הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

הבטן לא משחררת!

work hard play hard!

משתמש מתחיל
4
3
נק' מוניטין:
3
4
3
במהלך חיי הייתי ילדה מלאה שהגעתי לגיל 17 החלטתי שהמשקל משפיע על הדימוי העצמי שלי הביטחון שלי ובכללי מוריד אותי לרצפה התחלתי דיאטה שבה ירדתי 20 ק התגייסתי לצבא השתחררתי שמרתי על משקל מאוזן במשך 4 שנים בערך, משקל שעמד על 62 ק ולא הגביל אותי מבחינה קלורית השתדלתי לשמור אבל לא מנעתי מעצמי דבר בשל ההבנה שאני נשארת באותו משקל ומשגיחה שאני לא עולה.. לאחר שהשתחררתי הרגשתי שאני עדיין לא שלמה עם עצמי ושבא לי להגיע לתחושת הישגיות וסיפוק בשלב זה התחלתי תכנית כושא אינטנסיבית ספרתי כל פירור שנכנס לפה והתאמנתי 6 פעמים בשבוע, בסוף תכנית האימון של חודשיים בחרתי להמשיך אותה לתקופה מסויימת עד שהבנתי איך נכון לי לשמר את הפעילות הגופנית בחיים שלי, מאז ירדתי 5 ק נוספים ואני מתחילה להשלים עם עצמי רצה 4 פעמים בשבוע עושה 4 אימוני כוח ובטן קצרצרים ובעיקר מתוסכלת מהעובדה שאני לא מצליחה להיפטר מהבטן, אני אוכלת נכון מתאמנת נכון, כנראה שמשהו מתנהל כשורה כי ירדתי במשקל בצורה משמעותית אבל אותה בטן פשוט מסרבת ללכת ואני לא מצליחה למצוא פיתרון לתסכול! !!אשמח ליעוץ ועזרה תודההה רבה וסליחה על החפירה

במהלך חיי הייתי ילדה מלאה שהגעתי לגיל 17 החלטתי שהמשקל משפיע על הדימוי העצמי שלי הביטחון שלי ובכללי מוריד אותי לרצפה התחלתי דיאטה שבה ירדתי 20 ק התגייסתי לצבא השתחררתי שמרתי על משקל מאוזן במשך 4 שנים בערך, משקל שעמד על 62 ק ולא הגביל אותי מבחינה קלורית השתדלתי לשמור אבל לא מנעתי מעצמי דבר בשל ההבנה שאני נשארת באותו משקל ומשגיחה שאני לא עולה.. לאחר שהשתחררתי הרגשתי שאני עדיין לא שלמה עם עצמי ושבא לי להגיע לתחושת הישגיות וסיפוק בשלב זה התחלתי תכנית כושא אינטנסיבית ספרתי כל פירור שנכנס לפה והתאמנתי 6 פעמים בשבוע, בסוף תכנית האימון של חודשיים בחרתי להמשיך אותה לתקופה מסויימת עד שהבנתי איך נכון לי לשמר את הפעילות הגופנית בחיים שלי, מאז ירדתי 5 ק נוספים ואני מתחילה להשלים עם עצמי רצה 4 פעמים בשבוע עושה 4 אימוני כוח ובטן קצרצרים ובעיקר מתוסכלת מהעובדה שאני לא מצליחה להיפטר מהבטן, אני אוכלת נכון מתאמנת נכון, כנראה שמשהו מתנהל כשורה כי ירדתי במשקל בצורה משמעותית אבל אותה בטן פשוט מסרבת ללכת ואני לא מצליחה למצוא פיתרון לתסכול! !!אשמח ליעוץ ועזרה תודההה רבה וסליחה על החפירה
אהלן ר' 😛
לגוף שלך נוח עם העובדה שיש לו מאגר שומן שהוא רגיל אליו, הוא מכיר בו ואוהב אותו לכן לא מוותר עליו.
אני חושב שהפתרון שלך הוא די פשוט אבל דורש עבודה קשה - עליה במסת השריר.
כשתהיה לך יותר מסת שריר בבטן, היא תהיה יותר חטובה גם אם עדיין ישאר שם שומן.
איך שאני מכיר אותך כבר יש לך את הכלים לזה .

ראשית כל הכבוד על התהליך שעברת. תהליך ארוך של שינוי זו הדרך הנכונה בעיני והיא היחידה שמצליחה באמת לשמור על תוצאות לעתיד.
העבודה על הבטן היא הכי קשה בגלל שהפקטור הכי משמעותי כאן הוא התזונה, אבל יש לך את כל הנתונים להצליח.
האם יעוץ אישי זה אופציה מבחינתך?
הסיבה שאני שואלת היא שדוקא בגלל שאת מקפידה על תזונה ואימונים התהליך יהיה קשה יותר כי מדובר במעט שעוד נשאר לך בתפריט. את בשלב שכל דבר קטן יכול לשנות את המאזן הקלורי.
מה שאת צריכה הוא תפריט חיטוב (שמבוסס בעיקר על חלבונים ושומנים) ואימון כוח שמטרתו היא שמירה על מסת השריר כמה שניתן. זה תהליך שמחייב מעקב צמוד והתאמות תוך כדי לשמור על מאזן קלורי שלילי.
מנסיון אישי שלי ,זו הפעם הראשונה אחרי שנים (4-5!!) שאני עובדת על הבטן ורואה תוצאות. ירדתי בתוך כשלושה חודשים 5 ק"ג (מ63 ל58 ק"ג) עם ירידה משמעותית באחוז השומן ושמירה מעולה של מסת השריר. עדיין לא סיימתי את התהליך ואני מתכוונת להמשיך עוד 1-2 ק"ג אבל זה תהליך קשה מאוד.

יש באתר תפריט חיטוב לדוגמא ואימונים לתקופת חיטוב אבל חשוב שתתאימי אותם לצרכים ולנסיון שלך כדי להצליח.

• פותח/ת השרשור
את יכולה לפרט מה את אוכלת ואיך את מתאמנת?
תפריט האוכל שלי הוא די מאוזן ארוחת בוקר הכוללת 3 חלבונים וחלמון עם ירקות ו2 פרוסות לחם חום , לאחר ארוחת בוקר אוכלת 2 תמרים ו20 גרם אגוזי מלך שותה קפה שחור ומתחילה אימון, ריצה של 6 וחצי קילומטר תרגילי כח 4 סטים 15 חזרות בכל מכשיר מגיעה הביתה שותה משקה חלבונים של whey 24 גרם חלבון מאוחר יותר ארוחתאחר הצהרים הכוללת פחמימה וחלבון, כל משתנה לדוגמא אורז עם שעועית, מרקים כאלה ואחרים חזה עוף, ובערב אם רעבה זה בדרך כלל סלט או אדממה פולי סויה, המוןןן מים כל הזמן ולפעמים איזו חתיכת עוגה נחמדה שנחה בבית..
ראשית כל הכבוד על התהליך שעברת. תהליך ארוך של שינוי זו הדרך הנכונה בעיני והיא היחידה שמצליחה באמת לשמור על תוצאות לעתיד.
העבודה על הבטן היא הכי קשה בגלל שהפקטור הכי משמעותי כאן הוא התזונה, אבל יש לך את כל הנתונים להצליח.
האם יעוץ אישי זה אופציה מבחינתך?
הסיבה שאני שואלת היא שדוקא בגלל שאת מקפידה על תזונה ואימונים התהליך יהיה קשה יותר כי מדובר במעט שעוד נשאר לך בתפריט. את בשלב שכל דבר קטן יכול לשנות את המאזן הקלורי.
מה שאת צריכה הוא תפריט חיטוב (שמבוסס בעיקר על חלבונים ושומנים) ואימון כוח שמטרתו היא שמירה על מסת השריר כמה שניתן. זה תהליך שמחייב מעקב צמוד והתאמות תוך כדי לשמור על מאזן קלורי שלילי.
מנסיון אישי שלי ,זו הפעם הראשונה אחרי שנים (4-5!!) שאני עובדת על הבטן ורואה תוצאות. ירדתי בתוך כשלושה חודשים 5 ק"ג (מ63 ל58 ק"ג) עם ירידה משמעותית באחוז השומן ושמירה מעולה של מסת השריר. עדיין לא סיימתי את התהליך ואני מתכוונת להמשיך עוד 1-2 ק"ג אבל זה תהליך קשה מאוד.

יש באתר תפריט חיטוב לדוגמא ואימונים לתקופת חיטוב אבל חשוב שתתאימי אותם לצרכים ולנסיון שלך כדי להצליח.

אין לי בעיה ללכת ליעוץ, ומרגיש לי שכל הייעוצים הנפלאים שיש פה על חיטוב לא מותאים אלי ולכן לאו דווקא יעזרו לי..
אני דואגת לשמור על מאזן קלורי שלילי וממשיכה בשגרת החיים שלי אבל לא יודעת אולי אני עושה משהו לא נכון, אולי זה שאריות מהימיל שהייתי מלאה יותר והם מסרבות לעזוב אין לי בעיה לפעול בדיוק בהתאם להכוונה שנותנים לי פשוט לא יודעת איך לפעול! צריכה הכוונה ספציפית ותודה רבה 😃

תפריט האוכל שלי הוא די מאוזן ארוחת בוקר הכוללת 3 חלבונים וחלמון עם ירקות ו2 פרוסות לחם חום , לאחר ארוחת בוקר אוכלת 2 תמרים ו20 גרם אגוזי מלך שותה קפה שחור ומתחילה אימון, ריצה של 6 וחצי קילומטר תרגילי כח 4 סטים 15 חזרות בכל מכשיר מגיעה הביתה שותה משקה חלבונים של whey 24 גרם חלבון מאוחר יותר ארוחתאחר הצהרים הכוללת פחמימה וחלבון, כל משתנה לדוגמא אורז עם שעועית, מרקים כאלה ואחרים חזה עוף, ובערב אם רעבה זה בדרך כלל סלט או אדממה פולי סויה, המוןןן מים כל הזמן ולפעמים איזו חתיכת עוגה נחמדה שנחה בבית..
זאת הבעיה!
את ממש לא אוכלת נכון... נראה שיש יותר מידי קלוריות בתפריט (בעיקר פחמימות).
מה גם שאת מבזבזת את הזמן שלך באימונים של 4 סטים עם 15 חזרות, זה ממש לא יעיל. תעשי פחות חזרות עם יותר משקל. תנסי לעשות 6 חזרות בכל תרגיל ל 3 סטים ותראי כבר לבד את ההבדלים.

• פותח/ת השרשור
זאת הבעיה!
את ממש לא אוכלת נכון... נראה שיש יותר מידי קלוריות בתפריט (בעיקר פחמימות).
מה גם שאת מבזבזת את הזמן שלך באימונים של 4 סטים עם 15 חזרות, זה ממש לא יעיל. תעשי פחות חזרות עם יותר משקל. תנסי לעשות 6 חזרות בכל תרגיל ל 3 סטים ותראי כבר לבד את ההבדלים.
מה אני יכולה להוריד מהתפריט ולהכניס במקום?

יותר חלבון- חזה עוף טונה קוטג יוגורט ביצים גבינה צהובה
יותר שומן - טחינה אגוזים אבוקדו שמן זית
תתחילי בלחשב את הקלורית של החלבון והשומן ואם נשארת שארית, וסביר שככל שתתקדמי בתהליך לא תשאר, תוסיפי פחממות.
בתפריט ההתחלתי שלי כששקלתי 63 היו לי 4 פרוסות לחם (או שווה ערך). היום אני שוקלת 58 יש לי 50 גר פחמימה ביום. נותר לי רק פרי אחד והשאר פחמימות מירקות וגבינות שבתפריט.
קחי בחשבוו שפרוסת לחם=2תמרים=חצי כוס אורז ותביני שאין לך מרווח לפרוסת עוגה.
חשוב מאוד לשלב תהליך כזה באימונים כדי לא לאבד שריר.
אם את מרגישה בשלה לתהליך כזה שהוא קשה ומחייב ממליצה לך לקחת אימון אישי לשלושה חודשים שפחות או יותר יביאו אותך למינוס 5-6 קג.
...

אהלן,
מצטערת להרוס את ה"וויב" של התגובות מעליי...אבל אני חושבת אחרת לגמרי.
ראשית, על מנת לדעת אם את אוכלת מעט מדי או יותר מדי יש צורך בתיאור יותר מדוייק- כמה מכל דבר (בגרמים). אך ורך ע"פ מידע כזה ניתן לנתח את יעילות הדיאטה שלך. כל תשובה אחרת שניתנת אינה מקצועית.
וסתם ככה בשביל ההרגשה הטובה של כולנו, מהמעט שתיארת אני לא חושבת שיש לך יותר מדי פחמימות בתפריט.
אפשר לרדת במשקל ולאכול פחמימות. ואפילו לא מעט. אין צורך בדיאטת קיטו ע"מ לחטב. (והשאלה היותר טובה היא אם בכלל יש מה לחטב...אבל נעזוב את זה כרגע)

אני מציעה לך לעקוב לשבוע שבועיים אחרי מה שאת אוכלת במדויק- בלי לשנות כלום ולסכום את זה לכמויות.
ממש לבדוק כמה מכל דבר את אוכלת (פחמימות, חלבונים, שומנים) ולפי זה כמה קלוריות.
זה דורש קצת השקעה, צריך ממש לשקול דברים וזה קצת מוזר אבל אם את באמת בקטע של לפתור את מה שמפריע לך-לכי על זה.
אחרי שאת יודעת מה את מכניסה אפשר לקבוע גירעון, (כאן באמת עדיף ע"ח הפחמימות) וזה לא חייב להיות משהו מטורף.
אזכיר בכל זאת, שבחורה שרצה 4 פעמים בשבוע לא יכולה לרוץ על ריק. את חייבת מספיק פחמימות בתפריט!

עוד דבר חשוב- תתחילי להרים דברים כבדים.
זה הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות בשביל הגוף שלך.
מצאי לך מאמן שאת סומכת עליו שילמד אותך דד-ליפט וסקוואטים בצורה רצינית ותתחילי להתקדם משם עם תכנית FULLBODY טובה 3 פעמים בשבוע.
אני אישית הייתי גם מורידה את כמויות האירובי שאת עושה, אבל זה כבר לשיקולך...אם את אוהבת את זה- המשיכי ליהנות.

ולמרטין ודברת היקרות,
לא יודעת למה התפיסה הרווחת היום בקרב נשים לגבי תזונה וירידה במשקל מוטעית כל כך, אבל ככל הנראה זה מה שמאכילים אותנו. (כן, גם תזונאים מוסמכים מטעים הרבה פעמים)
אין צורך לאכול 1200 קלוריות כדי לרדת במשקל ואין צורך לאכול בעיקר חלבונים ושומנים.
שוב אתן כדוגמא את עצמי, בחורה בת 23, ללא חילוף חומרים יוצא דופן (גם אני הייתי שמנה בעברי, אפילו מאוד) ,אני 1.56 ואוכלת מעל 2200 קלוריות ביום בלי לעלות במשקל.
(120 ג' חלבון, 65 ג' שומן, 285 ג' פחמימות)
ממליצה בחום לקרוא מעט חומרים בנושא (יש מאמרים טובים ומחקרים של אלן ארגון וליין נורטון שמבהירים יפה את הנושא)

בהצלחה.
עלמה.

אין צורך לאכול 1200 קלוריות כדי לרדת במשקל ואין צורך לאכול בעיקר חלבונים ושומנים.
זה בכלל לא שאלה של לרדת במשקל (אני ממש לא רציתי להוריד במשקל) אלא של להוריד את הבטן ואני לא מדברת מתוך מה ש'מאכילים' אולי אלא רק מנסיון אישי וכך גם כתבתי.
שגרת האימונים והתפריט שלה דומות מאוד לשגרה שלי ב4-5 שנים האחרונות. ולמרות שהקפדתי על תזונה ואימונים ואני רזה, חטובה ובכושר מעולה! הבטן נשארה איתי כל הדרך.
היא רוצה לדעת איך להוריד בטן, התשובה היא אחת, תזונה! ואולי יש מי שהצליח לעשות את זה עם פחמימות הנסיון שלי היה אחר.

היא כותבת שהיא ספרה כל פרור שנכנס, מדובר במשהי עם מודעות ונסיון שלא מצליחה להגיע למטרה והטענה שלי היא שלא רק השורה התחתונה (מס הקלוריות) קובעת אלא היחס בין המרכיבים חלבון-פחמימה-שומן.

לגבי ההמלצה שלך להרים כבד אני בהחלט מסכימה.

Back
למעלה תחתית