עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ראשון ורביעי אומר שתתאמן ארבעה ימים ברציפות. שים בצד את התלת-ראשי, מה זה עושה לכל המערכת?
אלה לא פעילויות מקבילות, העצימות של עבודה פיזית או אימוני ריצה (ריצה בקצב לא עצים) נמוכה ולכן אפשר לחזור עליה יום אחרי יום וגם זה לא בהתחלה.מה החשיבות של אימון יומיומי אם אין חזרה על אותו חלק גוף? אנשים שרצים כל יום, או שעובדים בעבודה פיזית אלו לא מקרים מקבילים?
בוא תראה לי איך אתה מסדר את זה ככה שיש לשריר שלך תמיד יום מנוחה אחד לפחות בשבוע (בלי קשר שחשוב גם שפעם בשבוע יהיה יומיים מנוחה)
אלה לא פעילויות מקבילות, העצימות של עבודה פיזית או אימוני ריצה (ריצה בקצב לא עצים) נמוכה ולכן אפשר לחזור עליה יום אחרי יום וגם זה לא בהתחלה.
התכוונתי שתראה לי איך אתה מחלק את זה ככה, שלכל שריר יש יום מנוחה אחרי שעובדים עליו ולפני שעובדים עליו....לא הבנתי את הכוונה שלך, אם עובדים ABC שש פעמים בשבועף תמיד יש יום אחד מנוחה כללית - נגיד יום שבת - ובלי קשר מה שציינתי קודם שלמעשה אתה לא מתאמן על אותו חלק ספציפית רק שלושה ימים לאחר מכן.
התכוונתי שתראה לי איך אתה מחלק את זה ככה, שלכל שריר יש יום מנוחה אחרי שעובדים עליו ולפני שעובדים עליו....
חזה וגב לא יכול להיות יום אחרי יום כי חזה תחתון עובד בכל התרגילי גבלדוגמא: חזה יד אחורית, גב יד קדמית, כתפיים ורגליים.
מה זה גוף עליון? חזה, גב, כתפיים וידיים? זה הרבה לאימון אחדלמה לא הולכים על חלוקה כזאת למשל?
ראשון- רגליים
שני- גוף עליון
שלישי- מנוחה
רביעי- רגליים
חמישי- חזה, יד אחורית, כתף קדמית ואמצעית
שישי- גב (כל החלקים), יד קדמית, כתף אחורית
באימון של גוף עליון אני עושה 3 סטים לכל שריר, איך זה הרבה ואימון רגליים שלם זה לא הרבה?מה זה גוף עליון? חזה, גב, כתפיים וידיים? זה הרבה לאימון אחד
ובין חמישי לשישי אין לך התאוששות של הגב
תשמע, אם המטרה של היא רק לעשות, אז אין בעיה. אם המטרה שלך היא להתקדם, אז כן, גב צריך להתאושש אחרי אימון חזה. (בהנחה שאתה מאמן את החזה התחתון). הוא לא שריר מייצב הוא סינרגיסט. ומה זה 3 סטים לכל תרגיל? אימון פלג גוף עליון שלך זה נגיד תרגיל חזה, תרגיל גב, תרגיל כתפיים וזהו? בלי קשר, כתפיים וחזה לא הולך ביחד באותו אימון... קשה מאוד להתקדם ככהבאימון של גוף עליון אני עושה 3 סטים לכל שריר, איך זה הרבה ואימון רגליים שלם זה לא הרבה?
לגבי התאוששות של גב בין חמישי לשישי, לדעתך הגב מגיע בכלל למצב שהוא צריך להתאושש מאימון חזה? הוא בסה"כ שריר מייצב, כמו יד אחורית או בטן כשאתה עושה מתח (סתם דוגמא).
חזה וגב לא יכול להיות יום אחרי יום כי חזה תחתון עובד בכל התרגילי גב
אותו דבר לגבי חזה תחתון , בכל התרגילים הגב עובד (חזה שיפוע שלילי, פרפר בפולי עליון, מקבילים רחב וכו'..)
גב וכתפיים לא יכולים להיות יום אחרי יום כי הכתף האחורית עובדת בכל התרגילי גב
חזה וכתפיים לא יכולים להיות יום אחרי יום כי הכתף הקדמית עובדת בכל התרגילי חזה
כתפיים ויד אחורית לא יכולים להיות ביחד כי כמעט בכל תרגילים הכתפיים היד אחורית עובדת
ראיתי במספר דיונים פה שחלוקת ABC פחות מומלצת מכיוון שאם מתבצעת 3-5 פעמים בשבוע העצימות קטנה מדי ואם 6 פעמים בשבוע העצימות גדולה מדי.
אבל אם שריר עובד רק פעמיים בשבוע, בהפרש של 3 ימים מינימום (נגיד ראשון ורביעי), למה העצימות נחשבת גדולה מדי?
בגלל זה ההמלצות הם להימנע מתוכניות פיצולים abc , abcd וכו'...למתאמנים על חומרים אין בעיה עם ההתאוששות הזאת, לטבעיים זה בעיהההגבלות שעשית לא הגיוניות, יד אחורית עובדת בכל תרגיל לחיצה אז אי אפשר לעשות לא חזה ולא כתפיים בשום קרבה ליד אחורית - לא יום לפני ולא יום אחרי?
ב-ab כן אפשר למצוא דרך לפצל בלי להיפגע יותר מדי..
למשל:איך היית מסדר AB בהתחשב בהגבלות שהצבת?
למשל:
יום ראשון - גב, חזה, יד קדמית
יום שלישי - רגליים, כתפיים, יד אחורית
יום חמישי - חזה, גב, יד קדמית
יום שישי - רגליים, יד אחורית
* כתפיים זה שריר שלא צריך לעבוד עליו יותר מפעם בשבוע. בדיוק מהסיבה שהוא עובד בשאר האימונים של החזה והגב.
* פעם מתחילים אימון בגב ופעם מתחילים אימון בחזה
* ליד קדמית או אחורית לא אכפת לי אם אין מנוחה. זה בונוס ואני לא מצפה להתקדם יותר מדי ביד קדמית ואחורית ככה... אלא להתקדם דרך הלחיצות והמשיכות/חתירות
* אפשר גם להחליט שעושים שבוע של 4 אימונים ושבוע של 3 אימונים ואז תמיד יש לך יום מנוחה