הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתיחה\קרע במהלך בנץ' פרס

supernova

משתמש מתחיל
256
46
נק' מוניטין:
177
256
46
לפני שבוע בדיוק נכנסתי לסט בנץ' כבד, 5 חזרות (SS). אחרי חימום והכל. עשיתי תנועה לא טובה בחזרה השלישית, המוט טיפה זז לי מהיד (במהלך הלחיצה למעלה) והרגשתי כאב חד מאוד בחיבור בצד ימין בין החזה לכתף, שהקרין לי לאורך כל הראש החיצוני של היד האחורית, דרך המרפק, ועד האצבעות בידיים דרך האמה, לכל אורך הזרוע הימנית.

בימים הראשונים חל שיפור והרגשתי שהיום אני כבר אוכל לחזור ללחוץ, והיום משום מה חזר הכאב לרמה של הימים הראשונים. אני לא מסוגל לעלות מתח, ללחוץ, לעשות מקבילים, וכל תרגיל אחר שכולל שימוש בחזה. לחיצת כתפיים אני מסוגל לבצע, ככה שהשריר שנפגע הוא נטו בחזה.

יש מצב שזה קרע? או סתם מתיחה שעומדת לעבור עוד רגע? פיוזתרפיסט? צילום? מה לעשות?

• פותח/ת השרשור
משום מה לא, זה מוזר...הכאב מגיע רק כשהחזה מעורב, ואז מקרין לאיזור היד האחורית, המרפק ושאר הדרך לאצבעות בדיוק היום הכנסתי לאימון בלית ברירה לחיצה צרפתית ולא הרגשתי כאב...לעומת זאת, ברגע שניסיתי להתלות על המקבילים או לעשות מתח הרגשתי כאב חד

הרגשתי כאב חד מאוד בחיבור בצד ימין בין החזה לכתף
אם תצרף תמונה עם סימון של המיקום המדויק של הכאב, יוני אולי יוכל להגיד לך משהו משמעותי (אני מנסה לחסוך לכם זמן של איטרציה אחת). לפי תאור הסימפטומים הייתי מנחש שמדובר באיזו פגיעה עצבית, אם כי היד האחורית קצת לא מסתדרת לי עם זה (העצבים מהאזור הקדמי של הכתף עוברים דרך היד הקדמית, לא האחורית, אבל אולי יש כמה עצבים שעושים גם את הדרך הזו).

• פותח/ת השרשור
אוקיי, כבר מעלה תמונה, תודה! לקחתי תמונה מהאינטרנט..סתם לצורך המחשה.מסומן באיקס-האיזור הפגוע. הקווים- איפה שאני מרגיש שת ההקרנות פחות או יותר. לכיוון פרק כף היד הקווין מתפצלים. אני מרגיש שהגידים שמובילים לאצבעות המרכזיות מתוחים.

קבצים מצורפים

• 2803816.jpg
    2803816.jpg
    KB 9.8 · צפיות: 155
לפני שבוע בדיוק נכנסתי לסט בנץ' כבד, 5 חזרות (SS). אחרי חימום והכל. עשיתי תנועה לא טובה בחזרה השלישית, המוט טיפה זז לי מהיד (במהלך הלחיצה למעלה) והרגשתי כאב חד מאוד בחיבור בצד ימין בין החזה לכתף, שהקרין לי לאורך כל הראש החיצוני של היד האחורית, דרך המרפק, ועד האצבעות בידיים דרך האמה, לכל אורך הזרוע הימנית.

בימים הראשונים חל שיפור והרגשתי שהיום אני כבר אוכל לחזור ללחוץ, והיום משום מה חזר הכאב לרמה של הימים הראשונים. אני לא מסוגל לעלות מתח, ללחוץ, לעשות מקבילים, וכל תרגיל אחר שכולל שימוש בחזה. לחיצת כתפיים אני מסוגל לבצע, ככה שהשריר שנפגע הוא נטו בחזה.

יש מצב שזה קרע? או סתם מתיחה שעומדת לעבור עוד רגע? פיוזתרפיסט? צילום? מה לעשות?

סביר מאוד להניח שמדובר בקרע שרירי , אבל תתכן גם מעורבות עצבית.
מתי אתה מרגיש כאב? יש תחושות נוספות (נמלול/שירפה/דקירות וכו')?
לא שאני ממליץ לעשות את זה לבד , וכמובן שזה לא הכי מקצועי בעולם , אבל אם אתה לא מתכוון כרגע לפנות לטיפול פיזיותרפי (מה שאני כמובן ממליץ לרוב) אפשר לבדוק מעורבות עצבית של 3 העצבים העיקריים ע"י מה שנקרא מבחני פרובוקציה , בהם אתה פסיבי ומישהו (כמובן רצוי שיהיה מטפל מוסמך) מבצע לך את הבדיקות :

- מבחן לאולנר
- מבחן לרדיאל
- מבחן למדיאן.

אני הייתי עושה את הראשון. אבל שוב , זה לא הדבר הכי מקצועי , והכי מומלץ שפיזיו' יעשה לך את זה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, תודה רבה 😃
אין לי בעיה עם פיזיותרפיה, פשוט כרגע זה מחלים לאט, אז שאלתי אם כדאי בכלל לשלם לאיש מקצוע כסף או לחכות עוד כמה ימים.
כואב לי נטו כשאני מבצע תנועות חדות\התנגדות עם משקל לשרירי החזה, למשל במתח, מתח רחב בעיקר, לחיצת חזה וכדומה..הכאב מאוד נקודתי, ולמען האמת, ההקרנות פחות או יותר עברו...אני חושב שבכל זאת אלך לפיזותרפיה אם זה לא ישתפר ביומיים הקרובים.

ולא, אין תחושות נוספות...נטו כאב חד כשאני עושה תנועה שמערבת את החזה ודורשת ממני להפעיל כוח..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית