הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ החלפת תכנית אימון

Nimashish

משתמש מתחיל
102
0
נק' מוניטין:
69
102
0
שלום לכל החברים

רציתי בבקשה להתייעץ איתכם לגבי תכניות אימון בחיטוב (אנאירובי)
כל כמה זמן צריך להחליף תכנית אימון ולשנות את התרגילים או משקלים
כדי שלא יווצר מצב שהגוף " מתרגל" לאימונים ונתקע?
אני כרגע מתאמנת לפי המדריך של משה fbw 3 פעמים בשבוע
תודה לכולם
דנה

• פותח/ת השרשור
אני מתאמנת בבית משקולות חופשיות של 10 ק"ג כל יד
השאלה שלי אבל היא כל כמה זמן צריך לעשות שינוי או אם בכלל

דנה, אם יש לך רק 10 ק"ג והתרגלת למשקל, זה לא ממש יעזור הרבה אם תשני תרגילים...
עקרונית לא צריך לעשות שינוים בתרגילים, אלא במספר חזרות\סטים\מנוחה וכו', למרות שגם לשנות תרגילים זה לא אסון גדול, במיוחד שהמטרה שלך היא חיטוב.

אני אומר שאם את מרגישה שמצית את הרוטינה של האימון שלך, אז תחליפי. באופן שרירותי, אפשר כל חודשיים-שלושה.

אפשר גם כל חודש ובכלל לא חייבים להיתמקד בתוכנית אימונים בחיטוב לא? (בהנחה ולא מפריע לך אם המשקלים יורדים)
העיקר לתת גירויים מקסימלים..

• פותח/ת השרשור
רק שאלה נוספת בבקשה
היום אני מתאמנת 3 סטים שריר גדול (8 חזרות) ו2 סטים שריר קטן (12 חזרות)
אז בעצם השינוי היחיד שאני יכולה לעשות הוא להוסיף 2 סטים לשרירים הגדולים (במדריך לחיטוב כתוב 3-5 סטים)
כי בשרירים הקטנים אני עושה את מקסימום הסטים(2) במקסימום חזרות (12)
כך שלשנות פה אין לי בכלל אופציה כי זה רק לרדת במספר הסטים ובחזרות וזה בעצם לרדת בעצימות האימון
תקנו אותי אם אני טועה !
אני מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך:)
תודה

אפשר גם כל חודש ובכלל לא חייבים להיתמקד בתוכנית אימונים בחיטוב לא? (בהנחה ולא מפריע לך אם המשקלים יורדים)
העיקר לתת גירויים מקסימלים..

מסכים!!

המדריכים כאן, ובכל מקום בעולם, אינם בחזקת תורה מסיני. אם את רוצה לשנות תוכנית מדי פעם, תוכלי להוסיף/ לגרוע תרגיל, להוסיף/ לגרוע משקל, וכיוצ"ב. תפעילי את הדמיון, ותדאגי שישאר בגדר פרמטרים קבועים (יחסית).

מסכים!!

המדריכים כאן, ובכל מקום בעולם, אינם בחזקת תורה מסיני. אם את רוצה לשנות תוכנית מדי פעם, תוכלי להוסיף/ לגרוע תרגיל, להוסיף/ לגרוע משקל, וכיוצ"ב. תפעילי את הדמיון, ותדאגי שישאר בגדר פרמטרים קבועים (יחסית).

מחזק! תוכנית אימונים לפעמים יכולה להיות מאוד משעממת במיוחד כשלא מוסיפים עוד משקל על המוט.
בכל מקרה, זה כיף ללמוד תרגילים חדשים ולנסות להתקדם בהם. בתוכנית הנוכחית שלך אפשר לעשות רוטציות שונות, לשחק עם התרגילים אבל אבל !!! יש תרגילי בסיס שאותם היתי מציע לך להשאיר ע"מ לראות התקדמות באותם התרגילים.

אם את מרגישה שגרה משעממת בתוכנית שלך, תשלבי אימון קרוספיט מדי פעם.
האימונים שלהם שונים ומגוונים, כמו כן תצטרכי ללמוד תרגילים חדשים.

• פותח/ת השרשור
אני אוהבת אימוני אירובי ואני מנסה לגוון כמה שאפשר אבל לרוב חוזרת להליכון ...(משעמם)
מתה לדעת על הקרוספיט שמשלב גם אירובי וגם כוח נשמע טו גוד טו בי טרו אבל זה לא נראה לי אימון ממש פרקטי עבורי כי אני מתאמנת בבית ולא בחד"כ ולא ממש עושה מתח
לגבי תרגילי הכוח שאני עושה בבית- אני בעיקרון בחיטוב מתאמנת FBW כך שמבחינת סטים אין לי כל כך הרבה אז גם האופציות לתרגילים הן לא ממש רלוונטיות אלא אם כן לכל סט אני מבצעת תרגיל שונה
על איזה תרגילי בסיס אתה מדבר? סקוואט ו....
תודה , דנה

מתה לדעת על הקרוספיט שמשלב גם אירובי וגם כוח נשמע טו גוד טו בי טרו אבל זה לא נראה לי אימון ממש פרקטי עבורי כי אני מתאמנת בבית ולא בחד"כ ולא ממש עושה מתח

אימוני קרוספיט מאוד גמישים, אפשר לשנות משקלים, חזרות, מס' הסבבים וכו'
אם את לא עושה מתח כדי שתתחילי. תעברי על הסרטונים של קרוספיט ללמוד קיפינג עד אז את יכולה לעשות מתח עם קפיצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית