הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ א.ש גבוה במסה

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
זה נכון שברגע שמגיעים לא.ש גבוה במסה העליה היא יותר לטובת השומן?? (גבוה= 16+)
אם כע... זה ממש קיצוני? או שאפשר להעלים עין?

אם אני כרגע ב16-17 א.ש...
אפשר להמשיך ל20 בראש שקט או שעדיף לי לחטב חודש נניח ולחזור למסה עד הקיץ?? (מרץ-אפריל)
אין לי בעיה מבחינת המראה.... השאלה מה יהיה יותר יעיל באמת... מה יביא מקסימום תוצאות 😃

קרוב לוודאי שיציאה לחיטוב שלוקח איזה שבוע לגוף עד שהוא מתחיל לשרוף שומן ואחרי זה שבועיים נייטרלי במעבר חזרה למסה הם בזבוז זמן שחבל לעבור פעמיים. אגב, יש שיאמרו שהאמת היא בכלל הפוכה ממה שתיארת, ובאחוזי שומן גבוהים דווקא צוברים יותר שריר כי הגוף לא באטרף לצבור שומן. אני משום מה תומך בדעה הזו. עזוב חיטוב. גם 16 זה ממש לא גבוה וסוף סוף תודה לאל התחיל החורף. משוך את המסה. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
קרוב לוודאי שיציאה לחיטוב שלוקח איזה שבוע לגוף עד שהוא מתחיל לשרוף שומן ואחרי זה שבועיים נייטרלי במעבר חזרה למסה הם בזבוז זמן שחבל לעבור פעמיים. אגב, יש שיאמרו שהאמת היא בכלל הפוכה ממה שתיארת, ובאחוזי שומן גבוהים דווקא צוברים יותר שריר כי הגוף לא באטרף לצבור שומן. אני משום מה תומך בדעה הזו. עזוב חיטוב. גם 16 זה ממש לא גבוה וסוף סוף תודה לאל התחיל החורף. משוך את המסה. בהצלחה.

אני לא דואג מא.ש... 😃
אני רק רציתי לוודא שמה שאני עושה זה באמת הדרך הכי טובה להתקדם....

אתה צודק... לא לקחתי בחשבון את השבועיים ניטרלי שצריך בכלל אחרי החיטוב...

תודה רבה!! 👑

אני עדיין ישמח לשמוע עוד דעות:victory:

גם במעבר ממסה לחיטוב צריך שבועיים נייטרלים? או רק מחיטוב למסה?
ואם אפשר הסבר קצת על זה אני אשמח D=

אני ככל הנראה על 20%
וכל מה שאני רואה זה שהפסקתי לעלות במשקל גוף כבר חודש וחצי
והמשקלים ממשיכים לעלות

• פותח/ת השרשור
אני ככל הנראה על 20%
וכל מה שאני רואה זה שהפסקתי לעלות במשקל גוף כבר חודש וחצי
והמשקלים ממשיכים לעלות

אין קשר....
אתה לא אוכל מספיק כנראה...
תאכל תגדל... בלי שום קשר לאחוז שומן.... 😉

עד כמה שאני יודע בא"ש גבוהה הטסט' בגוף נמוכה יותר, והסיכוי להיפרפלזיה בתאי שומן גדול יותר, ככה שלא כדאי להמשיך מאסה באחוזי שומן גבוהים (אלא אם לא איכפת לך).

עד כמה שאני יודע בא"ש גבוהה הטסט' בגוף נמוכה יותר, והסיכוי להיפרפלזיה בתאי שומן גדול יותר, ככה שלא כדאי להמשיך מאסה באחוזי שומן גבוהים (אלא אם לא איכפת לך).

הטסט' בגוף לא נמוך יותר בא"ש גבוה. אתה מסיק בכיוון ההפוך (או שאתה סתם ממציא).

היפרפלזיה בתאי שומן?! מה הוא בן 5?

הטסט' בגוף לא נמוך יותר בא"ש גבוה. אתה מסיק בכיוון ההפוך (או שאתה סתם ממציא).

היפרפלזיה בתאי שומן?! מה הוא בן 5?
לגבי הטסט, אני זוכר שמשה אמר את זה פעם, לא זוכר אם היה סימוכין.

יש לך היפרפלזיה של תאי שומן בכל גיל, מה הקשר גיל 5?

לגבי הטסט, אני זוכר שמשה אמר את זה פעם, לא זוכר אם היה סימוכין.

יש לך היפרפלזיה של תאי שומן בכל גיל, מה הקשר גיל 5?
לגבי הטסט זה לא נכון, לכן משה לא אמר את זה. כעקרון יש קשר בין shbg גבוה להשמנת יתר ולכן סטטיסטית לשמנים פחות טסט חופשי. אבל זה כמעט ולא רלוונטי ל-20% שומן ובכלל למתאמנים.
בהקשר של היפרפלזיה,שוב, אז מה? היפרטרופיה (עליית נפח) היא המשמעותית במקרה של מתאמנים סטנדרטיים ולא היפרפלזיה (התרבות).

כשאתה מדבר על לעלות תוך כדי מאסה ל30% שומן, אתה צריך להבין שתהיה היפרפלזיה של תאי שומן בצורה יותר משמעותית מאשר תסיים מאסה ב20%, והדבר הזה הוא בלתי הפיך וישפיע עליך בהמשך

• פותח/ת השרשור
כשאתה מדבר על לעלות תוך כדי מאסה ל30% שומן, אתה צריך להבין שתהיה היפרפלזיה של תאי שומן בצורה יותר משמעותית מאשר תסיים מאסה ב20%, והדבר הזה הוא בלתי הפיך וישפיע עליך בהמשך

אפשר לדעת מה זה היפרפלזיה?
למה ישפיע בהמשך?

שואל בתור אחד שמושך את המסות שלו ל20 א.ש

30% שומן במסת שריר גבוהה נקרא : שמן.

• פותח/ת השרשור

לא הבנתי שם כלום...
בגלל זה ביקשתי הסבר ממנו ולא רצתי לחפש בויקיפדיה 😃
אם אתה הבנת מויקיפדיה אני ישמח לשמוע גם ממך מה זה....

עריכה:
אני בעצם חושב שהבנתי....
הכוונה שלהם פה פחות או יותר שאתה ב30 א.ש במסגרת מסה תאי השומן יתחילו להיווצר בצורה מוגברת
אז עדיף להישאר בטווח נמוך יותר של א.ש במסה

הבנתי נכון? תקן אותי בבקשה אם טעיתי

ואם הבנתי נכון... אז זה דווקא כע מחזק את הטענה שעדיף לחטב בשלב מוקדם ולהישאר בא.ש נמוך גם במסה כי באחוזי שומן גבוהים תאי שמן מתחילים להיווצר בצורה מוגברת... (שאולי עוקפת את תאי השריר? ואז היחס עליה יותר לטובת השומן?)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית