הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בטוסיק טייק #828399

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
כבר שנה אני סובל ממשהו לא מוגדר בגלוטוס עם 2 הקרנות קטנות, אחת בחלק התחתון של הגב תחתון ואחת בצד הכי שמאלי של הארבע ראשי (והפציעה בצד שמאל)

הכל התחיל כשעשיתי דדליפט עם משקל די כבד אבל לא מוגזם, כיווצתי ממש ממש חזק את הטוסיק ולחצתי את הרצפה בכל הכוח ואז דקר אותי כאב פתאומי.

כרגע הדדליפט פחות כואב, דווקא הסקוואט מוגבל יותר. בעיקר בחלק שבו אני מגיע ל90 מעלות בסקוואט אני מרגיש דקירה בחלק העליון של הגלוטס. אני מרגיש את הדקירות גם כשאני יושב ומתכופף לקשור את הנעל לרגל. בכללי זה מורגש בעוד כל מני תנועות בסגנון.

מה לא ניסיתי, להשים קרח למשך תקופה, עשיתי הפסקה של כמה שבועות ועבדתי רק בנץ ופרס, ניסיתי את הפרוטוקול פציעות, הלכתי לפיזיוטרפיסט וניסינו כל מני דרכים כמו דיקור (שאגב הוא דקר את השריר ואמר שאם תיהיה ״קפיצה״ שלו אז המקום דלקתי, וכן הייתה קפיצה אבל עובדה שהדלקת או מה שזה לא יהיה, עדיין לא עבר).
כמובן ניסיתי תקופה מתיחות ופואם רולר שכן הקלו מאוד על הכאב אבל שום דבר לא ניטרל את הפציעה לגמרי.
כרגע אני משתמש במשחה אנטי דלקתית (רדיאן בי) אבל אני לא חושב שיצא מזה משהו מיוחד. רעיון מישהו?

תשמע ניסית הרבה דברים שמעבר לרמה שלנו
העצה שלי זה מנוחה שבכלל השריר הזה לא יעבוד גם בעקיפין כלומר אם אתה עושה דחיקת רגליים תוריד את זה.. אם אתה רץ תעביר להליכה..
אני מאמין שמנוחה ומתיחות טובות כל יום זה הפתרון הכי טוב

• פותח/ת השרשור
תשמע ניסית הרבה דברים שמעבר לרמה שלנו
העצה שלי זה מנוחה שבכלל השריר הזה לא יעבוד גם בעקיפין כלומר אם אתה עושה דחיקת רגליים תוריד את זה.. אם אתה רץ תעביר להליכה..
אני מאמין שמנוחה ומתיחות טובות כל יום זה הפתרון הכי טוב
מחתי מכל אימוני הרגליים למינהם למשך חודש ומשהו, לא עזר. :/

יש לי את אותו הכאב כבר קרוב לשנתיים.
קרה לי בסקוואט.
עשיתי רנטגן-הכל תקין, עשיתי מיפוי עצמות - הכל תקין.
שלושה אורתופדים אמרו לי שזה כאבי שרירים.
מסאז'ים ודיקור סיני הקלו קצת אבל לא העבירו את הבעיה, פיזיותרפיה לא עזרה בכלום.
עכשיו אני מטופל אצל כירופרקט שייתכן שעלה על הבעיה, אמר שמתחתי רצועה באגן וכתוצאה מזה האגן שלי קצת עקום והיציבה שלי טיפה עקומה (הצידה) ובגלל זה הכאב הכרוני לא עובר אותי.

בלי קשר התחלתי לרוץ לאט לאט ולעבוד חזק על שרירים בטן והשרירי גב תחתון(CORE וכו') וזה ממש הקל לי על הכאבים.
אני אעדכן עוד חודש חודשיים כשאני אעבוד עם הכירופרקט על היציבה שלי לראות אם זה יעלים את הכאב..

• פותח/ת השרשור
קרה לי בסקוואט.
עכשיו אני מטופל אצל כירופרקט שייתכן שעלה על הבעיה, אמר שמתחתי רצועה באגן וכתוצאה מזה האגן שלי קצת עקום והיציבה שלי טיפה עקומה (הצידה) ובגלל זה הכאב הכרוני לא עובר אותי.

בלי קשר התחלתי לרוץ לאט לאט ולעבוד חזק על שרירים בטן והשרירי גב תחתון(CORE וכו') וזה ממש הקל לי על הכאבים.
אני אעדכן עוד חודש חודשיים כשאני אעבוד עם הכירופרקט על היציבה שלי לראות אם זה יעלים את הכאב..
נשמע מאוד מתאים למה שיש לי האמת, איך אתה עובד על השרירים האלו?

נשמע מאוד מתאים למה שיש לי האמת, איך אתה עובד על השרירים האלו?

1.בטן סטטית (כמו בצבא, עם הידיים לצידי הגוף נשען על האמות ומחזיק את הגוף ישר, אני עכשיו מצליח 3 דקות פחות או יותר)
2. כפיפה/פשיטה(לא בטוח איך לקרוא לזה) של הגב תחתון- אתה שוכב על הבטן עם רגליים ישרות ומעלה את השכמות קצת (הפוך מכפיפות בטן),
3. בטן סטטית על הצד (כל צד דקה בערך), תנוחת סופרמן- אתה על הברכיים (יד קדימה ורגל נגדית אחורה ומחזיק ככה 10-15 שניות כל צד 3 סטים)
4. כפיפות בטן עם הרגליים למעלה (זה נותן דגש על האיזור התחתון שיותר קרוב לפציעה ולמפשעה)
5. גב תחתון סטטי - כמו 1, רק הפוך, זאת אומרת אתה על הגב ואתה מניח את המרפקים לצידי הגוף ומעלה את התחת כדי להתיישר ונשאר ככה סטטי.

את כל אלה עשיתי עד הכירופרקט, והוא אמר לי לעשות את 1 ו 5, אז פשוט הוספתי את 5 לרוטינה שלי.
אגב כל הזמן הוספתי ושיניתי תרגילים, תראה מה עוזר לך ומה לא, בד"כ אחרי שאני עובד על הבטן ככה אני מרגיש הקלה טובה בגב

בנוסף אני עושה תרגילים של לינארית (סקוואט קל וטווח תנועה חלקי בגלל הכאבים) ורץ.
ואני לוקח כל יום מגנזיום ומולטיויטמין, לא יודע כמה זה יעיל אבל אני מעדיף לא לדעת חחחחח

בכל מקרה אני שוב חוזר על זה שזה אבחנה של כירופרקט ולאוו דווקא שזה באמת מה שקרה, הנה הסבר מקוצר על מה שהוא הסביר לי:
http://www.chiropract.co.il/index.php/pages/index/66
הוא צילם אותי וראיתי שיש לי סטייה כזאת, אבל הרבה פחות חמורה באגן.

נערך לאחרונה:
איזה קליניקה הלכת? ואיך הגעת אליו? דרך קופת חולים\רופא משפחה או שצריך לשלם לו בצורה פרטית?
הבנתי מהם שההנחה היחידה שתקבל זה רק על האיבחון וגם זה לא מספיק.
אני הלכתי לקליניקה בזכרון יעקב בהמלצה של דודה שלי.
זה יקר כי זה פרטי, אולי תוכל להשיג מישהו יותר זול דרך הקופה עם סיבסוד אבל לא יודע להגיד לך כמה טובים הם יהיו....
לא שאני יודע שזה שאני הולך אליו הוא טוב, אני עדיין בשלב מוקדם של הטיפול

הבנתי מהם שההנחה היחידה שתקבל זה רק על האיבחון וגם זה לא מספיק.
אני הלכתי לקליניקה בזכרון יעקב בהמלצה של דודה שלי.
זה יקר כי זה פרטי, אולי תוכל להשיג מישהו יותר זול דרך הקופה עם סיבסוד אבל לא יודע להגיד לך כמה טובים הם יהיו....
לא שאני יודע שזה שאני הולך אליו הוא טוב, אני עדיין בשלב מוקדם של הטיפול
אשמח אם תעדכן אותנו על הטיפול, מהו \ כמה טיפולים, כמה זמן...יעיל לא יעיל..תודה!
לדעתך כדאלי לי להמשיך לעשות סקוואט, אם יש לי בעיה דומה לשלך (מה אתה היית עושה?)

מחזק את מה ש talp כתב.
עבודה על הבטן הפחיתה את הכאבים בגב התחתון בצורה דרסטית.וגם עבודה על יציבה עוזרת.

אשמח אם תעדכן אותנו על הטיפול, מהו \ כמה טיפולים, כמה זמן...יעיל לא יעיל..תודה!
לדעתך כדאלי לי להמשיך לעשות סקוואט, אם יש לי בעיה דומה לשלך (מה אתה היית עושה?)
אני אעדכן. כנס ללוג תראה מידי פעם אני מעדכן שמה ;)
אני נרשמתי ל 24 טיפולים ( 4 חינם אם נרשמים מראש )
פעמיים בשבוע
ביום הראשון יצאתי משם ממש משוחרר כמו שלא הרגשתי מאז הפציעה, והכאבי שרירים ( אלו שהגנו לי על העמוד שדרה ) נעלמו, וחזרתי להיות "קליל ומשוחרר" והכאב היחיד שהיה לי בה מהאגן עצמו בלי הקרנות של הגב.
אבל עכשיו זה קצת פחות, יש עליות וירידות...הזה תהליך ארוך ומייגע ולצערי גם יקר.
אבל נראה שהוא היחידי שמצא את הבעיה שלי ולא נתן לי כדורים או אמר שזה כאב שרירים ושחרר אותי...

תעשה סקוואט עד הנקודה שמתחילה לכאוב לך( שניה לפני הכאב )

• פותח/ת השרשור

נראה אחלה, אני יכול לדבר עם הפיזיוטרפיסט שלי שיעשה לי את זה.
בכל מקרה כשאני מכווץ את הטוסיק בצד שמאל זה מרגיש לי שונה מאשר צד ימין, כאילו השריר בפנים יוצא יותר החוצה. זה רק אצלי ככה? יכול להיות שבאמת המצב אצלי לא מאוזן.

אני אעדכן. כנס ללוג תראה מידי פעם אני מעדכן שמה ;)
אני נרשמתי ל 24 טיפולים ( 4 חינם אם נרשמים מראש )
פעמיים בשבוע
ביום הראשון יצאתי משם ממש משוחרר כמו שלא הרגשתי מאז הפציעה, והכאבי שרירים ( אלו שהגנו לי על העמוד שדרה ) נעלמו, וחזרתי להיות "קליל ומשוחרר" והכאב היחיד שהיה לי בה מהאגן עצמו בלי הקרנות של הגב.
אבל עכשיו זה קצת פחות, יש עליות וירידות...הזה תהליך ארוך ומייגע ולצערי גם יקר.
אבל נראה שהוא היחידי שמצא את הבעיה שלי ולא נתן לי כדורים או אמר שזה כאב שרירים ושחרר אותי...

תעשה סקוואט עד הנקודה שמתחילה לכאוב לך( שניה לפני הכאב )
הכאב יכול להופיע כשאני עושה גם בלי משקל, אבל לרוב לא מופיע בפעילות עצמה עם משקל כבד, אלא רק יום אחרי, קשה לעכוב אחרי זה

הכאב יכול להופיע כשאני עושה גם בלי משקל, אבל לרוב לא מופיע בפעילות עצמה עם משקל כבד, אלא רק יום אחרי, קשה לעכוב אחרי זה
אל תרד ל90 מעלות, תרד קצת פחות מזה ליותר חזרות ופחות משקל ותראה אם עדיין יש כאבים ביום שאחרי, אם כואב תנסה לרדת אפילו פחות או לשים פחות משקל. ניסוי וטעייה...
לצערי רק כשנפצעים מבינים את הטעויות שעשינו לפני הפציעה ( טכניקה מרושלת בדדליפט/סקוואט )

קרה לי בסקוואט.

אחח... הכירופרקטים האלו... מתחת רצועה ועכשיו "האגן עקום"...
תן לי לנחש - הוא אמר לך שהוא "יחזיר אותו למקום" , נכון?

אחח... הכירופרקטים האלו... מתחת רצועה ועכשיו "האגן עקום"...
תן לי לנחש - הוא אמר לך שהוא "יחזיר אותו למקום" , נכון?
תראה זה לא סוד שהפיזותרפיסטים מסתייגים מכירופרקטיה, אני לא יודע למה, אבל העובדות בשטח, אצלי ועוד רבים - עזרו הטיפולי כירופרקטיה בעוד מעבר של מלא טיפולי פיזותרפיה שלא עזרו ואף החמירו את הכאבים. זאת המציאות שהרגשתי על גופי.
בנוסף כירופרקט זה phd בדרך כלל בעוד בדרך כלל פיזיותרפיסט ba. לא בא חלילה לזלזל, אבל יש גבול כמה אפשר ללכלך...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית