הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרזיה אל מול בניית שרירים

wanttobefit

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני רוצה להרזות כ-3 קילו מאיזור הבטן ובשביל זה אני נכנסת למאזן קלוריות שלילי של בערך 500 ביום. (יש לי RMR 1300 אני אוכלת 1100 ועושה קרדיו ששורף 300 קלוריות). חוץ מזה שאני יודעת שפיתוח השרירים תורם לשריפת השומן ולכך שהגוף לא יפרק את השרירים אני ממש אוהבת את המראה החטוב ורוצה לפתוח שרירים (בעיקר שרירי תחת ורגליים) אבל במאמר אחר שלכם קראתי שניתן לפתח שרירים רק במאזן קלוריות חיובי. אז יש לי בעצם 2 מטרות שנוגדות אחת את השניה- אני רוצה לשרוף שומן בבטן ובשביל זה אני נכנסת למאזן שלילי אבל מצד שני אני רוצה לפתח את שרירי התחת (בעיקר), הרגליים והידיים ובשביל זה צריך מאזן חיובי. אז מה בעצם לעשות? (לבינתיים אני שומרת על מאזן שלילי ועושה אימוני תחת ורגליים עם משקל)

מה שקראת הוא נכון , איאפשר לפתח מסת שריר במאזן קלורי שלילי, בישביל לבנות שריר בצורה משמעותית צריך עודף אנרגיה. הדבר הכי אפקטיבי שתוכלי לעשות הוא מה שכמעט כולם עושים. תחטבי עד שתגיעי לתוצאה מסויימת שאת מרוצה ממנה, ואז בישביל לפתח קצת שריר תכנסי לאיזה תקופה למאזן קלורי חיובי קטן של כ200-300 קלוריות. לא יותר כדי שלא תעלי שומן מיותר. איך את מתאמנת? בישביל להשיג את הגוף שאת רוצה את צריכה לבצע תרגילים מורכבים בדגש על סקוואט ולהתקדם במשקלים.

• פותח/ת השרשור
כדי להגדיל את המאזן הקלוריות השלילי אני עושה קרדיו- אימוני קרדיו ביתיים קצרים של 25 דקות ופעם ביומיים ריצה- ריצת אינטרוולים (25 דקות) או ריצה של 5 קמ.
בנוסף לזה אני עושה 250 סקוואטים שלושה ימים כן ויום לא ואני עושה אימוני תחת ורגליים 3 פעמים בשבוע למשך 45 דקות שהם כוללים כמה סוגים של סקוואטים עם משקל, כמה סוגים של לאנג'ים עם משקל ועוד תרגילים גם בלי משקל אבל הברבל שיש לי בבית שוקל רק 10 קילו והמשקולות לידיים 6. הייתי רוצה להתמיד באימונים בבית למשך חודש עם משקל יחסית קל לפני שאני אתחיל להתאמן בחדכ עם משקל כבד יותר (אני שוקלת 45 אני 1.52 ובת 17.5 אז אני לא יכולה להרים משקל ממש כבד). יש לי כמה שאלות- 1) יש ימים שאני מתאמנת יותר מ-45 דקות במצטבר (בגלל שאני עושה גם קרדיו וגם אימוני תחת ורגליים) זה יכול להרוס לי מסת שריר?
2) קראתי במאמר פה שמאזן שלילי יכול להוביל לפירוק של השריר, מה אני צריכה לעשות כדי שזה לא יקרה? מספיק אימון רגליים ותחת 3 פעמים בשבוע (עם המשקל הקל שיש לי בבית) ואולי גם אימוני ידיים וחזה?
3) דיברתי עם כמה בנות באינסטגרם שיש להם חשבונות פיטנס והם אמרו לי לא להכנס בכלל למאזן שלילי כדי להתחטב ושעדיף לי להכנס למאזן חיובי קטן ולהתחיל לבנות שריר והוא כבר ישרוף לי את השומן שבבטן (כי אני רוצה להרזות רק 4 קילו) ומישהו המליץ לי גם לעשות דרופסטים. כדאי להקשיב להן ולדלג על תקופת החיטוב או להמשיך איתה למשך חודש-חודשיים עד שאני אוריד 4 קילו ואז רק להתחיל לבנות שריר עם משקל רציני יותר.
אני ממש אודה על תשובה כי אני די מבולבלת וכבר לא יודעת מה לעשות עם כל המידע
מה שקראת הוא נכון , איאפשר לפתח מסת שריר במאזן קלורי שלילי, בישביל לבנות שריר בצורה משמעותית צריך עודף אנרגיה. הדבר הכי אפקטיבי שתוכלי לעשות הוא מה שכמעט כולם עושים. תחטבי עד שתגיעי לתוצאה מסויימת שאת מרוצה ממנה, ואז בישביל לפתח קצת שריר תכנסי לאיזה תקופה למאזן קלורי חיובי קטן של כ200-300 קלוריות. לא יותר כדי שלא תעלי שומן מיותר. איך את מתאמנת? בישביל להשיג את הגוף שאת רוצה את צריכה לבצע תרגילים מורכבים בדגש על סקוואט ולהתקדם במשקלים.
שכחתי לצטט אותך

נערך לאחרונה:
כמה בלאגן, תקשיבי, הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך לפני שאני אענה לך על השאלות, את חייבת להפסיק להקשיב לכל האנשים האלה,לא אינסטגרם לא פייסבוק וגם לא מדריכי כושר ותזונאיות. מהסיבה היא שרובם חסרי ידע או תקועים במיתוסים והם רק יבלבלו אותך, כן יש פה ושם כאלה שבאמת מבינים אבל את לא יכולה לדעת מי באמת מבין ומי סתם קשקשן. מה שאני רוצה שתעשי זה שתקשיבי אך ורק למה שכתוב פה באתר, ואני מבטיח לך שאם תעבדי לפי מה שכתוב במדריכים פה את תגיעי לתוצאות שאת רוצה. כל מה שצריך זה כוח רצון סבלנות וידע. עכשיו לשאלות שלך -

1. כל עוד את לא עוברת את השעה ורבע אימון את בסדר מבחינה הורמונאלית. (הורמונים קטבולים "רעים" מתחילים לעלות אחרי זמן מסויים) אבל את טועה אם את חושבת שאם תעבדי רק על הרגליים והתחת את תקבלי את גוף החלומות שלך, עבודה על כל הגוף היא הכרחית בישביל התקדמות גם בשאר האיזורים. תחפשי פה באתר אימון לכל הגוף (FBWׂ )

2. איך ממזערים פירוק שריר? גירעון קלורי קטן ועבודה עצימה, לאותת לגוף שלך שאת צריכה את השריר על ידי התקדמות במשקלים או שמירה על המשקלים הקיימים. אבל את לא עובדת עם משקלים אז זה לא רלוונטי בכלל. בכל מקרה עם גירעון כזה את בסדר.

3. מה שהבנות האלה התכוונו כנראה, זה שאם את תתחילי כבר עכשיו עם מאזן קלורי חיובי ותנסי לצבור שריר אז יתכן שתרדי באחוז השומן מהסיבה שאת תעלי יותר שריר משומן, אם זה אפשרי שתצליחי בזה אני לא יודע אבל זאת התאוריה. וגם אם תעלי שריר ותשארי על אותו אחוז שומן את כנראה תראי יותר טוב. זאת אופציה גם נחמדה. אני ממליץ שתעלי תמונה בישביל שנוכל להעריך בערך את אחוז השומן שלך ושנמליץ לך על המשך הדרך (חיטוב או מסה)

בכל מקרה מקווה שעזרתי, ושוב, הדבר שהכי יועיל לך זה ידע. תקדישי כל יום חצי שעה ותקראי פה בפורטל מדריכים. את לא הראשונה שמבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

אני לא דיאטנית מוסמכת או רופאה ובכל זאת המשקל שאת רוצה להגיע אליו של 41 קילו (את במשקל 45 ורוצה להוריד 4 קילו כמו שאמרת...) זה נראה לי כבר תת משקל. אפילו בדקתי את זה באינטרנט במחשבון BMI כדי לראות שאני לא הוזה... אני גם לא מבינה עם כל האימונים שאת עושה שפירטת פה איך מספיק לך 1100 קלוריות ליום?
אם יש לך אפשרות כן הייתי ממליצה לך לקבל ייעוץ ממישהו מקצועי כי במשקל שלך את יכולה להגזים עם המוטיבציה ולרדת למשקלים מסוכנים בלי לשים לב... 😃

אני לא דיאטנית מוסמכת או רופאה ובכל זאת המשקל שאת רוצה להגיע אליו של 41 קילו (את במשקל 45 ורוצה להוריד 4 קילו כמו שאמרת...) זה נראה לי כבר תת משקל. אפילו בדקתי את זה באינטרנט במחשבון BMI כדי לראות שאני לא הוזה... אני גם לא מבינה עם כל האימונים שאת עושה שפירטת פה איך מספיק לך 1100 קלוריות ליום?
אם יש לך אפשרות כן הייתי ממליצה לך לקבל ייעוץ ממישהו מקצועי כי במשקל שלך את יכולה להגזים עם המוטיבציה ולרדת למשקלים מסוכנים בלי לשים לב... 😃
היא 1.52, ככה שזה לא כל כך נמוך לגובה שלה...
סביר מאוד להניח שהיא יכולה גם לאכול פחות מ-1200 קלוריות בהתאם לנתוניה הפיזיולוגים.

היא 1.52, ככה שזה לא כל כך נמוך לגובה שלה...
סביר מאוד להניח שהיא יכולה גם לאכול פחות מ-1200 קלוריות בהתאם לנתוניה הפיזיולוגים.

לא מסכימה!
אני 1.56 אוכלת מעל 2000 קלוריות ביום.
אין סיבה להגיע לכאלה כמויות מזעריות של אוכל במיוחד לא במצבה של הבחורה (45 קילו)!!

WANTOBEFIT יקרה, אפילו בלי שתעלי תמונה אני כבר יכולה להגיד לך שאין עליך מספיק מסת שריר כדי לחטב.
ממליצה בחום לצור מאזן קלורי חיובי קל ולהמשיך להתאמן כמה שיותר כבד.
אם כרגע את לא מצליחה להרים כבד זה אחלה, תמשיכי להתקדם לאט לאט...כל אימון עוד קצת.

אני רוצה להרזות כ-3 קילו מאיזור הבטן ובשביל זה אני נכנסת למאזן קלוריות שלילי של בערך 500 ביום. (יש לי RMR 1300 אני אוכלת 1100 ועושה קרדיו ששורף 300 קלוריות). חוץ מזה שאני יודעת שפיתוח השרירים תורם לשריפת השומן ולכך שהגוף לא יפרק את השרירים אני ממש אוהבת את המראה החטוב ורוצה לפתוח שרירים (בעיקר שרירי תחת ורגליים) אבל במאמר אחר שלכם קראתי שניתן לפתח שרירים רק במאזן קלוריות חיובי. אז יש לי בעצם 2 מטרות שנוגדות אחת את השניה- אני רוצה לשרוף שומן בבטן ובשביל זה אני נכנסת למאזן שלילי אבל מצד שני אני רוצה לפתח את שרירי התחת (בעיקר), הרגליים והידיים ובשביל זה צריך מאזן חיובי. אז מה בעצם לעשות? (לבינתיים אני שומרת על מאזן שלילי ועושה אימוני תחת ורגליים עם משקל)
שוב לא קראתי את שאר התגובות אבל
פיתוח שריר במאזן שלילי לא אפשרי כמעט אף פעם חוץ ממיקרים חריגים וספציפיים נורא.

אם את אוהבת את המראה החטוב זה מעולה,אני חושב שהרוב פה מעדיפים את זה,אבל אימוני משקולות לא יגרמו לך להיראות כמו
http://www.bjorkaoddities.com/images/folder 189/Big Muscles Girls7.jpg
(גם אם תנסי סביר להניח).

נהפוכו, זה דווקא יעזור לך למראה החטוב ובנוסף - הגוף ישמור על השריר בזמן הירידה במשקל מכיוון שיראה שהוא בפעולה ויש בו צורך...אחרת, יש מצב שהוא פשוט יעשה מן "הקרבה" של השריר בשביל אנרגיה.

Back
למעלה תחתית