הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה לא ברורה מעל הקרסול

Talker

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום לכולם, כבר יותר משלוש שנים אני נתקל לא מעט בכאבים עזים מעל הקרסול בחלק הקדמי של הרגל (בעיקר רגל ימין),
ממש איפה שבמונחים הצבאיים נקרא - שריר המסעות, זה למעשה השריר שנמצא בצידו השני של שריר התאומים.
הכאבים קורים בעיקר בריצות, לפעמים הכאבים מתחילים ישר בתחילת הריצה, לפעמים בסופה, לעיתים גם לא מופיעים, אבל כשהן מופיעות אני עלול להפסיק את הריצה!
אני לא יודע מה לעשות עם הכאבים האלו.. עצות?

דבר נוסף, כששיחקתי כדורגל היו לי הרבה פעמים כאבים באיזור הסרעפת, הכאבים קרו בעיקר כשביצעתי ספרינטים, אלו היו כאבים חדים,
ועד היום אם אני דופק ספרינט, לפעמים יש לי את הכאב החד באיזור הסרעפת שממש לוקח לי את כל האוויר.

אני לרוב נמצא בכושר טוב וכל החיים שלי עסקתי בספורט אז אני לא מבין מאיפה הכאבים האלו צצו..

שלום לכולם, כבר יותר משלוש שנים אני נתקל לא מעט בכאבים עזים מעל הקרסול בחלק הקדמי של הרגל (בעיקר רגל ימין),
ממש איפה שבמונחים הצבאיים נקרא - שריר המסעות, זה למעשה השריר שנמצא בצידו השני של שריר התאומים.
הכאבים קורים בעיקר בריצות, לפעמים הכאבים מתחילים ישר בתחילת הריצה, לפעמים בסופה, לעיתים גם לא מופיעים, אבל כשהן מופיעות אני עלול להפסיק את הריצה!
אני לא יודע מה לעשות עם הכאבים האלו.. עצות?

דבר נוסף, כששיחקתי כדורגל היו לי הרבה פעמים כאבים באיזור הסרעפת, הכאבים קרו בעיקר כשביצעתי ספרינטים, אלו היו כאבים חדים,
ועד היום אם אני דופק ספרינט, לפעמים יש לי את הכאב החד באיזור הסרעפת שממש לוקח לי את כל האוויר.

אני לרוב נמצא בכושר טוב וכל החיים שלי עסקתי בספורט אז אני לא מבין מאיפה הכאבים האלו צצו..

לגבי הכאב בקדמת השוק - סביר להניח שמדובר בכאב של Tibialis anterior (לא מכיר את העניין של "שריר המסעות") שתפקידו הוא לבצע תנועה של Dorsi flexion יחד עם Inversion בכף הרגל (כלומר להביא את כף הרגל "למעלה" ו"פנימה") , לרוב מדובר בגיד של השריר . כאב באזור מאוד נפוץ בקרב מתחילים בתכנית ריצה/הליכה , במיוחד כאשר מדובר בריצה/הליכה בעלייה או במשטחים שאינם אחידים. הוא גם נוטה להופיע בשחקני כדורגל כאשר הם בועטים הרבה עם כף הרגל במנח של Point או בלבישת נעליים צמודות/לוחצות מדי.

לפני שאתה חושב על טיפול צריך לבדוק את הנעליים שלך , צורת הריצה , היסטוריית פציעות , סוג המשטח עליו אתה רץ וכמובן האם תוכנית האימונים שלך מספיק מדורגת.

אחר כך אפשר להתחיל לחשוב על טיפול.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה לך על העזרה, הנעליים נוחות מאוד ויציבות על הרגל לא נראה לי שזאת הבעיה (למרות שבצבא אני מניח שהנעליים סיפקו חלק ניכר מהבעיה..), בעבר שיחקתי כדורגל, במשך כמה שנים אז בנוגע לצורת הריצה אני לא חושב שיש איזשהי בעיה, אין לי היסטוריה עם פציעות במקום הזה מלבד התקופה שהייתי בצבא ורצתי עם נעליי צבא.. סוג המשטח לרוב הוא או אספלט או מדרכה של אבנים משתלבות או שטח (חול עם אבנים..),
אני רץ כל שלושה ימים ריצות של 5 ק"מ בקצב קל (5 דקות לק"מ), לפעמים יש כאבים לפעמים אין ולפעמים זה מופיע בהתחלה , באמצע, בסוף, אין לזה תבנית חוזרת כל פעם בזמן אחר וברמה אחרת... פעם בחודשיים הכאבים עזים מכדי להמשיך לרוץ אבל זה נדיר..

אוקיי תודה לך על העזרה, הנעליים נוחות מאוד ויציבות על הרגל לא נראה לי שזאת הבעיה (למרות שבצבא אני מניח שהנעליים סיפקו חלק ניכר מהבעיה..), בעבר שיחקתי כדורגל, במשך כמה שנים אז בנוגע לצורת הריצה אני לא חושב שיש איזשהי בעיה, אין לי היסטוריה עם פציעות במקום הזה מלבד התקופה שהייתי בצבא ורצתי עם נעליי צבא.. סוג המשטח לרוב הוא או אספלט או מדרכה של אבנים משתלבות או שטח (חול עם אבנים..),
אני רץ כל שלושה ימים ריצות של 5 ק"מ בקצב קל (5 דקות לק"מ), לפעמים יש כאבים לפעמים אין ולפעמים זה מופיע בהתחלה , באמצע, בסוף, אין לזה תבנית חוזרת כל פעם בזמן אחר וברמה אחרת... פעם בחודשיים הכאבים עזים מכדי להמשיך לרוץ אבל זה נדיר..

אני הייתי מנסה להוריד קצת בנפח של הריצה , לבצע מתיחות לשריר וחיזוק אקצנטרי.
בנוסף , כדאי לוודא שאתה רץ במסלולים שיש בהם כמה שפחות עליות (עדיף מישורי לגמרי או עם מעט ירידות).

• פותח/ת השרשור
להוריד בנפח? 5 ק"מ זה מעט לא?
בנוגע לחיזוק אקצנטרי, מה זה אומר?
המסלולים ב95% מהזמן במישור...
ד"א אתמול שוב רצתי והיו לי כאבים חזקים מאוד בשתי הרגליים, אולי כדאי לראות רופא משפחה בנושא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית