עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כדאי לך לשאול בפורום "פציעות ספורט" למרות שזאת אינה פציעת ספורט, כי מסתובב שם בחור בשם @yonizarkh שיוכל, אולי, לעזור לך. ליתר דיוק הוא לא מסתובב שם, הוא מנהל את הפורום ההוא, ועכשיו ששמו הוזכר הוא בטח ייתן לך תשובה גם כאן.יש איזה תרגילים לשפר את העקמת?
יש לי סקוליאזיס מה שיוצר אצלי אי סימטריה בכל הגוף מהכתפיים עד הרגליים
עכשיו רציתי לשאול אם אני מתאמן ומשתדל שהכול יהיה מאוזן העקמת יכול להחמיר?
יש איזה תרגילים לשפר את העקמת?
בן 20 כבר סיימתי את ההתפתחותבן כמה אתה?
לא אכפת לי מפרופורציות הבריאות שלי יותר חשובה מבאדיבילדינגלדעתי לא, או שתשאר באותו יחס, או שבמקרה הטוב אפשר אפילו לטשטש אותה
לא אכפת לי מפרופורציות הבריאות שלי יותר חשובה מבאדיבילדינג
הבעיה שככל שאני מתקדם ועולה במשקלים זה יותר ויותר מציק לי כל החוסר איזון הזה אם זה בתרגילים של כתפיים/גב/חזה במיוחד
אני מרגיש שצד אחד עובד יותר וצד אחד מתאמץ יותר (גם בדאמבלים) ואין שום דבר שאני יכול לעשות נגד זה
אפשר להמשיך להתאמן במצב כזה?
אין כמעט תרגילים של יד יד לחזה וגבאתה מדבר בין חוסר שיוון בכוח בין צד אחד לשני, אבל זה לא משהו שנוצר בגלל העקמת, זה משהו שכיח מאוד, והפתרון של זה זה עבודה יותר עם משקולות יד יד, והוספת סט/חזרות לצד החלש
התרגילי מפתח, של השרירים הקטנים זה ברור שאפשר יד יד, לגבי השרירים הגדולים שמתבססים בעיקר בתרגילים מורכבים, גם אותם אפשר.אין כמעט תרגילים של יד יד לחזה וגב
אני עושה חתירה עם דמבלים אבל חוץ מזה כל שאר התרגילים שלי הם עם שתי ידיים שעובדות
יש לי סקוליאזיס מה שיוצר אצלי אי סימטריה בכל הגוף מהכתפיים עד הרגליים
עכשיו רציתי לשאול אם אני מתאמן ומשתדל שהכול יהיה מאוזן העקמת יכול להחמיר?
יש איזה תרגילים לשפר את העקמת?
לא צפיתי בסרטון שקישרת אליו , אז אני לא יודע מה "אמיתי" בו או לא.
בכל אופן , עקמת יכולה להיות מבנית (כשסיימת לגדול , ומבנה עמוד השדרה שלך התקבע בצורה מעוקמת) או גמישה (כאשר מבנה עמוד השדרה הוא תקין , אבל חולשת שרירים מונעת ממך לעמוד ביציבה ישרה).
לגבי הסוג הראשון - אין יותר מדי מה לעשות , ולרוב שמים דגש על החלק הפונקציונאלי , כלומר במה בדיוק זה מפריע לך ביום יום.
לגבי הסוג השני - כאו יש יותר מה לעשות הן בהיבט האסטתי והן בהיבט התפקודי. אם חשוב לך ההיבט האסטתי , יש אנשים שמתמחים בטיפוח יציבה , ואתה יכול לפנות אליהם.
בכל אופן , אין שום בעיה עם אימוני כוח הכל עוד אתה לא עושה שטויות (נכון לגבי כל מתאמן).
ורק להזכיר בחור אחד , די מפורסם , עם עקמת שמצליח לא רע בספורט תחרותי...
אם אתה לא תזהה אותו מאחור , אני אגלה לך מי זה.
![]()
לא צפיתי בסרטון שקישרת אליו , אז אני לא יודע מה "אמיתי" בו או לא.
בכל אופן , עקמת יכולה להיות מבנית (כשסיימת לגדול , ומבנה עמוד השדרה שלך התקבע בצורה מעוקמת) או גמישה (כאשר מבנה עמוד השדרה הוא תקין , אבל חולשת שרירים מונעת ממך לעמוד ביציבה ישרה).
לגבי הסוג הראשון - אין יותר מדי מה לעשות , ולרוב שמים דגש על החלק הפונקציונאלי , כלומר במה בדיוק זה מפריע לך ביום יום.
לגבי הסוג השני - כאו יש יותר מה לעשות הן בהיבט האסטתי והן בהיבט התפקודי. אם חשוב לך ההיבט האסטתי , יש אנשים שמתמחים בטיפוח יציבה , ואתה יכול לפנות אליהם.
בכל אופן , אין שום בעיה עם אימוני כוח הכל עוד אתה לא עושה שטויות (נכון לגבי כל מתאמן).
ורק להזכיר בחור אחד , די מפורסם , עם עקמת שמצליח לא רע בספורט תחרותי...
אם אתה לא תזהה אותו מאחור , אני אגלה לך מי זה.
![]()
הי, עקמת עם חוסר איזון בגוף, לא ישפיע לרע על תרגילים במשקלים גבוהים? כלומר במצב של חוסר איזון אז יש יותר לחץ\עומס\עבודה על צד אחד או אזור אחד לעומת האחר, מה שיכול לגרום לפציעה, לא?