ייעוץ תיכנון של טקסס

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
אני בקרוב מאוד יסיים SS
משקלים כרגע:
סקוואט 162.5
בנץ' 80
דדליפט 165
פרס 57.5

על משקל גוף 80+-

התחלתי לקרוא קצת על טקסס ויש לי כמה שאלות:

1. ביום עצימות רשום לפי המאמר ללכת על סט כבד של 1-3 חזרות
בXL לדוגמא ששמו במאמר רשום ביום עצימות ללכת על 5 חזרות
יש עדיפות מסוימת??

2. כמה זמן אמורות להיות המנוחות ב5X5?? (ברור לי שכמה שצריך... בממוצע כמה זה יהיה?)
יש לי מלחמה על הראק במכון ו5X5 נשמע ארוך 😅
השאלה אם זה יהיה קשה כמו ה3X5 בSS שבסט האחרון אני נח 8-10 דקות
או שהרעיון של זה הוא יותר קליל??

3. תרגילי עזר איפה אני מוסיף?? איזה תרגילי עזר הייתם ממליצים?
ולדעתכם כדאי להוסיף תרגיל אחד בסגנון של פווארקלין,קלין,מאסקל קלין וכאלה ליום הכבד??

4. טיפים, דברים שאני צריך לדעת, דעות על התוכנית, טעויות נפוצות, כל דבר שיכול לעזור לי 😛

זה השאלות שיש לי בינתיים... בטוח שיהיו עוד בהמשך:character20-18:

תודה!✌️

1. שתי האופציות אפשריות. תתחיל מחמישיות, עם הזמן החזרות כבר יירדו מעצמן ל-3, וגם מתחת לזה...
2. 5X5 לא יהיה עם RM5 אמיתי, אז בשניים-שלושה סטים הראשונים המנוחות יהיו יותר קצרות. לקראת הסט או השניים האחרונים כנראה תצטרך לנוח יותר.
3. תרגילי עזר - אפשר לדחוף בייספס ליום התאוששות בלי יותר מדי בעיה. אפשר לעשות אימון נפרד לתרגילי עזר אחרי יום הנפח, או אחרי הסוף של העצימות. בכל מקרה צריך לראות תכנית מלאה, אי אפשר סתם להמליץ על משהו ספציפי.
4. ההמלצה הכי חשובה - לא להפוך ל"מכונת נפח". שמור על יחס של 85% בין הנפח לעצימות. גם אם זה אומר שתחזור על משקלים ביום הנפח. המטרה היא לשבור שיאים ביום העצימות, ולא לראות כמה אתה יכול לעשות 5X5 בלי להקיא או לרצות למות.

• פותח/ת השרשור
1. שתי האופציות אפשריות. תתחיל מחמישיות, עם הזמן החזרות כבר יירדו מעצמן ל-3, וגם מתחת לזה...
2. 5X5 לא יהיה עם RM5 אמיתי, אז בשניים-שלושה סטים הראשונים המנוחות יהיו יותר קצרות. לקראת הסט או השניים האחרונים כנראה תצטרך לנוח יותר.
3. תרגילי עזר - אפשר לדחוף בייספס ליום התאוששות בלי יותר מדי בעיה. אפשר לעשות אימון נפרד לתרגילי עזר אחרי יום הנפח, או אחרי הסוף של העצימות. בכל מקרה צריך לראות תכנית מלאה, אי אפשר סתם להמליץ על משהו ספציפי.
4. ההמלצה הכי חשובה - לא להפוך ל"מכונת נפח". שמור על יחס של 85% בין הנפח לעצימות. גם אם זה אומר שתחזור על משקלים ביום הנפח. המטרה היא לשבור שיאים ביום העצימות, ולא לראות כמה אתה יכול לעשות 5X5 בלי להקיא או לרצות למות.

תודה רבה עזרת לי מאוד! 😃

נפח:

סקוואט 5X5
בנץ' 5X5
מתח 3Xmax (או הצעה אחרת?)

התאוששות:

פרונט סקוואט 3X3
פרס 3X5
חתירה מוט/דאמבל 3X3 (אפשרי עם דאמבל?? אני אישית מעדיף את זה על מוט...)

עצימות:
סקוואט 1X5
בנץ' 1X5
דדליפט 1X5

איך זה לדעתך? מה לשנות? איפה להוסיף את העזר נגיד בתבנית הזאת?
ושאלה לגבי ההתאששות...
אני עושה בעצימות/נפח LB רחב מאוד...
אז אפשר לעשות בהתאוששות פרונט סקוואט 3X3 כבד?
כנל הפרס והחתירה... הם לא מופיעים ביום נפח אז אי אפשר לעשות את הקטע עם ה10%
אז אפשר לעבוד פשוט כבד?

קח תבנית אקסל מוכנה שלא תסתבך.

קבצים מצורפים

• TexasMethodCalc.xls
    KB 31.5 · צפיות: 170
תודה רבה עזרת לי מאוד! 😃

נפח:
סקוואט 5X5
בנץ' 5X5
מתח 3Xmax (או הצעה אחרת?)
התאוששות:
פרונט סקוואט 3X3
פרס 3X5
חתירה מוט/דאמבל 3X3 (אפשרי עם דאמבל?? אני אישית מעדיף את זה על מוט...)

עצימות:
סקוואט 1X5
בנץ' 1X5
דדליפט 1X5

איך זה לדעתך? מה לשנות? איפה להוסיף את העזר נגיד בתבנית הזאת?
ושאלה לגבי ההתאששות...
אני עושה בעצימות/נפח LB רחב מאוד...
אז אפשר לעשות בהתאוששות פרונט סקוואט 3X3 כבד?
כנל הפרס והחתירה... הם לא מופיעים ביום נפח אז אי אפשר לעשות את הקטע עם ה10%
אז אפשר לעבוד פשוט כבד?

התכנית בסדר. איזה תרגילי עזר אתה רוצה לעשות, ולמה? (תרגילי עזר מיועדים לעבוד על נקודות חלשות, או להוסיף נפח לשריר זה או אחר שנמצא בפיגור).
לגבי הפרונט סקוואט והפרס - אין בעיה שתעבוד כבד, אבל תימנע מ - grinders. המטרה בסופו של דבר באימון ההתאוששות היא להתאושש.
חתירה - ספציפית בתרגיל הזה אין ממש בעיה שתעבוד עם דאמבל, או אפילו רחמנא ליצלן במכונה. מה שכן, בד"כ חתירה שהיא לא בנט אובר או פנדליי מתבצעת בתור עבודת בילדינג לחזרות גבוהות...

• פותח/ת השרשור
התכנית בסדר. איזה תרגילי עזר אתה רוצה לעשות, ולמה? (תרגילי עזר מיועדים לעבוד על נקודות חלשות, או להוסיף נפח לשריר זה או אחר שנמצא בפיגור).
לגבי הפרונט סקוואט והפרס - אין בעיה שתעבוד כבד, אבל תימנע מ - grinders. המטרה בסופו של דבר באימון ההתאוששות היא להתאושש.
חתירה - ספציפית בתרגיל הזה אין ממש בעיה שתעבוד עם דאמבל, או אפילו רחמנא ליצלן במכונה. מה שכן, בד"כ חתירה שהיא לא בנט אובר או פנדליי מתבצעת בתור עבודת בילדינג לחזרות גבוהות...

מקבילים
משהו לחזה
משהו לכתפיים

הלחיצות שלי בפיגור...
משהו שיעזור להרים אותם 😃
לדעתי נפח יכול לעזור בקטע הזה... (חזרות של 8-12)
מה אתה אומר? יש הצעות?

בקשר לחתירה אני יעשה דאמבל ול6-8 חזרות 😅

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית