סרטון 200 קילו דדליפט

אתה אומר את זה כאילו טכניקה גרועה זו גזירה משמים שלא קשורה אליך. ואני חולק עליך.
לגביי כאבים - אם אתה חושב שכל עוד לא כואב כלום זה 100% ו\או שבשביל להמנע מפציעה זה בסה"כ לשים לב כשכואב משהו, צר לי לאכזב אותך - אבל אתה טועה בגדול.
כי כשיתחילו לך כאבים אתה תתאמן על זה. אולי טיפה תוריד עומס. הם יתחילו בקטן, ואתה תהיה בטוח שזה יעבור תוך שבוע. ברוב הפעמים אגב - זה באמת מה שיקרה. אבל להתאמן בטכניקה לקויה מגדיל את הסיכוי שתהיה פעם אחת שזה לא מה שיקרה. זה לא אומר שתמות. אבל פציעות בנוסח פריצת דיסק, או אפילו בלט - יכולות להשבית אותך בקלות לחצי שנה (ויכולות גם לא).
ובכל מקרה זה שכרגע לא כואב כלום לא אומר שהמצב הוא 100%. פציעה יכולה להיות משהו שאתה צובר, והיא יכולה להיות משהו שקורה מיד. ובכל מקרה גם אם היא משהו שאתה צובר - הכאבים לא חייבים להגיע ברגע שאתה מתחיל לצבור. הם יכולים להגיע גם הרבה אחרי - כשהמצב חמור יותר.

למען הסר ספק, לא באמת משנה לי איך אתה מתאמן, אני מאחל לך בהצלחה וכמובן רפואה שלמה, אבל אני לא אוהב שחבר'ה מטיפים כאן על זה שאפשר להתאמן בטכניקה לקויה ולא להפצע - למרות שזה נכון. דוגמה אישית לא טובה, ובכל מקרה היא תופסת יותר על מי שחזק מאשר על מי שחלש - ומי שכבר חזק כבר בד"כ מספיק זמן בתחום בשביל לקבל החלטה מושכלת, הבעייה היא מי שרק מתחיל והוא חלש - שבו טכניקה לקויה תפגע בסבירות גבוהה יותר מהחבר'ה שכבר חזקים, והוא גם לא אחד שמספיק זמן בתחום כדי לקבל החלטה מושכלת. ויש כאן הרבה מתאמנים חדשים שקוראים (וטוב שכך).

לפותח האשכול - מבחינת טכניקה כבר העירו, גם המוט רחוק מהגוף. בכל אופן סחטיין, מוניטין.
אני לא יודע למה "גב מכווץ" נשמע לך כמו "טכניקה לקויה". אם אין לורדוזה מלאה בגב אז הגב לא מכווץ? למען הסר ספק - כשכתבתי טכניקה "מתחרבנת" התכוונתי להגדרה בפורומים האינטרנטיים: גב לא ישר או איבוד לורדוזה.

אני לא יודע למה "גב מכווץ" נשמע לך כמו "טכניקה לקויה". אם אין לורדוזה מלאה בגב אז הגב לא מכווץ? למען הסר ספק - כשכתבתי טכניקה "מתחרבנת" התכוונתי להגדרה בפורומים האינטרנטיים: גב לא ישר או איבוד לורדוזה.
עמוד שדרה לא ניטרלי זו דוגמה טובה לטכניקה לא טובה. אני לא חי בסרט שאפשרי למשוך 100% מהדדליפטים שלך בכל החיים בצורה מושלמת, אבל זו צריכה להיות השאיפה, כלומר לא להתפשר על טכניקה לקויה - ובטח שלא לתמוך בזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית