הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה תוסף תזונה יותר מתאים לי?

PuppEDogg

משתמש מתחיל
50
3
נק' מוניטין:
3
50
3
אני מתאמן רצוף כבר קרוב לארבעה חודשים (לפני זה הייתי מתאמן לסירוגין בצבא כשהיה לי כוח ואפשרות) והייתי לוקח אבקת חלבון.
כרגע החלפתי לגיינר כי המטרה שלי היא לעלות כ5-10 ק''ג מסת שריר (קודם אני רוצה לעלות 5 ק''ג ולראות אם אני רוצה עוד לעלות)
התייעצתי עם תזונאי ועם הספק של האבקות שממנו קניתי ושניהם אמרו לי לקחת גיינר אחרי אימון בשביל המטרה שלי.
באימון האחרון חבר אמר לי שאחרי אימון צריך לקחת אבקת חלבון ואחרי שעה לאכול/לקחת גיינר ועכשיו אני מבולבל.
המטרה הסופית שלי היא לעלות במסת שריר ולא יתר מידי כמו שאמרתי 5-10 ק''ג נראה לי מספיק.
אני שוקל 80 ק''ג וגובה מטר שמונים, מתאמן שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר ומשתדל לרוץ פעם-פעמיים בשבוע כ20-30 דקות אם מתאפשר לי ואוכל מידי יום ארבע ארוחות (לעיתים רחוקות יוצא לי לאכול חמש אם אני ער עד מאוחר ורעב)
אז מה אתם אומרים אני רוצה לשמוע את הדעה שלכם.
ועוד שאלה בימים שאני לא מתאמן אני עדיין צריך לקחת חלבון/גיינר או שמספיק האוכל

נשמע בהחלט שאתה פשוט מבולבל מחוסר ידע אז בתור התחלה נעשה לך סדר:

קודם כל- גיינר הוא אבקת חלבון, "אז מה ההבדל ביניהם ?" אתה בטח שואל.

אבקת חלבון היא אבקה שדלה בכמות פחמימות והשתדלו להוריד את כמות הפחמימות בה למינימום.

בגיינר זה ההפך- גיינר זאת האבקת חלבון מהמקרה הקודם רק שהיא רוויה בפחמימות-בשביל המטרה שלך שבה תוכל לעלות במשקל.

יש אנשים שבשביל לחסוך בעלויות קונים אבקת חלבון ופשוט משלימים את הפחמימות מאוכל מוצק שיש לך בבית. עם גיינר זה פשוט יותר נוח כי יש לך גם את החלבונים ובמיוחד את הפחמימות בארוחה אחת.

• פותח/ת השרשור
זה היה נשמע כאילו אני לא מבין בזה אבל אני מבין ויודע את ההבדלים
חבר שלי פשוט אמר שמיד אחרי אימון צריך לקחת רק חלבון בשביל השרירים (לא זוכר בדיוק את ההסבר משהו בסגנון של עשו מחקרים וגילו שזה יותר אפקטיבי) ושעה אחרי זה לאכול ואני בינתיים לוקח ישר גיינר שזה כאילו במקום האוכל אחרי. הבלבול היה מי צודק ומה עדיף לקחת אחרי האימון למטרה שלי שהיא לעלות מסת שריר
ועוד שאלה שנזכרתי, אחרי שאני שותה את הגיינר וחוזר הבייתה אני עדיין מרגיש רעב. זה בסדר אם אני אוכל גם אחרי ששתיתי את הגיינר?

נערך לאחרונה:
זה היה נשמע כאילו אני לא מבין בזה אבל אני מבין ויודע את ההבדלים
חבר שלי פשוט אמר שמיד אחרי אימון צריך לקחת רק חלבון בשביל השרירים (לא זוכר בדיוק את ההסבר משהו בסגנון של עשו מחקרים וגילו שזה יותר אפקטיבי) ושעה אחרי זה לאכול ואני בינתיים לוקח ישר גיינר שזה כאילו במקום האוכל אחרי. הבלבול היה מי צודק ומה עדיף לקחת אחרי האימון למטרה שלי שהיא לעלות מסת שריר
ועוד שאלה שנזכרתי, אחרי שאני שותה את הגיינר וחוזר הבייתה אני עדיין מרגיש רעב. זה בסדר אם אני אוכל גם אחרי ששתיתי את הגיינר?
חבר שלך הטעה אותך.
אין שום משמעות לצריכת חלבון לאחר אימון אלא אם התאמנת בצום.
ובכלל, סתם בזבזת כסף אתה לא צריך גיינר אתה יכול לאכול אוכל עם תפריט טוב (קח תפריט מהפורטל) ותעלה במשקל.

תמיד תזכור שאותו התזונאי הוא גם ספק והוא יעשה הכל כדי למכור לך, אין שום טעם בגיינר תבנה לעצמך תפריט ראו שתקח מהפורטל ותלמד קצת על תזונה, לא יזיק לך.
ולא אל תקשיב לאנשים בחדר כושר או לחברים שלך כי בדרך כלל מה שהם מכירים זה מיתוסים שאנשים אחרים סיפרו להם...

• פותח/ת השרשור
הסיבה שהחלפתי לגיינר היא שאני לא מצליח לעלות במשקל, עד לפני שבוע במשך כמעט ארבעה חודשים הייתי לוקח חלבון אחרי האימון חוזר הבייתה ואוכל ובזמן הזה עליתי 2 ק''ג וירדתי אחד. יש לי חילוף חומרים מאוד מהיר
ולא עניתם לי על השאלה האחרת, אחרי הגיינר אני עדיין רעב זה בסדר לאכול אחרי או לא?

הסיבה שהחלפתי לגיינר היא שאני לא מצליח לעלות במשקל, עד לפני שבוע במשך כמעט ארבעה חודשים הייתי לוקח חלבון אחרי האימון חוזר הבייתה ואוכל ובזמן הזה עליתי 2 ק''ג וירדתי אחד. יש לי חילוף חומרים מאוד מהיר
ולא עניתם לי על השאלה האחרת, אחרי הגיינר אני עדיין רעב זה בסדר לאכול אחרי או לא?
אתה שואל שאלות של אחד שאין לו מושג, כבר אמרתי לך ללכת לקרוא בפורטל אף אחד פה לא יאכיל אותך בכפית זהב, ואין כזה דבר חילוף חומרים מהיר יש לא אוכל מספיק.

נדמה לי שאתה ממוקד יותר מדי בתוספים. אלו תוספים. הם מתווספים ומשלימים. אין לך שום סיכוי להוסיף מסת שריר עם התזונה שלך לקויה.
בכדי להעלות מסת שריר אתה זקוק לעודף קלורי ומתזונה נקייה.
חלבון לאחר אימון הוא מעולה, הוא נספג מהר (whey למשל) וסוגר פינה לאחר האימון אולם כאן מסתיים תפקידו. ההיפרטרופיה, כלומר גדילת הנפח מתרחשת במשך כל היממה והיא זקוקה לאוכל והרבה (חלבונים מן החי - בשר, ביצים, דגים, שומנים רווים וחד-בלתי רווים - בשר, אבוקדו, קוקוס, אומגה 3 ופחמימות מתוזמנות לערך גליקמי גבוה או נמוך בהתאם לצו השעה).
גיינר אם תשאל אותי הוא תוסף מיותר (וגם די דוחה קונספטואלית). אם אתה רעב אחרי הגיינר בוודאי שתאכל או יותר טוב, תאכל הרבה והיפטר מהגיינר.

נדמה לי שאתה ממוקד יותר מדי בתוספים. אלו תוספים. הם מתווספים ומשלימים. אין לך שום סיכוי להוסיף מסת שריר עם התזונה שלך לקויה.
בכדי להעלות מסת שריר אתה זקוק לעודף קלורי ומתזונה נקייה.
חלבון לאחר אימון הוא מעולה, הוא נספג מהר (whey למשל) וסוגר פינה לאחר האימון אולם כאן מסתיים תפקידו. ההיפרטרופיה, כלומר גדילת הנפח מתרחשת במשך כל היממה והיא זקוקה לאוכל והרבה (חלבונים מן החי - בשר, ביצים, דגים, שומנים רווים וחד-בלתי רווים - בשר, אבוקדו, קוקוס, אומגה 3 ופחמימות מתוזמנות לערך גליקמי גבוה או נמוך בהתאם לצו השעה).
גיינר אם תשאל אותי הוא תוסף מיותר (וגם די דוחה קונספטואלית). אם אתה רעב אחרי הגיינר בוודאי שתאכל או יותר טוב, תאכל הרבה והיפטר מהגיינר.
החתימה שלך אדירה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית