הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות מעבדה הגיעו - צריך עזרה כאן בבקשה

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
שלום, לא בטוח שזה הטופיק הנכון לזה ואם לא תעבירו אותו בבקשה.
עשיתי פעם ראשונה בדיקות כלליות אחרי הרבה זמן שאני מתאמן מהם חצי שנה באזרחות ו-3 שנים התאמנתי בצבא בזמן שירות קרבי.
הגיעו לי הבדיקות מעבדה והתוצאות לא ניראות לי טובות, אני לא מבין בכלל בזה אבל האתר של מכבי מספק אומדן יחד עם תוצאות הבדיקה ומה שאני רואה מדאיג אותי (המילה negative חוזרת על עצמה קצת יותר מידי והדבר שהכי הדאיג אותי זו רמת הטוסטסטרון שעומדת במינימום ממש)

אשים פה צילום מסך של הבדיקות מעבדה ואשמח להסבר על הדברים ומה אוכל לעשות בנידון.
תודה

upload_2014-1-3_17-54-25.png

upload_2014-1-3_17-54-45.png

upload_2014-1-3_17-55-1.png

upload_2014-1-3_17-55-49.png
upload_2014-1-3_17-55-30.png

נערך לאחרונה:
הבדיקות מעבדה שלך תקינות
הNEGATIVE מסמל שאין לך את זה בשתן
וזה טוב אתה אמור לשמוח מזה
שאר הבדיקות נראות בסדר גמור
כל עוד אתה בטווחים אתה תקין
זה שיש לך אחד שטיפה חורג זה בסדר
אף אחד לא מת מזה עדיין ;)

• פותח/ת השרשור
אולי אקבל מרשם לטסט' מלאכותי? בטסט אני נמצא ממש בתחתית הרף, זה לא יכול להיות בסדר..

• פותח/ת השרשור
יש לי רמה גבוהה גם של מונוסיטים, מה זה אומר? ואיך הפרופיל שומנים? לא רע נכון?

טוב תודה בנתיים על התשובה המהירה והרגעת הרוחות.
בכל זאת אני חייב תשובה ממישהו שמבין בחלק היותר מעניין פה, אודה לכם.

אתה במכבי אתה יכול ללחוץ על השם של זה
לקבל הסבר על מה זה
מה הטווחים התקינים ומה גורם כביכול במקרה של חוסר או עודף
זה 3 לשוניות שונות
הנה תרגום:
בדיקה זו הינה חלק מספירת מבדלת של תאי דם לבנים.
מונוציטים הם סוג של תאי דם לבנים. אלו הם תאים בלעניים, המעכלים ובולעים חיידקים וגופים זרים שפולשים לגוף.
ערכים תקינים
נמצאים בטווח התקני.

ערכים שאינם תקינים
ערכים גבוהים מהרמה התקנית.

הסבר לתוצאות
התוצאה מבוטאת גם כאחוז (%) מכלל תאי הדם הלבנים וגם כערך מוחלט (#).

היות שאחוז הוא חלק יחסי מן השלם, תוצאה המבוטאת באחוזים מושפעת בהכרח מעלייה או ירידה יחסית בסוגים אחרים של תאי הדם הלבנים. לפיכך נמדד גם הערך המוחלט, אשר אינו מושפע מסוגי התאים האחרים.

ערך גבוה (שאינו תקין) ייתכן במצבים הבאים:

• זיהומים הנגרמים מחיידקים ונגיפים, כגון שחפת, זיהום פנים הלב או מחלת הנשיקה.
  • התאוששות מוח העצם מטיפול כימותרפי.
  • זיהומים הנגרמים מטפילים, דוגמת מלריה.
  • מחלות דלקתיות חדות וכרוניות, כגון דלקת כיבית של המעי.
  • מחלות מפרקים.
  • סרקואידוזיס.
  • סרטן הדם ומחלות דם נוספות.
  • בדיקה לאחר כריתת טחול.
מ-ידע אישי שלי הם תאים שבועלים מחלות
הגוף שלנו בכל רגע נלחם במחלות גם אם אתה לא מרגיש את זה
יכול להיות אז שבזמן הבדיקה נכנס נגיף זר לגוף שלך שיש לך אליו חיסון
והגוף ייצר את התאים הבלעניים כדי להשמיד אותו זה לדעתי הסיבה לעודף של
וגם זה לא בהרבה זה כולה ב1.9 אחוז יותר

• פותח/ת השרשור
ניסיתי ללחוץ על זה זה פשוט הוביל אותי לדף הראשי. בכל מקרה שאלתי כבר את גוגל.
ראיתי שיש לי גם רמה נמוכה של טסיות דם, הגיוני, בשבועות האחרונים באמת תהיתי למה לוקח יום שלם לדם להקרש כאשר אני מקבל פייפר קאט. אני עובד בבית דפוס ובגלל זה אני צריך לשים כל הזמן פלסטרים על האצבעות, הדם פשוט לא נקרש..

ברוך הבא לקבוצה של בעלי הטסטוסטרון הנמוך,
אתה לא מיוחד כמו שאתה חושב שאתה, מספיק לפתוח פורום סטרואידים כדי לראות שבכל עמוד יש 3 בחורים עם מצב כמו שלך.
הסיכוי לקבל מרשם כמו שאתה מפנטז כרגע שואף לאפס.

שלום, לא בטוח שזה הטופיק הנכון לזה ואם לא תעבירו אותו בבקשה.
עשיתי פעם ראשונה בדיקות כלליות אחרי הרבה זמן שאני מתאמן מהם חצי שנה באזרחות ו-3 שנים התאמנתי בצבא בזמן שירות קרבי.
הגיעו לי הבדיקות מעבדה והתוצאות לא ניראות לי טובות, אני לא מבין בכלל בזה אבל האתר של מכבי מספק עומדן יחד עם תוצאות הבדיקה ומה שאני רואה מדאיג אותי (המילה negative חוזרת על עצמה קצת יותר מידי והדבר שהכי הדאיג אותי זו רמת הטוסטסטרון שעומדת במינימום ממש)

אשים פה צילום מסך של הבדיקות מעבדה ואשמח להסבר על הדברים ומה אוכל לעשות בנידון.
תודה

צפה בקובץ המצורף 13943
צפה בקובץ המצורף 13944
צפה בקובץ המצורף 13945

צפה בקובץ המצורף 13947צפה בקובץ המצורף 13946
בן כמה אתה?

• פותח/ת השרשור
בן כמה אתה?

22 לא כל כך ממזמן השתחררתי, קשה לי להעלות במשקלים ומזה הגיע הרעיון של בכלל ללכת להבדק, למרות שגם ככה הייתי צריך מתישהו לעשות את זה, אבל זה מה שדחף אותי. וכן אני אוכל טוב (כ-3500 קלוריות והכל מאוכל איכותי וכ-200 גרם חלבון) וישן טוב (8-9 שעות בכל לילה, אם יוצא לי לילה של 7 שעות אני משלים ל-10 בלילה שלאחריו), מה שכן יש לי לא מעט עומס על הרגליים ביום יום בעבודה.
יש דרך להעלות את המדד באופן שלא דורש להכנס למאמרי סטרואידים באתר ולתכנן סייקל? דרך אגב מה זה אומר לגבי אימונים ותזונה? (בעיקר תזונה)
כאשר רמת הטסט' נמוכה הגוף בונה פחות מסת שריר נקיה, יש צורך בתפריט יותר מלוכלך, זה נכון? שלא יחסר לגוף

נערך לאחרונה:
22 לא כל כך ממזמן השתחררתי, קשה לי להעלות במשקלים ומזה הגיע הרעיון של בכלל ללכת להבדק, למרות שגם ככה הייתי צריך מתישהו לעשות את זה, אבל זה מה שדחף אותי. וכן אני אוכל טוב (כ-3500 קלוריות והכל מאוכל איכותי וכ-200 גרם חלבון) וישן טוב (8-9 שעות בכל לילה, אם יוצא לי לילה של 7 שעות אני משלים ל-10 בלילה שלאחריו), מה שכן יש לי לא מעט עומס על הרגליים ביום יום בעבודה.
יש דרך להעלות את המדד באופן שלא דורש להכנס למאמרי סטרואידים באתר ולתכנן סייקל? דרך אגב מה זה אומר לגבי אימונים ותזונה? (בעיקר תזונה)
כאשר רמת הטסט' נמוכה הגוף בונה פחות מסת שריר נקיה, יש צורך בתפריט יותר מלוכלך, זה נכון? שלא יחסר לגוף
ראשית כל אין שום קשר לסטרואידים וסייקלים. קיבלת מושג מאוד מוטעה.
ביצכת בדיקה בודדת, של טסט טוטאל. מתוך סה"כ טסט (טוטאל) כ-50% נקשר ל-SHBG ומעט פחות לחלבון שנקרא אלבומין. פחות מ-2% חופשי לסירקולציה בדם ומכונה Test free, הוא המדד המעניין ביותר. מעבר לכך מעניין ערך ה-SHBG וכן ערכי האסטרוגן והפרולקטין.
מכאן, שאף-על שהטוטאל טסט שלך נמוך ואפילו מאוד לגילך מדובר במדד שאינו מספק על מנת לקבוע "יש לי טסט נמוך".
המלצתי היא לשוב לרופא המשפחה ולבקש לבצע פרופיל הורמונלי מלא בתוספת Testosterone Free.
לאחר קבלת התוצאות ובהתאם לשיתקבל תוכל לשקול לפנות לאנדוקרינולוג על-מנת לבחון המשך טיפול.
טיפול בטסטוסטרון נמוך הוא מתן טסט ממקור חיצוני ובמידה מתונה על-מנת לייצב רמות טסט נורמליות. הכינוי הוא TRT (Testosterone Replacement Therapy).
הוא במידה מסויימת הפוך בדיוק משנעשה בסייקל לצרכי פיתוח גוף הקשור במינונים גבוהים מאוד ולתקופה קצרה, כלומר ניתן לתקופות ארוכות מאוד במינונים קטנים מספיק אך כאלה שייצבו רמות בנורמה.
במחינת שינה ותזונה - טוב מאוד - הלוואי עלי שינה של 8 שעות עם שני ילדים קטנים בבית, עבודה ולימודים...😉

• פותח/ת השרשור
ראשית כל אין שום קשר לסטרואידים וסייקלים. קיבלת מושג מאוד מוטעה.
ביצכת בדיקה בודדת, של טסט טוטאל. מתוך סה"כ טסט (טוטאל) כ-50% נקשר ל-SHBG ומעט פחות לחלבון שנקרא אלבומין. פחות מ-2% חופשי לסירקולציה בדם ומכונה Test free, הוא המדד המעניין ביותר. מעבר לכך מעניין ערך ה-SHBG וכן ערכי האסטרוגן והפרולקטין.
מכאן, שאף-על שהטוטאל טסט שלך נמוך ואפילו מאוד לגילך מדובר במדד שאינו מספק על מנת לקבוע "יש לי טסט נמוך".
המלצתי היא לשוב לרופא המשפחה ולבקש לבצע פרופיל הורמונלי מלא בתוספת Testosterone Free.
לאחר קבלת התוצאות ובהתאם לשיתקבל תוכל לשקול לפנות לאנדוקרינולוג על-מנת לבחון המשך טיפול.
טיפול בטסטוסטרון נמוך הוא מתן טסט ממקור חיצוני ובמידה מתונה על-מנת לייצב רמות טסט נורמליות. הכינוי הוא TRT (Testosterone Replacement Therapy).
הוא במידה מסויימת הפוך בדיוק משנעשה בסייקל לצרכי פיתוח גוף הקשור במינונים גבוהים מאוד ולתקופה קצרה, כלומר ניתן לתקופות ארוכות מאוד במינונים קטנים מספיק אך כאלה שייצבו רמות בנורמה.
במחינת שינה ותזונה - טוב מאוד - הלוואי עלי שינה של 8 שעות עם שני ילדים קטנים בבית, עבודה ולימודים...😉

חח תודה רבה על התשובה המלאה. אלך לעשות את הבדיקות הנ"ל, בזמנו כשהתאמנתי במכבי אם הייתי עושה את הבדיקה יש מצב שגם היה לי פחות מזה. הייתי תחת עומס, פחות מ-7 שעות שינה בלילה, עייף, תשוש, ועד שהיה מגיע סופש הייתי תולה את עצמי (או נרדם בעמידה), אה וגם השמנתי הרבה באותה תקופה מבלי לעלות במסת השריר, חבל שלא ביצעתי בדיקה אז.
מבואס על הגנטיקה אבל מבסוט אם מצאתי את הבעיה, לא ממהר עם סייקלים, רק רוצה נקודת מוצא שווה ככולם.

רק שאלה אחת קטנה ואחרונה, אני יודע שזה אולי גם מוקדם לשאול אבל מעניין אותי, אותו טיפול בטסט' חיצוני זה דבר שאורך תקופה ארוכה\קצרה\לנצח? כי זה כנראה לא בגלל אורח חיים שגוי (כפי שכבר ציינתי), אלא פשוט גנטיקה..

חח תודה רבה על התשובה המלאה. אלך לעשות את הבדיקות הנ"ל, בזמנו כשהתאמנתי במכבי אם הייתי עושה את הבדיקה יש מצב שגם היה לי פחות מזה. הייתי תחת עומס, פחות מ-7 שעות שינה בלילה, עייף, תשוש, ועד שהיה מגיע סופש הייתי תולה את עצמי (או נרדם בעמידה), אה וגם השמנתי הרבה באותה תקופה מבלי לעלות במסת השריר, חבל שלא ביצעתי בדיקה אז.
מבואס על הגנטיקה אבל מבסוט אם מצאתי את הבעיה, לא ממהר עם סייקלים, רק רוצה נקודת מוצא שווה ככולם.

רק שאלה אחת קטנה ואחרונה, אני יודע שזה אולי גם מוקדם לשאול אבל מעניין אותי, אותו טיפול בטסט' חיצוני זה דבר שאורך תקופה ארוכה\קצרה\לנצח? כי זה כנראה לא בגלל אורח חיים שגוי (כפי שכבר ציינתי), אלא פשוט גנטיקה..
כשמתחילים TRT זה לתקופה ארוכה מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית