ייעוץ העמסה בחיטוב - כמה ולמה?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
אני עושה חודש חיטוב מאולתור בשביל לרדת מ13-14 אחוז ל11-12 ובתקווה לפחות אחוז שומן.
עכשיו לא ראיתי בשום מקור בצורה חד משמעית יתרונות של העמסה, הבנתי שיש בזה משהו פסיכולוגי ואם זה לא היה מזיק הייתי גם אוכל שתי קלוריות ביום.
השאלה אם חיטוב של חודש יפגע בחילוף חומרים? אני עושה את זה ממש מסודר, אוכל בדיוק כמו במאסה רק בכמויות יותר קטנות ולא חותך בפחמימות או שומנים או כל דבר.
עכשיו שוב, אני מתכוון לעשות רק חודש חיטוב ואני במאזן שלילי של בדיוק 500 קלוריות כל יום, האם העמסה לא פשוט תאט לי את החודש חיטוב הזה?

אם אתה יורד כמו שצריך אז אין צורך בהעמסה.
כעקרון העמסה היא חובה בחיטוב דל פחמימה או קרוב לזה,כדי להחזיר את רמות הגליקוגן לנורמה.
העמסה נדרשת במידה ונתקעת על אותו המשקל+- במשך נגיד...שבועיים.
אתה לא יכול לדעת אם זה יאט או לא לפני שהתחלת את החיטוב,כשתתחיל אז תראה אם אתה זקוק להעמסה או לא.
כל חיטוב פוגע בBMR בין אם אתה רוצה ואם לא,כי הגוף לא מקבל את כל הקלוריות שהוא צריך.

• פותח/ת השרשור
התחלתי כבר את החיטוב עוד מעט שבועיים ואני יורד לאט וטוב.
אז לפי מה שאני מבין ממה שאמרת ממה אין צורך בהעמסה אצלי.
עכשיו עוד שאלה, אחרי החודש הזה לעשות זמן מסוים על נייטרלי או ישר לחזור למאסה נקיה?

אתה יכול להיות שבוע על נייטרלי אם בא לך,אבל חודש חיטוב?לא יודע כמה תשיג מזה,כבר עדיף תסיים את החיטוב ואז תחשוב על מסה,אל תקבע לעצמך זמן,פשוט תסיים עם זה

כל חיטוב לא משנה דל בפחממות או עשיר בפחממות חייב העמסה, העיקר הוא לצאת למאזן נטראלי או חיובי.
הסיבות לעשייה של העמסה אפשר למצוא במדריך לחיטוב בפורטל.

כל חיטוב לא משנה דל בפחממות או עשיר בפחממות חייב העמסה, העיקר הוא לצאת למאזן נטראלי או חיובי.
הסיבות לעשייה של העמסה אפשר למצוא במדריך לחיטוב בפורטל.

אני חושב שיש צורך במיני מדריך: העמסה. ככה יסתיימו השאלות.

• פותח/ת השרשור
העמסת פחממות תהיה כ 500-1000 קלוריות מעל התחזוקה

מה זה אומר? כמה פחמימות אני צריך לאכול באותו יום? וכמה שפחות שומן אומר שאם אני יכול 0 גרם שומן אז לעשות את זה?

העמסת פחממות תהיה כ 500-1000 קלוריות מעל התחזוקה

מה זה אומר? כמה פחמימות אני צריך לאכול באותו יום? וכמה שפחות שומן אומר שאם אני יכול 0 גרם שומן אז לעשות את זה?

הכוונה בכמה שפחות שומן היא שאת רוב הקלוריות תבזבז על פחמימות.
אם הBMR שלך הוא 2500 אז תאכל 3000-3500 קלוריות שרובם פחמימות

• פותח/ת השרשור
מורכבות.

החלטתי לעשות את ההעמסה היום, בדיוק 14 יום מתחילת החיטוב.
לא לאכול בכלל שמן איכותי היום? אני מקבל את כולו משמן זית.

כי מי שעוד לא קרא את המדריך לחיטוב לא יודע שזה מוסבר שם.

מי שעושה חיטוב מבלי לקרוא את המדריך, סביר להניח שהחיטוב שלו לא יהיה מוצלח... גם מי שמשופשף בעינייני החיטוב מאוד מומלץ שיעיין במדריך הנ"ל.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אני חייב להודות שההעמסה הייתה מאוד חיובית, אכלתי המון פחמימות ומרגישים טוב בחיטוב לשם שינוי.
נהייתי הרבה יותר מסיבי עכשיו אחרי ההעמסה, נותן אחלה מוטביציה לחיטוב והרגשה שאתה לא שחיף 😲

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית