הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מישהו יודע מה זה ?

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
אוקיי. חשבתי לעצמי לפני שהעליתי את הפוסט הזה - איך אני הולך להסביר את התמונה הזאת ? ואז אמרתי לעצמי, רק שנייה, אולי ניתן לגולשים להראות מה הם יודעים, כי אני בעצמי לא ממש סגור על זה.

אז זה הולך להיות פשוט - בתמונה יש מוצר מזון שקניתי בחנות טבע. מישהו מזהה ?

קבצים מצורפים

• IMG_20131128_131819[1].jpg
    IMG_20131128_131819[1].jpg
    KB 112.6 · צפיות: 301
לא בטוח שהתעניינת לעומק העניין
אתה צודק, שאלת של גידול פעוטות לא עומדות בראש סדר היום שלי... אבל בדקתי באתר רציני (ביה"ס לרפואה של אונ. הרווארד) וכנראה החששות אינם מבוססים, אם כי הסיום שלהם הוא: "Still, where there's uncertainty, moderation is a good policy, so limiting children to drinking one or two glasses of soy milk a day makes sense."

(אם יש לך קושי עם אנגלית תגיד ואתרגם את חוות הדעת, היא לא ארוכה)

מאיפה קונים את זה
לפחות פעם זה היה בשופרסל, אבל לא בדקתי לאחרונה.

אתה צודק, שאלת של גידול פעוטות לא עומדות בראש סדר היום שלי... אבל בדקתי באתר רציני (ביה"ס לרפואה של אונ. הרווארד) וכנראה החששות אינם מבוססים, אם כי הסיום שלהם הוא: "Still, where there's uncertainty, moderation is a good policy, so limiting children to drinking one or two glasses of soy milk a day makes sense."

(אם יש לך קושי עם אנגלית תגיד ואתרגם את חוות הדעת, היא לא ארוכה)

לפחות פעם זה היה בשופרסל, אבל לא בדקתי לאחרונה.

באמת תודה רבה על הטירחה והמאמץ!
ואשמח אם תתרגגם לי, אני באמת עם פער רציני באנגלית...

תודה רבה לך.

בשמחה.

הנה התרגום:

שאלה: האם חלב סויה בטוח עבור ילדים?

תשובה: בחלב סויה יש באמת חומרים שמגיבים עם קולטני אסטרוגן, ולכן יש להם השפעה קלה דמויית-אסטרוגן. אבל מאחר וההשפעה קלה בלבד, ייתכן שהחומר בכלל פועל כנוגד אסטרוגן, שכן הוא מתחרה עם האסטרוגן הטבעי בגוף כשהרמות של האסטרוגן גבוהות. מסיבה זאת הועלתה השערה שמוצרי סויה מקטינים את הסיכון לסרטן חזה. התוצאות המחקריות אינן מכריעות, אבל יש עדויות מסוימות שצריכת מוצרי סויה בילדות עשויה להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן השד מאוחר יותר בחיים. חלב סויה ומוצרי סויה אחרים עשויים גם להפחית את הסיכון לסרטן הערמונית, אבל גם כאן העדויות אינן מכריעות, ואין לנו מידע לגבי השפעה של צריכת המוצרים בילדות על סרטן הערמונית.

בחלב פרה רגיל יש הרבה הורמונים, כולל אסטרוגן, והאמת היא שאנחנו לא יודעים את ההשפעות שלהם לטווח ארוך.

אם כך, יש עוד הרבה מה ללמוד. אבל ישנה גם העובדה שבמשך מאות שנים, בכמה תרבויות אנשים צרכו כמויות גדולות של מוצרי סויה באופן שגרתי במשך כל חייהם, בלי השפעות שליליות ברורות. אינני חושב שילדים צריכים להימנע מחלב סויה. למרות זאת, במקום שיש אי-ודאות, מתינות היא מדיניות נבונה, כך שהגבלת ילדים לכוס אחת או שתיים של חלב סויה ביום היא הגיונית.

ד"ר וולטר ווילט

ביה"ס לרפואת הציבור באונ. הרוארד

(ההדגשות שלי. ד"ר ווילט הוא דמות מפורסמת ורבת מוניטין בתחום התזונה ובריאות הציבור, דומני שהוא ראש המוסד הזה. הוא הוציא לא מזמן את נייר העמדה של הרוארד לגבי צריכת חלב דל-שומן שעשה הרבה גלים וקיבל לא מעט כותרות בארץ (וב"הארץ"), בעיקר בגלל ציטוטים חלקיים ומגמתיים של טבעונים. דומני שהנושא עלה גם כאן).

בשמחה.

הנה התרגום:

שאלה: האם חלב סויה בטוח עבור ילדים?

תשובה: בחלב סויה יש באמת חומרים שמגיבים עם קולטני אסטרוגן, ולכן יש להם השפעה קלה דמויית-אסטרוגן. אבל מאחר וההשפעה קלה בלבד, ייתכן שהחומר בכלל פועל כנוגד אסטרוגן, שכן הוא מתחרה עם האסטרוגן הטבעי בגוף כשהרמות של האסטרוגן גבוהות. מסיבה זאת הועלתה השערה שמוצרי סויה מקטינים את הסיכון לסרטן חזה. התוצאות המחקריות אינן מכריעות, אבל יש עדויות מסוימות שצריכת מוצרי סויה בילדות עשויה להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן השד מאוחר יותר בחיים. חלב סויה ומוצרי סויה אחרים עשויים גם להפחית את הסיכון לסרטן הערמונית, אבל גם כאן העדויות אינן מכריעות, ואין לנו מידע לגבי השפעה של צריכת המוצרים בילדות על סרטן הערמונית.

בחלב פרה רגיל יש הרבה הורמונים, כולל אסטרוגן, והאמת היא שאנחנו לא יודעים את ההשפעות שלהם לטווח ארוך.

אם כך, יש עוד הרבה מה ללמוד. אבל ישנה גם העובדה שבמשך מאות שנים, בכמה תרבויות אנשים צרכו כמויות גדולות של מוצרי סויה באופן שגרתי במשך כל חייהם, בלי השפעות שליליות ברורות. אינני חושב שילדים צריכים להימנע מחלב סויה. למרות זאת, במקום שיש אי-ודאות, מתינות היא מדיניות נבונה, כך שהגבלת ילדים לכוס אחת או שתיים של חלב סויה ביום היא הגיונית.

ד"ר וולטר ווילט

ביה"ס לרפואת הציבור באונ. הרוארד

(ההדגשות שלי. ד"ר ווילט הוא דמות מפורסמת ורבת מוניטין בתחום התזונה ובריאות הציבור, דומני שהוא ראש המוסד הזה. הוא הוציא לא מזמן את נייר העמדה של הרוארד לגבי צריכת חלב דל-שומן שעשה הרבה גלים וקיבל לא מעט כותרות בארץ (וב"הארץ"), בעיקר בגלל ציטוטים חלקיים ומגמתיים של טבעונים. דומני שהנושא עלה גם כאן).

תודה רבה יהושוע על המאמץ והטירחה בשבילי, מעריך מאוד.

עזרת לנו בכדי להחליט בנוגע להמלצתה של הרופאה להעביר את הילד באופן זמני לחלב על בסיס סויה במקום חלב רגיל.

שוב, תודה רבה! 😃

• פותח/ת השרשור
לסיכום - כך נראים הפתיתים לאחר תיבול ובישול. יצא טעים לכל הטועמים (כולל טעימה "עיוורת").

קבצים מצורפים

• IMG_20131203_143503[1].jpg
    IMG_20131203_143503[1].jpg
    KB 110 · צפיות: 188
עזרת לנו בכדי להחליט בנוגע להמלצתה של הרופאה להעביר את הילד באופן זמני לחלב על בסיס סויה במקום חלב רגיל.

בשמחה. הייתי מרגיש די רע אם כתוצאה מהציטוטים שהבאתי הייתם מחליטים לפעול נגד עצתה של הרופאה.
לסיכום - כך נראים הפתיתים לאחר תיבול ובישול. יצא טעים לכל הטועמים (כולל טעימה "עיוורת").
נראה לא רע בכלל. בשבוע הבא אנסה לשחזר את ההצלחה שלך.

תודה רבה יהושוע על המאמץ והטירחה בשבילי, מעריך מאוד.

שוב, תודה רבה! 😃

אני גדלתי על חלב סויה בגלל רגישות לחלב רגיל או מה שיש בחלב רגיל כשהיתי צעיר
ואני לגמרי בסדר ואין לי שום דבר שונה משום נער אחר שנולד בלי רגישות לחלב

• פותח/ת השרשור
שמת על זה רוטב סויה?

לא. אחרי השריה במים רותחים וסינון/סחיטה של המים השרתי את זה במשרה של שמן זית, פלפל שחור, מלח ותערובת תבלינים לשווארמה (משיגים את זה בכל חנות תבלינים) פשוט מטגנים הכל במחבת עם בצל וגמבה.

לפני הטיגון השרית אותם במים למשך 10 דקות או שבישלת אותם במים רותחים במשך 20 דקות? (אני מוצא הוראות שונות באתרים שונים).

• פותח/ת השרשור
משרה אותם במים רותחים לבערך עשר דקות - רבע שעה. מנקז את המים. אוחז קבוצה של פתיתים מלוא כף היד וסוחט אותם על ידי "איגרוף" של כף היד. עובר ככה על על כל הפתיתים עד שכולם פחות או יותר נטולי מים. משם, תיבול ולמחבת.

משרה אותם במים רותחים לבערך עשר דקות - רבע שעה. מנקז את המים. אוחז קבוצה של פתיתים מלוא כף היד וסוחט אותם על ידי "איגרוף" של כף היד. עובר ככה על על כל הפתיתים עד שכולם פחות או יותר נטולי מים. משם, תיבול ולמחבת.
מצויין, תודה.

אני מנשנש אותם במשך היום עם ממש טיפה שוקולד.
(יכול להיות שבשלי יש 55 גרם חלבון ל100 גרם? כי קניתי של שפע וזה מב שכתוב בערכים)

לפני או אחרי השרייה?

ואיך זה? איך הטעם?
אני אוכל את זה ככה יבש. לא סובל להשרות את זה כי אז יש לזה מרקם של ספוג....
הטעם נוראי חחח כמו לאכול קרש עץ. מה שאני עושה זה לוקח עם זה ממש טיפה שוקולד ואז זה מממממש סבבה ואכיל.

יופי פתחת לי את התיאבון! חחח
הלוואי והיה לי זמן לכאלה דברים....אבל בצבא עכשיו ככה שזה כמעט לא אפשרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית