הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בגב התחתון....

LEROY2589

משתמש פעיל
770
13
נק' מוניטין:
29
770
13
go active
שלום... אני לפני כ-3 שבועות התחלתי להרגיש כאבים בגב התחתון,עכשיו עברתי בדיקה,ולפי הבדיקה רשום לי.״יישור הלורדוזיס פיזיאולוגית״,״ומבנה החוליות והמרווח הבין וחליתי שמורים״...
השאלה שלי למה אני בעצם מרגיש עדיין כאבים ומה כל המשמעות של זה אומר.....אשמח לקבל חוות דעת...

שלום... אני לפני כ-3 שבועות התחלתי להרגיש כאבים בגב התחתון,עכשיו עברתי בדיקה,ולפי הבדיקה רשום לי.״יישור הלורדוזיס פיזיאולוגית״,״ומבנה החוליות והמרווח הבין וחליתי שמורים״...
השאלה שלי למה אני בעצם מרגיש עדיין כאבים ומה כל המשמעות של זה אומר.....אשמח לקבל חוות דעת...
@yonizarkh
אשמח לדעתך.
לפי מה שאני מבין (או לא מבין) בבדיקה נרשם שהעמ״ש התיישר מסיבות כאלו ואחרות (לפי מה שאני מבין זה בד״כ גנטי או עקב ניתוח/לחץ באזור), מתאפיין בעיקר באזור הצוואר? השלכות/תופעות/דגשים לאימונים (אם בכלל)?

@yonizarkh
אשמח לדעתך.
לפי מה שאני מבין (או לא מבין) בבדיקה נרשם שהעמ״ש התיישר מסיבות כאלו ואחרות (לפי מה שאני מבין זה בד״כ גנטי או עקב ניתוח/לחץ באזור), מתאפיין בעיקר באזור הצוואר? השלכות/תופעות/דגשים לאימונים (אם בכלל)?

כתוב שנמצא בצילום יישור לורדוזה פיזיולוגית . אני מניח שזה קשור לכאבי הגב (ולכן סביר להניח שמדובר באזור הלומבר ולא הצוואר. אם כי זה גם ממצא שכיח גם בצוואר). מצד שני , בהנחה שלא היו לו צילומים לפני כאבי הגב , אנחנו לא יודעים אם היישור הוא כתוצאה מהכאב/חבלה או שזה פשוט המבנה הטבעי שלו.

בכל אופן , אין לזה ממש משמעות. לא מטפלים ביישור הלורדוזה , אלא בכאב עצמו.

כתוב שנמצא בצילום יישור לורדוזה פיזיולוגית . אני מניח שזה קשור לכאבי הגב (ולכן סביר להניח שמדובר באזור הלומבר ולא הצוואר. אם כי זה גם ממצא שכיח גם בצוואר). מצד שני , בהנחה שלא היו לו צילומים לפני כאבי הגב , אנחנו לא יודעים אם היישור הוא כתוצאה מהכאב/חבלה או שזה פשוט המבנה הטבעי שלו.

בכל אופן , אין לזה ממש משמעות. לא מטפלים ביישור הלורדוזה , אלא בכאב עצמו.
מה הטיפול בכאב? או יותר נכון מה השלב הבא מבחינתו?

מה הטיפול בכאב? או יותר נכון מה השלב הבא מבחינתו?

להגיע לאורטופד , לקבל אבחנה (סביר מאוד להניח שהיא תהיה עמומה ובנאלית בסגנון "LOW BACK PAIN") וטיפול ( טיפול תרופתי סטנדרטי או אם הרופא מבין דבר או שניים - הפנייה לפיזיו)

• פותח/ת השרשור
זהו אז הביאו לי כדור לטפל בזה וכרגע זה עבר...אני מאמין שזה נגרם מעומס יתר בעבודה+היתה ליי גם שפעת אז כנראה שזה גם השפיעה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית