הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פרס 57.5 ק"ג 2X5

Leviathan

משתמש פעיל
756
225
נק' מוניטין:
2,184
756
225
זה מאור סוואן, הייתה לי קצת בעיה עם המשתמש הקודם כי אני מתחבר דרך הפייסבוק אז זה המשתמש החדש שלי.
בכל אופן, עשיתי היום PR שלא עשיתי כבר שנה וחצי מזורגגים שאני תקוע על אותו משקל בפרס - 57.5 ק"ג לחמישייה, לא לסט אחד אלא לשניים! ~מרגיש נפלא~
להפתעתי לא היה שימוש ברגליים גם בחזרות הקשות.
הסט המצולם הוא הסט השני, הראשון היה הרבה יותר קל.

זה באמת יפה מאוד, אבל היה שימוש ברגליים בכל החזרות. זה לא היה ברמה של ג'רק, אבל היה.

• פותח/ת השרשור
זה באמת יפה מאוד, אבל היה שימוש ברגליים בכל החזרות. זה לא היה ברמה של ג'רק, אבל היה.
אני לא משתמש ברגליים אחי.
אני עושה את מה שריפטו אמר במהדורה השלישית של SS.
אני משתמש בתנועה מהגוף, אבל הרגליים נעולות, וזה בטוח במיליון אחוז כי בדקתי את זה בעצמי [בהתחלה גם אני חשבתי שאני משתמש ברגליים].
שים לב גם שבחזרה הראשונה והשנייה נראה שיש יותר שימוש וב-3 החזרות האחרונות פתאום התנועה נקייה יותר, אם הייתי משתמש ברגליים זה היה בחזרות האחרונות ולא בראשונות.

אני עושה את מה שריפטו אמר במהדורה השלישית של SS.
קודם כל, אתה לא. כי הפרס של המהדורה השלישית מתחיל מלמטה, ואתה מתחיל את כל החזרות למעט הראשונה מלמעלה.

אני משתמש בתנועה מהגוף, אבל הרגליים נעולות, וזה בטוח במיליון אחוז כי בדקתי את זה בעצמי [בהתחלה גם אני חשבתי שאני משתמש ברגליים].
אין פה מה לבדוק, יש סרטון. למרות שהזווית לא טובה, רואים את זה. הברכיים לא נעולות ב100% לכל אורך התרגיל. אתה משתמש בבאונס (קטן) מהרגליים.

שים לב גם שבחזרה הראשונה והשנייה נראה שיש יותר שימוש וב-3 החזרות האחרונות פתאום התנועה נקייה יותר, אם הייתי משתמש ברגליים זה היה בחזרות האחרונות ולא בראשונות.
לא נכון. בד"כ מה שקורה כשיש נטייה להשתמש ברגליים כשמתחילים את הראשונה מלמטה ואת השאר מלמעלה זה שמשתמשים ברגליים רק בראשונה. למה? כי אותה מתחילים בלי רפלקס מתיחה, בניגוד לשאר - שהוא מקל. אז משתמשים ברגליים איפה שקשה - וזה בחזרה שלא מתחילה מלמעלה. אבל במקרה שלך השתמשת ברגליים בכל החזרות, אולי באחת לא ואני אומר את זה רק כי הזווית בעייתית. אתה צריך להרגיש את הקוואדס, ואם אתה בוחר לעשות את הפרס ע"פ המהדורה השלישית, אז כל חזרה אתה צריך להתחיל מלמטה ועם תנועת אגן - שזה משהו שעשית מעט מאוד בחזרה הראשונה, ובשאר לא ממש.

אגב, בנוסף, הייתי מקפיד לבצע shrug חזק יותר. זה סופר חשוב על מנת לשמור על הכתפיים בריאות, וזה גם עוזר לך להרים יותר משקל.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, אתה לא. כי הפרס של המהדורה השלישית מתחיל מלמטה, ואתה מתחיל את כל החזרות למעט הראשונה מלמעלה.

אין פה מה לבדוק, יש סרטון. למרות שהזווית לא טובה, רואים את זה. הברכיים לא נעולות ב100% לכל אורך התרגיל. אתה משתמש בבאונס (קטן) מהרגליים.

לא נכון. בד"כ מה שקורה כשיש נטייה להשתמש ברגליים כשמתחילים את הראשונה מלמטה ואת השאר מלמעלה זה שמשתמשים ברגליים רק בראשונה. למה? כי אותה מתחילים בלי רפלקס מתיחה, בניגוד לשאר - שהוא מקל. אז משתמשים ברגליים איפה שקשה - וזה בחזרה שלא מתחילה מלמעלה. אבל במקרה שלך השתמשת ברגליים בכל החזרות, אולי באחת לא ואני אומר את זה רק כי הזווית בעייתית. אתה צריך להרגיש את הקוואדס, ואם אתה בוחר לעשות את הפרס ע"פ המהדורה השלישית, אז כל חזרה אתה צריך להתחיל מלמטה ועם תנועת אגן - שזה משהו שעשית מעט מאוד בחזרה הראשונה, ובשאר לא ממש.
אוקיי, אם אתה אומר. מובן לחלוטין.
אני לא מרגיש שום שימוש ברגליים - אבל אם אתה אומר שיש כזה, בעיניי הוא מינורי ולא פוגע בהתקדמות.
הסט הראשון היה קליל לחלוטין ושם לא היה כלום, אני מעדיף להתקדם במשקלים עם באונס מינורי מאשר להיתקע על אותו משקל.
אגב, בנוסף, הייתי מקפיד לבצע shrug חזק יותר. זה סופר חשוב על מנת לשמור על הכתפיים בריאות, וזה גם עוזר לך להרים יותר משקל.
מה הכוונה בשראג?

אני מעדיף להתקדם במשקלים עם באונס מינורי מאשר להיתקע על אותו משקל.
כל עוד הבאונס זהה כל הזמן אין בעייה, אבל הבעייה היא שאתה לא יכול לדעת את זה. מתישהו אתה לא תדע אם אתה מוסיף משקל למוט כי אתה מגדיל את הבאונס מהרגליים או כי אתה מתחזק. ברגע שזה מותר, וזה יהיה קשה - אתה תרמה. לכן אתה חייב קריטריונים ברורים על מנת לאמוד התקדמות וביצועים.
לא סתם חזרה בבנץ' שלא נגעה בחזה לא נחשבת, לא סתם סקוואט שלא שבר מקביל לא נחשב, לא סתם בנץ' שמישהו נגע במוט חוץ ממך לא נחשב וכו' וכו'
אתה חייב קריטריונים חד משמעיים על מנת לאמוד את ההצלחה או הכישלון של כל חזרה.

מה הכוונה בשראג?
הרמה חזקה של הכתפיים למעלה. כיווץ חזק של הטרפזים. כלל ברזל - כל עוד משקל כלשהו נעול מעל הראש, שראג חזק הינו הכרחי ומשמש קודם כל כאמצעי בטיחות לכתפיים שלנו.

• פותח/ת השרשור
כל עוד הבאונס זהה כל הזמן אין בעייה, אבל הבעייה היא שאתה לא יכול לדעת את זה. מתישהו אתה לא תדע אם אתה מוסיף משקל למוט כי אתה מגדיל את הבאונס מהרגליים או כי אתה מתחזק. ברגע שזה מותר, וזה יהיה קשה - אתה תרמה. לכן אתה חייב קריטריונים ברורים על מנת לאמוד התקדמות וביצועים.
לא סתם חזרה בבנץ' שלא נגעה בחזה לא נחשבת, לא סתם סקוואט שלא שבר מקביל לא נחשב, לא סתם בנץ' שמישהו נגע במוט חוץ ממך לא נחשב וכו' וכו'
אתה חייב קריטריונים חד משמעיים על מנת לאמוד את ההצלחה או הכישלון של כל חזרה.

הרמה חזקה של הכתפיים למעלה. כיווץ חזק של הטרפזים. כלל ברזל - כל עוד משקל כלשהו נעול מעל הראש, שראג חזק הינו הכרחי ומשמש קודם כל כאמצעי בטיחות לכתפיים שלנו.
אני אעבוד על הבאונס הזה, אנסה בלי ואתעד כל 5 ק"ג את הטכניקה שלי, וכך אדע אם אני לא מרמה יותר מדי.

כלל ברזל - כל עוד משקל כלשהו נעול מעל הראש, שראג חזק הינו הכרחי ומשמש קודם כל כאמצעי בטיחות לכתפיים שלנו.

זה מענין אותי מאוד אישית (עקב בעיות כתפיים כמובן...)
אם נשים בצד לרגע את ענין ההתחזקות, ונניח שיש בעיה/מגבלה של "צביטה" (impingement) האם לדעתך שראג יהיה יעיל יותר מאשר למשל קיצור של טווח התנועה?
(כלומר עצירה ס"מ או שניים לפני נעילה)

אפשא קישור לסירטון? הפלאש לא עובד לי....

כנ״ל, ביקשתי כמה פעמים לא לעלות סרטונים כאלה ולא מתחשבים. חבל.

למנהלים יש פיצ׳ר שהתגובות שלהם לא מתעדכנות אחת לשנייה או שאני מדמיין?

זה מענין אותי מאוד אישית (עקב בעיות כתפיים כמובן...)
אם נשים בצד לרגע את ענין ההתחזקות, ונניח שיש בעיה/מגבלה של "צביטה" (impingement) האם לדעתך שראג יהיה יעיל יותר מאשר למשל קיצור של טווח התנועה?
(כלומר עצירה ס"מ או שניים לפני נעילה)
בוודאי. מה שגורם לבעיות בכתפיים מלכתחילה (מהפרס) הוא קיצור טווח התנועה ועקב כך אי ביצוע השראג. אני לא יודע מה הבעייה הספציפית שלך, אבל כעיקרון קיצור טווח התנועה מקטין \ מבטל את השראג תוך העלאה במשקל המוט (כי צריך להרים פחות מרחק), מה שמקטין משמעותית את בטיחות התרגיל, ואת היעילות שלו.

למנהלים יש פיצ׳ר שהתגובות שלהם לא מתעדכנות אחת לשנייה או שאני מדמיין?
מנהל הינו כל יכול בהגדרה ✌️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית