הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה / כושר

silver

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
היי , אני מנסה כבר הרבה זמן להוריד במשקל
וניסיות די כושלים
מצד אחד יש לי בעיה בחילוף חומרים
ומצד שאני אני מבצעת ספורט ושומרת על תזונה ..
אני מטר 1.63 ושוקלת 70
הייתי רוצה לרדת למשקל של 60
בדרך מהירה אבל שתשמר לאורך זמן ..
מה עושים ?

חסימת מעיים וחילוף חומרים לא תקין ..
פעם בכמה ימים יש כניסה לשרותים .. עצירות
יציאות בשירותים וחסימת מעיים לא אומר שיש בעיית חילוף חומרים. את חילוף החומרים בד״כ ניתן למדוד באוהל חמצן (וזו בערך הדרך הכי מדוייקת לעשות זאת).
חסימת מעיים לא הופך אותך באופן אוטומטי למישהי עם חילוף חומרים איטי. בעצם זה גם לא ממש קשור.
את יכולה לספר איך נראה התפריט שלך ומה את עושה בדיוק מבחינת האימונים שלך על פני השבוע?

• פותח/ת השרשור
בבוקר )7:30( אני אוכלת כוס גרנולה עם חלב
ב10 אני אוכלת 2 פרוסות לחם קל עם ביצה או טונה
ב13:00 אני אוכלת 3 פרוסות לחם קל עם טונה או ביצה

ב16:00 אני אוכלת ארוחת צהריים בלי פחמימות רק עוף/פרגיות עם ירקות

ובלילה לפעמים גרנולה או מעדן או סלט

ספורט : הייתי בחדר כושר במשך שלוש שנים והפסקתי בגלל עומס בגרויות
עכשיו אני עושה הליכות במשך 40-50 דק׳ ואז מתיחות כפיפות בטן וכמה תרגילים עם משקולות לידיים הליכות בערך 3 פעמים בשבוע

הבעיה טמונה בהליכות. זה לא מספיק עצים ולכן לא שורף מספיק קלוריות. את אמורה להעלות את העצימות של ההליכות לריצות (במידה ואת לא מצליחה לרוץ). מנניח ללכת על 5-6 קמ״ש תנסי להעלות את עצימות הריצות ב 0.5 קמ״ש כל שבוע עד שתגיעי לריצה יחסית עצימה של 9-11 קמ״ש לאותו המרחק שהלכת לפני כן (נניח 5-10 ק״מ). אפשר לשלב ריצות עם הליכות עד שתגיעי לכושר גופני מספק.
בהליכה של 40-50 דקות שורפים אולי 200-300 קלוריות. לעומת זאת, בריצה של 40-50 דקות שורפים בין 400-800 קלוריות, תלוי בעצימות (אבל בגדול פי 2).
בתפריט שלך חסר שומן שהוא חלק חשוב לא פחות מחלבון (פחמימה בעיקרון לא כל כך חשובה בתזונה כי הגוף יכול להסתדר גם בלעדיה. בלי צריכה של שומן יש תופעות לוואי לא נעימות במיוחד כמו חוסר בספיגה של ויטמינים ומינרלים, נשירת שיער, פגיעה בעור ועוד).
תוסיפי 5-6 חצאים של אגוזי מלך או 15-18 שקדים (לא קלויים) או חצי אבוקדו או 2 כפות שמן זית לתפריט.
בגרנולה יש המון קלוריות ככה שכוס גרנולה זה יותר מידי והייתי מוריד את זה לחצי כוס גרנולה עם כוס חלב בבוקר.

• פותח/ת השרשור
איזה שומן היית ממליצה להוסיף ?
ואיזה תפריט לדוגמה היית נותת ? אני מסיימת ללמוד כל יום הסביבות 16:00

ואני היית מוסיף גם טחינה לרשימה.
כן. הייתי מעדיף אגוזים/שקדים כי הם מכילים הכי הרבה מגנזיום/אבץ.

ואיזה תפריט לדוגמה היית נותת ? אני מסיימת ללמוד כל יום הסביבות 16:00
יש לך פה תפריטים לדוגמה שיתנו לך רעיון איך תפריט אמור להראות:
http://www.kilogram.co.il/875/תפריטי-תזונה-לנשים-למטרת-חיטוב-והורדת/

את שותה מספיק? זו גם בעיה שיכולה לגרום לאי תקינות של חילוף החומרים.
את דואגת לאכול מספיק ירקות?
כמו שמשה אמר תבצעי את האירובי בעצימות יותר גבוהה זה גורם לגוף להכנס לסטרס של חילוף חומרים מהיר יותר.
מה גם שבאופן כללי - הסוד הטמון הוא סבלנות והתמדה, אין דבר כזה 'לאבד מהר אבל שישמר'
מאבדים לאט, וזה נשמר.. צוברים את האורח חיים הזה בכבוד ובמתינות.

הייתי מעדיף אגוזים/שקדים כי הם מכילים הכי הרבה מגנזיום/אבץ.
מצד שני בטחינה (משומשום מלא כמובן) יש די הרבה ברזל והמון סידן, ואלה יסודות חשובים מאד, במיוחד עבור נשים.

גיוון, זה שם המשחק.

מצד שני בטחינה (משומשום מלא כמובן) יש די הרבה ברזל והמון סידן, ואלה יסודות חשובים מאד, במיוחד עבור נשים.

גיוון, זה שם המשחק.
הספיגה של הסידן בטחינה לא להיט וברזל מקבלים לרוב מבשר. ואכן ממליץ לגוון

Back
למעלה תחתית