הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אכילת פחממות במסה לשם עלייה נקייה יותר

• פותח/ת השרשור roni
  • פורסם בתאריך

roni

משתמש מתחיל
63
0
נק' מוניטין:
0
63
0
שלום.
אני מתאמן קבוע בשעות הבוקר.

יש לי חבר שטוען, שאכילת הפחממות בתקופת המסה, לפני האימון ,אחרי האימון, ושוב פעם שעתיים אחרי תוביל לעלייה נקייה יותר בעליית במסת השריר, וכמה שפחות אחוזי שומן במהלך תקופת המסה.

דוגמא ואני מתחיל להתאמן ב-8 אז ב-7 אכלתי לדוגמא 80 גרם פחממה, אחרי האימון 80 גרם פחממה, ושעתיים אחרי שוב. ובמשך שאר היום לאכול אך ורק חלבון בלבד, וירקות לשם הפחממות מהם.

הוא טוען שכך תוביל לעלייה נקייה יותר במסת השריר ופחות אחוזי שומן?! שאני מכניס את הכמות פחממות בדיוק מתי שהגוף צריך, וכך אני נמנע בערב ולפני השינה מאכילת פחממות.

. השאלה שלי האם הוא צודק ?.. והאם זה יעיל?!

תודה רבה 😉

הצורה שבה הגוף ייקלוט את ה80 גרם פחמימה בשעות הבוקר, לא תהיה שונה מהצורה שבה הגוף ייקלוט את ה80 גרם פחמימה בשעות הערב למשל

לכן הוא טועה בכל קו המחשבה שלו בנושא הזה. (שהכיל בתוכו מספר טעויות נוספות)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני סתם נתתי דוגמא ל-80 גרם. הוא מתכוון בכך שתאכל את כמות הפחממות כמה שיותר סמוך לפני והאחרי האימון, כך זה יהיה יותר אפקטיבי לעלייה נקייה יותר במסת השריר.

בסופו של דבר אלו היו אותם הקלוריות וכמות הפחממות שנכניס בסוף היום.
אבל משום מה, יש פה קצת הגיון אתה לא חושב ?!..

עיניין הכמות לא היה חלק בהסבר שלי, הגוף ייקלוט את הפחמימות בצורה דומה לא משנה מתי צרכת ביום
הדרך הייחידה שבה תוכל לעלות נקי יותר היא בכך שתישמור על תפריט מסודר לאורח כל היום

אבל משום מה, יש פה קצת הגיון אתה לא חושב ?!..
אני לא רואה היגיון בעיניין, הדרך שהוא מתאר סובבת סביב האימון.
בוא ניסתכל על העיניין כך: יום ללא אימון מה תעשה, מתי תאכל?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בימים ללא אימון, פשוט להוריד את כמות הפחממות.
בסופו של דבר כמו שאמרנו, הכל מסתכם במאזן החיובי בסוף היום. עצם אכילת הפחממות בסמוך לזמן האימון, ואחרי, תוביל לרמת אינסולין תקינה, וכך בשעות הערב שהגוף יקבל רק חלבון, רמת האינוסלין תשאר נמוכה, וכך הגוף לא יבנה תאי שומן מיותרים, עקב אנריגה לא מנוצלת ורמת סוכר גבוה בדם. זה העיקרון של ההמלצה שלו.

תודה על התגובה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית