הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר חלבון מהצומח-סויה

איציק חזן

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
החלבון מפולי הסויה מלא בכל החומצות אמינו? והספיגה שלו בגוף פחותה מחלבון מהחי או זהה?
תודה לעונים:161bd:

עד כמה שאני יודע הוא נחשב לחלבון מלא..הספיגה שלו מהירה (בדומה למי גבינה - אבל פחות מהיר) ובכל מקרה לא מומלץ לצרוך מזה יותר מדי - המחקרים על זה עדיין חלשים, בעיקר מהבחינה ההורמונלית

• פותח/ת השרשור
מה זה עלול לגרום לבחינה ההורמונלית?

מה זה עלול לגרום לבחינה ההורמונלית?
נסה את זה:
upload_2013-12-19_17-16-20.png

חחחחחח

בסויה יש מה שנקרא פיטו-אסטרוגן שזה מרכיב שנמצא בצומח שדומה בהרכב שלו לאסטרוגן (הורמון נשי) וכמו שאתה יודע, או לא, ככל שיש לך יותר אסטרוגן, הטסטוסטורון נמוך יותר (הורמון גברי - אחראי על בניית שריר). המחקרים בנושא לא כל כך בטוחים אם הפיטואסטרוגן באמת מתפקד כמו אסטרוגן, אם הוא עלול לגרום לסרטן השד לנשים (בצריכה מוגזמת) אם הוא מוריד רמות טסטוסטורון..או שהוא מעולה חח..

בקצרה, תאכל, לא יותר מדי..אני מקפיד לא לעבור את המנת סויה ביום (כוס חלב סויה, 40-50 גרם פתיתי סויה, אדממה - כל אלה)

• פותח/ת השרשור
הסויה קיימת מי יודע כמה זמן איך לעזאזל אין מחקרים וודאיים בנושא אחרי כל ההתפתחות בתחום(או שלא), הרי זה לא משהו שולי זה נוגע לכלל האוכלוסייה

תודה רבה סיפקה אותי התשובה

לדעתי התחילו מחקרים, אבל אל תשכח שכל הטרנד צמחונות הזה התחיל לתפוס רק בזמן האחרון, וצריך מחקר לאורך זמן..מה שלוקח זמן חח.

פשוט תאכל במידה..

קניתי פתיתי סויה של שפע ואני לוקח כ-30 גרם ביום שמביא לי 17 גרם חלבון בערך.(55 גרם חלבון ל100 גרם....חבל שלא מומלץ לאכול יותר.)
מ30 גרם לא יכול לקרות משהו רע נכון?....חחח

קניתי פתיתי סויה של שפע ואני לוקח כ-30 גרם ביום שמביא לי 17 גרם חלבון בערך.(55 גרם חלבון ל100 גרם....חבל שלא מומלץ לאכול יותר.)
מ30 גרם לא יכול לקרות משהו רע נכון?....חחח

גם אני מאוד אוהב לאכול את זה, אפילו כנישנוש זה פשוט חסר טעם והרבה חלבון חח אז זה כיף. לא יקרה כלום אם תאכל קצת יותר, אבל לא מומלץ. יש מחקרים שמראים שהאסטרוגן הצימחי בעייתי (ויש כאלה שאומרים שהוא לא משנה בכלל) אי אפשר לדעת למי להאמין..

Back
למעלה תחתית