסך הקלוריות הניטראלי יעלה והכי חשוב הגוף יראה יותר כמו זה שאליו אתה מכוון. חיטוב הוא תהליך קשה ומתסכל לרובנו ולכן לצאת ממנו עם תוצאות עגומות (שלד...) זה לא משהו שאתה מעוניין בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית