הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלת מדריך?

• פותח/ת השרשור
פוסטריור צ'יין זאת מערכת שרירים ולא שריר אחד.
ושוב יגאל "על איזה שריר עובד הדדליפט" זאת שאלה מטומטמת יחסית . תנועה מורכבת שעוברת דרך כל המפרקים בגוף מחזקת את הגוף כמקשה אחת בצורה פרופורציונלית ולכן התרגיל הזה חשוב. המאמנים בארץ עוד לא הבינו שעדיף לעבוד בצורה פונקציונאלית מאשר לפמפם כל שריר בנפרד דבר שבהסתכלות הכללית לא ייתן כמעט שום דבר למתאמן.
זה בדיוק מה שאמרתי. ולגבי איזה שריר הוא עובד זה היה ציני כי ברור שאין שריר ספציפי אחד .

זה בדיוק מה שאמרתי. ולגבי איזה שריר הוא עובד זה היה ציני כי ברור שאין שריר ספציפי אחד .
לא רק שאין שריר ספציפי שהדליפט עובד עליו אבל הוא עובד על כל הגוף ולא רק על השרירים, אני חושד שהוא הוסיף לי אפילו 2 ס״מ לזין במסה הזאת 🤣

• פותח/ת השרשור
שמתאמנים עם משקלים של ילדות ולא מלמדים בוינגייט איך באמת דדליפט אמור להראות
מה זה משקלים של ילדות? כל מתאמן ורמת המשקל שהוא יכל באותו רגע נתון. אתה ועוד כמה פה שופטים נורא מהר את כל המאמנים ואת וינגייט. נכון שיש הרבה שהם לא אבל יש גם הרבה שהם כן. בבקשה תפסיקו לרשום אחרי כל משפט הסבר משפטים כמו: המאמנים היום.... והם לא יודעים... בסופו של יום זה דיון בפורום ואני די בטוח שאתה והחברה האחרים פה לא סיימו דוקטורט בספורט באוניברסיטת.... שוב זה דיון על מספר גורמים ללא שילוב משפטים מיותרים ועל הכלל כי גם אתם חלק ממנו ואי אפשר על פי האינטרנט לדעת בסופו של דבר מי כותב לך כי יכל להיות גם שילד בן 16 מסתתר פה מאחורי המקלדת וחושב שהוא גאון שמבין בהכל.

מה זה משקלים של ילדות? כל מתאמן ורמת המשקל שהוא יכל באותו רגע נתון. אתה ועוד כמה פה שופטים נורא מהר את כל המאמנים ואת וינגייט. נכון שיש הרבה שהם לא אבל יש גם הרבה שהם כן. בבקשה תפסיקו לרשום אחרי כל משפט הסבר משפטים כמו: המאמנים היום.... והם לא יודעים... בסופו של יום זה דיון בפורום ואני די בטוח שאתה והחברה האחרים פה לא סיימו דוקטורט בספורט באוניברסיטת.... שוב זה דיון על מספר גורמים ללא שילוב משפטים מיותרים ועל הכלל כי גם אתם חלק ממנו ואי אפשר על פי האינטרנט לדעת בסופו של דבר מי כותב לך כי יכל להיות גם שילד בן 16 מסתתר פה מאחורי המקלדת וחושב שהוא גאון שמבין בהכל.
אני יתייחס לשני דברים...

אתה שואל מה זה משקל של ילדה? - התשובה היא, משקל כזה שהתחת לא עולה בזמן הסטאפ. משקל כזה שמי שעושה אותו בטוח שלארבע ראשי יש תנועה גדולה.

לגבי הדוקטורט - נניח והייתי דוקטורט, היית מקבל את כל מה שאני אומר?
תבין שלא מעניין אותי מה הבנאדם שמולי למד, מעניין אותי מה הוא יודע, ויש הבדל ענק. ואם אותו אחד אומר לי שדדליפט זה תרגיל שמיועד לארבע ראשי, אז המצב בקרשים. אתה יכול להגיד שאני נתפס לקטנות, אבל זאת ממש לא הנקודה הספציפית הזאת. ואותו דבר לגבי מאמנים בחדר כושר, אם בגלל שמישהו למד 3 חודשים קורס מסכן (וגם אני עשיתי את זה), וחושב שהוא מבין הכל, אבל הבנאדם משוכנע במאת האחוזים שלהקשית גב בבנץ' או לבצע מילטרי פרס או סתם לבצע דדליפט קלאסי, זה יהרוס לי את הבריאות ואת הגב, אז תסלח לי, אבל אותו בנאדם לא מבין שום דבר מהחיים שלו ולא מעניין אותי שהוא למד קורס של 3 חודשים .

אני הייתי רוצה לומר שני דברים:
בתור גוזל שעושה קורס מאמנים בחדר כושר אני מגיע לשלושה מסקנות:
-הרמה בוינגייט השתפרה בהרבה מבעבר
-לרוב המאמנים החדשים שנרשמים לקורס הזה אין כמעט שום קשר לחדר כושר. לא רק שיש לי את המשקלים הכי גבוהים שם (שהם בדיחה), אני מהיחידים שמתאמן קבוע בח"כ.
-אין שום קשר בין הקורס לבין להיות מאמן חדר כושר טוב. הרבה גבוהה יותר, אבל הרוב מתומצת, בסיסי מדי, ומתרכז בנושאים פחות חשובים. ההסקת מסקנות שנובעת מהקורס תגרום בסופו של דבר למאמנים לא מקצועיים עם כוונת טובות, אבל חסרי ידע מקצועי, ולא ענייני\אנטומי.

תאכלס גם אני עשיתי את הקורס ואין שם הרבה תאכלס.

מנופים !??!?!?!? מומנט שריר?!?!?!
למה מלמדים את כל זה ??

השירשור סטה כבר לגמרי מהשאלה המקורית שלו. הועבר לאוף-טופיק.

@igal142
אני נעזר בייעוץ כבר 9 חודשים, מבחינתי התרומה שאני מקבל היא אדירה ולו רק בשל שיטת העבודה שמאפשרת לי לשאול ולקבל תשובות על כל נושא שהוא ולפי הכלים שיש לי כדי לשפוט, התשובות ברמה גבוהה מאוד.
בעלות השירות אין שום שירות מקביל בחדרי הכושר. המדריכים ה'רגילים' לא זמינים ועלות אימונים אישיים גבוהה מאוד.
כמובן שאסור להכליל אבל לצערי יש מעט מדי מדריכים שמשלבים ידע, נסיון ומוטיבציה.
השאלה שלך מראה שאתה בדרך הנכונה

אני הייתי רוצה לומר שני דברים:
-הרמה בוינגייט השתפרה בהרבה מבעבר
.

לא יודע מה היה לפני כמה שנים, אבל אני סיימתי את הקורס לפני כמעט חצי שנה ולא הייתי צריך הרבה זמן כדי להבין שהמטרה העיקרית שלו היא בראש ובראשונה עשיית מזומנים על גבי החבר'ה הצעירים שבאים להוציא תעודה מאשר הוצאה של מדריכים מקצועיים יותר לשוק העבודה. עזוב את זה שתנאי הקבלה כמעט ולא קיימים ובשביל לקבל עובר במבחנים (האמריקאים..) צריך לקבל יותר מ-56, מה שהכי זעזע אותי זה השלב בו למדנו על "תוכניות" אימון והדובדבן היה ההגדרות של וינגייט למתאמן מתחיל ומתקדם. במקביל אגב, התחלתי לקרוא כאן בפורטל ובפורומים בצורה הרבה יותר מעמיקה ורצינית ונדהמתי לראות את ההבדלים התהומיים בין מידע איכותי בפורטל אינטרנטי לבין מעשיות ומיתוסים במסווה של קורס מקצועי של לא פחות מהמוסד המוביל במדינה לחינוך גופני וספורט.

אתה אומר שלפני כמה שנים היה יותר גרוע? רק בשביל הקטע הייתי רוצה לדעת לאיזה רמת עליבות הגיעו אז.

גם אני מאמן מוסמך וחלק גדול מהידע המקצועי שלי אני חייב לאתר הזה, כשחלק קטן מאוד ממנו קיבלתי מהקורס עליו הוצאתי 6K.

התכניות שניתנות פה הן מצויינות, והאנשים שנחשפים לאתר הזה כנראה קיבלו משהו ששווה הרבה יותר מכסף.

לשם השוואה קטנה, במתכונת החדשה של הקורס, לעומת שלך, יש יותר שעות, והממוצע מבחנים שצריך לעבור הוא 60.

לשם השוואה קטנה, במתכונת החדשה של הקורס, לעומת שלך, יש יותר שעות, והממוצע מבחנים שצריך לעבור הוא 60.
בביה״ס למאמנים של וינגייט, בזמנו, כל ציון מתחת ל-70 היה נכשל. אני מניח שזה אותו הדבר כיום במוסד הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית